Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ExNihilo

#22151 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

kamen spoticanja wrote:
ExNihilo wrote:Kako je tužno..sve tri možda ćelije investirati u namjeri da napraviš od sebe što veću budalu. I imati tek 9k pregleda. :D
9k je deset posto popisanih u kasabi...golemo
Pregleda, ne individualnih usera. :D
kamen spoticanja

#22152 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

ExNihilo wrote:
kamen spoticanja wrote:
ExNihilo wrote:Kako je tužno..sve tri možda ćelije investirati u namjeri da napraviš od sebe što veću budalu. I imati tek 9k pregleda. :D
9k je deset posto popisanih u kasabi...golemo
Pregleda, ne individualnih usera. :D
mislim da ne mjenja poentu...
ExNihilo

#22153 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Poenta je da oni moraju imati nekoliko stotina hiljada pregleda da bi zaradili koji dolar od ovog kretenluka... :D
kamen spoticanja

#22154 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:Poenta je da oni moraju imati nekoliko stotina hiljada pregleda da bi zaradili koji dolar od ovog kretenluka... :D
tegoba je da ovo uopste neko gleda...osim policije naravno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22155 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Je li to znaci da je 9 milja ljudi klinkulo na to ili da je 9 milja ljudi odgledalo do kraja?
ExNihilo

#22156 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Kliknulo
kakavdanakneiskustvu

#22157 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
Casual's wrote: Više njih.
Ugrožavanje sigurnosti, pokušaj pljačke, vandalizam - oštećenje javne imovine.
Sve dokumentovano i nadam se da će ih ovi akteri sa druge strane prijaviti.
...a ako ih niko ne prijavi policija nece reagovati??? Znaci samo uzimaju pare za pojas, sijalice ili slep sajlu???

Kako policija moze znati za ove stvari ako niko ne prijavi?
Norm

#22158 Re: Zeničani

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Norm wrote:
Casual's wrote: Više njih.
...a ako ih niko ne prijavi policija nece reagovati??? Znaci samo uzimaju pare za pojas, sijalice ili slep sajlu???

...izvinjavam se, mislio sam da policija ima kadra koji zna pregledati odredjene kanale na youtube.. ;-)
kakavdanakneiskustvu

#22159 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Norm wrote: Više njih.

...izvinjavam se, mislio sam da policija ima kadra koji zna pregledati odredjene kanale na youtube.. ;-)[/quote]

Pa vjerovatno ima ali daj boze da se time bavi kantonalni mup
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22160 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ko je ono spominjao da GGM nije nista rijesio? Norm?

Po najvecoj spici sam iz grada do Babine rijeke stigao za 15 tak minuta.
sagitariusZE

#22161 Re: Zeničani

Post by sagitariusZE »

Norm wrote:Ima li ovdje elemenata vandalizma? Dokumentovano, snimljeno, objavljeno, sa licima i imenima aktera... policija ne reaguje???
Ljudi da li je do mene ili ovo fakat treba sankcionisat...pa jbt da meni uradi ono sa sladoledom dok sjedim sa djetetom ja bi ga upucao...i odlezao...zar ne treba djelovati preventivno???
POLICIJA???
Ovo je nastimano, i taj li sa sladoledom, i ono za mobitel, to su sve raja koja njih zna :D
Ne mozes ti "prankove" s "obicnim" ljudima raditi u Zenici, to je smrt, nismo mi za takvu vrstu za*enacije...
Norm

#22162 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:Ko je ono spominjao da GGM nije nista rijesio? Norm?

