Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
amoninan

#22176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Image

Ne sam, Safete! :oops:
ultima_palabra

#22177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

U igračko vrijeme njega su zvali “balkanski Maradona”, a kasnije je postao jedan od najuspješnijih selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine svih vremena.

Mi protiv, izuzetno loše Grčke, praktično nismo imali nekih posebnih akcija. Sve se svodilo na duge lopte prema Džeki i Ibiševiću. Najvjerovatnije će i Safet vidjeti isto

Baka Slišković vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2002. do 2006. godine, a posljednju utakmicu Zmajeva protiv Grčke prokomentarisao je na slijedeći način:

“Iskreno… Hoćeš da ti kažem potpuno iskreno?”, pitao je Baka na početku razgovora za Sport.ba. Nakon što je dobio potvrdan odgovor, nastavio je:

“Nimalo mi se nije svidjela utakmica, što se kvalitete igre tiče. Pobjeda je sjajna, izuzetno važna, ali igra kao igra nije bila nešto posebno. Nismo imali neke lijepe akcije i proigravanja. Da nismo imali, ne daj Bože, Misketa i Džeku i tri prekida ko zna šta bi bilo”, kaže legendarni Mostarac, pa nastavlja.

“Nemojte me pogrešno razumijeti. Ovo sve govorim samo iz jednog, potpuno iskrenog razloga, a to je da nas ni u kom slučaju ne smije zavarati pobjeda protiv Grčke. Sigurno je da ćemo morati mnogo kvalitetnije igrati protiv Slovačke i Latvije kako bi osvojili bodove. Mi protiv, izuzetno loše Grčke, praktično nismo imali nekih posebnih akcija. Sve se svodilo na duge lopte prema Džeki i Ibiševiću. Najvjerovatnije će i Safet (op.a Sušić) vidjeti isto”, kaže Slišković.

Ipak, bivši selektor Bosne i Hercegovine svjestan je da je protiv Grčke izuzetno teško igrati, zbog njihovog načina igre.

“Istina je da je protiv Grka svakom teško igrati. Protiv destrukcije se teško nositi ljepotom. Ponavljam, pobjeda nad njima je od krucijalne važnosti i svaka čast na njoj, ali se ne smijemo zanositi i dizati euforiju, jer nas je to često znalo koštati”, dodao je Slišković u razgovoru za Sport.ba.
:-) Zato si uvijek i bio smijurija od trenera... fudbal gledaš samo preko jebene kladionice :oops:
north

#22178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Pa ovo niko normalan, ni najveći kritičari ne mogu reći i tvrditi....pa jedan Ivica koji rijetko hvali i koji nekako uvijek "kontrira" je za ovu tekmu rekao da je nešto najbolje što je vidio od nas i sa ovakvom igrom smo najbolji trenutno od svih ex yu repki, a "I thinks" kritikuje što smo dali grcima tri gola iz prekida :? Je li se on zajebava ili neka ljubomora iz njega izvire?

Sve na našoj strani bilo posjed lopte, udarci u i van okvira gola, dobrim dijelom se igralo od noge i njemu se to nimalo nije svidilo....Ma vokri Baki, ljubomora neka nejasna izvire, nema šta drugo..... sere ko štuka :-)
cindrlimindrli

#22179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

Zar ima neko da ga zanima misljenje "aj tinks rezultat iz ril" ublehasa?
Kemal Malovčić

#22180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

ubili grčku

svi psst
BHF_Manijak

#22181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Baka hoces iskreno da ti kazem, ali bas ono iskreno? Nabijem te na qrac! :wink:

Ovako nisko da moze ici, nisam mogao ni pretpostaviti! Neka pogleda tabelu i gol razliku i neka suti.
JThomas

#22182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

a ko je to imao posebne akcije protiv grčke?
MOSALJOZE

#22183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

BHF_Manijak wrote:Baka hoces iskreno da ti kazem, ali bas ono iskreno? Nabijem te na qrac! :wink:

Ovako nisko da moze ici, nisam mogao ni pretpostaviti! Neka pogleda tabelu i gol razliku i neka suti.
vel hi iz hepi bikaz boznija iz frst,bat hi vont tu sej dat gejm voznt gud.baka nemoj zezat protiv grka se ne moze drugačije
cindrlimindrli

