IRAN

Post Reply
Nadzornik

#22176 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

славянин wrote: Grcka ne posjeduje - ?? Kada grci slave bozic ??
Posjeduje autokefalnost ali bozic slave 25. decembra.
Znaci ni tamo ni ovamo... :-)
славянин

#22177 Re: IRAN

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
славянин wrote: Grcka ne posjeduje - ?? Kada grci slave bozic ??
Posjeduje autokefalnost ali bozic slave 25. decembra.
Znaci ni tamo ni ovamo... :-)
Ok mogu li onda srbi ?
For countries including Russia, Georgia, Armenia, Belarus, Serbia, Egypt, Ethiopia and Kazakhstan, January 6 is Christmas Eve.
Inace znas li zasto grci slave bozic 25. tj po gregorijanskom kalendaru :D
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#22178 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Da ne prođe nezapaženo...

- Vlada Iraka je kategorički odbila tvrdnje da je teritorij Iraka iskorišten za napad na saudijska postrojenja:

:arrow: LINK
Nadzornik

#22179 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

славянин wrote: Inace znas li zasto grci slave bozic 25. tj po gregorijanskom kalendaru :D
Znam,zbog onog bisera Milutina Milankovica.
славянин

#22180 Re: IRAN

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
славянин wrote: Inace znas li zasto grci slave bozic 25. tj po gregorijanskom kalendaru :D
Znam,zbog onog bisera Milutina Milankovica.
Nije nego se Bizantijska crkva povinovala u posljedni trenutak vatikanu u nadi da ce ih spasiti od osmanlija :D - tj oni su im rekli pomoci ako se povinuju , al zapelo u vatikanu nakon sto su ovi prihvatili i proklamovali u konstantinopolju :D
Nadzornik

#22181 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

славянин wrote: Nije nego se Bizantijska crkva povinovala u posljedni trenutak vatikanu u nadi da ce ih spasiti od osmanlija :D
Opet se provaljujes,mora da smo te probudili.. :-?
salik79

#22182 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:Ahahahahahaha... :lol:

Upravo retvitao naš Elijah Magnier:
Putin trollin' the United States and Saudi Arabia like a G

If Saudi Arabia wisely thinks it needs to improve its defence capabilities (attack on oil refineries) we are ready to help as we did with #Turkey (S-400) and #Iran (S-300) - President #Putin.
#Ankara
:lol:
:pisnuo:

Debile i treba trolati :D

Image

Nego, da li si primjetio kod Magniera da je napravio identicnu konstataciju kao i ja neku noc, povodom Pompeove izjave? :-D
Challenger_

#22183 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Nego, da li si primjetio kod Magniera da je napravio identicnu konstataciju kao i ja neku noc, povodom Pompeove izjave? :-D
Jesam.

:mrgreen:

Zapazio sam i ono što je od nekog retvitao: "Bili u pravu Huti ili bio Pompeo, isto im dođe".

salik79

#22184 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:Nego, da li si primjetio kod Magniera da je napravio identicnu konstataciju kao i ja neku noc, povodom Pompeove izjave? :-D
Jesam.

:mrgreen:

Zapazio sam i ono što je od nekog retvitao: "Bili u pravu Huti ili bio Pompeo, isto im dođe".

Tamam tako :lol: :thumbup:
славянин

#22185 Re: IRAN

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
славянин wrote: Nije nego se Bizantijska crkva povinovala u posljedni trenutak vatikanu u nadi da ce ih spasiti od osmanlija :D
Opet se provaljujes,mora da smo te probudili.. :-?
Byzantine Emperor Constantine XI swiftly understood Mehmed's true intentions and turned to Western Europe for help; but now the price of centuries of war and enmity between the eastern and western churches had to be paid. Since the mutual excommunications of 1054, the pope in Rome was committed to establishing authority over the eastern church. Nominal union had been negotiated in 1274, at the Second Council of Lyon, and indeed, some Palaiologoi emperors (Latin, Palaeologan) had since been received into the Latin Church. Emperor John VIII Palaiologos had also recently negotiated union with Pope Eugene IV, with the Council of Florence of 1439 proclaiming a Bull of Union. These events, however, stimulated a propaganda initiative by anti-unionist Orthodox partisans in Constantinople; the population, as well as the laity and leadership of the Byzantine Church, became bitterly divided. Latent ethnic hatred between Greeks and Italians, stemming from the events of the Massacre of the Latins in 1182 by the Greeks and the sack of Constantinople in 1204 by the Latins, played a significant role. Finally, the attempted Union failed, greatly annoying Pope Nicholas V and the hierarchy of the Roman church.
The Byzantine Empire in the first half of the 15th century. Thessaloniki was captured by the Ottomans in 1430. A few islands in the Aegean and the Propontis remained under Byzantine rule until 1453 (not shown on the map).

In the summer of 1452, when Rumelı Hisari was completed and the threat had become imminent, Constantine wrote to the Pope, promising to implement the Union, which was declared valid by a half-hearted imperial court on 12 December 1452.

