Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije ovo školsko dvorište koliko je meni poznato, Lokom upravlja ovim terenom... Čudi me da nisu pričvrstili golove kad su već postavili umjetnu travu.
Na zalost to je nesreca, kao sto neko rece desavalo se i desavat ce se, dzaba je, sjecam se jedne pogibije vrsnjaka iz djetinstva pao sa gola, popeo se na precku, i objesio se tako da se drzao zadnjom stranom koljena i samo skliznuo i pao na glavu, slomio vrat....tragedija.....
mali_balon wrote:Na zalost to je nesreca, kao sto neko rece desavalo se i desavat ce se, dzaba je, sjecam se jedne pogibije vrsnjaka iz djetinstva pao sa gola, popeo se na precku, i objesio se tako da se drzao zadnjom stranom koljena i samo skliznuo i pao na glavu, slomio vrat....tragedija.....
muha_sa wrote:kako cuh decko se popeo na precku i go se oborio i malog usmrtilo
ko je izvodio radove i kako je ucvrstio stative da se obore pod teretom djeteta........................mnogo je pitanja, al kasno-na žalost
Taj ko je izvodio radove neće odgovarati.
Ma to je manje bitno, od kud ideja da se "vjesas" za precku, vjerovatno nije prvi put da je to padalo a ni zadnji.
Ne znam cime to osigurati, koliko se sjecam taj teren je u pocetku bio ogradjen, za 15 dana su unistili ogradu...
ko je izvodio radove i kako je ucvrstio stative da se obore pod teretom djeteta........................mnogo je pitanja, al kasno-na žalost
Ma to je manje bitno, od kud ideja da se "vjesas" za precku, vjerovatno nije prvi put da je to padalo a ni zadnji. Ne znam cime to osigurati, koliko se sjecam taj teren je u pocetku bio ogradjen, za 15 dana su unistili ogradu...
jako je bitno.
nisam se jednom uhvatio i zaljuljo na precki kad dam go--sad bi svaki gol trebao past jer se neko za precku uhvati iliti objesi
golovi se ankerišu za podlogu na kojoj isti stoje, al pošto su danas na sceni šalabajzeri od majstora nije ni cudo što se tragedija desila.
Ma to je manje bitno, od kud ideja da se "vjesas" za precku, vjerovatno nije prvi put da je to padalo a ni zadnji.
Ne znam cime to osigurati, koliko se sjecam taj teren je u pocetku bio ogradjen, za 15 dana su unistili ogradu...
Bitno je i to jako bitno. Ispade još jadno dijete krivo, što se zakačilo za prečku.
mario001 wrote:Nisam siguran da se isto radi na vjestackoj travi, ali u svakom slucaju velika tragedija
mario, ta vještacka trava se stavlja na vec postojecu podlogu--jal betonska jal zemljana.
golovi su se morali pricvrstit, a kako nek izvodjac skonta--bitno je da je bezbjedno jer to nisu prenosivi vec fiksni golovi.
mario001 wrote:Nisam siguran da se isto radi na vjestackoj travi, ali u svakom slucaju velika tragedija
mario, ta vještacka trava se stavlja na vec postojecu podlogu--jal betonska jal zemljana.
golovi su se morali pricvrstit, a kako nek izvodjac skonta--bitno je da je bezbjedno jer to nisu prenosivi vec fiksni golovi.
valjda ih ova tragedija opameti žali bože djeteta
Vjerovatno si u pravu, taj teren je bio namjenjen za iznajmljivanje ali su provaljivali i unistili ogradu.
Onda su odlucili da ga ostave otvorenim, ima par godina tome.
Trava se stavlja na granulaciju neku, koja ima dranazu..duboko negdje ispod je beton, ovo je nekada bilo betonsko igraliste
ne znam. mislim da se na ovim terenima golovi ostavljaju da budu pokretni.
evo recimo ja sam danas bio u onom novom parku u halilovicima i golovi su pokretni jer djeca igraju dvije utakmice na terenu. teren popolove na centru i igraju od aut linije do aut linije i tu stave golove. mada ne znam kakav je ovo teren i da li su zbog toga golovi ostali nepricrvrsceni.
muha, drugo su oni nasi armirani golovi u petru dokicu. svi smo se vjesali na njih. ono tenk ne moze oborit.
karanana wrote:ne znam. mislim da se na ovim terenima golovi ostavljaju da budu pokretni.
evo recimo ja sam danas bio u onom novom parku u halilovicima i golovi su pokretni jer djeca igraju dvije utakmice na terenu. teren popolove na centru i igraju od aut linije do aut linije i tu stave golove. mada ne znam kakav je ovo teren i da li su zbog toga golovi ostali nepricrvrsceni.
muha, drugo su oni nasi armirani golovi u petru dokicu. svi smo se vjesali na njih. ono tenk ne moze oborit.
ako se tako lako može oborit (oborilo ga dijete od 12 godina) onda su MORALI ankerisat i vozdra.
ne bih dalje pametovo na ovoj temi--jednostavno mi žao djeteta i zato sam se ukljucio na ovu temu. nekakav sam zanatlija i da sam ja to radio sigurno bih ucvrstio golove baš kao što su ucvršceni ovi u našem dvorištu.
Te golove treba pričvrstiti da se ne mogu izvrnuti,fizika i geometrija neskladna je čudo + kreteni koji svojim neznanjem uvijek izazovu tragedije.
Žao mi je djeteta.
Pa pogledajte malo slike ograde oko igrališta koja je razvaljena (vjerovatno debili zubima izgrizli). Takva potreba za destrukcijom i uništavanjem (samo-uništenjem) to je za povratiti. Samo da ebem mamicu mentalnom sklopu naših delinkvenata . Čelične koševe i čelične golove bi pokušali zubima pregristi. Treba sve zapaliti i uništiti !! Koji će nam .... igrališta, parkovi. Nije to za papke, nismo to ni zaslužili. Šta treba općina ??? Svake godine poprave igrališta i svake godine se nanovo sve sjebe. Možda da postave vojsku da čuva prostore između zgrada !?! Krivi su roditelji i kriva je škola, društvo je krivo za sve. Hajmo sada tražiti krivca.... Sad je kasno, sad ga jebi. Fuj