Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#22176 Re: Utakmice.
Drugi put u manje od godinu dana i ne pokušavamo iskoristiti igrača više, bjaži.
-
north
#22177 Re: Utakmice.
Mi bez Duljevića i bez adekvatnih pojačanja za narednu sezonu nemamo šta tražiti...To samo slijepac može poricati
....Pa nama su trenutno najbolji igrači mimo njega u ofanzivnom smislu Hebibović i Sarić, koji odigraju dobro svaku petu utakmcicu, a ovaj prvi fula boga oca svaku utakmicu
...Pa na koga se to mislimo osloniti, na Lelića, Livaka, Saida, Amera Bekića
...Nemojmo se zajebavati, da sam na Ćalinom mjestu ukoliko se ne dovedu 3-4 igrača za prvih 11 ja bi se povukao
..Jer i ovako se patimo malo je reći, Duljević kakav god da zna nervirati, jedini je sposoban odskakati....Stvarno smo limitirana ekipa koja je ovdje gdje jeste samo zahvaljući što nemamo prežestoku konkurenciju...Sa jačim Širokim i Slobodom mi ove sezone sa ovakvim igračkim kadrom ne bi izašli u Evropu, ovako smo barem tu mirni 
-
Qoom
#22178 Re: Utakmice.
Almir ne znam da je u ovoj polusezoni odigro da valja
Svirač kurcu samo takav, da nema kakvu ne daj bože umri-hasta boljku
Svirač kurcu samo takav, da nema kakvu ne daj bože umri-hasta boljku
-
The 51st State
#22179 Re: Utakmice.
Govnari nista nisu prepustili slucaju, ofirni sudacki strumfaluk nas je uskratio za dva penala, no ni to nije opravdanje sto im se ekipa nije u usta popisala.
Ako nista plava fukara je danas imala malo potrebe za kisobranom.
Ako nista plava fukara je danas imala malo potrebe za kisobranom.
- Logovan
#22180 Re: Utakmice.
Nevjerovatno da ono prvom poluvremenu nije zabio.Tomahawk11 wrote:Joj, sta je Hebib promasio...jos sebi ne mogu doci
A ni ona u drugom nije loša, morao je ono zakucati.
-
todd_smith
#22181 Re: Utakmice.
ma prvo su nas poluvrijeme ubili skoro i mogli komotno 2-3 zabiti, u drugom smo se mi malo probudili ali nikada nismo licili na pobjednika tokom 90 minuta, jeste Hebibovic imao zicer ali iz nicega je iskocila prilika, nije da smo mi uvezali 10 akcija pa da smo fulili pa hajde, ovako i Granada protiv Reala zna izvuci jedan zicer
najgori igrac danas na terenu bez konkurencije je to bio Mihojevic, toliko nervoze, nesigurnosti nisam vidio od njega a niti na derbiju jos od Comora
ne znam sta mu bi danas, i pojacali smo se povredom Rustemovica onko rano
Njihova kombinacija Lendric-Stevanovic-Zeba-Stanic ce im uzeti titulu k`o da gledam jebali sami sebe, nemamo ni blizu igrace u toj formi trenutno da nesto vise od 3. mjesta ocekujemo
Mislim da se razumijemo i oni su karina, ali njihovi barem trce bore se...gledaj trenutak u prvom poluvremenu, lopta izlazi iz igre, nas debil stao i prati pogledom Stanica kako pisa krv da je stigne i stigao je i njima vratio posjed
najgori igrac danas na terenu bez konkurencije je to bio Mihojevic, toliko nervoze, nesigurnosti nisam vidio od njega a niti na derbiju jos od Comora
ne znam sta mu bi danas, i pojacali smo se povredom Rustemovica onko rano
Njihova kombinacija Lendric-Stevanovic-Zeba-Stanic ce im uzeti titulu k`o da gledam jebali sami sebe, nemamo ni blizu igrace u toj formi trenutno da nesto vise od 3. mjesta ocekujemo
Mislim da se razumijemo i oni su karina, ali njihovi barem trce bore se...gledaj trenutak u prvom poluvremenu, lopta izlazi iz igre, nas debil stao i prati pogledom Stanica kako pisa krv da je stigne i stigao je i njima vratio posjed
- SmokingMan
#22182 Re: Utakmice.