Toliko ti treba pjeske... :D
Norm

#22163 Re: Zeničani

Post by Norm »

sagitariusZE wrote:
Norm wrote:Ima li ovdje elemenata vandalizma? Dokumentovano, snimljeno, objavljeno, sa licima i imenima aktera... policija ne reaguje???
Ljudi da li je do mene ili ovo fakat treba sankcionisat...pa jbt da meni uradi ono sa sladoledom dok sjedim sa djetetom ja bi ga upucao...i odlezao...zar ne treba djelovati preventivno???
POLICIJA???
Ovo je nastimano, i taj li sa sladoledom, i ono za mobitel, to su sve raja koja njih zna :D
Ne mozes ti "prankove" s "obicnim" ljudima raditi u Zenici, to je smrt, nismo mi za takvu vrstu za*enacije...
...ma ja sam za zezanciju ali normalnu, ovo je prosipanje najgoreg mangupluka, otmi, ukradi, zajasi kontejner...a kazem ti da sam ja s djecom u opustenoj atmosferi na sladoledu i da lik iz 'pranka' uradi ono...ne znam, ne garantujem...dobro i ja sam debelo 'nakurcen' pa je mozda i do mene...ali moze li se zezat normalno?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22164 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ko je ono spominjao da GGM nije nista rijesio? Norm?

Toliko ti treba pjeske... :D
Po ovoj kisurini ne bih pjeske ni za pare :D

Nego stvarno su guzve podnosljive. Nema viseminutnog stajanja u mjestu. Ono zaguzva se, ali skoro nikako ne stojis, brzo se rascisti.
Norm

#22165 Re: Zeničani

Post by Norm »

...a hebi ga ocito onda ja fulam pravac GGM-a...ja vazda u koloni, od Lamele do Travnicke 10-15 min....od Tena do Travnicke isto, kada idem od Meokusnica, zapnem u kruznom kod MUP-a. :? danas sam pjeske i pokis'o pravo... :D

...i ljudi moji, ja se mozda ne izrazavam dovoljno jasno...nisam rekao da GGM nista nije rijesio nego da za toliko ulozeno nije pravo rijesenje...ljudi od struke su nudili skoro pa duplo jeftinija rijesenja koja su ako ne bolja onda bar u rangu sa GGM-om, a ostalo bi nam i za grijanja...Nego prica je isla da nam treba 'voliko kruznih jer su isplatniji i jeftiniji za odrzavanje od semafora...a onda se krse pare za one biljke u sredini, a evo nam i semafori koji zahtjevaju odrzavanje, na pjesackim prelazima...da ne govorim o odrzavanju fontana...ali eto... :sad: ovo vrijeme utice na mene...
Freamon Lester

#22166 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Ja ih izazivam da ono naprave bez da su dogovorili sa akterima. :D Mrtva glava bi jos kod sladoleda pala...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22167 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:...a hebi ga ocito onda ja fulam pravac GGM-a...ja vazda u koloni, od Lamele do Travnicke 10-15 min....od Tena do Travnicke isto, kada idem od Meokusnica, zapnem u kruznom kod MUP-a. :? danas sam pjeske i pokis'o pravo... :D

...i ljudi moji, ja se mozda ne izrazavam dovoljno jasno...nisam rekao da GGM nista nije rijesio nego da za toliko ulozeno nije pravo rijesenje...ljudi od struke su nudili skoro pa duplo jeftinija rijesenja koja su ako ne bolja onda bar u rangu sa GGM-om, a ostalo bi nam i za grijanja...Nego prica je isla da nam treba 'voliko kruznih jer su isplatniji i jeftiniji za odrzavanje od semafora...a onda se krse pare za one biljke u sredini, a evo nam i semafori koji zahtjevaju odrzavanje, na pjesackim prelazima...da ne govorim o odrzavanju fontana...ali eto... :sad: ovo vrijeme utice na mene...
GGM je dobar projekat, samo je grijanje bilo veci prioritet za dic kredu i vracat.

Sto se tice ostalog, dosta je kvalitetno rjesenje, pismeno izgleda, uljepsao je grad. Sinoc sam se bas provozao gradom, onako iz cejfa, nakon X godina i stvarno je milina voziti. Onaj dio kod zatvora me odusevio. Narocito sto je drvece sad poraslo.

Jedina zamjerka je nedostatak kruznog toga na skretanju za Lukovo polje i garnizon. Jer ondje idioti, ukljucujuci i policajce kad zavrse s poslom (svojim ocima vidio jednu iz stanice Crkvice) skrecu preko duple pune.