#22184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

JThomas wrote:a ko je to imao posebne akcije protiv grčke?
Mozda se on sa nostalgijom sjeca nase kombinatorike dok je on bio selektor. :oops:

Jebo te zivot, lik kojem je jedan od najboljih strelaca Bundeslige igrao zadnjeg veznog nesta komentarise. :lol:
ultima_palabra

#22185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Što je najgore, imalo ih je dosta ekipa... i većinom su popušili foru :D
MOSALJOZE

#22186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

ultima_palabra wrote:
Što je najgore, imalo ih je dosta ekipa... i većinom su popušili foru :D
Imala je Hrvatska prva,ali ne mozeš protiv grka.Jedino ako si Njemačka onda ćeš moći ostalo 0
DonVito

#22187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

ultima_palabra wrote:
U igračko vrijeme njega su zvali “balkanski Maradona”, a kasnije je postao jedan od najuspješnijih selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine svih vremena.

Mi protiv, izuzetno loše Grčke, praktično nismo imali nekih posebnih akcija. Sve se svodilo na duge lopte prema Džeki i Ibiševiću. Najvjerovatnije će i Safet vidjeti isto

Baka Slišković vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2002. do 2006. godine, a posljednju utakmicu Zmajeva protiv Grčke prokomentarisao je na slijedeći način:

“Iskreno… Hoćeš da ti kažem potpuno iskreno?”, pitao je Baka na početku razgovora za Sport.ba. Nakon što je dobio potvrdan odgovor, nastavio je:

“Nimalo mi se nije svidjela utakmica, što se kvalitete igre tiče. Pobjeda je sjajna, izuzetno važna, ali igra kao igra nije bila nešto posebno. Nismo imali neke lijepe akcije i proigravanja. Da nismo imali, ne daj Bože, Misketa i Džeku i tri prekida ko zna šta bi bilo”, kaže legendarni Mostarac, pa nastavlja.

“Nemojte me pogrešno razumijeti. Ovo sve govorim samo iz jednog, potpuno iskrenog razloga, a to je da nas ni u kom slučaju ne smije zavarati pobjeda protiv Grčke. Sigurno je da ćemo morati mnogo kvalitetnije igrati protiv Slovačke i Latvije kako bi osvojili bodove. Mi protiv, izuzetno loše Grčke, praktično nismo imali nekih posebnih akcija. Sve se svodilo na duge lopte prema Džeki i Ibiševiću. Najvjerovatnije će i Safet (op.a Sušić) vidjeti isto”, kaže Slišković.

Ipak, bivši selektor Bosne i Hercegovine svjestan je da je protiv Grčke izuzetno teško igrati, zbog njihovog načina igre.

“Istina je da je protiv Grka svakom teško igrati. Protiv destrukcije se teško nositi ljepotom. Ponavljam, pobjeda nad njima je od krucijalne važnosti i svaka čast na njoj, ali se ne smijemo zanositi i dizati euforiju, jer nas je to često znalo koštati”, dodao je Slišković u razgovoru za Sport.ba.
:-) Zato si uvijek i bio smijurija od trenera... fudbal gledaš samo preko jebene kladionice :oops:
Nebi me cudilo da je i Blaz jedan lik strucanjak medju forumasima :lol: ovaj ni Madjarsku nije mogao pobjediti u tzv. historijskoj tekmi a 2 kolo :lol:
JThomas

#22188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

a blaž jeste bio jedan od talentovanijih likova na svijetu ikada za igrati lopte. a ništa nije napravio. i to nešto govori...
DonVito

#22189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

JThomas wrote:a blaž jeste bio jedan od talentovanijih likova na svijetu ikada za igrati lopte. a ništa nije napravio. i to nešto govori...
Duhan i maksuzija.
cindrlimindrli

#22190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

JThomas wrote:a blaž jeste bio jedan od talentovanijih likova na svijetu ikada za igrati lopte. a ništa nije napravio. i to nešto govori...
Ih, sta je Baka egzistencija rijesio, Pasalic, Bajano, Jaksirevic...
JThomas

#22191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

ja sam mislio kao fudbaler, a ne kao biznismen :-)
Kemal Malovčić

#22192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

kako nije, pa zabio je go iz kornera
cindrlimindrli

#22193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

JThomas wrote:ja sam mislio kao fudbaler, a ne kao biznismen :-)
Pa eto, ni to nije tacno, imao je sjajnu fudbalsku karijeru.
BHF_Manijak

