Ali manje od Tine.palermo wrote:Sasvim dovoljno......objektivno govorećihrasno38 wrote:
Koliko je to prilika Stilic dobio???? Za svojih 28 godina 206 minuta ukupno u reprezentaciji u 8 utakmica i nikad u zivotu 90!!!! Od tih 8 utakmica 6 su prijateljske u kojima je recimo u dvije odigrao po jednu minutu!
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#22176 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#22177 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ni slucajno dovoljno ako gledamo koliko su dobili i koliko su ih u reprezentaciji iskoristili drugi igraci na njegovoj poziciji.palermo wrote:Sasvim dovoljno......objektivno govorećihrasno38 wrote:
Koliko je to prilika Stilic dobio???? Za svojih 28 godina 206 minuta ukupno u reprezentaciji u 8 utakmica i nikad u zivotu 90!!!! Od tih 8 utakmica 6 su prijateljske u kojima je recimo u dvije odigrao po jednu minutu!
-
Mirza007
#22178 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
No ipak treba TSS dati jos prilika, ipak je on Seadov sin i Safetov sinovac. Malo je do sada dobio. To sto mi s njim propadosmo k'o Grcka nije bitno.ultima_palabra wrote:Ali manje od Tine.palermo wrote:Sasvim dovoljno......objektivno govorećihrasno38 wrote:
-
Mirza007
#22179 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
OK, moze li malo argumenata. Sta od ovoga gore nije cinjenica?palermo wrote:Pretjeruješ mnogo, tvoje odbojnost prema TSS-u postaje pomalo degutantnaMirza007 wrote:
Toliko je dobro odigrao to sto je odigrao da smo s njim u igri sanse za plasman na EP sveli na nivo naucne fantastike I to u svega prva 4 gola. Tek je njegovim izostankom postalo jasno kolika je njegova (negativna) kontribucija ekipi. Samo se jedan igrac u ekipi promijenio a rezultati dijametralni.
Neka njega u Hajduku I HNL-u, to mu je trenutno nivo i dok se ne pokaze u jacoj konkurencije mislim da ga ne bismo trebali vise vidjeti u reprezentaciji. To sto je dobar u Hajduku i toj konkurenciji padne u vodu cim se nadje u iole kvalitetnijem okruzenju.
Pokusaj vica o "odlicnoj" igri protiv Belgije ..... mozda bih se i smijao da nije za plakanje a ono protiv Nigerije je krivicno djelo obzirom da je jahao Misimovica 25 minuta. Ako nije problem, moze li se znati na kojoj je poziciji uopce igrao u te dvije utakmice i kakav mu je ucinak (bez dobijenog duela, svi pasovi prvom do sebe i to vecinom unatrag, ubacaji 0 bodova itd.)?
Jadan je taj igrac kojem se reprezentativna karijera svede na jedno dodavanje i jednu asistenciju. Doduse, da nije bilo amidze ne bi bilo ni te karijere pa se ne treba previse ni cuditi.
-
palermo
#22180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne bih zaista ulazio u diskusiju sa tobom oko TSS-a. I ne mislim da bi mi bilokakav argumenti pomogli u toj diskusiji. Zato odustajemMirza007 wrote: OK, moze li malo argumenata. Sta od ovoga gore nije cinjenica?
-
Mirza007
#22181 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mozda i bi - da imas relevantne argumente.palermo wrote:Ne bih zaista ulazio u diskusiju sa tobom oko TSS-a. I ne mislim da bi mi bilokakav argumenti pomogli u toj diskusiji. Zato odustajemMirza007 wrote: OK, moze li malo argumenata. Sta od ovoga gore nije cinjenica?
-
palermo
#22182 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Govoriti o Štiliću u kontekstu reprezentacije je jednostavno glupo.
Zar se zaista te željo-sarajevo naočale nikada ne mogu skinuti sa očiju
- ultima_palabra
#22183 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Slazem se. Samo ne znam zasto se jos slabiji igrac, sa slabijom karijerom, predlaze kao neko rjesenje.palermo wrote:Govoriti o Štiliću u kontekstu reprezentacije je jednostavno glupo.
-
palermo
#22184 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mlađi je, u ovom trenutku perspektivniji, a mislim da je i više pokazao u dresu reprezentacije.ultima_palabra wrote:Slazem se. Samo ne znam zasto se jos slabiji igrac, sa slabijom karijerom, predlaze kao neko rjesenje.palermo wrote:Govoriti o Štiliću u kontekstu reprezentacije je jednostavno glupo.
