Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#22176 Re: Zeničani
Dosta se slazem sa Normovim pisanjem i vidjenjem situacije u nasem gradu, ali se ovdje slazem sa Batom, stvarno si Norm ovdje pesimistican malo. Sunndyland je zimus organizovao cak besplatan bus iz Sarajeva da vozi do njih. Parking je free, a i da ga naplacuje bilo bi puno raje. Cijene su fakat OK i sve u svemu mislim da ce biti prava stvar ako nesto napravi na Smetovima. Trenutno na Smetovima, posebice zimi, takva je situacija i da bi obicni stand za hot dog i kafu predstavljao dobitak.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22177 Re: Zeničani
Smetovima svakako treba vise komercijalnog sadrzaja.
Sad hoce li ga napraviti ovaj pseudo šeik ili neko drugi, manje je bitno, ako se napravi pravi sadrzaj i Smetovi upregnu u svoj puni potencijal. A potencijala ima na izvoz.
Vjerovatno se tu Salcinovic dosta toga pita, pa cemo vidjeti hoce li biti sta od svega toga.
Sad hoce li ga napraviti ovaj pseudo šeik ili neko drugi, manje je bitno, ako se napravi pravi sadrzaj i Smetovi upregnu u svoj puni potencijal. A potencijala ima na izvoz.
Vjerovatno se tu Salcinovic dosta toga pita, pa cemo vidjeti hoce li biti sta od svega toga.
-
clio_dci120
#22178 Re: Zeničani
Eh kad ti sad napisa pseudo seik, fakat mislim da su sve ove investicije od strane seikova ustvari pranje novca od strane zelenih. Medjutim, ako je tako zar bi onda zeleni gurali Dofua nekakvom investicijom? Ovo vise razmisljam naglas...
-
channel10
#22179 Re: Zeničani
Kome da naprave? Ljaksonima
Sta god da naprave, propast ce u roku godine dana. Gore treba veliki kafić napraviti sa pogledom na grad, staviti besplatne autobuske linije svakih sat vremena i možda da taj kafić preživi nekako.
Kod nas kafane jedino rade jer smo samo na to navikli.
Sta god da naprave, propast ce u roku godine dana. Gore treba veliki kafić napraviti sa pogledom na grad, staviti besplatne autobuske linije svakih sat vremena i možda da taj kafić preživi nekako.
Kod nas kafane jedino rade jer smo samo na to navikli.
- kamen spoticanja
#22180 Re: Zeničani
ni meni nije jasnoclio_dci120 wrote:Eh kad ti sad napisa pseudo seik, fakat mislim da su sve ove investicije od strane seikova ustvari pranje novca od strane zelenih. Medjutim, ako je tako zar bi onda zeleni gurali Dofua nekakvom investicijom? Ovo vise razmisljam naglas...
- Norm
#22181 Re: Zeničani
...ja sam prvi da se nesto pokrene na tim Smetovima, jer su mi dragi iz vise razloga...clio_dci120 wrote:Dosta se slazem sa Normovim pisanjem i vidjenjem situacije u nasem gradu, ali se ovdje slazem sa Batom, stvarno si Norm ovdje pesimistican malo. Sunndyland je zimus organizovao cak besplatan bus iz Sarajeva da vozi do njih. Parking je free, a i da ga naplacuje bilo bi puno raje. Cijene su fakat OK i sve u svemu mislim da ce biti prava stvar ako nesto napravi na Smetovima. Trenutno na Smetovima, posebice zimi, takva je situacija i da bi obicni stand za hot dog i kafu predstavljao dobitak.
Ma nije moj pesimizam bas toliki...
-
Kralj Tvrtko I.
#22182 Re: Zeničani
Fazon je što, ako se i bude radilo išta kod spomenika, Smetovi više neće biti Smetovi. Prvo napravit će cestu, ići će auta, priroda i okruženje ode u Qrac. Smetovi kakve znamo neće biti više isti. To što se tiće pogleda na grad.
Al Smetovi nisu samo kod spomenika, ima mjesta i za Sanilendove i restorane...
- Norm
#22183 Re: Zeničani
sta mi je???