#22194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

cindrlimindrli wrote:
Mozda se on sa nostalgijom sjeca nase kombinatorike dok je on bio selektor. :oops:

Jebo te zivot, lik kojem je jedan od najboljih strelaca Bundeslige igrao zadnjeg veznog nesta komentarise. :lol:
Ma da je Bogdo zadnejg veznog, Barbarez mu je igrao LIBERA!!! :shock: :shock: :shock:

Pa Baka se vjerovatno sjeca kako je on leprsavo sa Grcima igrao u Zenici, pa popusio 4 komada hladno! E moj Sliskovicu... :(

Kazu da je ters pravi bio, k'o Hercegovac. Imao nenormalan talenat, pa je odbijao i trenirati, kaze "trening je za one koji ne znaju, a ja znam". :mrgreen:
JThomas

#22195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

e zato nije napravio 1% onoga što je mogao...
simonese

#22196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by simonese »

JThomas wrote:e zato nije napravio 1% onoga što je mogao...
jebaji ga,nisko puca od ljubomore
palermo

#22197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote: Ma da je Bogdo zadnejg veznog, Barbarez mu je igrao LIBERA!!! :shock: :shock: :shock:

Pa Baka se vjerovatno sjeca kako je on leprsavo sa Grcima igrao u Zenici, pa popusio 4 komada hladno! E moj Sliskovicu... :(

Kazu da je ters pravi bio, k'o Hercegovac. Imao nenormalan talenat, pa je odbijao i trenirati, kaze "trening je za one koji ne znaju, a ja znam". :mrgreen:
A Barbarez na liberu mu je bila jedna od boljih odluka. Barba je to savršeno igrao, kad se samo sjetim naše utakmice sa Srbijom na Koševu, Barba sjajno odghrao libera. Ima durgih odluka po kojem se Baku treba spominjati (Kerkez, Jakoirević itd). Ma Baka bio i trener kao što je i čovjek. Kockar, onaj nepatvoreni, koji nosi kocku u duši. Nekad upali (Hrgović protiv Danske) nekad promaši (Kerkez protiv Mađara , valjda Mađara).

A o talentu Bakinom.....mah, teško je pričati o tome. Trebalo je to vidjeti.

Ima istinita priča, negdje odmah po prelasku u Hajduk, Baka se nešto zajebavao na treningu, io prilazi mu Tito Kirigin (predsjednik Hajduka) i kaže mu ne budi ozbiljan, ili ćemo te kazniti. A Baka ga pogleda ispod oka i samo kaže, znaš li ti jadan ne bio da ja tek trošim pare dedine, ati'š mene novčano kazniti :mrgreen: (Bakin dedo, Blaško je prije drugog svjetskog rata držao kafanu i bio bogat)

A ova izjava, ma lupa Baka, malo ljubomore, malo lupanja i tako to......al nije Baka neprijatelj ove reprezentacije
Timotije

#22198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Timotije »

Sa Grcima-grcki...Ubili smo ih njihovim oruzjem i to svemu daju vecu draz.
Edin H.

#22199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Kritizirajte vi Baku i taktiku, ali njega su bukvalno sekunde i sudijin produzetak od 7, 8 minuta djelile od najvece pobjede svih vremena, a to je da zveknemo Spaniju na Mesai sa realno slabijim timom nego sto imamo danas.
Druga je stvar sto Baki plata nije bila dovoljna, pa se morao ponekad se malo popraviti uvodjenjem novih talenata :D
palermo

#22200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Edin H. wrote:Kritizirajte vi Baku i taktiku, ali njega su bukvalno sekunde i sudijin produzetak od 7, 8 minuta djelile od najvece pobjede svih vremena, a to je da zveknemo Spaniju na Mesai sa realno slabijim timom nego sto imamo danas.
Druga je stvar sto Baki plata nije bila dovoljna, pa se morao ponekad se malo popraviti uvodjenjem novih talenata :D
Čuj realno slabijim :D Velibor Vidić igrao stopera.......al rekoh ti, Baka je kockar, pođe te nekad.....al nekad bogami i stane :D
Locked