Posjeduje autokefalnost ali bozic slave 25. decembra.славянин wrote: Grcka ne posjeduje - ?? Kada grci slave bozic ??
Znaci ni tamo ni ovamo...
Posjeduje autokefalnost ali bozic slave 25. decembra.славянин wrote: Grcka ne posjeduje - ?? Kada grci slave bozic ??
Ok mogu li onda srbi ?Nadzornik wrote:Posjeduje autokefalnost ali bozic slave 25. decembra.славянин wrote: Grcka ne posjeduje - ?? Kada grci slave bozic ??
Znaci ni tamo ni ovamo...
Inace znas li zasto grci slave bozic 25. tj po gregorijanskom kalendaruFor countries including Russia, Georgia, Armenia, Belarus, Serbia, Egypt, Ethiopia and Kazakhstan, January 6 is Christmas Eve.
Znam,zbog onog bisera Milutina Milankovica.славянин wrote: Inace znas li zasto grci slave bozic 25. tj po gregorijanskom kalendaru
Nije nego se Bizantijska crkva povinovala u posljedni trenutak vatikanu u nadi da ce ih spasiti od osmanlijaNadzornik wrote:Znam,zbog onog bisera Milutina Milankovica.славянин wrote: Inace znas li zasto grci slave bozic 25. tj po gregorijanskom kalendaru
Opet se provaljujes,mora da smo te probudili..славянин wrote: Nije nego se Bizantijska crkva povinovala u posljedni trenutak vatikanu u nadi da ce ih spasiti od osmanlija
Debile i treba trolatiChallenger_ wrote:Ahahahahahaha...![]()
Upravo retvitao naš Elijah Magnier:
Putin trollin' the United States and Saudi Arabia like a G
If Saudi Arabia wisely thinks it needs to improve its defence capabilities (attack on oil refineries) we are ready to help as we did with #Turkey (S-400) and #Iran (S-300) - President #Putin.
#Ankara
![]()
![]()
LINK

Jesam.salik79 wrote:Nego, da li si primjetio kod Magniera da je napravio identicnu konstataciju kao i ja neku noc, povodom Pompeove izjave?
Tamam takoChallenger_ wrote:Jesam.salik79 wrote:Nego, da li si primjetio kod Magniera da je napravio identicnu konstataciju kao i ja neku noc, povodom Pompeove izjave?
![]()
Zapazio sam i ono što je od nekog retvitao: "Bili u pravu Huti ili bio Pompeo, isto im dođe".
Byzantine Emperor Constantine XI swiftly understood Mehmed's true intentions and turned to Western Europe for help; but now the price of centuries of war and enmity between the eastern and western churches had to be paid. Since the mutual excommunications of 1054, the pope in Rome was committed to establishing authority over the eastern church. Nominal union had been negotiated in 1274, at the Second Council of Lyon, and indeed, some Palaiologoi emperors (Latin, Palaeologan) had since been received into the Latin Church. Emperor John VIII Palaiologos had also recently negotiated union with Pope Eugene IV, with the Council of Florence of 1439 proclaiming a Bull of Union. These events, however, stimulated a propaganda initiative by anti-unionist Orthodox partisans in Constantinople; the population, as well as the laity and leadership of the Byzantine Church, became bitterly divided. Latent ethnic hatred between Greeks and Italians, stemming from the events of the Massacre of the Latins in 1182 by the Greeks and the sack of Constantinople in 1204 by the Latins, played a significant role. Finally, the attempted Union failed, greatly annoying Pope Nicholas V and the hierarchy of the Roman church.Nadzornik wrote:Opet se provaljujes,mora da smo te probudili..славянин wrote: Nije nego se Bizantijska crkva povinovala u posljedni trenutak vatikanu u nadi da ce ih spasiti od osmanlija
Nisu u skladu sa propagandom irana tako da ocito nisu pravi pravoslavci.....JohnnyS wrote:Kakve gluposti čovjek neće pročitati na ovoj temi. Grci praktički izmislili pravoslavlje, naime Konstantinopol je bio grčki i sad oni nisu dovoljno dobri pravoslavci. Ko što su škutori veći katolici od Pape, tako su očito i Srbi veći pravoslavci od Grka...
славянин wrote:Nisu u skladu sa propagandom irana tako da ocito nisu pravi pravoslavci.....JohnnyS wrote:Kakve gluposti čovjek neće pročitati na ovoj temi. Grci praktički izmislili pravoslavlje, naime Konstantinopol je bio grčki i sad oni nisu dovoljno dobri pravoslavci. Ko što su škutori veći katolici od Pape, tako su očito i Srbi veći pravoslavci od Grka...iako je pravoslavlje nastalo sizmom izmedju vatikana i konstantinopolisa (bizantije tj. grcke u slobodnom smislu
)
Gdje si vidio da ja kazem da su neuki ? Samo ovi zadojeni propagandom “umalo-iranci” posmatraju stvari bez razmisljanja i kopiraju stav rezima u iranu bez trunke slobodne misli - mnogo vise iranci tu vlast kritikuju nego ovi ovdje na forumu ko predstavljaju isti kao zemlju meda i mlijeka - dok su mule,vrhovni savjet i vrhovni bodja spusteni sa neba- sve dok pisu iz zapadnih zemalja i rade za zapadne firme ....JohnnyS wrote:славянин wrote:Nisu u skladu sa propagandom irana tako da ocito nisu pravi pravoslavci.....JohnnyS wrote:Kakve gluposti čovjek neće pročitati na ovoj temi. Grci praktički izmislili pravoslavlje, naime Konstantinopol je bio grčki i sad oni nisu dovoljno dobri pravoslavci. Ko što su škutori veći katolici od Pape, tako su očito i Srbi veći pravoslavci od Grka...iako je pravoslavlje nastalo sizmom izmedju vatikana i konstantinopolisa (bizantije tj. grcke u slobodnom smislu
)
Ne mogu se s ovim složiti. Iranci mogu svakakvi biti, ali neuki sigurno nisu (i svaka im čast na tome).
A ja dodajem, a o tome sam prije najmanje 5 godina pisao na više međunarodnih tema: Nema toj porodici spasa ni sa ratom ni bez rata. Ni tri USA ih ne mogu spasiti.If there is a war with Iran there will be many uncertainties but one thing I'm 100% certain of; Al Saud will not survive #SaudiArabia
TačnoHaman2 wrote:Sta mi znamo ko je izveo napad. Mi ne znamo nsita. Mi citamo ono sto nam drugi napsu a ti koji pisu imaju svoje interese i tako nastaju kometari u skladu sa njihovim interesima koje mi prihvatamo. Koliko je to objektivno tesko je znati.
Macha'Allah
Oil facilities hit by Yemeni Resistance in Abqeiq, in Saudi Arabia
God bless the Houthis against the enemy
Napises “najbolje ignorisati” i onda 2 posta ispod ga citiras.salik79 wrote:De koju iz Sirije!славянин wrote:Aha dobro - nije to radi drzavnog zakona.
Jašta Donalde. Ko im *ebe mater. I Saudima i Izraelcima.
Ne. Nećemo tako Dino. Rekao sam, jasno i glasno, da ne mislim da je maligan kao prethodnici, barem ona dva prije njega. Isto tako sam rekao da sam vrlo rezervisan, krajnje oprezan i da će vrijeme pokazati ko je on u stvari. Te sam rekao da za sada nije pokrenuo ni jedan rat ra razliku od onog debila za koga si ti dva puta glasao.jeza u ledja wrote:Znamo mi Chelli da ti mislis da je Trump dobar u dusi.![]()