Znaš da ja nisam bio advokat Papetov, ali u ovom trenutku ja isto ne vidim puno boljjih rješenja od TSS-a
- hrasno38
#22185 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Stilica rijetko da gledamo TSS puno cesce i ja se @Palermo slazem sa tobom i poslije Misketa ovaj igrac me svojim igrama u klubu najvice podsjeca na takvu vrstu desetke. Ima jednostavno nekog smeka u njegovoj igri, ima vizije ali isto tako on u Hajduku ima status a u reprezentaciji ima strah!!!palermo wrote:Mlađi je, u ovom trenutku perspektivniji, a mislim da je i više pokazao u dresu reprezentacije.ultima_palabra wrote:Slazem se. Samo ne znam zasto se jos slabiji igrac, sa slabijom karijerom, predlaze kao neko rjesenje.palermo wrote:Govoriti o Štiliću u kontekstu reprezentacije je jednostavno glupo.
Znaš da ja nisam bio advokat Papetov, ali u ovom trenutku ja isto ne vidim puno boljjih rješenja od TSS-a
- ultima_palabra
#22186 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
U 5 deka vala... mladji jeste, ali nije vise ni on u cvijetu mladosti.palermo wrote:Mlađi je, u ovom trenutku perspektivniji, a mislim da je i više pokazao u dresu reprezentacije.ultima_palabra wrote:Slazem se. Samo ne znam zasto se jos slabiji igrac, sa slabijom karijerom, predlaze kao neko rjesenje.palermo wrote:Govoriti o Štiliću u kontekstu reprezentacije je jednostavno glupo.
A svaki Stilicev klub je za Hajduk televizor u boji.
-
palermo
#22187 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Niko ne spori da je u jednom trenutku Štilić igrao sa Levandovskim. Ali, čovjeku je karijera jednostavno išla nizbrdo.ultima_palabra wrote:
Možda će i TSS-u, ali je on u ovom trenutku jednostavno logičnije rješenje od Štilića.
-
Korisničkoime
#22188 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ako nam je igrač poput TSS spas onda nas možete odmah jebat, onda ako Meša ponovi baraž treba mu spomenik u sred Sarajeva napraviti.
Bolje je Meši da onda igra klasični 4-3-3, sa sredinom u jednoj liniji u jednoj ravni.
Sredina:
Bešić - Pjanić - Cimirot
Napad
Višća - Džeko - Lulić
Eto riješili problem ofenz.veznog barem na papiru.
Govoriti kako TSS nije imao dovoljno prilike da se pokaže je smiješno igrao je i protiv slabih ekipa gdje je se sa svojom tehnikom mogao nametnutu protivniku i protiv jakih gdje je morao i trebao imati motivaciju da se dokaže međutim ni protiv jednih ni protiv drugih se nije ni pokazao ni dokazao. Ona statistika koja nabraja kontakte sa loptom je za jednog igrača sredine kriminalna, šta je kako je - strah, trema, teret amidžinog zlata, da li bježi od lopte, od odgovornosti da ne bi pogriješio, da li ga saigrači izbjegavaju jer nemaju povjerenja u njega, ne znam, samo znam da o nekakvom dokazivanju u reprezentaciji ne može biti govora.
Štilić da se osvrnem i na njega je imao tu nesreću da je imao Misimovića za konkurenciju, da je imamo Misimovića od prije 5-6 godina ne bi ovdje uopšte o TSS pričali.
Mislim da će Meša forsirati formaciju 4-2-3-1 zbog Pjanića, to je ono što voli i zna najbolje da igra i kad ga krene on je igrač koji ima nevjerovatan uticaj na utakmicu, igrač koji čini razliku ali za to se mora dosta stvari poklopiti između ostalog i njegova pozicija i formacija. Mi znamo malo biti nerealni pa npr.ukivamo jednog Misimovića u zvijezde jer je u toku 90 minuta podvalio jednu majstorsku loptu a ne vidimo što je ostatak vremena s guza na guz igrao, usporavao utakmicu, otežavao tranziciju, potpuno zanemarivao tranziciju, izgubio lopte, u def.bio nepostojeći i slično. Misimović je legenda reprezentacije ali se stiče dojam iz postova da čovjek nikad ni jednu utakmicu nije podbacio, da je vazda bio bez greške i svaku imao 2-3 asistencije koje su dovele do gola. Meni najdraži igrač poslije Džeke ali vala da je imao mahana imao je i te kako ali mi na ovim podnebljima volimo te genijalne lopte i ako imao jednu takvu svake treće utakmice mi sve drugo zaboravimo.