-
Throttle
#22184 Re: Zeničani
U sanilendu su mislim kapucino i sok po 3KM a kafa s mlijekom 2KM, što su po meni ok cijene
Parking je dzabice, jedino su, po meni, one voznje poskupe, traje relativno kratko a 5KM po vožnji, da je bar duža staza
Napravljena su i dva parkica za djecu koja su free i jedan se cini mi se placa al je bolje opremljen (nisam siguran za placanje, nisam isao tamo)
Mana je što nema mjesta za presvući bebu al su ustupili neku prostoriju koja je namjenjena za klanjanje valjda, tako su bar zeni rekli
Parking je dzabice, jedino su, po meni, one voznje poskupe, traje relativno kratko a 5KM po vožnji, da je bar duža staza
Napravljena su i dva parkica za djecu koja su free i jedan se cini mi se placa al je bolje opremljen (nisam siguran za placanje, nisam isao tamo)
Mana je što nema mjesta za presvući bebu al su ustupili neku prostoriju koja je namjenjena za klanjanje valjda, tako su bar zeni rekli
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#22185 Re: Zeničani
Fazon je sto i sad idu auta, a priroda i okruzenje odose u qrtz tonama smeca koje "izletnici" ostave, kao i lozenjem vatre kako gdje kome puhne...Kralj Tvrtko I. wrote:Fazon je što, ako se i bude radilo išta kod spomenika, Smetovi više neće biti Smetovi. Prvo napravit će cestu, ići će auta, priroda i okruženje ode u Qrac. Smetovi kakve znamo neće biti više isti. To što se tiće pogleda na grad.
Medjutim da ne budemo kao cige iz narodne price, kad su nasli potkovu pa se posvadjali ko ce prvi jahat
Gradska kafana koja je daleko realnija i izglednija, mjesecima ne mrda sa mrtve tacke...
-
Kralj Tvrtko I.
#22186 Re: Zeničani
Upravu si. I sad smo sjebali Smetove da valja.
Nego jebe ovo grijanje opet?
Nego jebe ovo grijanje opet?
- kamberovica polje
#22187 Re: Zeničani
Pesimizam je jedini logičan smjer razmišljanja u balkanskim banana republikama. Nikad se ne razočaraš, a rijetko se pozitivno iznenadiš. 
- Norm
#22188 Re: Zeničani
@Bata, 5HiRes kamera i svi problemi rijeseni i sto se tice prirode i smeca i unistavanja 'katuna'...ali nisam siguran da se Almy bavi tim pa vjerovatno se nemoze raspisati tender..._BataZiv_0809 wrote:Fazon je sto i sad idu auta, a priroda i okruzenje odose u qrtz tonama smeca koje "izletnici" ostave, kao i lozenjem vatre kako gdje kome puhne...Kralj Tvrtko I. wrote:Fazon je što, ako se i bude radilo išta kod spomenika, Smetovi više neće biti Smetovi. Prvo napravit će cestu, ići će auta, priroda i okruženje ode u Qrac. Smetovi kakve znamo neće biti više isti. To što se tiće pogleda na grad.
Medjutim da ne budemo kao cige iz narodne price, kad su nasli potkovu pa se posvadjali ko ce prvi jahatDug je put od sastanka kod Dofua do investicije...
Gradska kafana koja je daleko realnija i izglednija, mjesecima ne mrda sa mrtve tacke...
Kolika je quota za Gradsku kafanu? Ko ce da dobije? Hajmo kladionicari...
- Norm
#22189 Re: Zeničani
...evo sunca...

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#22190 Re: Zeničani
Imas li neke insajderske info? Znam da je Kasuals pisao da hoce Vrace dok je bio u ljubavi sa Fudašom...Norm wrote: Kolika je quota za Gradsku kafanu? Ko ce da dobije? Hajmo kladionicari...
- Norm
#22191 Re: Zeničani
...ma sve nesto zakukuljeno, zamumuljeno...zato pitam vas..._BataZiv_0809 wrote:Imas li neke insajderske info? Znam da je Kasuals pisao da hoce Vrace dok je bio u ljubavi sa Fudašom...Norm wrote: Kolika je quota za Gradsku kafanu? Ko ce da dobije? Hajmo kladionicari...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#22192 Re: Zeničani
P.S. Danas je na Vijecu prosla odluka da se prihvate pare za otpadne vode.
Kae' Spahija za to su zasluzni Huso, Kahriman i Kelestura (ne magistar iz Kacuna, nego Selver)
Kae' Spahija za to su zasluzni Huso, Kahriman i Kelestura (ne magistar iz Kacuna, nego Selver)
- Ja_Ja
#22193 Re: Zeničani
Kamere bi bile samo solidan pocetak. Zenici je neophodno da kreira Eko policiju koja bi koristila trenutni zakonski okvir (a on postoji od drzavnog do nizih nivao vlasti) kako bi prisilila prevashodno gradjane ali i komunalna preduzeca i pravne subjekte da se pridrzavaju zakona. Ni ovdje ne moramo izmisljati toplu vodu vec samo vidjeti sta gradovi slicnih predispozicija kao nas grad rade i to je to. Odgovorno tvrdim da bi eko policija bila samoodrziva pa cak i isplativa za grad, a najmanje 40tak radnih mjesta bi grad dobio. U citavom lancu zagadjivaca, od insana koji odluci da baci papir/opusak na ulici, do onog ko ispusti otpadne vode iz Mittala u Bosnu postoji jedna zajednicka, oni to rade svjesno i namjerno. Ako ja jedem bananu ulicom i kad zavrsim bacim koru pored kontenjera ili onako uza zid ili sa strane, ja to radim namjerno, nije mi ispalo, nisam zaboravio, vec sam peksin/pesin koji ne postoju svoje sugradjane niti svoju sredinu i zbog toga treba da mi lupe kaznu. A tako i za sve ostalo, od 1 maja, cimburijade, opijanja po parkovima, 30-40 ljudi u eko policiji bi imali sta da rade dan i noc.Norm wrote: @Bata, 5HiRes kamera i svi problemi rijeseni i sto se tice prirode i smeca i unistavanja 'katuna'...ali nisam siguran da se Almy bavi tim pa vjerovatno se nemoze raspisati tender......preskupo...
