Ne sam, Safete!
Moderators: Charuga, Tomahawk11

U igračko vrijeme njega su zvali “balkanski Maradona”, a kasnije je postao jedan od najuspješnijih selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine svih vremena.
Mi protiv, izuzetno loše Grčke, praktično nismo imali nekih posebnih akcija. Sve se svodilo na duge lopte prema Džeki i Ibiševiću. Najvjerovatnije će i Safet vidjeti isto
Baka Slišković vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2002. do 2006. godine, a posljednju utakmicu Zmajeva protiv Grčke prokomentarisao je na slijedeći način:
“Iskreno… Hoćeš da ti kažem potpuno iskreno?”, pitao je Baka na početku razgovora za Sport.ba. Nakon što je dobio potvrdan odgovor, nastavio je:
“Nimalo mi se nije svidjela utakmica, što se kvalitete igre tiče. Pobjeda je sjajna, izuzetno važna, ali igra kao igra nije bila nešto posebno. Nismo imali neke lijepe akcije i proigravanja. Da nismo imali, ne daj Bože, Misketa i Džeku i tri prekida ko zna šta bi bilo”, kaže legendarni Mostarac, pa nastavlja.
“Nemojte me pogrešno razumijeti. Ovo sve govorim samo iz jednog, potpuno iskrenog razloga, a to je da nas ni u kom slučaju ne smije zavarati pobjeda protiv Grčke. Sigurno je da ćemo morati mnogo kvalitetnije igrati protiv Slovačke i Latvije kako bi osvojili bodove. Mi protiv, izuzetno loše Grčke, praktično nismo imali nekih posebnih akcija. Sve se svodilo na duge lopte prema Džeki i Ibiševiću. Najvjerovatnije će i Safet (op.a Sušić) vidjeti isto”, kaže Slišković.
Ipak, bivši selektor Bosne i Hercegovine svjestan je da je protiv Grčke izuzetno teško igrati, zbog njihovog načina igre.
“Istina je da je protiv Grka svakom teško igrati. Protiv destrukcije se teško nositi ljepotom. Ponavljam, pobjeda nad njima je od krucijalne važnosti i svaka čast na njoj, ali se ne smijemo zanositi i dizati euforiju, jer nas je to često znalo koštati”, dodao je Slišković u razgovoru za Sport.ba.
vel hi iz hepi bikaz boznija iz frst,bat hi vont tu sej dat gejm voznt gud.baka nemoj zezat protiv grka se ne moze drugačijeBHF_Manijak wrote:Baka hoces iskreno da ti kazem, ali bas ono iskreno? Nabijem te na qrac!![]()
Ovako nisko da moze ici, nisam mogao ni pretpostaviti! Neka pogleda tabelu i gol razliku i neka suti.
Mozda se on sa nostalgijom sjeca nase kombinatorike dok je on bio selektor.JThomas wrote:a ko je to imao posebne akcije protiv grčke?
Što je najgore, imalo ih je dosta ekipa... i većinom su popušili foruJThomas wrote:a ko je to imao posebne akcije protiv grčke?
Imala je Hrvatska prva,ali ne mozeš protiv grka.Jedino ako si Njemačka onda ćeš moći ostalo 0ultima_palabra wrote:Što je najgore, imalo ih je dosta ekipa... i većinom su popušili foruJThomas wrote:a ko je to imao posebne akcije protiv grčke?
Nebi me cudilo da je i Blaz jedan lik strucanjak medju forumasimaultima_palabra wrote:U igračko vrijeme njega su zvali “balkanski Maradona”, a kasnije je postao jedan od najuspješnijih selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine svih vremena.
Mi protiv, izuzetno loše Grčke, praktično nismo imali nekih posebnih akcija. Sve se svodilo na duge lopte prema Džeki i Ibiševiću. Najvjerovatnije će i Safet vidjeti isto
Baka Slišković vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2002. do 2006. godine, a posljednju utakmicu Zmajeva protiv Grčke prokomentarisao je na slijedeći način:
“Iskreno… Hoćeš da ti kažem potpuno iskreno?”, pitao je Baka na početku razgovora za Sport.ba. Nakon što je dobio potvrdan odgovor, nastavio je:
“Nimalo mi se nije svidjela utakmica, što se kvalitete igre tiče. Pobjeda je sjajna, izuzetno važna, ali igra kao igra nije bila nešto posebno. Nismo imali neke lijepe akcije i proigravanja. Da nismo imali, ne daj Bože, Misketa i Džeku i tri prekida ko zna šta bi bilo”, kaže legendarni Mostarac, pa nastavlja.
