Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
VjecitiStudent

#22176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Koga i na osnovu čega uopće mogu odbiti?
Hafis

#22177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

VjecitiStudent wrote:Koga i na osnovu čega uopće mogu odbiti?
Pa šta su se onda prihvaćali posla u koji se ne razumiju :-)
Banksy

#22178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ne može biti bliža od ovoga ...

PREDSJEDNIK Federacije BiH Niko Lozančić i još jedanaest ministara ili visokih dužnosnika BiH založilo je svoju imovinu kao jamstvo za puštanje na slobodu Dragana Čovića, piše Dnevni list.

Prema neslužbenim informacijama koje je Dnevni list dobio od osobe bliske HDZ-u BiH, dvanaest osoba koje su založile imovinu za Dragana Čovića su aktualni predsjednik Federacije Niko Lozančić, federalna ministrica pravosuđa i potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Isto su učinili i prvi čovjek Hercegovačko-neretvanske županije Miroslav Ćorić, mostarski poduzetnik Dinko Slezak, nekadašnja ministrica vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mila Gadžić, član Središnjeg odbora HDZ-a Vlado Čuljak, bivši zamjenik federalnog revizora Brana Kolobarić, članica Komisije za procjenu imovine poduzeća Soko Jelka Miličević, nekadašnji predsjednik mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a BiH Ante Vidačak, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a HNŽ-a Rade Bošnjak, ravnatelj Kliničke bolnice u Mostaru Ante Kvesić te još jedna osoba iz Ljubuškog čiji identitet Dnevni list nije uspio doznati.
Last edited by Banksy on 13/03/2015 18:53, edited 1 time in total.
Kolinda

#22179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:
Kolinda wrote:Što je naredni potez ?
HDZ će u dogovoru sa DF-om i SDA predložiti kandidata ( trojanca ) za ministra financija kojeg će ovi odbiti i time pokazati svoju "snagu" a onda će Vrhovnik predložiti (nakon što se malo za javnost pobuni) svog pravog kandidata kojeg će Bake i Želja objeručke prihvatiti .
Evo trojanca , Jelka Miličević min.financija , kaže Bakir da prvi put čuje za nju :lol:
Čuj ne zna Jelku :lol:

Jelka je stara Čovićeva frendica još iz doba Sokola. Provjeren kadar i ne vjerujem da će je moći odbiti.
Ma Jelka je čudo , ali mislim da će je odbiti da pokažu "snagu" .
It_is_a_Leclerc

#22180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

U nas - ako je poznato ime - ne valja, loše, uvijek iste face, pa dokle više.
Ako nije poznato ime - ko je to ?! pa anonimusi ?! Pa kraj toliko poznatih ljudi ?!

Nije se rodio ko je narodu ugodio. Ja bih prihvatio ovo ime HDZ-a. Mislim da je ok. Nije Vrankić, nije Bevanda...
travnik

#22181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

Ovo oko financija je smijurija, predstava za narod. Vjerojatno će Čović predložiti nekoga, a ovi kao odbiti, a nakon toga Čović predložiti novog i to je to. U biti taj drugi je u biti prvi izbor. Ministar financija je HDZ-ov i nema tu puno dodati. Ovo je čisto da Bakir i Željko ne dobiju veliki minus kod svog biračkog tijela jer se u BiH svako popuštanje ili kompromis smatra izdajom.

Također, ovdje se neki ponašaju kao da su pali s Marsa. Od kada postoji FBiH premijer je B, a ministar financija H. Neovisno 'ko vladao. Nepisano pravilo, ništa novo. DF-u ne pripada ni jedno H mjesto u Vladi FBiH, pa onda je i ovo nadmudrivanje čista predstava za narod i DF-ovi potezi da se dobije energetika.

Kamo sreće da ministar bude neki kompetentan lik, a ne neki poltron. Međutim, nisam optimista.
palermo

#22182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Hafis wrote: Čuj ne zna Jelku :lol:

Jelka je stara Čovićeva frendica još iz doba Sokola. Provjeren kadar i ne vjerujem da će je moći odbiti.
Auuu Jelka.....stara Draganova frendica još dok su vodili Akcionu konferenciju Saveza Komunista Sokola. Nema kod Čove fule, napreduju samo oni koje je on zadužio i koji su mu lojalni odnosno moraju mu biti lojalni.