- notsure
#22194 Re: Zeničani
Mi imamo eko policajce, ali ih niko nije odavno vidio na poslu.Ja_Ja wrote:Kamere bi bile samo solidan pocetak. Zenici je neophodno da kreira Eko policiju koja bi koristila trenutni zakonski okvir (a on postoji od drzavnog do nizih nivao vlasti) kako bi prisilila prevashodno gradjane ali i komunalna preduzeca i pravne subjekte da se pridrzavaju zakona. Ni ovdje ne moramo izmisljati toplu vodu vec samo vidjeti sta gradovi slicnih predispozicija kao nas grad rade i to je to. Odgovorno tvrdim da bi eko policija bila samoodrziva pa cak i isplativa za grad, a najmanje 40tak radnih mjesta bi grad dobio. U citavom lancu zagadjivaca, od insana koji odluci da baci papir/opusak na ulici, do onog ko ispusti otpadne vode iz Mittala u Bosnu postoji jedna zajednicka, oni to rade svjesno i namjerno. Ako ja jedem bananu ulicom i kad zavrsim bacim koru pored kontenjera ili onako uza zid ili sa strane, ja to radim namjerno, nije mi ispalo, nisam zaboravio, vec sam peksin/pesin koji ne postoju svoje sugradjane niti svoju sredinu i zbog toga treba da mi lupe kaznu. A tako i za sve ostalo, od 1 maja, cimburijade, opijanja po parkovima, 30-40 ljudi u eko policiji bi imali sta da rade dan i noc.Norm wrote: @Bata, 5HiRes kamera i svi problemi rijeseni i sto se tice prirode i smeca i unistavanja 'katuna'...ali nisam siguran da se Almy bavi tim pa vjerovatno se nemoze raspisati tender......preskupo...
Poseban problem predstavlja naplativost tih kazni, jer se u našoj us*anoj državi možeš vaditi "nemam čime platit' ja sam demobilisani uhljeb" i onda kazne gube smisao.
Zato treba uvesti narađivanje kazne prislinim radom, pa ko nema da plati (ili slaže da nema) onda fino lopatu i metlu u ruke pa naradi. Dnevnica 1 KM pa ko voli nek izvoli.
- Casual's
-
kakavdanakneiskustvu
#22196 Re: Zeničani
je li u zenici ima mercatorovih marketa?
-
clio_dci120
#22197 Re: Zeničani
Koliko znam nema.
Meni Meracator u Lozionickoj u Sa bio predobar, mada ni Konzum u zadnje vrijeme nije bio los. Ipak, Mercator je meni bio ekstra, jer uvijek sve na svom mjestu, ljubazne kasirke koje sacekaju da svoje spakujes pa onda prelaze na sljedeceg kupca i sl.
Bas me zanima da li ce ici na preuzmianje nekih Konzumovih marketa u Zenici, jer vise Konzum nema ni jedan veci objekat u Zenici.
Meni Meracator u Lozionickoj u Sa bio predobar, mada ni Konzum u zadnje vrijeme nije bio los. Ipak, Mercator je meni bio ekstra, jer uvijek sve na svom mjestu, ljubazne kasirke koje sacekaju da svoje spakujes pa onda prelaze na sljedeceg kupca i sl.
Bas me zanima da li ce ici na preuzmianje nekih Konzumovih marketa u Zenici, jer vise Konzum nema ni jedan veci objekat u Zenici.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#22198 Re: Zeničani
Hoce, odgovorio sam danku na drugoj temi. Merkator ce biti iznad Tena.
- avenija
#22199 Re: Zeničani
Evo detaljnije o ovom seiku ili sta je vec vlasnik Sunnylanda.
Znaci zainteresovan je da pravi novi Sunnyland u Zenici, Hotel Internacional i gradske bazene u Crkvicama.
Lijepo zvuci ako se samo 1 od 3 realizuje.
-
doff
#22200 Re: Zeničani
Mercator bi trebao preuzeti sve DP prodavnice, iznad Tena, Mokušnice ispod Elita, pumpa Petrol u Crkvicama. Ne mogu se sjetit da li je još negdje bilo DP prodavnica.