Kikibombona wrote:Naivncino, Rusi rastavljaju od zivota TURKMENE 100m od turske granice. Turkmene koji su Turcima po svemu 100 puta blizi od Bosnjaka. Turkmene koji mole Turke da ih spase.Cartmane wrote:Yebli vas Kurdi ušljivi. Prestanite idealizirati bilo koju stranu u ovom sukobu. Ni kurdsko maslo nije za ramazana. I shvatite konačno da je u bošnjačkom interesu stabilna Turska.
I znas sta su Turci ucinili?
Nista!
Asad orgija po Turcima dragim 'suni Arapima'.
Znas sta su Turci ucinili?
Nista!
Izraelci ravnaju Gazu, ubise turske humanitarce.
Znas sta su Turci uradili?
Protjerali Hamas i porucili da Turskoj treba Izrael kao saveznik.
Prodali bi te Bosnjace za kesu bombona, isto kao sto bi Rusi prodali Srbina. Da li bi ti isao ginuti za tamo nekog muslimana Ujgura? E isto bi tako Turcin ginuo za tebe.
Nema prijatelja u politici, samo interesi. Turska nema i nece imati kapacitet djelovati na Balkanu. Nisu dovoljno snazni da djeluju u vlastitom dvoristu kako treba. Turska nikada nece biti ravnopravan partner zapadu, kao sto nece ni Rusija. Oni su tu igrac sa klupe. Nikada tu bratstva nece biti. Kulturoloski i u svakom drugom pogledu se razlikuju. Samo ih interes veze.
Zato je interes Bosnjaka dobri odnosi sa Amerikom, Izraelom, Njemackom, Francuskom i Engleskom. Mi smo u njihovoj zoni interesa i tu cemo jos dugo ostati. Rusi, Turci, Kinezi, Arapi... sve su to sporedni igraci...
Sirija vol. 2
- insomnia78
#22176 Re: Sirija vol. 2
- husein_kapetan
#22177 Re: Sirija vol. 2
Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
Naime moj sin danas slavi svoj 19-ti rodjendan..i zamislite .....DANAS mu stize potvrda o uspjesnom konkurisanju na jedan prestizni fakultet..i kako je sportista(uspjesni) po onom sto sam uspio razumjeti njegov sportski angazman ce biti dovoljan da mu finansira studije..
Nego kod mene je dernek danas pa bujrum svi..
Naime moj sin danas slavi svoj 19-ti rodjendan..i zamislite .....DANAS mu stize potvrda o uspjesnom konkurisanju na jedan prestizni fakultet..i kako je sportista(uspjesni) po onom sto sam uspio razumjeti njegov sportski angazman ce biti dovoljan da mu finansira studije..
- Rampage
#22178 Re: Sirija vol. 2
Da bude sa srećom, i tebi i njemu:)husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
Mnogo rođendana dočekali u rahatluku, zdravlju i veselju
I "goni" ga u školu, obavezno
-
Novak20
#22179 Re: Sirija vol. 2
husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
-
SA 071
#22180 Re: Sirija vol. 2
Svaka čast! Moje čestitke... Ne pada iver daleko od klada...husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
-
SA 071
- Kikibombona
#22182 Re: Sirija vol. 2
Radost i suze Mansura Seluma (Arapin) nakon sto je izabran za prvog predsjednika Rojave! 'Ebote, kurdska drzava a Arapin prvi predsjednik!Hediya Yousef (Kurd) & Mansur Selum (Arab) were elected as the co-chairs of the Rojava & North of Syria federation Hediya Yousef (Kurd) & Mansur Selum (Arab) were elected as the co-chairs of the Rojava & North of Syria federation
https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 8376050689
Rezim ka'e 'nelegalno'!
Brade kazu 'nelegalno'!
Na ulicama Seraknije i drugih gradova slavlje pocelo!

Husein
Cestitam!
- Kareem Abdul
#22183 Re: Sirija vol. 2
Koliko je meni poznat engleski co-president nije predsjednik već su-predsjednik.Kikibombona wrote:Radost i suze Mansura Seluma (Arapin) nakon sto je izabran za prvog predsjednika Rojave! 'Ebote, kurdska drzava a Arapin prvi predsjednik!Hediya Yousef (Kurd) & Mansur Selum (Arab) were elected as the co-chairs of the Rojava & North of Syria federation Hediya Yousef (Kurd) & Mansur Selum (Arab) were elected as the co-chairs of the Rojava & North of Syria federation![]()
![]()
https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 8376050689
Rezim ka'e 'nelegalno'!
