Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dadoka84

#22151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

vjeshalica wrote:Ne znam kakav PTSP more imati neki majmun koji nema skole zavrsene,koji se kadi po kladarama,sjebe steku cigara dnevno,voza neku raspalu ili poluraspalu harabatiju,koji krade svasta nesto,koji nema dana radnog staza,malo proda zeljanika i slicnih opisa?
To je bolan odraslo od stoke od roditelja bez ikakvog reda,pun grad sljake kojoj se ne zna ni porijeklo ni sto ovdje borave
Prije se sve znalo,danas se nista ne zna
A svi boluju od tih nekih sifarnika i gluposti
Mislim da si shvatio sta sam ja htjela napisati samo je eto ispalo ko da ja nesto kontriram ili da se nismo shvatili
Ovo je cisti kretenluk prosjecnih smetljara nista vise od toga
Ogadili su mi i grad i sve. Sad živim na stupu, manje je stoke dole. Ima je, ali je manje. Gledam kod punca i punice na breci neki dan. Šljeglo nekakvih papana i papanki. To neki lanci oko vrata, dozivanja preko ulice, kladionica, parkiranje i to tako da zablokiraš 30 auta... Svađaš se sa idiotom, ono kasnije opet po svom. Fuj.
dadoka84

#22152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

amidzazeher wrote:Koliko vas je vozilo u Njemackoj(valjda se jos uvijek smatra normalnom drzavom)? Mislim na autoput. Kakav bonton, kurci palci, zna se koja pravila vaze! Najveca fora je sto taj dzukac misli da mu se po pravilu moras skloniti pa tako izlazi na autoput/brzu cestu, a u neku ruku smo i mi koji se drzimo ”bontona” za to krivi!
Koliko se i njima bagre nakotilo teško :D
Sunculish

#22153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

U ovoj situaciji koja mi se jucer desila, ja sam bila jedina u tom trenutku na tom putu, nikoga ispred mene, nikog iza mene. Već sam prolazila pored njega, ono vrata uz vrata, kad se kreten počeo ubacivati. Znači direktni sudar, ni milisenkunde mogućnosti nije bilo da se izbjegne sudar ili da će se uspjeti uključiti na brzu cestu iza mene, što je i trebao da uradi. Jedini manevar koji je on u tom trenutku trebao da uradi jeste da skloni nogu sa gasa pa da vremena da prodjem i ubaci se, ne da zakoči ili čak stane da ja prodjem. Ma djubre! I ja se uključujem i isključujem sa autoputeva, brzih cesta, sporednih puteva, ma svega, ali uvijek kad vidim da neko treba ili čeka, a ja imam mogućnost da se sklonim i omogućim neometano uključivanje, ja ću da se prestrojim u lijevu traku i omogućim vozaču njegov manevar. To je osnovna kultura koja se iz kuće nosi. A jok! Kreten nije uspio da me skrha pa prstinu mi pokazuje i on i majmuni koje vozi. Valjda vidjeli na filmu i misle da su kul :fazlija:
Naslovnica

#22154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Sunculish wrote:U ovoj situaciji koja mi se jucer desila, ja sam bila jedina u tom trenutku na tom putu, nikoga ispred mene, nikog iza mene. Već sam prolazila pored njega, ono vrata uz vrata, kad se kreten počeo ubacivati. Znači direktni sudar, ni milisenkunde mogućnosti nije bilo da se izbjegne sudar ili da će se uspjeti uključiti na brzu cestu iza mene, što je i trebao da uradi. Jedini manevar koji je on u tom trenutku trebao da uradi jeste da skloni nogu sa gasa pa da vremena da prodjem i ubaci se, ne da zakoči ili čak stane da ja prodjem. Ma djubre! I ja se uključujem i isključujem sa autoputeva, brzih cesta, sporednih puteva, ma svega, ali uvijek kad vidim da neko treba ili čeka, a ja imam mogućnost da se sklonim i omogućim neometano uključivanje, ja ću da se prestrojim u lijevu traku i omogućim vozaču njegov manevar. To je osnovna kultura koja se iz kuće nosi. A jok! Kreten nije uspio da me skrha pa prstinu mi pokazuje i on i majmuni koje vozi. Valjda vidjeli na filmu i misle da su kul :fazlija:
:thumbup:
vjeshalica

