Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#22176 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Cartmane wrote:Yebli vas Kurdi ušljivi. Prestanite idealizirati bilo koju stranu u ovom sukobu. Ni kurdsko maslo nije za ramazana. I shvatite konačno da je u bošnjačkom interesu stabilna Turska.
Naivncino, Rusi rastavljaju od zivota TURKMENE 100m od turske granice. Turkmene koji su Turcima po svemu 100 puta blizi od Bosnjaka. Turkmene koji mole Turke da ih spase.

I znas sta su Turci ucinili?
Nista!

Asad orgija po Turcima dragim 'suni Arapima'.
Znas sta su Turci ucinili?
Nista!

Izraelci ravnaju Gazu, ubise turske humanitarce.
Znas sta su Turci uradili?
Protjerali Hamas i porucili da Turskoj treba Izrael kao saveznik.

Prodali bi te Bosnjace za kesu bombona, isto kao sto bi Rusi prodali Srbina. Da li bi ti isao ginuti za tamo nekog muslimana Ujgura? E isto bi tako Turcin ginuo za tebe.

Nema prijatelja u politici, samo interesi. Turska nema i nece imati kapacitet djelovati na Balkanu. Nisu dovoljno snazni da djeluju u vlastitom dvoristu kako treba. Turska nikada nece biti ravnopravan partner zapadu, kao sto nece ni Rusija. Oni su tu igrac sa klupe. Nikada tu bratstva nece biti. Kulturoloski i u svakom drugom pogledu se razlikuju. Samo ih interes veze.

Zato je interes Bosnjaka dobri odnosi sa Amerikom, Izraelom, Njemackom, Francuskom i Engleskom. Mi smo u njihovoj zoni interesa i tu cemo jos dugo ostati. Rusi, Turci, Kinezi, Arapi... sve su to sporedni igraci...
:thumbup:
husein_kapetan

#22177 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
Naime moj sin danas slavi svoj 19-ti rodjendan..i zamislite .....DANAS mu stize potvrda o uspjesnom konkurisanju na jedan prestizni fakultet..i kako je sportista(uspjesni) po onom sto sam uspio razumjeti njegov sportski angazman ce biti dovoljan da mu finansira studije..
Nego kod mene je dernek danas pa bujrum svi..
Rampage

#22178 Re: Sirija vol. 2

Post by Rampage »

husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
Naime moj sin danas slavi svoj 19-ti rodjendan..i zamislite .....DANAS mu stize potvrda o uspjesnom konkurisanju na jedan prestizni fakultet..i kako je sportista(uspjesni) po onom sto sam uspio razumjeti njegov sportski angazman ce biti dovoljan da mu finansira studije..
Da bude sa srećom, i tebi i njemu:)

Mnogo rođendana dočekali u rahatluku, zdravlju i veselju :thumbup:

I "goni" ga u školu, obavezno :-D
Novak20

#22179 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
:thumbup: Čestitam od srca i želim sve najbolje i tebi i tvom sinu.
SA 071

#22180 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Svaka čast! Moje čestitke... Ne pada iver daleko od klada... :-D
SA 071

#22181 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Kikibombona

#22182 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Hediya Yousef (Kurd) & Mansur Selum (Arab) were elected as the co-chairs of the Rojava & North of Syria federation Hediya Yousef (Kurd) & Mansur Selum (Arab) were elected as the co-chairs of the Rojava & North of Syria federation
Radost i suze Mansura Seluma (Arapin) nakon sto je izabran za prvog predsjednika Rojave! 'Ebote, kurdska drzava a Arapin prvi predsjednik! :thumbup: :D

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 8376050689

Rezim ka'e 'nelegalno'!

Brade kazu 'nelegalno'!

Na ulicama Seraknije i drugih gradova slavlje pocelo!

Image

Husein

Cestitam!
Kareem Abdul

#22183 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

Kikibombona wrote:
Hediya Yousef (Kurd) & Mansur Selum (Arab) were elected as the co-chairs of the Rojava & North of Syria federation Hediya Yousef (Kurd) & Mansur Selum (Arab) were elected as the co-chairs of the Rojava & North of Syria federation
Radost i suze Mansura Seluma (Arapin) nakon sto je izabran za prvog predsjednika Rojave! 'Ebote, kurdska drzava a Arapin prvi predsjednik! :thumbup: :D

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 8376050689

Rezim ka'e 'nelegalno'!

Brade kazu 'nelegalno'!

Na ulicama Seraknije i drugih gradova slavlje pocelo!

Image

Husein

Cestitam!
Koliko je meni poznat engleski co-president nije predsjednik već su-predsjednik.
Herr Flick

#22184 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

De ba kakva drzava Kiki,nemoj se brukat,nece to dugo trajat :lol: :lol: usotalom i ISIL je proglasio drzavu prije 2 godine,starija je od Kurdske :D :lol:
Challenger__

#22185 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Čestitke od srca!

Challenger__

#22186 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Rezim ka'e 'nelegalno'!
Brade kazu 'nelegalno'!
Ne znam odkud ti potreba da falsificiraš stvarnost, da stvaraš neke fiktivne paralele kojih nema, koje ne postoje... :zzzz: Damask, Moskva i Teheran ŠUTE, a protiv su: Hankara, Ameri i "brade"...
fosna2014

#22187 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Hej, znas sta je, ne moze biti bolje! :thumbup:

Samo lagano ...
Čitalac

#22188 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Svaka čast i puno sreće! Neka od sina stižu samo dobre vesti!
Kikibombona

#22189 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Brade kazu 'nelegalno'!
Ne znam odkud ti potreba da falsificiraš stvarnost, da stvaraš neke fiktivne paralele kojih nema, koje ne postoje... :zzzz: Damask, Moskva i Teheran ŠUTE, a protiv su: Hankara, Ameri i "brade"...
Basar al-Dzaferi je rekao da je proglasenje federalne jedinice ilegalno, da narusava suverenitet Sirije i da ce takve ideje biti porazene.