Nisam je vidio od rata, nekad je bila ok cura.....mislim da su je smatrali i stručnom i pametnom, al davno je to bilo, ništa to ne znači
ilkbahar

#22183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ilkbahar »

Da li su poznata imena ministara? Da li bar ima kakvih nagadjanja?
volta dzontra

#22184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:
Kolinda wrote:Što je naredni potez ?
HDZ će u dogovoru sa DF-om i SDA predložiti kandidata ( trojanca ) za ministra financija kojeg će ovi odbiti i time pokazati svoju "snagu" a onda će Vrhovnik predložiti (nakon što se malo za javnost pobuni) svog pravog kandidata kojeg će Bake i Želja objeručke prihvatiti .
Evo trojanca , Jelka Miličević min.financija , kaže Bakir da prvi put čuje za nju :lol:
Čuj ne zna Jelku :lol:

Cinjenica da Bakir nije cuo za gospoju vec ohrabruje....nadam se da ce se ostatak vlade popuniti ljudima za koje nismo culi koje god fele bili....
mene je recimo ohrabrilo kad sam morao proguglati Novalica
Last edited by volta dzontra on 13/03/2015 20:28, edited 1 time in total.
volta dzontra

#22185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
Hafis wrote: Čuj ne zna Jelku :lol:

Auuu Jelka.....stara Draganova frendica još dok su vodili Akcionu konferenciju Saveza Komunista Sokola. Nema kod Čove fule, napreduju samo oni koje je on zadužio i koji su mu lojalni odnosno moraju mu biti lojalni.

Nisam je vidio od rata, nekad je ok cura.....mislim da su je smatrali i stručnom i pametnom, al davno je to bilo, ništa to ne znači
Druze Palermo.Sta predlazes? Ipak da vratimo Vrankica u igru? :)
ilkbahar

#22186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ilkbahar »

Manite se suplje imena nam dajte. Turizam, socijala i borci zivo me zanima
Lokman

#22187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Komšić je ipak osvježenje u našoj političkoj agoniji i među ostalim predsjednicima stranaka koji nisu ništa drugo nego mafijaši. Barem se referira na institucije, procedure, konkurse...koji su za ove kriminalce i manijake zadnja rupa na sviralu. U suštini Evropa je sinonim za vladavinu zakona, a Balkan za bezakonje. Svako referiranje na procedure, konkurse i institucije je pozitivan pomak. :thumbup:
palermo

#22188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Ma ništa ne predlažem....ali mi smiješno kako se čitava Sokolova ekipa izmijenja na mjestu ministara.....doduše ima tu još par kanididata,oni se valjda čuvaju za slijedeću turu.... :D

Stvarno Volta, zar baš na mjestu ministra finansija ne može biti neko ko nije iz Mostara ili okolice .....jes da smo mi mostarci pametni, ali zar baš Hrvati iz drugih mjesta ne znaju toliko sa parama :?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

batara wrote:Zadojeni (čitaj sda-ovac), sisaš mi mekanog i to znači momentalno!
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» batara

mjesec

Hafis wrote:Vjerojatno psihosomatska erektilna disfunkcija uzrokovana kastracijskim sindromom. Neces ti jos zadugo zenska ubosti s takvom pamecu.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Hafis

dvije hefte
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

oohhoooo mašHallaaa...hafizAGA banoviČki KoCka...nemoj da mi mešaš su Krekom ko ćHelli :mrgreen:
volta dzontra

#22191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote:
Ma ništa ne predlažem....ali mi smiješno kako se čitava Sokolova ekipa izmijenja na mjestu ministara.....doduše ima tu još par kanididata,oni se valjda čuvaju za slijedeću turu.... :D

Stvarno Volta, zar baš na mjestu ministra finansija ne može biti neko ko nije iz Mostara ili okolice .....jes da smo mi mostarci pametni, ali zar baš Hrvati iz drugih mjesta ne znaju toliko sa parama :?
Jbg. Neznam. Ja nisam cuo za zenu do ove vijesti. Priupitah par ljudi i dobijem pozitivna misljenja u smislu strucnosti i karaktera. Minus sto je potpuno politicki neizgradjena.
Sad Soko!!! Da je tebe gonilo i privodilo ko Dragana i ti bi povjerenje iz vremena kad nije bio mocnik stavio na prvo mjesto.
Fore da je stavio nju da hapa za njega su djecje. Ima HDZ hapaca koji su Houdini za Jelku a ubili bi za ministarski mandat.
Kazem opet..kakvi su dosad ovi afirmirani daj boze da bude puna vlada ovih politickih amatera ko Jelka
Sto se tice kako ostalih Hrvata i para istina je da znaju ali sa svojim. Kad su u pitanju tudje pare tu su mostarci ipak.vrh
tandmand