Jedini razlog što su ispred nas.todd_smith wrote:
Mislim da se razumijemo i oni su karina, ali njihovi barem trce bore se...
Ja bih rado volio da mi propustimo Evropu ove godine,tanki smo skroz.Meni bi teže opet pala neka blamaža u jednome od pretkola pretkolima nego išta.
- leškarenje
#22183 Re: Utakmice.
Ali cuj todda razvalili nas prvo
imamo oci todde
nijednu od tih sto spominjes nije bila prava prilika,dok one od Ahmeta i Hebiba su 10000 % prilike.
-
Nadzorna_ploca
#22184 Re: Utakmice.
Tako je lesko. Ona šansa Hebiba je sansa utakmice. Zrelije smo prilike imali. Oni su više zujali u prvom što je bilo i očekivano, a odbrana nam je visila. Bukvalno sve šanse smo im poklonili, oni su presmijesna ekipa od koje prave Barcelonu.
- Grean
#22185 Re: Utakmice.
Ja ne bih rekao da je do trcanja, bore se i nasi.
Ono sto je nas problem pored neefikasnosti je taj individualni kvalitet kod pojedinih igraca. Ne znam je li to razlog preskakanja igre ili je Calina vizija ali mi smo i protiv Zrinjskog a i protiv Zelje sav napad zasnivali na dugim loptama. Tacno se vidi da imamo problem da iznosimo loptu. Ne mozes ti dominirati sa takvom igrom.
Bit ce interesantno vidjeti Zrinjskog na Grbavici i kako se nose na sredini. Po tom se moze napraviti procjena je li do nas.
Ono sto je nas problem pored neefikasnosti je taj individualni kvalitet kod pojedinih igraca. Ne znam je li to razlog preskakanja igre ili je Calina vizija ali mi smo i protiv Zrinjskog a i protiv Zelje sav napad zasnivali na dugim loptama. Tacno se vidi da imamo problem da iznosimo loptu. Ne mozes ti dominirati sa takvom igrom.
Bit ce interesantno vidjeti Zrinjskog na Grbavici i kako se nose na sredini. Po tom se moze napraviti procjena je li do nas.
-
velaxsa
#22186 Re: Utakmice.
Ja bih, kao što neko gore napisa, prije tekme potpisao X i bio zadovoljan s obzirom na našu igru bez igre u zadnje vrijeme. Nakon što sam vidio "opasnog zelju" žao mi je što ih nismo dotukli jer smo realno mogli. Falilo je malo više m..a u našoj igri i da malo više rizikujemo, posebno s igračem više. Ne mogu da shvatim da zadnjih petnaest minuta nismo izvršili veći pritisak, mogli smo realno. Meni se čini i da smo bez isključenja djelovali fizički snažniji na terenu. Ono što mene najviše brine i nervira odnosi se na našu igru općenito, ne samo sinoć, a to je činjenica da naši igrači u ključnim momentima umjesto da dodaju loptu igraču koji je u boljoj poziciji za šut nešto glume Messija i zajebu akciju. To nam se stalno dešava. Duljević predribla, napravi prodor, čovjek mu se otvori on puca u nebesa. I protiv Zrinjskog smo imali par zicera gdje je samo trebalo umjesto traljavog šuta uputiti zadnji pas i go 100%. Na derbiju jučer, ne sjećam se ko je bio u istoj situaciji....Duljević sam desno on puca s 20 metara...ne treba nama mnogo da budemo puno bolja ekipa (par pojačanja). Ja mislim da Čala mora malo više kontrole nametnuti i natjerati da se više igra za tim, a manje za svoj ego. Ne znam šta je s Ahmetovićem, igra k'o da je išao na instrukcije kod Melunovića.
P.S. Ali kakvo je razočarenje kod komšija malo je reći, ožalošćeni su i ubijeni u pojam. Mislili su nas oderati jučer, ne mogu sebi da dođu. Šta bi tek bilo da smo ih mlatnuli. Džaba sadaka tribine, džaba bez naših navijača, džaba sudije, opet jedva X izvukoše. Šta bi bilo da su horde bile tu...