“Nemojte me pogrešno razumijeti. Ovo sve govorim samo iz jednog, potpuno iskrenog razloga, a to je da nas ni u kom slučaju ne smije zavarati pobjeda protiv Grčke. Sigurno je da ćemo morati mnogo kvalitetnije igrati protiv Slovačke i Latvije kako bi osvojili bodove. Mi protiv, izuzetno loše Grčke, praktično nismo imali nekih posebnih akcija. Sve se svodilo na duge lopte prema Džeki i Ibiševiću. Najvjerovatnije će i Safet (op.a Sušić) vidjeti isto”, kaže Slišković.
Ipak, bivši selektor Bosne i Hercegovine svjestan je da je protiv Grčke izuzetno teško igrati, zbog njihovog načina igre.
“Istina je da je protiv Grka svakom teško igrati. Protiv destrukcije se teško nositi ljepotom. Ponavljam, pobjeda nad njima je od krucijalne važnosti i svaka čast na njoj, ali se ne smijemo zanositi i dizati euforiju, jer nas je to često znalo koštati”, dodao je Slišković u razgovoru za Sport.ba.Zato si uvijek i bio smijurija od trenera... fudbal gledaš samo preko jebene kladionice
Duhan i maksuzija.JThomas wrote:a blaž jeste bio jedan od talentovanijih likova na svijetu ikada za igrati lopte. a ništa nije napravio. i to nešto govori...
Ih, sta je Baka egzistencija rijesio, Pasalic, Bajano, Jaksirevic...JThomas wrote:a blaž jeste bio jedan od talentovanijih likova na svijetu ikada za igrati lopte. a ništa nije napravio. i to nešto govori...
Pa eto, ni to nije tacno, imao je sjajnu fudbalsku karijeru.JThomas wrote:ja sam mislio kao fudbaler, a ne kao biznismen
Ma da je Bogdo zadnejg veznog, Barbarez mu je igrao LIBERA!!!cindrlimindrli wrote:Mozda se on sa nostalgijom sjeca nase kombinatorike dok je on bio selektor.JThomas wrote:a ko je to imao posebne akcije protiv grčke?![]()
Jebo te zivot, lik kojem je jedan od najboljih strelaca Bundeslige igrao zadnjeg veznog nesta komentarise.
jebaji ga,nisko puca od ljubomoreJThomas wrote:e zato nije napravio 1% onoga što je mogao...
A Barbarez na liberu mu je bila jedna od boljih odluka. Barba je to savršeno igrao, kad se samo sjetim naše utakmice sa Srbijom na Koševu, Barba sjajno odghrao libera. Ima durgih odluka po kojem se Baku treba spominjati (Kerkez, Jakoirević itd). Ma Baka bio i trener kao što je i čovjek. Kockar, onaj nepatvoreni, koji nosi kocku u duši. Nekad upali (Hrgović protiv Danske) nekad promaši (Kerkez protiv Mađara , valjda Mađara).BHF_Manijak wrote: Ma da je Bogdo zadnejg veznog, Barbarez mu je igrao LIBERA!!!![]()
![]()
![]()
Pa Baka se vjerovatno sjeca kako je on leprsavo sa Grcima igrao u Zenici, pa popusio 4 komada hladno! E moj Sliskovicu...![]()
Kazu da je ters pravi bio, k'o Hercegovac. Imao nenormalan talenat, pa je odbijao i trenirati, kaze "trening je za one koji ne znaju, a ja znam".
Čuj realno slabijimEdin H. wrote:Kritizirajte vi Baku i taktiku, ali njega su bukvalno sekunde i sudijin produzetak od 7, 8 minuta djelile od najvece pobjede svih vremena, a to je da zveknemo Spaniju na Mesai sa realno slabijim timom nego sto imamo danas.
Druga je stvar sto Baki plata nije bila dovoljna, pa se morao ponekad se malo popraviti uvodjenjem novih talenata