Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#22151 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Artest wrote:Mrsko mi. Jer to krene unedogled, i onda ja fasujem bancic. :)

Nije da je nesto puno omanuo, samo nije zelio da sagleda sve okolnosti: kako su pojedini igarci dosli u priliku da igraju pod Safetom.
Bancic fasujes kada krenesh sa uvredama. :oops:
Korisničkoime

#22152 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Možda idemo predaleko u toj raspravi ali eto neko je odčepio. Ne radi se o tome u kakvom klubu igra međutim upravo se taj argument koristi kada se želi nekoga potencijalnog reprezentativca podcijeniti ali eto u Zahirovićevom slučaju ne moramo ići u tom pravcu.
Svi ovdje smo bili saglasni da je momak više puta za redom loše odigrao i bio najslabiji na terenu. Zašto je to bio slučaj nakon prvobitnih dobrih predstava tu se javljalo više teorija da mu fali Rahimić, da je to samo bio blijesak a ne stvarni pokazatelj kvalitete, da mu je samo forma opala i da će se vratiti nazad itd. Sada se to naravno po našem starom dobrom bosanskom običaju sve zaboravilo. Volio bi naravno da je to sve samo bilo privremeno i da se vraća nazad u formu da se razvije u top igrača mada je to barem za sada malo vjerovatno. Iz tog razloga treba nam alternativa na toj poziciji u slučaju da Zahi ipak neprevaziđe trenutno slabu formu. Imamo za sada tu na toj poziciji Sesara, tog Hadžića koji je svima ovdje donekle zagonetka, Salihovića kao neku opciju koju bi trebalo možda probati, Rahimića koji se vraća nakon jako duge pauze u 36-toj godini. Uglavnom ni jedna opcija nije nešto ekstra, ja sam najviše naklonjen Salihoviću ali u prijateljskoj da se vidi može li se tako igrati. Budući da ni jedna opcija nije ekstra ostaje da se možda okrenemo nekome novom do dolaska Kolašinca kao opcije na toj poziciji meni je kao i većini forumaša ovdje pao na pamet Cocalić.
Zaista ja ne vidim šta je u svemu ovome strašno, nit se ko pljuje niti se ko ismijava niti se ko omalovažava, zašto su neki digli toliku frku oko toga meni nije jasno kao da je zločin spomenuti nekoga potencijalnog reprezentativca.
@Jez
Mislim da si u pravu kada govoriš u vezi Medunjanina i Zahirovića to sam i ja spomenuo par puta da Medunjanin u biti služi kao neka vrsta pomoćnih točkića Zahiroviću u tom segmentu iznošenja lopte, pas igre itd. Za Mujdžu to nije pljuvanje svi smo mi vidjeli da je imao dva loša ubačaja ali čovjek se tek oporavio od povrede tako da se i to mora uzeti u obzir.
MOSALJOZE

#22153 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Korisničko Salihović igra u Hofenhajmu na poziciji zadnjeg veznog,ali nije on taj razbijač nego više kao medo.Loptu iznosi
Zmijuga loma

#22154 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

Sesar ni pod razno nije alternativa Zahiroviću. Koje utakmice je Zahirović loše odigrao i u čemu konkretno je griješio?
DonVito

#22155 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Kako se ofirno pokusava Zaha izbaciti iz prvih 11 pa cak i iz repke :oops:
Sva sreca pa je Pape selektor a ne forumski strucnjaci.
rookfash

#22156 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rookfash »

jeza u ledja wrote:
pokusavao sam skontati zasto gutaju "s" na kraju necijih prezimena svojih igraca a zasto neke ne, ali nisam skonto. jebiga ko kad je taj jezik za mene grcki. :D
Usputna digresija kad smo vec kod grčkog, kako se Džeko kaže na grčkom? Dijamantidis Strahopulos :-D
MOSALJOZE

#22157 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

DonVito wrote:Kako se ofirno pokusava Zaha izbaciti iz prvih 11 pa cak i iz repke :oops:
U BIH imaš selektora Sušića i još 3-4 miliona istih :D
palermo

#22158 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

MOSALJOZE wrote:Korisničko Salihović igra u Hofenhajmu na poziciji zadnjeg veznog,ali nije on taj razbijač nego više kao medo.Loptu iznosi
Tako nekako. Jebi ga , svi koji se ovdje spominju nemaju onaj Zahirovićev kvalitet, dakle da trči makar i kao muha bez glave. To nije Sesar, to nije ni Salihović, čak bih rekao to nije ni Bešić. A moram priznati, Cocalića se sjećam samo kroz maglu, jednom sam ga gledao protiv Veleža u dresu želje, i zar on nije više tip stopera, nego trkača ? Naravno da sam da se pozove konačno i Cocalić, ako ništa onda radi ovog foruma :D .