Bolje je Meši da onda igra klasični 4-3-3, sa sredinom u jednoj liniji u jednoj ravni.
Sredina:
Bešić - Pjanić - Cimirot
Napad
Višća - Džeko - Lulić
Govoriti kako TSS nije imao dovoljno prilike da se pokaže je smiješno igrao je i protiv slabih ekipa gdje je se sa svojom tehnikom mogao nametnutu protivniku i protiv jakih gdje je morao i trebao imati motivaciju da se dokaže međutim ni protiv jednih ni protiv drugih se nije ni pokazao ni dokazao. Ona statistika koja nabraja kontakte sa loptom je za jednog igrača sredine kriminalna, šta je kako je - strah, trema, teret amidžinog zlata, da li bježi od lopte, od odgovornosti da ne bi pogriješio, da li ga saigrači izbjegavaju jer nemaju povjerenja u njega, ne znam, samo znam da o nekakvom dokazivanju u reprezentaciji ne može biti govora.
Štilić da se osvrnem i na njega je imao tu nesreću da je imao Misimovića za konkurenciju, da je imamo Misimovića od prije 5-6 godina ne bi ovdje uopšte o TSS pričali.
Mislim da će Meša forsirati formaciju 4-2-3-1 zbog Pjanića, to je ono što voli i zna najbolje da igra i kad ga krene on je igrač koji ima nevjerovatan uticaj na utakmicu, igrač koji čini razliku ali za to se mora dosta stvari poklopiti između ostalog i njegova pozicija i formacija. Mi znamo malo biti nerealni pa npr.ukivamo jednog Misimovića u zvijezde jer je u toku 90 minuta podvalio jednu majstorsku loptu a ne vidimo što je ostatak vremena s guza na guz igrao, usporavao utakmicu, otežavao tranziciju, potpuno zanemarivao tranziciju, izgubio lopte, u def.bio nepostojeći i slično. Misimović je legenda reprezentacije ali se stiče dojam iz postova da čovjek nikad ni jednu utakmicu nije podbacio, da je vazda bio bez greške i svaku imao 2-3 asistencije koje su dovele do gola. Meni najdraži igrač poslije Džeke ali vala da je imao mahana imao je i te kako ali mi na ovim podnebljima volimo te genijalne lopte i ako imao jednu takvu svake treće utakmice mi sve drugo zaboravimo.
-
palermo
#22189 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja stvarno nisam neki fudbalski stručnjak kao neki na forumu.
Ali, imam oči i pamćenje. Štilić je svaki put kada je dobio šansu da igra, bio jednostavno pogubljen. A TSS nije.
I ne insistiram ja nešto na Sušiću, ali tvrditi da su druge opcije koje imamo na papiru znatno kvalitetnije jednostavno nije istina.
A šta će Meša forsirati, ja mislim da ni on sam ne zna. Vjerovatno nešto oportunistički. Nažalost.
Ali, imam oči i pamćenje. Štilić je svaki put kada je dobio šansu da igra, bio jednostavno pogubljen. A TSS nije.
I ne insistiram ja nešto na Sušiću, ali tvrditi da su druge opcije koje imamo na papiru znatno kvalitetnije jednostavno nije istina.
A šta će Meša forsirati, ja mislim da ni on sam ne zna. Vjerovatno nešto oportunistički. Nažalost.