P.S. Ali kakvo je razočarenje kod komšija malo je reći, ožalošćeni su i ubijeni u pojam. Mislili su nas oderati jučer, ne mogu sebi da dođu. Šta bi tek bilo da smo ih mlatnuli. Džaba sadaka tribine, džaba bez naših navijača, džaba sudije, opet jedva X izvukoše. Šta bi bilo da su horde bile tu...
-
NuraharuN
#22187 Re: Utakmice.
Ma jednostavno limitirani igraci. Pa i Duljevic kao daleko najbolji od njih, a kamo li koji drugi, u jednom trenutku napravi nesto sjajno - predribla dvojicu, fantasticno prima loptu, presjece protivnicku akciju - i onda u iducem ili loptu salje u prazan prostor gdje nema nikog ili uputi neki slabi pas direktno protivnickom igradu. Takvih situacija je milion pa smo se nekako i navikli, tek primjetis kad uporedis sa nekom ozbiljnijom ligom.
Slazem se da trebaju neke promjene u igrackom kadru, jer sa ovim igracima, narocito ako / nakon sto Duljevic ode, ne mozemo igrati na ocekivanom nivou. Ali isto tako se bojim da ce ta "pojacanja" biti u obliku jos nekog Ivetica, Al. Bekica, i slicnog, tj. prosjek lige. Osim u slucaju nekog igraca koji je bas kvalitetan za PLBiH, treba se ciljati na mladje igrace koji su vec standardni u nekim manjim klubovima sa 18, 19 godina - kao sto su bili Cimirot i Duljevic - a ne dovoditi neke koji bi trebali da su u najboljim igrackim godinama a mi im dodjemo kao vrhunac karijere.
Slazem se da trebaju neke promjene u igrackom kadru, jer sa ovim igracima, narocito ako / nakon sto Duljevic ode, ne mozemo igrati na ocekivanom nivou. Ali isto tako se bojim da ce ta "pojacanja" biti u obliku jos nekog Ivetica, Al. Bekica, i slicnog, tj. prosjek lige. Osim u slucaju nekog igraca koji je bas kvalitetan za PLBiH, treba se ciljati na mladje igrace koji su vec standardni u nekim manjim klubovima sa 18, 19 godina - kao sto su bili Cimirot i Duljevic - a ne dovoditi neke koji bi trebali da su u najboljim igrackim godinama a mi im dodjemo kao vrhunac karijere.
- Logovan
#22188 Re: Utakmice.
Joj todde.todd_smith wrote:ma prvo su nas poluvrijeme ubili skoro i mogli komotno 2-3 zabiti
ne znam sta mu bi danas, i pojacali smo se povredom Rustemovica onko ran
Mislim da se razumijemo i oni su karina, ali njihovi barem trce bore se
Gdje su nas ubili, kako? Možda na momente samo, imali su nekih bljeskova, pa imali smo i mi šansi u prvom. Eto odgledaj opet prvo poluvrijeme. Jebo ja sebe, ako se ono uopšte može nazvati ubijanjem.
Čuj pojačali se povredom Rustemovića. Brate isti taj Rustemović iako je loš, on se potrudi da nešto uradi, bori se u dosta utakmica. Pa jebo te ionako nam je igrački kadar tanak, nemamo širine, a eto po tebi mi smo se pojačali.
I naši trče i bore se, barem su ovakvi bili u većini utakmica. Druga je stvar što im manje stvari prolazi za rukom i što imaju malo snage, pa padnu fizički.
- Grean
#22189 Re: Utakmice.
Nije ubijanje ali su bili bolji. Mi smo iskljucivo igrali na duge lopte. Nemoc ili izbor to je pitanje.
-
Nadzorna_ploca
#22190 Re: Utakmice.
Bili bolji u polju. To je i nas cilj bio. Pustiti im loptu. Jer realno nemamo mi u vezi igrace koji znaju i mogu nesto odigrati.Grean wrote:Nije ubijanje ali su bili bolji. Mi smo iskljucivo igrali na duge lopte. Nemoc ili izbor to je pitanje.