Mislim, zaista da je vjerovatno Kolašinac objektivno opcija koja bi mogla da zadovolji naše želje, mada ja ne bih imao ništa protiv i da se Zolotić proba. Kad će ako neće sada ???
DonVito

#22159 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

MOSALJOZE wrote:
DonVito wrote:Kako se ofirno pokusava Zaha izbaciti iz prvih 11 pa cak i iz repke :oops:
Evo citam i Barbarez kaze da je sve do veza i da nece docekati neku sansu na tanjur nego mora poslusati ponudu nekog nizeligasa da bi poceo trenersku karijeru.

Fakat 3-4 mill velika je konkurencija a ekipa nema koliko strucnjaka :lol:
Last edited by DonVito on 26/03/2013 23:48, edited 1 time in total.
Ime postoji

#22160 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ime postoji »

MOSALJOZE wrote:
Sto se mene tice,mali je jak,hoce igrati,trcati,igra i za mlade i za A selekciju,mlad je,definitivno ce izrasti u velikog igraca...
BHF_Manijak

#22161 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

A je l' ti kakav rodjak majketi?! :mrgreen: :mrgreen:

PS Sto se Barbe tice, on se zestoko precijenio. Na visoko je pucao, kont'o odmah da moze do hamburga doci, dok su sve njegove kolege, cak i veca imena u Bundesligi od njega, preuzimali nizeligasa tipa Oberhausena, Triera, Regensburga itd...

@Palermo, premlad je Zolotic jos, bas premlad! Decko je vec prekomandovan iz U19 u U21, dovoljan mu je taj skok, A tim bi vec previse bilo. Mislim drag mi je decko pravo, srcan je i borben, no vidjelo se u jacim utakmicama da mu fali iskustva i prvenstveno snage, koju ce nadam se nabiti kad negdje vani ode. Ovdje - da Bog da. Mora on jos na sebi dosta poraditi da bi dosao do A tima. Potencijal ima, a da li ce ga pametno iskoristiti vidjet cemo!

Recimo dobro si spomenuo Besica, vidis on bi najprije mogao dobiti sansu jer ostali nisu realni. Hadzic jos nema FIFA-inu dozvolu, dok Cocalic nije ni na sirem spisku. Besica se sjecam iz Mexica, decko je pristojno odradio onu utakmicu i jedan od boljih bio. Govorim o onom prvom mecu sa Mexicom. Ne sjecam se da je kasnije znaacjniju minutazu dobio, ili se varam? :shock: :?
Korisničkoime

#22162 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
MOSALJOZE wrote:Korisničko Salihović igra u Hofenhajmu na poziciji zadnjeg veznog,ali nije on taj razbijač nego više kao medo.Loptu iznosi
Tako nekako. Jebi ga , svi koji se ovdje spominju nemaju onaj Zahirovićev kvalitet, dakle da trči makar i kao muha bez glave. To nije Sesar, to nije ni Salihović, čak bih rekao to nije ni Bešić. A moram priznati, Cocalića se sjećam samo kroz maglu, jednom sam ga gledao protiv Veleža u dresu želje, i zar on nije više tip stopera, nego trkača ? Naravno da sam da se pozove konačno i Cocalić, ako ništa onda radi ovog foruma :D .