-
north
#22190 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Hajduk je toliko grohnuo da bi dekretom trebalo zvati igrače iz tog kluba da igraju za reprezentaciju....Glupo zvuči, ali taj raspali klub je odavno prestao biti mjerodavan čak i za onog igrača koji je u tom klubu ubjedljivo najbolji, iako je upitno je li TSS najbolji tamo...Razumijem da ne mogu protiv Dinama, ali oni u Evropi ništa ne guraju puno dalje od Sarajeva ili Želje, a često se propisno i obrukaju ko prošlo ljeto protiv onog Slovana, tako da TSS zaista svoje umijeće, koje se nekad i čini ko da ga ima, skromno ali ima, ipak treba dokazati u jačem klubu i tek onda biti u prvom planu za reprezentaciju...Čovjek će se ko Ibričić penzionisati tamo jebo te, iz HNL-a se igrači puno lakše prodaju vani nego odavde pa opet neki naši odavde odu u Tursku, Grčku, Grahovac iz raspalog Borca u Austriju, ovaj izgleda ne može bez rive 
- ganjeta
#22191 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ova rečenica prosto udara na zdrav razum?north wrote:Hajduk je toliko grohnuo da bi dekretom trebalo zvati igrače iz tog kluba da igraju za reprezentaciju....Glupo zvuči, ali taj raspali klub je odavno prestao biti mjerodavan čak i za onog igrača koji je u tom klubu ubjedljivo najbolji, iako je upitno je li TSS najbolji tamo...Razumijem da ne mogu protiv Dinama, ali oni u Evropi ništa ne guraju puno dalje od Sarajeva ili Želje, a često se propisno i obrukaju ko prošlo ljeto protiv onog Slovana, tako da TSS zaista svoje umijeće, koje se nekad i čini ko da ga ima, skromno ali ima, ipak treba dokazati u jačem klubu i tek onda biti u prvom planu za reprezentaciju...Čovjek će se ko Ibričić penzionisati tamo jebo te, iz HNL-a se igrači puno lakše prodaju vani nego odavde pa opet neki naši odavde odu u Tursku, Grčku, Grahovac iz raspalog Borca u Austriju, ovaj izgleda ne može bez rive
Jebo ga Tino više, ko da nam je on najveći problem. Sad kad je Cimirot stekao neko ime, ovaj mali što nosi dosta lopti na more hvala Bogu neće više biti ni blizu sastavu. Znači Bešić-Cimirot i naprijed Pjana, kojeg opet može mjenjati Mili kad završi papire. Lijevo mrtiv Lulić, desno Vili i naprijed Edin i udri.
-
Mirza007
#22192 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovo Tinovcima dodje ko blasfemija. Sad si nagrebusio.ganjeta wrote:Sad kad je Cimirot stekao neko ime, ovaj mali što nosi dosta lopti na more hvala Bogu neće više biti ni blizu sastavu.
-
Tyke
#22193 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma vidim i ja da Mirzoni sad odredjuje i koje minute u odredjenim utakmicama moramo uzeti kao relevantne da bismo svi generalno pljunuli na Tinu i rekli da nam ne treba u reprezentaciji. I jos kaze ne pika se asistencija na SP, a predasistenciju na Evropskom tlu ne prihvaca, valjda se broje samo one koje on zeli prihvatiti.SSemir wrote:tyke procitaj pazljivije sta je mirza rekao. mislio je striktno na utakmice koje su odigrane na evropskom tlu u sklopu kvalifikacija za evropsko prvenstvo, koje su u vecernjem terminu odgirane, u plavom dresu, gdje je sudija bio iz zapadne evrope, protivnik iz gornjeg doma evropskih reprezentacija, pri cemu je temperatura bila ispod 22 stepena a navijaca vise od 25648...pa ces vidjeti da u tim utakmicama nije nista pokazao. a sve ostale ne vazeMirza007 wrote: Procitaj pazljivo pitanje prije nego lupis glupost.
Iran nije u Evropi da bi igrao kvalifikacije za EP a Dinamo nije nikakva reprezentacija.
A eno ga poceo je i protiv prijateljskih utakmica zboriti (samo kvalifikacione valjda relevantne) u vezi Stilica, jer ima cak 20ak minuta manje od Tine ukupno. Koji lik, zaista od veceras te ne uzimam za ozbiljnog forumasa i nastaviti pricati mozemo na nekoj temi o humoru, vicevima, serijama (mozda se u njih kuzis pa mi i preporucis sta cool)...
Pausalno, nego sta druze, pausalno citas i razmisljas o postu sugovornikovom.
I na kraju, da ponovim - Tino nije neka vele-igracina, nema on ni neke vrsne prodore, protiv Dinama sad je dosta trcao i vec nakon 60. minute je i on izgubio dah u nekim trenucima sto baca sumnju u njegovu kondiciju, ali ima odlicnu ljevicu, zna asistirati, tehnika mu nije losa i TRENUTNO mi nemamo previse igraca na toj poziciji AMF.
- hrasno38
#22194 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
E eto nek Cimrot bolji od TSSKorisničkoime wrote:Ako nam je igrač poput TSS spas onda nas možete odmah jebat, onda ako Meša ponovi baraž treba mu spomenik u sred Sarajeva napraviti.
Sredina:
Bešić - Pjanić - Cimirot
Napad
Višća - Džeko - Lulić
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#22195 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Govorim o kontinuitetu igre u klubu. Tino je u Hajduku neizbježan i neizostavan, a oni....Mirza007 wrote: Zasto poredis Hadzica I Hajrovica sa TSS kad uopce ne igraju na istoj poziciji?