Nase su sanse bolje bile. Tako da smo realno bili blize pobjedi.
- Logovan
#22191 Re: Utakmice.
Imali posjed, a mi bolje prilike, više im je odbrana drhtala hoće li primiti gol.Grean wrote:Nije ubijanje ali su bili bolji. Mi smo iskljucivo igrali na duge lopte. Nemoc ili izbor to je pitanje.
- vicious
#22192 Re: Utakmice.
Cak su oni vise igrali na duge lopte, to im je bilo jedino oruzje - duga lopta na stevanovica na krilu pa ako on nesto uradi. U organizaciji igre na sredini su imali problema i puno su grijesili. Mi uopste nismo toliko nabijali na Ahmetovica kao protiv zrinjskog, vise smo pokusavali odigrati nesto konkretno kad smo imali loptu. Doduse 90% toga je islo preko Dulje pa smo bili predvidljivi.Logovan wrote:Imali posjed, a mi bolje prilike, više im je odbrana drhtala hoće li primiti gol.Grean wrote:Nije ubijanje ali su bili bolji. Mi smo iskljucivo igrali na duge lopte. Nemoc ili izbor to je pitanje.
Ali i tako smo uspjeli napraviti bolje šanse i oštećeni smo za penal. Jebaji ga, šteta ali idemo dalje.
- omega369
#22193 Re: Utakmice.
Mi im dali loptu u prvom gdje su pokazali da su jedna velika ubleha od tima, da sanse smislene nisu napravili. Izbij, nabij, korner, prekid. I oni njihovi prolasci i to vise mogu zahvaliti klizavom terenu
Kad smo mi stali na loptu, oni su se pogubili totalno, zadnjih 25 min totalna panika. Sto mi ne znamo to kazniti do nas je
Kad smo mi stali na loptu, oni su se pogubili totalno, zadnjih 25 min totalna panika. Sto mi ne znamo to kazniti do nas je
- Quaresma
#22194 Re: Utakmice.
Hebib je bio kriminalan u prvom poluvremenu, gledam ga sa istoka, pa frajera nije mogao onog njihovog lijevog beka proci, svaku ga je procitao, njegov potez se mogao predvidjeti iz aviona, isto se vuče ko prebijena mačka, a da ne pričak kad se lopta u napadu izgubi, taj dok ustane, isto ko da je bez nogu ostao.
Ahmetović me najviše razočarao, pa čovjek loptu ni jednu nije uspio spustiti glavom ili prsima svih 90 minuta, a najvisi, pa sta bi sa onim Ahmetovicem iz prvog dijela sezone.
Al onaj šut Duljevića u prvom poluvremenu, ima li ko snimak istog? šteta što ne uđe, čitava Grbavica bi utihnula.
I kako više yebeni umor može biti problem, pa pobogu to im je valjda posao, pa nisu se tek počeli fudbalom baviti jebem ga ja, toliko utakmica pod nogaama i onda se šlepa po terenu.
Ahmetović me najviše razočarao, pa čovjek loptu ni jednu nije uspio spustiti glavom ili prsima svih 90 minuta, a najvisi, pa sta bi sa onim Ahmetovicem iz prvog dijela sezone.
Al onaj šut Duljevića u prvom poluvremenu, ima li ko snimak istog? šteta što ne uđe, čitava Grbavica bi utihnula.
I kako više yebeni umor može biti problem, pa pobogu to im je valjda posao, pa nisu se tek počeli fudbalom baviti jebem ga ja, toliko utakmica pod nogaama i onda se šlepa po terenu.
-
todd_smith
#22195 Re: Utakmice.
Rustemovic evo vec 2. sezonu ne igra ni blizu nivoa potrebnom klubu kao sto je FK Sarajevo. Ako ti je drag, drag ti je, kao vezni igrac lik je karina od igraca postao i jedini razlog sto ima mjesto u prvih 11 je upravo to sto si sam rekao sada, tanki igracki kadar.Logovan wrote:Joj todde.todd_smith wrote:ma prvo su nas poluvrijeme ubili skoro i mogli komotno 2-3 zabiti
Mislim da se razumijemo i oni su karina, ali njihovi barem trce bore se![]()
![]()
Gdje su nas ubili, kako? Možda na momente samo, imali su nekih bljeskova, pa imali smo i mi šansi u prvom. Eto odgledaj opet prvo poluvrijeme. Jebo ja sebe, ako se ono uopšte može nazvati ubijanjem.