Brade kazu 'nelegalno'!
Na ulicama Seraknije i drugih gradova slavlje pocelo!
Husein
Cestitam!
- Herr Flick
#22184 Re: Sirija vol. 2
De ba kakva drzava Kiki,nemoj se brukat,nece to dugo trajat
usotalom i ISIL je proglasio drzavu prije 2 godine,starija je od Kurdske

- Challenger__
#22185 Re: Sirija vol. 2
Čestitke od srca!husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
- Challenger__
#22186 Re: Sirija vol. 2
Ne znam odkud ti potreba da falsificiraš stvarnost, da stvaraš neke fiktivne paralele kojih nema, koje ne postoje...Kikibombona wrote:Rezim ka'e 'nelegalno'!
Brade kazu 'nelegalno'!
- fosna2014
#22187 Re: Sirija vol. 2
Hej, znas sta je, ne moze biti bolje!husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
Samo lagano ...
- Čitalac
#22188 Re: Sirija vol. 2
Svaka čast i puno sreće! Neka od sina stižu samo dobre vesti!husein_kapetan wrote:Mali off topic raja.. ne zamjerite mi..u moru sivila svagdasnjeg..danas veliki razlog za slavlje imam..
- Kikibombona
#22189 Re: Sirija vol. 2
Basar al-Dzaferi je rekao da je proglasenje federalne jedinice ilegalno, da narusava suverenitet Sirije i da ce takve ideje biti porazene.Challenger__ wrote:Ne znam odkud ti potreba da falsificiraš stvarnost, da stvaraš neke fiktivne paralele kojih nema, koje ne postoje...Kikibombona wrote:Rezim ka'e 'nelegalno'!
Brade kazu 'nelegalno'!Damask, Moskva i Teheran ŠUTE, a protiv su: Hankara, Ameri i "brade"...
Cijenim da je takva reakcija prouzrokovala sukob izmedju NDF i Asayish u Kamisliju.
Ankara, Amerika i Asad, ista strana medalje!
Mada, sve je ovo jos uvijek rano... razlicite izjave sjevaju... treba vremena da se cijela prica iskristalise...
Amerikanci bez Kurda svoju borbu protiv ISILa mogu macku oko repa okaciti.
- Čitalac
#22190 Re: Sirija vol. 2
Ima nekih reakcija, u tekstu Washington Posta o kurdskoj avanturi navodi se ova izjava:Challenger__ wrote:Ne znam odkud ti potreba da falsificiraš stvarnost, da stvaraš neke fiktivne paralele kojih nema, koje ne postoje...Kikibombona wrote:Rezim ka'e 'nelegalno'!
Brade kazu 'nelegalno'!Damask, Moskva i Teheran ŠUTE, a protiv su: Hankara, Ameri i "brade"...
Bashar Jaafari, Syria’s ambassador to the United Nations, dismissed the plan, arguing that the peace talks taking place in Switzerland were designed to preserve the unity of the country. “Betting on creating any kind of divisions among the Syrians will be a total failure,” Jaafari told the Associated Press
- Challenger__
#22191 Re: Sirija vol. 2
Zapazio sam ja tu izjavu i ona je sasvim razumljiva iz ugla protivljenja starim planovima Izraela (iz 1982) o podjeli Iraka i Sirije. Pozicija njega kao ovlaštenog pregovarača je da minimizira a Kurda da maksimiziraju svoje zahtjeve. Zahtjeve za autonomijom sa kojom su potpuno saglasni Moskva, Teheran i Damask. Iščitavajući autore naklonjene Damasku, autonomija Kurda danas, a dugoročno nešto više je za njih sasvim realna stvar. Ali, takav pristup nema blage veze sa Kikijevim fantazijama po kojima ona klempava budaletina Obuma i Kurdi ovo rade sami, protivno volji Kremlja, Teherana i Damaska.Čitalac wrote:Ima nekih reakcija, u tekstu Washington Posta o kurdskoj avanturi navodi se ova izjava:Challenger__ wrote:Ne znam odkud ti potreba da falsificiraš stvarnost, da stvaraš neke fiktivne paralele kojih nema, koje ne postoje...Kikibombona wrote:Rezim ka'e 'nelegalno'!