Ako je iko imao sanse da odigra u kontinuitetu za reprezentaciju onda je to TSS. Sjeti se samo pocetka proslih kvalifikacija. Nakon Kipra je Prcic nestao sa lica zemlje mada nije odigrao nista losije od TSS ali je zlato amidzin pulen bio u prvom planu sve dok je bilo amidze. Dokle vise davanje sansi propalim igracima?
Po čemu je tebi Tino propali igrač? Što je Papetov bratić?
Šta se imam sjećati kvalifikacija kada je samo nastavljena agonija koja nas je počela pratiti od utakmice sa Egiptom. Raspad sistema u reprezentaciji i ti sada spominješ Susica. Ako ćemo iskreno, za razliku od prošlih kvalifikacija, u ovim možemo samo izdvojiti Dzeku koji je bio odličan i Đurića koji je na kraju proradio, svi ostali igrači tu bili obične talašike i onda pored plasta sijena ti se uhvatiš za slamku tj za Tinu koji ništa spektakularno nije pogriješio, a niti je pokazao. Klasicni prosjek, kao i 95% igrača u reprezentaciji.
- cyprus
#22196 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Recimo Wisla?ultima_palabra wrote:U 5 deka vala... mladji jeste, ali nije vise ni on u cvijetu mladosti.
Mislim, stvarno je bezveze više ova priča o klubovima... Postoje dobri igrači koji igraju u lošim klubovima, a postoje i loši igrači koji igraju u dobrim klubovima... Primjera milion... I do danas je glavni (i maltene jedini) argument za Tininu navodnu nekvalitetu ostalo to da on igra, kako se voli reći, u raspalom Hajduku... Nema veze što je evidentno da su njegovi dometi sigurno veći od Hajduka, obzirom da je on jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač tog kluba... Al eto, doći će transfer kad tad, vidjećemo šta će onda biti priča
- Laertes
#22197 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A kako ba taj kvalitet niko ne prepozna do sada, nijèdna ponuda, poslije nastupa na SP-u ne ode nigdje. A Hajduk poznat po tome da ne da svoje talentecyprus wrote:Recimo Wisla?ultima_palabra wrote:U 5 deka vala... mladji jeste, ali nije vise ni on u cvijetu mladosti.
A svaki Stilicev klub je za Hajduk televizor u boji.Ma daj...
Mislim, stvarno je bezveze više ova priča o klubovima... Postoje dobri igrači koji igraju u lošim klubovima, a postoje i loši igrači koji igraju u dobrim klubovima... Primjera milion... I do danas je glavni (i maltene jedini) argument za Tininu navodnu nekvalitetu ostalo to da on igra, kako se voli reći, u raspalom Hajduku... Nema veze što je evidentno da su njegovi dometi sigurno veći od Hajduka, obzirom da je on jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač tog kluba... Al eto, doći će transfer kad tad, vidjećemo šta će onda biti priča
- cyprus
#22198 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jes jes, to je taj argumentLaertes wrote:A kako ba taj kvalitet niko ne prepozna do sada, nijèdna ponuda, poslije nastupa na SP-u ne ode nigdje. A Hajduk poznat po tome da ne da svoje talentecyprus wrote:Recimo Wisla?ultima_palabra wrote:U 5 deka vala... mladji jeste, ali nije vise ni on u cvijetu mladosti.
A svaki Stilicev klub je za Hajduk televizor u boji.Ma daj...
- Laertes
#22199 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa pobi taj argument, hadžija... Koji to argument je pro Svena?cyprus wrote: Jes jes, to je taj argumentBravo, baš o tom pričam...
- luckylaka
#22200 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Da pratis imalo vidio bi da je Hajduk prvo trazio 5 miliona eura za Tina,poslije su spustili.Dakle za 200-300.000 Tino moze uvijek otici.Uprava Hajduka ne pusta igrace tek tako.Pretpostavljam da bi recimo za Cimirota isto tako trazili 3,4,5 miliona ili za Bajica,Hodzica i sl.Neces otici za dzaba pa makar ostao u klubu a ponuda ce doci to je sigurno.I ne kontam zasto je samo Tino trn u oku ,kada su najbolji najvise podbacili ali valjda na njih ne smije niko dici glas.Lakse je po Tinu.Laertes wrote:Pa pobi taj argument, hadžija... Koji to argument je pro Svena?cyprus wrote: Jes jes, to je taj argumentBravo, baš o tom pričam...