SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#22176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

vješalica wrote:
zateznistub wrote:Na dobrinji poginu dijete u skolskom dvoristu. Pao mu gol
sudeći po tome da ovo nije ni prvi ni zadnji slučaj ništa se neće promjeniti da bi se to i spriječilo
Dok sam bio u vijecu roditelja, bila je na snazi zabrana koristenja mimo skolskig vremena.

http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/202816
DON_eARL

#22177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DON_eARL »

zateznistub wrote:
vješalica wrote:
zateznistub wrote:Na dobrinji poginu dijete u skolskom dvoristu. Pao mu gol
sudeći po tome da ovo nije ni prvi ni zadnji slučaj ništa se neće promjeniti da bi se to i spriječilo
Dok sam bio u vijecu roditelja, bila je na snazi zabrana koristenja mimo skolskig vremena.

Tragedija baš. :-?

Nije ovo školsko dvorište koliko je meni poznato, Lokom upravlja ovim terenom... Čudi me da nisu pričvrstili golove kad su već postavili umjetnu travu.

http://www.novigradsarajevo.ba/mobile/v ... t_id=10067
seoBIH

#22178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

zateznistub wrote:[

Ja odluke i govana. Pa zato djeca i gube vrijeme na netu, bez ikakvih aktivnosti. To se ne radi zabranama, vec mjerama opreza i sigurnosti!
zateznistub

#22179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

seoBIH wrote:
zateznistub wrote:[

Ja odluke i govana. Pa zato djeca i gube vrijeme na netu, bez ikakvih aktivnosti. To se ne radi zabranama, vec mjerama opreza i sigurnosti!
Eh evo ti opreza i sihurnosti!

Bosna je ovo...
seoBIH

#22180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Nazalost! Zato svaki dan u svakom smislu sve vise propadamo. Zalosno je sto su evo i mladi, nevini zivoti postaju zrtve.
mali_balon

#22181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Na zalost to je nesreca, kao sto neko rece desavalo se i desavat ce se, dzaba je, sjecam se jedne pogibije vrsnjaka iz djetinstva pao sa gola, popeo se na precku, i objesio se tako da se drzao zadnjom stranom koljena i samo skliznuo i pao na glavu, slomio vrat....tragedija.....
Deriguz

#22182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Deriguz »

na stranu sve, ali zar gol i da padne, ima toliku tezinu da ubije 12-godisnje dijete
Cherry-Cherry

#22183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cherry-Cherry »

mali_balon wrote:Na zalost to je nesreca, kao sto neko rece desavalo se i desavat ce se, dzaba je, sjecam se jedne pogibije vrsnjaka iz djetinstva pao sa gola, popeo se na precku, i objesio se tako da se drzao zadnjom stranom koljena i samo skliznuo i pao na glavu, slomio vrat....tragedija.....
Ovo nije takva situacija.
muha_sa

#22184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

kako cuh decko se popeo na precku i go se oborio i malog usmrtilo :(

ko je izvodio radove i kako je ucvrstio stative da se obore pod teretom djeteta........................mnogo je pitanja, al kasno-na žalost :(
insomnia78

#22185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Ja crnjaka u pm
cyprus

#22186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cyprus »

A u pm, baš tragedija...
Cherry-Cherry

#22187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cherry-Cherry »

muha_sa wrote:kako cuh decko se popeo na precku i go se oborio i malog usmrtilo :(

ko je izvodio radove i kako je ucvrstio stative da se obore pod teretom djeteta........................mnogo je pitanja, al kasno-na žalost :(
Taj ko je izvodio radove neće odgovarati. :sad: :sad: :sad: :( :( :cry: :cry: :| :bih:
mario001

#22188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Deriguz wrote:na stranu sve, ali zar gol i da padne, ima toliku tezinu da ubije 12-godisnje dijete

Izgleda da je pao na vrat, vjerovatno ga je slomio
mario001

#22189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Cherry-Cherry wrote:
muha_sa wrote:kako cuh decko se popeo na precku i go se oborio i malog usmrtilo :(

Taj ko je izvodio radove neće odgovarati. :sad: :sad: :sad: :( :( :cry: :cry: :| :bih:
Ma to je manje bitno, od kud ideja da se "vjesas" za precku, vjerovatno nije prvi put da je to padalo a ni zadnji.
Ne znam cime to osigurati, koliko se sjecam taj teren je u pocetku bio ogradjen, za 15 dana su unistili ogradu...
muha_sa

#22190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

mario001 wrote:
Cherry-Cherry wrote:

Ma to je manje bitno, od kud ideja da se "vjesas" za precku, vjerovatno nije prvi put da je to padalo a ni zadnji.
Ne znam cime to osigurati, koliko se sjecam taj teren je u pocetku bio ogradjen, za 15 dana su unistili ogradu...
jako je bitno.