Sto se tu nije uradio kruzni tok, ne znam, vjerovatno ima neki razlog. Pitanje je kako bi se rijesilo ukljucenje i iskljucenje sa M17 koje je tu u par desetina metara....
c_g

#22168 Re: Zeničani

Post by c_g »

Ima li kakva kamera kod Arene da snima onaj pješački?
Znači u 19:45 neki manijak se zafurao prema nadvožnjaku, sekunda falila da udari čovjeka i dijete, srećačovjek nekako povukao dijete na trotoar. Šta mislite je li stao da se izvine ili slično? Naravno da nije, samo ga nabro prema Crkvicama. Po ovakvom vremenu, klizavoj cesti on juri... Bože. Ja sam zaprepašten ostao.
Bilo bi dobro da se saznaju tablice, da ga neko posjeti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22169 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Taj pjesacki je glupost nevidjena inace. Umjesto da se napravi pothodnik, oni stavili ogranicenje 30 i pjesacki :-)

Ustvari pothodnik vec postoji samo je trebalo napraviti stepenice koje vode na trotoar sa druge strane...
Casual's

#22170 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:Taj pjesacki je glupost nevidjena inace. Umjesto da se napravi pothodnik, oni stavili ogranicenje 30 i pjesacki :-)

Ustvari pothodnik vec postoji samo je trebalo napraviti stepenice koje vode na trotoar sa druge strane...
Ako ništa..postavili su izbočine, po tri sa svake strane.
avenija

#22171 Re: Zeničani

Post by avenija »

clio_dci120 wrote: Nije mi jasno kako niko nije imao volje da napravi neki ekstra objekat kod spomenika, kao Sunnyland ili sl...
Prati te Fudooo :mrgreen:

Mohammed bin Saqr al Qasimi vlasnik kompanije “Emirates” d.o.o. u čijem je vlasništvu i zabavni park “Sunnyland” kod Sarajeva danas je sa svojim saradnicima i poslovnim partnerima boravio u Zenici. Prije obilaska grada, šeik Mohammed je na poziv gradonačelnika Zenice, gdina. Fuada Kasumovića imao dvosatni sastanak u Gradskoj upravi gdje je razgovarano o mogućim investicijama na području našeg grada.
kamen spoticanja

#22172 Re: Zeničani

avenija wrote:
clio_dci120 wrote: Nije mi jasno kako niko nije imao volje da napravi neki ekstra objekat kod spomenika, kao Sunnyland ili sl...

Mohammed bin Saqr al Qasimi vlasnik kompanije “Emirates” d.o.o. u čijem je vlasništvu i zabavni park “Sunnyland” kod Sarajeva danas je sa svojim saradnicima i poslovnim partnerima boravio u Zenici. Prije obilaska grada, šeik Mohammed je na poziv gradonačelnika Zenice, gdina. Fuada Kasumovića imao dvosatni sastanak u Gradskoj upravi gdje je razgovarano o mogućim investicijama na području našeg grada.
konacno :thumbup:
valjda arapofobi nece imati nista protiv :mrgreen:
Norm

#22173 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:
avenija wrote:

konacno :thumbup:
valjda arapofobi nece imati nista protiv :mrgreen:
...samo u slucaju da cijene dolaska na Smetove ne budu 'prilagodjene' bogatim arapskim turistima a da ja sa svojom djecom mogu samo 'dobacit' do Pesevica...
clio_dci120

#22174 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa kazem ja da pijem kafe sa vijecnicima :)

Super stvar, cijene u Sunnylandu su OK, a parking je free...Zato mislim da ce cijene biti OK, odnosno prilagodjene. Samo jos da lokacija bude kod spomenika, to bi bila ekstra stvar. Naravno, naglasak mora biti stavljen na ocuvanje prirode pri izgradnji bilo kakvog objekta, a i cinjenica jeste da trenutno nema zadovoljavajucih kapaciteta na Smetovima. Tako izgradnja bilo kakvog objekta koji bi gore omogucio nesto novo u ponudi je super stvar.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22175 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
...samo u slucaju da cijene dolaska na Smetove ne budu 'prilagodjene' bogatim arapskim turistima a da ja sa svojom djecom mogu samo 'dobacit' do Pesevica...
I onda se ljutis kad ti se kaze da si dezurni pesimist :D
Post Reply