Bashar Jaafari, Syria’s ambassador to the United Nations, dismissed the plan, arguing that the peace talks taking place in Switzerland were designed to preserve the unity of the country. “Betting on creating any kind of divisions among the Syrians will be a total failure,” Jaafari told the Associated Press
Da ne pričam kako je provizorna i netačna stvar stavljati Damask u istu poziciju sa radikalnim, umjerenim, Ankarom i USA.
- Challenger__
#22192 Re: Sirija vol. 2
Naravno, mogu se zapaziti prsti Jerusalima, Vašingtona i Brisela u pokušajima destabilizacije odnosa između Kurda i lojalista u provinciji Hasaka, ali ako je to njihov maksimalan domet, ispadaju jadniji od patetične Ankare.
- Challenger__
#22193 Re: Sirija vol. 2
Nisu oni 2011 tu došli radi Kurda već da Bašara pošalju na onaj svijet kao što su poslali Gadafija. FAIL.Kikibombona wrote:Amerikanci bez Kurda svoju borbu protiv ISILa mogu macku oko repa okaciti.
Došli su tu da Iran i Ruse potisnu iz Mediterana. FAIL.
Došli su tu radi gasovoda. FAIL.
Da nastavim dalje?
- Challenger__
#22194 Re: Sirija vol. 2
nide veze wrote:...pa cak i proteroristicke paradzematlije tipa saxa, coola i slicnih nisu ovako iritantni, ako nista, imaju i forsiraju tu svoju pokvarenu i devijantnu ideologiju kojoj pripadaju...
- Challenger__
#22195 Re: Sirija vol. 2
Naravno, ne mogu se svi procesi potpuno kontrolsati i vrlo je teško sve to savršeno precizno imenovati ali aktuelni procesi idu, prvenstveno, protiv interesa Ankare, protivno dobrim odnosima Ankare i Vašingtona, te kvalitetu odnosa Vašingtona i Kurda.
Ako je to "fail" za Damask i saveznike onda nema dalje.
Ako je to "fail" za Damask i saveznike onda nema dalje.
Last edited by Challenger__ on 17/03/2016 16:36, edited 1 time in total.
- General War
#22196 Re: Sirija vol. 2
Mislim da je po ko zna koji put propagandni materijal...nesto mi sirija ne izgleda da obiluje crnogoricnim rastinjem.AleksoMKD wrote:Izgleda da su i Mi-28 poslati u SirijuMaystor wrote:Ka-52 Aligator u Latakiji, na slici u pozadini
http://lenta.ru/news/2016/03/16/oyvey/
Ako sam dobro razumeo u Siriji ostaju 12 komada Su-24 i 8 komada Su-30/35 i svi helikopteri kojima se pridruzuju Aligator i Mi-28.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#22197 Re: Sirija vol. 2
Ako gdje ima crnogorice u Siriji onda je to Latakija
.
- General War
#22198 Re: Sirija vol. 2
Znaju to (pro)ruski botovi iz nekog razloga postavljeti kao Tu140 carpet bombing, ili ono levatsko podmetanje kako "shtora" ometa TOW ... 
- Challenger__
#22199 Re: Sirija vol. 2
- Evo kako najpoznatiji i najcjenjeniji sirijski SAA/Baath bloger Hassan Ridha komentariše dešavanja na sjeveru Sirije:
LINK
Histerija? Nervoza? Zabrinutost? Ništa od toga, naravno... Šta više, iz komentara u komentar ističe da je to politička realnost postratne Sirije.
Kurds lead a conference in Rmeilan #Hasakah to decide on a new administration system for #Rojava in north #Syria
Histerija? Nervoza? Zabrinutost? Ništa od toga, naravno... Šta više, iz komentara u komentar ističe da je to politička realnost postratne Sirije.
- Challenger__
#22200 Re: Sirija vol. 2
Takav staložen pristup porediti sa histerijom Ankare i satelita, te šizofrenom pozicijom USA administracije je notorna djetinjarija.