Heh :wink: nije ni austrija sto je bila :D
JohnnyS

#22186 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Kakve gluposti čovjek neće pročitati na ovoj temi. Grci praktički izmislili pravoslavlje, naime Konstantinopol je bio grčki i sad oni nisu dovoljno dobri pravoslavci. Ko što su škutori veći katolici od Pape, tako su očito i Srbi veći pravoslavci od Grka...
славянин

#22187 Re: IRAN

Post by славянин »

JohnnyS wrote:Kakve gluposti čovjek neće pročitati na ovoj temi. Grci praktički izmislili pravoslavlje, naime Konstantinopol je bio grčki i sad oni nisu dovoljno dobri pravoslavci. Ko što su škutori veći katolici od Pape, tako su očito i Srbi veći pravoslavci od Grka...
Nisu u skladu sa propagandom irana tako da ocito nisu pravi pravoslavci..... :D iako je pravoslavlje nastalo sizmom izmedju vatikana i konstantinopolisa (bizantije tj. grcke u slobodnom smislu :D )
JohnnyS

#22188 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

славянин wrote:
JohnnyS wrote:Kakve gluposti čovjek neće pročitati na ovoj temi. Grci praktički izmislili pravoslavlje, naime Konstantinopol je bio grčki i sad oni nisu dovoljno dobri pravoslavci. Ko što su škutori veći katolici od Pape, tako su očito i Srbi veći pravoslavci od Grka...
Nisu u skladu sa propagandom irana tako da ocito nisu pravi pravoslavci..... :D iako je pravoslavlje nastalo sizmom izmedju vatikana i konstantinopolisa (bizantije tj. grcke u slobodnom smislu :D )

Ne mogu se s ovim složiti. Iranci mogu svakakvi biti, ali neuki sigurno nisu (i svaka im čast na tome).
славянин

#22189 Re: IRAN

Post by славянин »

JohnnyS wrote:
славянин wrote:

Ne mogu se s ovim složiti. Iranci mogu svakakvi biti, ali neuki sigurno nisu (i svaka im čast na tome).
Gdje si vidio da ja kazem da su neuki ? Samo ovi zadojeni propagandom “umalo-iranci” posmatraju stvari bez razmisljanja i kopiraju stav rezima u iranu bez trunke slobodne misli - mnogo vise iranci tu vlast kritikuju nego ovi ovdje na forumu ko predstavljaju isti kao zemlju meda i mlijeka - dok su mule,vrhovni savjet i vrhovni bodja spusteni sa neba- sve dok pisu iz zapadnih zemalja i rade za zapadne firme ....
Challenger_

#22190 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Dobro zapažanje sirijskog aktiviste:
If there is a war with Iran there will be many uncertainties but one thing I'm 100% certain of; Al Saud will not survive #SaudiArabia
A ja dodajem, a o tome sam prije najmanje 5 godina pisao na više međunarodnih tema: Nema toj porodici spasa ni sa ratom ni bez rata. Ni tri USA ih ne mogu spasiti.
Challenger_

#22191 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Ta porodica gubi vlast, na srednji rok najduže, samo je pitanje ko će preuzeti vlast. Znam ko neće: američka marioneta.
zrakomlat

#22192 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Haman2 wrote:Sta mi znamo ko je izveo napad. Mi ne znamo nsita. Mi citamo ono sto nam drugi napsu a ti koji pisu imaju svoje interese i tako nastaju kometari u skladu sa njihovim interesima koje mi prihvatamo. Koliko je to objektivno tesko je znati.
Tačno :thumbup:
Challenger_

#22193 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

In Oval Office, Trump tells reporters that he doesn't want war with Iran.

King Theoden

#22194 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Koliko ste to puta bili u saudiji pa znate da im nema spasa?
Bolan, narod više voli kralja nego vlastite očeve
Challenger_

#22195 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Komentar jednog stanovnika Damaska nakon udara na saudijske instalacije:
Macha'Allah

Oil facilities hit by Yemeni Resistance in Abqeiq, in Saudi Arabia
God bless the Houthis against the enemy

jeza u ledja

#22196 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
славянин wrote:Aha dobro - nije to radi drzavnog zakona.

Image
De koju iz Sirije!
Napises “najbolje ignorisati” i onda 2 posta ispod ga citiras. :lol:

Taman ti htjedoh napisati haj bas sa vidimo kako ignorisete, ono sljedeci post vec mu se javi. :lol:
Nisam procitao zadnje 2 stranice bas da vidim jeste li mu se jos koji put javili. :D

edit: dobro, javio si mu se jos jednom, pa ste ga napokon iskulirali. hajd bas da vidimo dokle cete izdrzat.
Challenger_

#22197 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:
In Oval Office, Trump tells reporters that he doesn't want war with Iran.

Jašta Donalde. Ko im *ebe mater. I Saudima i Izraelcima.
jeza u ledja

#22198 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Znamo mi Chelli da ti mislis da je Trump dobar u dusi. :oops:

Trump je prije nekoliko mjeseci udario veto na odluku Kongresa da obustavi prodaju oruzja Saudiji. Prije toga je mahnuo usima na ubistvo Kahogdzija. Al dobar je u dusi. :oops:
Challenger_

#22199 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Imam osjećaj za filing da se i Dolad nasamo smije iranskim ludostima. Nadam se da ga močvara i Zio-lobi neće namagarčiti i gurnuti u katastrofu.
Challenger_

#22200 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:Znamo mi Chelli da ti mislis da je Trump dobar u dusi. :oops:
Ne. Nećemo tako Dino. Rekao sam, jasno i glasno, da ne mislim da je maligan kao prethodnici, barem ona dva prije njega. Isto tako sam rekao da sam vrlo rezervisan, krajnje oprezan i da će vrijeme pokazati ko je on u stvari. Te sam rekao da za sada nije pokrenuo ni jedan rat ra razliku od onog debila za koga si ti dva puta glasao.

Ukratko, da ne mislim da je maligan, da sam vrlo rezervisan i da pozdravljam što nije za sada započeo ni jedan rat. Te da se nadam da će tako i ostati.

Ne valja svoje riječi trpati u tuđa usta.

:oops:
Post Reply