#22192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tandmand »

Kikibombona wrote: BiH je sada takva kakva je. Probosanske snage trebaju sjesti za stol sa pobjednicima dva kolektiviteta, relaksirati odnose i raditi na privlacenju investitora, jacanju ekonomije. Huskace ignorisati i medijski marginalizovati. Ne treba im davati materijal da opravdaju nerad kod naroda. Lajanjem se svako nista ne moze postici. Kada drzava ojaca, perspektive ce biti bolje. Kada te u svijetu postuju i ovazavaju, kada iza tebe stoje rezultati, lakse je lobirati i traziti pomoc stranih sila za preustroj drzave.
Ovako bi se ti odnosi relaksirali. Valjda je to za ovih 20 godina svima postalo jasno.
MLADEN IVANIĆ:
'Hrvatska jedinica relaksirala bi odnose i ne bi vodila raspadu BiH'
DODIK: Treći entitet napadaju oni koji znaju da bi BiH s Trećim bila funkcionalnija i jača država, time bi njihovih 20 godina strašenja Trećim došlo na naplatu…
Miroslav Tuđman: Federalizacija BiH jedino rješenje
......
palermo

#22193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Jbg. Neznam. Ja nisam cuo za zenu do ove vijesti. Priupitah par ljudi i dobijem pozitivna misljenja u smislu strucnosti i karaktera. Minus sto je potpuno politicki neizgradjena.
Sad Soko!!! Da je tebe gonilo i privodilo ko Dragana i ti bi povjerenje iz vremena kad nije bio mocnik stavio na prvo mjesto.
Fore da je stavio nju da hapa za njega su djecje. Ima HDZ hapaca koji su Houdini za Jelku a ubili bi za ministarski mandat.
Kazem opet..kakvi su dosad ovi afirmirani daj boze da bude puna vlada ovih politickih amatera ko Jelka
Sto se tice kako ostalih Hrvata i para istina je da znaju ali sa svojim. Kad su u pitanju tudje pare tu su mostarci ipak.vrh
Bio počeo pisati...pa onda izbrisao, nekako mi glupo bilo. Ma mislim da imena baš mnogo i ne znače, kao ni stručnost ni karakter, svi znamo gdje je moć akumulirana.....mislim, Vjeko Bevanda je vjerovatno stručniji od Jelke...pa nije mnogo pomoglo....

Moram priznati da mene u svemu ipak najviše fascinira moć koju ima Dragan Čović i koju neskriveno pokazuje....ono zar stvarno niko od Hrvata ne može postaviti makar ovako jednostavna pitanja koja sam , eto recimo ja, u prethodnom postu spomenuo
BHCluster

#22194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

pici wrote:oohhoooo mašHallaaa...hafizAGA banoviČki KoCka...nemoj da mi mešaš su Krekom ko ćHelli :mrgreen:
Image
Skijaš

#22195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

travnik wrote:Ovo oko financija je smijurija, predstava za narod. Vjerojatno će Čović predložiti nekoga, a ovi kao odbiti, a nakon toga Čović predložiti novog i to je to. U biti taj drugi je u biti prvi izbor. Ministar financija je HDZ-ov i nema tu puno dodati. Ovo je čisto da Bakir i Željko ne dobiju veliki minus kod svog biračkog tijela jer se u BiH svako popuštanje ili kompromis smatra izdajom.
Od trenutka kada je ovaj dogovor objavljen do trenutka kada postaje evidentno da se radi o mazanju očiju neće proći godina nego nekoliko dana ili sedmica, pa ako se zaista radi o pokušaju mazanja očiju onda ili su glupi ili misle da im je glasačka baza glupa.
Također, ovdje se neki ponašaju kao da su pali s Marsa. Od kada postoji FBiH premijer je B, a ministar financija H. Neovisno 'ko vladao. Nepisano pravilo, ništa novo.
Dakle, u redu je da predsjednik FBiH bude Srbin jer se taj paritet sa premijerom odnosi na ministra finansija ? Ili Bosanac.
volta dzontra

#22196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote:
Bio počeo pisati...pa onda izbrisao, nekako mi glupo bilo. Ma mislim da imena baš mnogo i ne znače, kao ni stručnost ni karakter, svi znamo gdje je moć akumulirana.....mislim, Vjeko Bevanda je vjerovatno stručniji od Jelke...pa nije mnogo pomoglo....