Mislim, zaista da je vjerovatno Kolašinac objektivno opcija koja bi mogla da zadovolji naše želje, mada ja ne bih imao ništa protiv i da se Zolotić proba. Kad će ako neće sada ???
Ma igrao je on u toku sezone sve i svašta jer klub se opasno ljulja igrao je i cent.veznog i def.veznog i of.veznog čak mislim da samo ga nekad vidio i na lijevom krilu. Mislim da se Medunjanin i stavlja uz Zahirovića upravo radi iznošenja lopte. Ne znam eto dilema je koliko bi dobro Salihović obavljao te def.zadatke ni Rahimić nije nešto puno trčao ali mu je skoro svaki potez bio na mjestu i s tim je dovoljno remetio protivničku sredinu. Već rekoh valjalo bi probati prije nekog suda. Kolašinac bi bio trenutno sada idealan međutim jasno je da ćemo iz drugih razloga na istog morati još sačekati.
Nemoj @palermo Zolotića što bi to radio Coroli, neće to čovjek moći podnijeti :) . Momku je 19-20 je tako i ima tek 2-3 tekme u mladoj ima još vremena za njega i mislim da bi sada još bilo prerano.
@imepostoji o čemu ti drug posljednju i zadnju tekmu za mlade Zahirović je odigrao ima godina dana i to više nije opcija da igra za mlade.
@DonVito sutra koga bi stavio Kolašinca ili Zahirovića na mjesto def.veznog. Po tebi trebalo znači napraviti nekih fiksnih 11 i da tu nema nikad micanja i izmjena, najbolje na okupljanje i pozoveš tih fiksnih 11 bez zamjena. Znači trenutna forma, povrede, suspenzije, novi igrači, kvalitet ništa više se ne broji fiksnih 11 igra bez obzira na sve i tačka.
Evo od sada Zahirović je za mene fiksan čak ako dođe i Kolašinac neka ga na klupi od sada Zahi moj vječni broj DM u repki. Baš me zanima koliko će forumaša tražiti njegovu glavu kod njegove prve greške kao što je npr.bilo sa Vranješom kojeg je već pola foruma otpisalo a određeni likovali i žalili što nismo primili gol jer bi tada ispali stručnjaci.
@Zmijuga imaš pravo Zahi je naš Pirlo i tačka.
MightyMatch

#22163 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

@Imenickikorisnik ti fakat imas traumatologiju licnu u cenifi :lol:
Cuj ovaj lik spominje Zolotica nicim izazvanim.Pa momak je sasvim dobar igrac i pred njim je buducnost kao i repke.Otom potom.
Inace tvoji su postovi vise nego hinjski ali fakat,ali to nije razlog da ti uskratim tvoju obilnu mezu sa bjelim bubrezima na kraju ovih kvalifikacija.Koju si sam rekao da ces pojesti,ako Pape odvede repku u Brazil .Prijatno i disi malo :D
DonVito

#22164 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

@DonVito sutra koga bi stavio Kolašinca ili Zahirovića na mjesto def.veznog. Po tebi trebalo znači napraviti nekih fiksnih 11 i da tu nema nikad micanja i izmjena, najbolje na okupljanje i pozoveš tih fiksnih 11 bez zamjena. Znači trenutna forma, povrede, suspenzije, novi igrači, kvalitet ništa više se ne broji fiksnih 11 igra bez obzira na sve i tačka.
Evo od sada Zahirović je za mene fiksan čak ako dođe i Kolašinac neka ga na klupi od sada Zahi moj vječni broj DM u repki. Baš me zanima koliko će forumaša tražiti njegovu glavu kod njegove prve greške kao što je npr.bilo sa Vranješom kojeg je već pola foruma otpisalo a određeni likovali i žalili što nismo primili gol jer bi tada ispali stručnjaci.
To ti mislis.
Zdravo je i treba imati sirinu ali u tim treba polahko uvoditi igrace a ne odma HOP 5,6 novi, kako bi to uticalo na tim, atmosferu :roll: pa nismo ni Brazil ni Spanija.. uostalom PAPE je dovoljno novi rep. uveo u svoj spisak i širi spisak.
Znamo ko se nada kiksu Zahirovica taj bi sve dao da on kiksa, samo da se ismijava i sebe da podvuce ovdje kako je bio u pravu, nije Yaya T ili Khedira.
Previse hajke prema mladicu :oops: kao da je ispao iz.. a novi Hadzic je alfa i omega i ne moze biti losiji od Zahija, cast izuzecima kladim se da ga nisu pogledali ni u dvije tekme preko tv. Meni prosjecan igrac dobar za klupe nase zbog te poziciji kad dodje do povreda tj. suspenzija, Zaha je usao u sistem - tim, atmosferu..
Vranjesu je fakat bilo tesko u Grckoj ispao je 2 put moglo je kostati ali nije.. po meni jos mora da se dokaziva odigrao je evo 5 tekmi u klf. prijateljske i neka nastavi u ovom nizu, svi sretni. Sto se tice Pandze taman kad je momka krenulo u karijeri desi mu se strasna povreda, steta... valjda napuni baterije tj. vrati u formu u iducoj sezoni, svaki igrac nam je bitan ali nam nisu bitni kvazi igraci koji bi u repku kao na probu kvaliteta.