Cijenim da je takva reakcija prouzrokovala sukob izmedju NDF i Asayish u Kamisliju.

Ankara, Amerika i Asad, ista strana medalje! :D

Mada, sve je ovo jos uvijek rano... razlicite izjave sjevaju... treba vremena da se cijela prica iskristalise...

Amerikanci bez Kurda svoju borbu protiv ISILa mogu macku oko repa okaciti. :D
Čitalac

#22190 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Challenger__ wrote:
Brade kazu 'nelegalno'!
Ima nekih reakcija, u tekstu Washington Posta o kurdskoj avanturi navodi se ova izjava:
Bashar Jaafari, Syria’s ambassador to the United Nations, dismissed the plan, arguing that the peace talks taking place in Switzerland were designed to preserve the unity of the country. “Betting on creating any kind of divisions among the Syrians will be a total failure,” Jaafari told the Associated Press
Challenger__

#22191 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Čitalac wrote:
Challenger__ wrote:
Brade kazu 'nelegalno'!
Ima nekih reakcija, u tekstu Washington Posta o kurdskoj avanturi navodi se ova izjava:
Bashar Jaafari, Syria’s ambassador to the United Nations, dismissed the plan, arguing that the peace talks taking place in Switzerland were designed to preserve the unity of the country. “Betting on creating any kind of divisions among the Syrians will be a total failure,” Jaafari told the Associated Press
Zapazio sam ja tu izjavu i ona je sasvim razumljiva iz ugla protivljenja starim planovima Izraela (iz 1982) o podjeli Iraka i Sirije. Pozicija njega kao ovlaštenog pregovarača je da minimizira a Kurda da maksimiziraju svoje zahtjeve. Zahtjeve za autonomijom sa kojom su potpuno saglasni Moskva, Teheran i Damask. Iščitavajući autore naklonjene Damasku, autonomija Kurda danas, a dugoročno nešto više je za njih sasvim realna stvar. Ali, takav pristup nema blage veze sa Kikijevim fantazijama po kojima ona klempava budaletina Obuma i Kurdi ovo rade sami, protivno volji Kremlja, Teherana i Damaska.

Da ne pričam kako je provizorna i netačna stvar stavljati Damask u istu poziciju sa radikalnim, umjerenim, Ankarom i USA.
Challenger__

#22192 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Naravno, mogu se zapaziti prsti Jerusalima, Vašingtona i Brisela u pokušajima destabilizacije odnosa između Kurda i lojalista u provinciji Hasaka, ali ako je to njihov maksimalan domet, ispadaju jadniji od patetične Ankare.
Challenger__

#22193 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Amerikanci bez Kurda svoju borbu protiv ISILa mogu macku oko repa okaciti. :D
Nisu oni 2011 tu došli radi Kurda već da Bašara pošalju na onaj svijet kao što su poslali Gadafija. FAIL.
Došli su tu da Iran i Ruse potisnu iz Mediterana. FAIL.
Došli su tu radi gasovoda. FAIL.

Da nastavim dalje?
Challenger__

#22194 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

nide veze wrote:...pa cak i proteroristicke paradzematlije tipa saxa, coola i slicnih nisu ovako iritantni, ako nista, imaju i forsiraju tu svoju pokvarenu i devijantnu ideologiju kojoj pripadaju...

:pisnuo:

Challenger__

#22195 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Naravno, ne mogu se svi procesi potpuno kontrolsati i vrlo je teško sve to savršeno precizno imenovati ali aktuelni procesi idu, prvenstveno, protiv interesa Ankare, protivno dobrim odnosima Ankare i Vašingtona, te kvalitetu odnosa Vašingtona i Kurda.

Ako je to "fail" za Damask i saveznike onda nema dalje.
Last edited by Challenger__ on 17/03/2016 16:36, edited 1 time in total.
General War

#22196 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

AleksoMKD wrote:
Maystor wrote:Ka-52 Aligator u Latakiji, na slici u pozadini

Image
Izgleda da su i Mi-28 poslati u Siriju
http://lenta.ru/news/2016/03/16/oyvey/

Ako sam dobro razumeo u Siriji ostaju 12 komada Su-24 i 8 komada Su-30/35 i svi helikopteri kojima se pridruzuju Aligator i Mi-28.
Mislim da je po ko zna koji put propagandni materijal...nesto mi sirija ne izgleda da obiluje crnogoricnim rastinjem. :zzzz:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#22197 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Ako gdje ima crnogorice u Siriji onda je to Latakija :D.
General War

#22198 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Znaju to (pro)ruski botovi iz nekog razloga postavljeti kao Tu140 carpet bombing, ili ono levatsko podmetanje kako "shtora" ometa TOW ... :-)
Challenger__

#22199 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Evo kako najpoznatiji i najcjenjeniji sirijski SAA/Baath bloger Hassan Ridha komentariše dešavanja na sjeveru Sirije:
Image

Kurds lead a conference in Rmeilan #Hasakah to decide on a new administration system for #Rojava in north #Syria

Image
Image
:arrow: LINK

Histerija? Nervoza? Zabrinutost? Ništa od toga, naravno... Šta više, iz komentara u komentar ističe da je to politička realnost postratne Sirije.
Challenger__

#22200 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Takav staložen pristup porediti sa histerijom Ankare i satelita, te šizofrenom pozicijom USA administracije je notorna djetinjarija.
Locked