Moram priznati da mene u svemu ipak najviše fascinira moć koju ima Dragan Čović i koju neskriveno pokazuje....ono zar stvarno niko od Hrvata ne može postaviti makar ovako jednostavna pitanja koja sam , eto recimo ja, u prethodnom postu spomenuo
Sto se tice moci tu si u pravu. Sto se tice propitivanja i tamburanja po Covicu imas krug oko Kukica, Lijanovica, SDPovih medija koji ga propituju godinama. Posto je Hrvata malo pa se svi znamo mislim da Coviceva moc izvire iz ugleda i postenja koji uzivaju bas ovi "propitivaci" unutar hrvatskog naroda
Skijaš

#22197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

Kikibombona wrote: .......
Površno i kontradiktorno. Na primjer ;
BiH je takva kakava je i mudro bi bilo postovati izbornu volju kolektiviteta. Mozete do besvjesti truniti da su kolektiviteti fikcija, ali nas objektivna realnost zestoko demantuje. Sa tim partnerima iz druga dva kolektiva treba sjesti za stol i potencirati ekonomiju i razvoj.
Dakle, lobiranje kod svjetskih glavasina je jedini nacin da se pokrene proces preustroja BiH. Seoskim bitkama za fotelje se apsolutno nista ne moze postici.
Sa čim ćeš lobirati kod stranaca ako ne pokušavaš smanjiti utjecaj političkih elemenata protiv ti kojih stranci trebaju pomoći ? Sarajevo da se liže sa Dodikom istovremeno tražeći intervenciju protiv Dodika ? Pa šta ti misliš, da su stranci telad ? Prihvataš Dodikovo i Čovićevo tumačenje konstitutivnosti (koje nije utemeljeno u Ustavu) a očekuješ od stranaca da se upetljaju ?

Hmmm .... možda ti ustvari očekuješ od stranaca da intervenišu u korist Dodikove i Čovićeve vizije društva ? Ako je tako, tvoj komentar nije kontradiktoran ali je tvoj problem onda puno veći.
palermo

#22198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Sto se tice moci tu si u pravu. Sto se tice propitivanja i tamburanja po Covicu imas krug oko Kukica, Lijanovica, SDPovih medija koji ga propituju godinama. Posto je Hrvata malo pa se svi znamo mislim da Coviceva moc izvire iz ugleda i postenja koji uzivaju bas ovi "propitivaci" unutar hrvatskog naroda
Haj, ne zajebaji......Kukić, Lijanović i ini su vanjski neprijatelji, ali zar zaista unutar hdz-ovskog (ili ako ti se više sviđa hrvatskog) biračkog tijela ne postoji ni naznaka kritičkog odnosa prema akumulaciji moći unutar jednog čovjeka...
Kolinda

#22199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Problem propitivanja Čovića i HDZ-a nastaje u onom momentu kad su Bošnjaci izabrali Komšu za Hrv.člana predsjedništva .Hrvati su izgubili pravo na politički pluralizam jer glas za bilo koga osim za HDZ je u principu bačen glas . Drugi razlog je nakaradan izborni sustav a treći uređenje države jer Hdz-Sda-Df uvijek nađu krivca u drugom toru i pale narod ali da je država federalizirana u pravom smislu e onda bi se gubila vlast ako si loš , jer ljudi nebi imali osjećaj ugroženosti kad su nacionalni interesi u pitanju . Tada bi imali šansu kad su Hrvati u pitanju i nsrzb,hdz-90 ,hsp i ostali ovako samo od izbora do izbora hdz raste .
Skijaš

#22200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

Kolinda wrote:Problem propitivanja Čovića i HDZ-a nastaje u onom momentu kad su Bošnjaci izabrali Komšu za Hrv.člana predsjedništva .Hrvati su izgubili pravo na politički pluralizam jer glas za bilo koga osim za HDZ je u principu bačen glas . Drugi razlog je nakaradan izborni sustav a treći uređenje države jer Hdz-Sda-Df uvijek nađu krivca u drugom toru i pale narod ali da je država federalizirana u pravom smislu e onda bi se gubila vlast ako si loš , jer ljudi nebi imali osjećaj ugroženosti kad su nacionalni interesi u pitanju . Tada bi imali šansu kad su Hrvati u pitanju i nsrzb,hdz-90 ,hsp i ostali ovako samo od izbora do izbora hdz raste .
Kako bi izgledala ta federalizacija države ?
Post Reply