Duljevic iz mlade repke moze imati sjajnu karijeru, samo neka na vrijeme puhne iz BIH kao Bevaba, Grahovac, Zola.
iceman2010

#22165 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iceman2010 »

Moze zolotic umjesto zahirovica, jamak umjesto misketa, a adilovic umjesto vede. Jos je svraka svakako tu i mali kvesic kad se oporavi. pa onda cocalic, a dzeko je svakako tu. Zeljino dijete. Kakav bolan Zolotic sta vam je? Jel neko od vas gledao posljednjih par utakmica Zelje? I to, pazi sada govorimo o nivou premijer lige.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Korisničkoime

#22166 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

DonVito wrote:
To ti mislis.
Zdravo je i treba imati sirinu ali u tim treba polahko uvoditi igrace a ne odma HOP 5,6 novi, kako bi to uticalo na tim, atmosferu :roll: pa nismo ni Brazil ni Spanija.. uostalom PAPE je dovoljno novi rep. uveo u svoj spisak i širi spisak.
Znamo ko se nada kiksu Zahirovica taj bi sve dao da on kiksa, samo da se ismijava i sebe da podvuce ovdje kako je bio u pravu, nije Yaya T ili Khedira.
Previse hajke prema mladicu :oops: kao da je ispao iz.. a novi Hadzic je alfa i omega i ne moze biti losiji od Zahija, cast izuzecima kladim se da ga nisu pogledali ni u dvije tekme preko tv. Meni prosjecan igrac dobar za klupe nase zbog te poziciji kad dodje do povreda tj. suspenzija, Zaha je usao u sistem - tim, atmosferu..
Vranjesu je imao debija ali mu je fakat bilo tesko u Grckoj ispao je 2 put moglo je kostati ali nije.. po meni jos mora da se dokaziva odigrao je evo 5 tekmi u klf. prijateljske i neka nastavi u ovom nizu, svi sretni. Sto se tice Pandze taman kad je momka krenulo u karijeri desi mu se strasna povreda, steta... valjda napuni baterije tj. vrati u formu u iducoj sezoni, svaki igrac nam je bitan ali nam nisu bitni kvazi igraci koji bi u repku kao na probu kvaliteta.
Samo se budala može nadati kiksu nekog reprezentativca daje da ga krene pa da nemamo ni na toj poziciji više nikakve dileme i sutra aBd pokrijemo sa Kolašincem lijevog beka.
Za Hadžića ne znam nisam siguran, šta je meni zapalo za oko je da je bio samo jednom pozvan u mladu repku Austrije i zatim nikad više. Mislim nije Austrija neki fudbalski gigant pa da tek tako propusti dobrog igrača pa makar ga koristila u mladoj repki ali ne mora to ništa značiti. Za Pandžu jest šteta. Za Vranješa se još govorilo u prošlim kvalifikacijama pogotovo kod meča sa B.rusijom kada je Mujdža bio povrijeđen jer Vranješ igra i beka. Tada je isto bilo nepotrebnog ismijavanja sa momkom i omalovažavanja i čuda mu upravo su ti likovi bili najglasniji i prvi koji su razapinjali Vranješa poslije Grče, slično kao i sa Zukanovićem poslije Slovenije.
Pazi u repku na probu kvaliteta teško da imamo drugi način. Već sam o tome pisao nema Sušić taj luksuz kao npr.Low da u domaćoj ligi ode na 3 utakmice i uvjeri se u formu 90% svojih standardnih reprezentativaca i provjeri kvalitet i učinak 90% potencijalnih reprezentativaca još uz to u jakim okršajima protiv dobrih suparnika. Nema Sušić tu mogućnost da putuje uzduž Evrope od Rusije preko B.rusije, Turske, Izraela do Njemačke Belgije itd. da bi dobio ista ili slična saznanja kao Low u tri tekme BL. Nema Sušić scaut sistem na raspolaganju koji će za njega obilaziti desetine utakmica da dobro prostudira ko je kakav igrač. O tome i mi i Sušić možemo samo sanjati i dobrim dijelom se zahvaliti Munji i kompaniji što svaku paru moramo navlačiti. Tako da teško vidim drugačiji način osim pozivanja na probu u repku. Snimci streamovi sve to ok ali teško daju uvid za konačan sud.
Korisničkoime