Čuj pojačali se povredom Rustemovića. Brate isti taj Rustemović iako je loš, on se potrudi da nešto uradi, bori se u dosta utakmica. Pa jebo te ionako nam je igrački kadar tanak, nemamo širine, a eto po tebi mi smo se pojačali.Shvati da nam je svaki igrač potreban. Svaki. Pa čak i Radovac. Kako rekoh, igrački kadar tanak, nema se širine, tako da nemamo taj luksuz da govorimo da smo se sa nečijom povredom pojačali.
I naši trče i bore se, barem su ovakvi bili u većini utakmica. Druga je stvar što im manje stvari prolazi za rukom i što imaju malo snage, pa padnu fizički.
Sto se tice ubijanja, mislim da je ponizavajuce da nismo imali period vise od 2-3 minute gdje smo uvezali pas igru u prvom poluvremenu. U drugom smo se dosta popravili, prvo brisi. Hebibovic imao sansu jer je njihov golman retard koji nije obicni sut znao spasiti sa 25m, ne kroz neku uigranu akciju.
Ne znam sta je lose priznati da smo losi, jesmo. Pozitivno je to da mi mozemo samo napredovati jer sa ovom grupom sigurno ne moze gore.
-
gold'n'brown
#22196 Re: Utakmice.
Samo sto je taj Rustemovic prije povrede izblokirao cist go, kada su svi drugi ispali. Ne branim ga, ali nije nesto losiji od ostalih. Npr. Almir Bekic je katastrofalan na lijevom beku u defanzivi i tu je Stevanovic mogao svaki put proci kako je htio pa je Mihojevic bio malo zavaljen radi njegovih gresaka.todd_smith wrote:Rustemovic evo vec 2. sezonu ne igra ni blizu nivoa potrebnom klubu kao sto je FK Sarajevo. Ako ti je drag, drag ti je, kao vezni igrac lik je karina od igraca postao i jedini razlog sto ima mjesto u prvih 11 je upravo to sto si sam rekao sada, tanki igracki kadar.Logovan wrote:Joj todde.todd_smith wrote:ma prvo su nas poluvrijeme ubili skoro i mogli komotno 2-3 zabiti
Mislim da se razumijemo i oni su karina, ali njihovi barem trce bore se![]()
![]()
Čuj pojačali se povredom Rustemovića. Brate isti taj Rustemović iako je loš, on se potrudi da nešto uradi, bori se u dosta utakmica. Pa jebo te ionako nam je igrački kadar tanak, nemamo širine, a eto po tebi mi smo se pojačali.Shvati da nam je svaki igrač potreban. Svaki. Pa čak i Radovac. Kako rekoh, igrački kadar tanak, nema se širine, tako da nemamo taj luksuz da govorimo da smo se sa nečijom povredom pojačali.
Sto se tice ubijanja, mislim da je ponizavajuce da nismo imali period vise od 2-3 minute gdje smo uvezali pas igru u prvom poluvremenu. U drugom smo se dosta popravili, prvo brisi. Hebibovic imao sansu jer je njihov golman retard koji nije obicni sut znao spasiti sa 25m, ne kroz neku uigranu akciju.
Ne znam sta je lose priznati da smo losi, jesmo. Pozitivno je to da mi mozemo samo napredovati jer sa ovom grupom sigurno ne moze gore.
- Muhamed Đakmić
#22197 Re: Utakmice.
Pa Rustemović je i napravio tu šansu Želji dodavanjem njihovim fudbalerima direkt u noge 
-
todd_smith
#22198 Re: Utakmice.
Upravo ovo.Muhamed Đakmić wrote:Pa Rustemović je i napravio tu šansu Želji dodavanjem njihovim fudbalerima direkt u noge
- Logovan
- Raigor Stonehoof