#22155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Tako je jedna budalaca otegla na cesti,uzivila se,nikog ne vidi,al sestro lijepa mene vidje odjednom da je krenuh preticati,hadzinca pukla po gasu u onom dvosjed kaburu,al dzaba sluzbena bemzinjara je ucadila nadrisoferku iz seoske mjesne zajednice...inace postalo pppularno kad pretices dodavat gas i nesto glumatat...kome si bitna ba,ima ljudi idu ozbiljno svojim poslom i vozilom,nisu zeljni da ih ometa neka sjebana drogaljcina jer je izasao pravit probleme zbog kucne dosade ili krize u mozgu...ili da ih ometa tvrdokorna seljacina koja zivi bez principa,kulture,i dalje da ne nabrajam....obicni panjevi na dvije noge
dadoka84

#22156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

vjeshalica wrote:Tako je jedna budalaca otegla na cesti,uzivila se,nikog ne vidi,al sestro lijepa mene vidje odjednom da je krenuh preticati,hadzinca pukla po gasu u onom dvosjed kaburu,al dzaba sluzbena bemzinjara je ucadila nadrisoferku iz seoske mjesne zajednice...inace postalo pppularno kad pretices dodavat gas i nesto glumatat...kome si bitna ba,ima ljudi idu ozbiljno svojim poslom i vozilom,nisu zeljni da ih ometa neka sjebana drogaljcina jer je izasao pravit probleme zbog kucne dosade ili krize u mozgu...ili da ih ometa tvrdokorna seljacina koja zivi bez principa,kulture,i dalje da ne nabrajam....obicni panjevi na dvije noge

Ja sam tako imao problem kod visokog. Isao na go i to 1100km u jednom pravcu i to sve bez problema. U povratku isto super i onih 1050, ali kod visokog vozim na tempomatu a kreten sa golfom 4 nešto glumi i ubrzava da ga ne preteknem... Hajd da je ubrzao nego namjerno odrzava istu brzinu da se ne mogu vratit u traku. Đubre.
NediM17

#22157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Za sta ti sluze gas i kocnica? Vala dosta i tempomasa sto idu 1 km/h brze od onog sto ga preticu.
dadoka84

#22158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Lik vozi 100, ja ga obilazim sa 130kmh, on ubrzava do 130, ja pritiscem gas on ubrzava paralelno, usporavam na 100 on usporava. I onda je skrenuo u visoko.
NediM17

#22159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

SuJma se na jednog, ali taj vozi renoVa. :mrgreen:
beni-bu-man

#22160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

dadoka84 wrote:Lik vozi 100, ja ga obilazim sa 130kmh, on ubrzava do 130, ja pritiscem gas on ubrzava paralelno, usporavam na 100 on usporava. I onda je skrenuo u visoko.
Trebo se vratiti i ti skrenut u visoko
Travnički Noćni Šetač

#22161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

NediM17 wrote:SuJma se na jednog, ali taj vozi renoVa. :mrgreen:
Jel renoV ili renoL ? :roll: :lol: :lol: :lol:
dadoka84 wrote: Ja sam tako imao problem kod visokog. Isao na go i to 1100km u jednom pravcu i to sve bez problema. U povratku isto super i onih 1050, ali kod visokog vozim na tempomatu a kreten sa golfom 4 nešto glumi i ubrzava da ga ne preteknem... Hajd da je ubrzao nego namjerno odrzava istu brzinu da se ne mogu vratit u traku. Đubre.
Stisneš gas, prođeš struĆnjaka i opet pustiš gas a tempomat sam nastavi... tako ja završim...
dadoka84

#22162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

peugeot 90ks, neće da može :)

Lik je vozio teget golfa 4.
Last edited by dadoka84 on 27/06/2019 16:58, edited 1 time in total.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#22163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Pežo od 90ks može razviti brzinu do nekih 170-190 km/h, sasvim dovoljno da obiđeš takve pametnjakoviće
Throttle

#22164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Ma uvijek tih zavaljenih rejsera ima, makar jednog sretneš od Sarajeva do Zenice
Optimist