nisam se jednom uhvatio i zaljuljo na precki kad dam go--sad bi svaki gol trebao past jer se neko za precku uhvati iliti objesi :-)

golovi se ankerišu za podlogu na kojoj isti stoje, al pošto su danas na sceni šalabajzeri od majstora nije ni cudo što se tragedija desila.
Cherry-Cherry

#22191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cherry-Cherry »

mario001 wrote:
Cherry-Cherry wrote:

Bitno je i to jako bitno. Ispade još jadno dijete krivo, što se zakačilo za prečku.
mario001

#22192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Nisam siguran da se isto radi na vjestackoj travi, ali u svakom slucaju velika tragedija
nikimostar

#22193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nikimostar »

mario001 wrote:Nisam siguran da se isto radi na vjestackoj travi, ali u svakom slucaju velika tragedija
koliko ja znam ne radi se

trgedija velika,ali desavalo se ovo i prije
muha_sa

#22194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

mario001 wrote:Nisam siguran da se isto radi na vjestackoj travi, ali u svakom slucaju velika tragedija
mario, ta vještacka trava se stavlja na vec postojecu podlogu--jal betonska jal zemljana.
golovi su se morali pricvrstit, a kako nek izvodjac skonta--bitno je da je bezbjedno jer to nisu prenosivi vec fiksni golovi.

valjda ih ova tragedija opameti :-) žali bože djeteta :(
mario001

#22195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

muha_sa wrote:
mario, ta vještacka trava se stavlja na vec postojecu podlogu--jal betonska jal zemljana.
golovi su se morali pricvrstit, a kako nek izvodjac skonta--bitno je da je bezbjedno jer to nisu prenosivi vec fiksni golovi.

valjda ih ova tragedija opameti :-) žali bože djeteta :(
Vjerovatno si u pravu, taj teren je bio namjenjen za iznajmljivanje ali su provaljivali i unistili ogradu.
Onda su odlucili da ga ostave otvorenim, ima par godina tome.
Trava se stavlja na granulaciju neku, koja ima dranazu..duboko negdje ispod je beton, ovo je nekada bilo betonsko igraliste
karanana

#22196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

ne znam. mislim da se na ovim terenima golovi ostavljaju da budu pokretni.
evo recimo ja sam danas bio u onom novom parku u halilovicima i golovi su pokretni jer djeca igraju dvije utakmice na terenu. teren popolove na centru i igraju od aut linije do aut linije i tu stave golove. mada ne znam kakav je ovo teren i da li su zbog toga golovi ostali nepricrvrsceni.
muha, drugo su oni nasi armirani golovi u petru dokicu. svi smo se vjesali na njih. ono tenk ne moze oborit.
StupskaBitanga

#22197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

Jel u pitanju jedno od igrališta na Dobrinji koje je prpošni Efendić otvorio?
A neka odgovornost nešto?
muha_sa

#22198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

karanana wrote:ne znam. mislim da se na ovim terenima golovi ostavljaju da budu pokretni.
evo recimo ja sam danas bio u onom novom parku u halilovicima i golovi su pokretni jer djeca igraju dvije utakmice na terenu. teren popolove na centru i igraju od aut linije do aut linije i tu stave golove. mada ne znam kakav je ovo teren i da li su zbog toga golovi ostali nepricrvrsceni.
muha, drugo su oni nasi armirani golovi u petru dokicu. svi smo se vjesali na njih. ono tenk ne moze oborit.
ako se tako lako može oborit (oborilo ga dijete od 12 godina) onda su MORALI ankerisat i vozdra.

ne bih dalje pametovo na ovoj temi--jednostavno mi žao djeteta i zato sam se ukljucio na ovu temu. nekakav sam zanatlija i da sam ja to radio sigurno bih ucvrstio golove baš kao što su ucvršceni ovi u našem dvorištu.
vješalica

#22199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Te golove treba pričvrstiti da se ne mogu izvrnuti,fizika i geometrija neskladna je čudo + kreteni koji svojim neznanjem uvijek izazovu tragedije.
Žao mi je djeteta.
archi_a

#22200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by archi_a »

Pa pogledajte malo slike ograde oko igrališta koja je razvaljena (vjerovatno debili zubima izgrizli). :-) Takva potreba za destrukcijom i uništavanjem (samo-uništenjem) to je za povratiti. Samo da ebem mamicu mentalnom sklopu naših delinkvenata . Čelične koševe i čelične golove bi pokušali zubima pregristi. Treba sve zapaliti i uništiti !! Koji će nam .... igrališta, parkovi. Nije to za papke, nismo to ni zaslužili. Šta treba općina ??? Svake godine poprave igrališta i svake godine se nanovo sve sjebe. Možda da postave vojsku da čuva prostore između zgrada !?! Krivi su roditelji i kriva je škola, društvo je krivo za sve. Hajmo sada tražiti krivca.... Sad je kasno, sad ga jebi. Fuj

Image

Image
Locked