#22165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

To mi se svakodnevno desava. Vozim uvijek na tempomat i pretkenem nekog, domalo on obrzava, mene obilazi i rijetko kad ode ispred. Puno cesce nakon obilaska oduzima gas, ponovo usporava te ga opet moram obilaziti. A sve vrijeme idem istom brzinom.
Ne kontam tu logiku nikako.
beni-bu-man

#22166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Optimist wrote:To mi se svakodnevno desava. Vozim uvijek na tempomat i pretkenem nekog, domalo on obrzava, mene obilazi i rijetko kad ode ispred. Puno cesce nakon obilaska oduzima gas, ponovo usporava te ga opet moram obilaziti. A sve vrijeme idem istom brzinom.
Ne kontam tu logiku nikako.
"Gdje prestaje logika tu počinje Bosna"
Bakir1

#22167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Throttle wrote:Ma uvijek tih zavaljenih rejsera ima, makar jednog sretneš od Sarajeva do Zenice
Ko Vam je kriv kada vozite aute sto izazivaju :mrgreen:
Meni samo treba natpis sudska policija :lol:
dadoka84

#22168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

liaar wrote:Pežo od 90ks može razviti brzinu do nekih 170-190 km/h, sasvim dovoljno da obiđeš takve pametnjakoviće
Pa pisao sam već. Lik je ubrzavao uporedo, očigledno je imao jači motor jer ga nisam mogao prestići. Kad sam krenuo usporavati i on je. Kad već ne mogu da prestignem da se vratim u desnu traku, al jok. Nije bilo slučajno već čisti inat i bezobrazluk.

Nisam početnik za volanom, vozim nekih 20 godina. I imam dosta kilometara iza sebe, posebno na autoputevima. Ovakve idiote bi strijeljao na licu mjesta...
dadoka84

#22169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Bakir1 wrote:
Throttle wrote:Ma uvijek tih zavaljenih rejsera ima, makar jednog sretneš od Sarajeva do Zenice
Bijeli peugeot 308 iz 2010 sa 3 vrata :) Rejser pravi :)
NediM17

#22170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Travnički Noćni Šetač wrote:
NediM17 wrote:SuJma se na jednog, ali taj vozi renoVa. :mrgreen:
Jel renoV ili renoL ? :roll: :lol: :lol: :lol:
dadoka84 wrote: Ja sam tako imao problem kod visokog. Isao na go i to 1100km u jednom pravcu i to sve bez problema. U povratku isto super i onih 1050, ali kod visokog vozim na tempomatu a kreten sa golfom 4 nešto glumi i ubrzava da ga ne preteknem... Hajd da je ubrzao nego namjerno odrzava istu brzinu da se ne mogu vratit u traku. Đubre.
Stisneš gas, prođeš struĆnjaka i opet pustiš gas a tempomat sam nastavi... tako ja završim...
Ide lola i vozi renoLa, koran-pale i obratno brale
vjeshalica

#22171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Najgora je bagra po uzbrdicama i nizbrdicama. Hoce nesta preticat, hoce nesto sjeckat krivine...lole kad im katran izbija iz auspuha raspalih dvojki ili nekih malo novijih auta kojim su jebali majku u svakom smislu....
Ovi majmunari guslaci po Romaniji i prema Mostaru.
Ili gamize ili leti ko stoka....rijetkost vidjeti normalnog vozaca

A kad ulaze u tunel,fisnu po kocnici i onda ide lelujanje malo lijevo malo desno i tako po cijelom tunelu dok ne izadju iz njega. I to vecina. Ako ste sakati u oci i motoriku ne sjedajte za volan. Pogotovo kad sa mokre ceste ulaze u suh dio u tunelu...pa to je gore od poledice. Nista lola samo krkne po kocnici
Throttle

#22172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Bakir1 wrote:
E ako truhli karavan izaziva nekog onda ne znam :lol:
Bakir1

#22173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Jah eto bas izgleda ko prosječna vectra :lol:
Optimist

#22174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Izaziva izaziva svakako, pogotovo sa OPC branicima i zutim dugim svjetlima. :D

Bakire, ti sebi komotno montiraj plavi fenjer na krov, dobit ces i putarinu besplatnu. :lol:
Bakir1

#22175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Post Reply