#22167 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

MightyMatch wrote:@Imenickikorisnik ti fakat imas traumatologiju licnu u cenifi :lol:
Cuj ovaj lik spominje Zolotica nicim izazvanim.Pa momak je sasvim dobar igrac i pred njim je buducnost kao i repke.Otom potom.
Inace tvoji su postovi vise nego hinjski ali fakat,ali to nije razlog da ti uskratim tvoju obilnu mezu sa bjelim bubrezima na kraju ovih kvalifikacija.Koju si sam rekao da ces pojesti,ako Pape odvede repku u Brazil .Prijatno i disi malo :D
Moj Corola nemoj mi zamjeriti ali fakat pola tvojih postova treba na Jagomiru dešifrirati da bi se skontalo, kakve meze i bakrači. Nemoj se sikirati još je rano za Zolotića ali za koju godinu ko zna... dobro se pripremi lekse apaurini i slično nek su na dohvat ruke. :)
BHF_Manijak

#22168 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote:@Imenickikorisnik ti fakat imas traumatologiju licnu u cenifi :lol:
Palermo ga je spomenuo, covjek koji ne navija ni za jedan od sarajevskih klubova. I da, tacno je da decko nije ni blizu A tima, to kazem kao neko ko gleda svaku utakmicu Zeljeznicara. Da li ce biti za 3-4 godine? Mozda.
Jedini koji bi Adnana mogo odmah zamjeniti na toj poziciji, bez dakle provjere je li bolji ili ne, je Kolasinac, ali posto on ne moze (jos uvijek) igrati, onda je trenutno (nazalost!) Zahirovic najbezbolnije rjesenje. Hadzic i slicni morali bi se provjeravati 2-3 tekme, a za to nema vremena. Oman nije prava provjera, realno!
DonVito

#22169 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Sto se tice Nermina Zolotića (19) nadam se da ce ubrzo napustiti BIH, veliki potencijal za 2,3 godine u A repki abd. mozda je on taj novi General :razz: samo da ga povr. zaobidju..

Dino Bevaba 19g je buducnost repke na lijevom beku, strasan bek.
Haris Duljevic 19g takodjer moze imati sjajnu karijeru, samo da ubrzo puhne iz BIH.

Sanjina Prcica 19g (Sochaux) nisam ga nikad gledao ali kako kazu da je veliki talent imao tesku i dugu povredu taman kad je pocetkom sezone usao u 1 tim ovog fracuskog tima. Ima tu jos igraca i tako Jagodic opet ima lijepog potencijala u mladoj rep. samo problem su stoperi.. nema ih ni za lijeka.
Last edited by DonVito on 27/03/2013 01:37, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#22170 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Na kojoj poziciji igra mali Prcic? Cuo sam takodjer od Vlade da je fakat mali zvijer, ali eto nikad ga nisam gledao, jer je povrijedjen pred okupljanje sa Grcima cini mi se.
Ima fakat finog materijala u mladoj. Cini mi se da ni Grahovac nije los za klupe. Pozicija Medunjanina. Da osvjezi malo krv protiv selekcija tipa Latvije i slicnih, dakle nista spektakularno, ali za sirinu klupe taman. :)
DObar posao Vlado radi, kombinacija dijaspore i domacih momaka, pa se i izrodi pokoji materijal za A tim, kao sto je Kvesic, Stevanovic, Zahirovic i Besic.
Mogao bi i Djuric da je otisao negdje naprijed iz Serije C.
I ova nova generacije nije losa, samo ih se nema kad uvodit u A tim, jer su kvalifikacije u punom jeku, eksperiment bi bio samoubistvo.
DonVito

#22171 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Prema njemackom tm. Sanjin Prcic desno krilo a moze lijevo takodjer na poziciji playmakera.

http://www.transfermarkt.com/en/sanjin- ... 25783.html
MightyMatch

#22172 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Korisničkoime wrote:
Moj Corola nemoj mi zamjeriti ali fakat pola tvojih postova treba na Jagomiru dešifrirati da bi se skontalo, kakve meze i bakrači. Nemoj se sikirati još je rano za Zolotića ali za koju godinu ko zna... dobro se pripremi lekse apaurini i slično nek su na dohvat ruke. :)
Bitno je da ces mezu lako desifrirati,za ostalo manje vise :dance:
Last edited by MightyMatch on 27/03/2013 01:45, edited 2 times in total.
Zmijuga loma

#22173 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

Korisničkoime wrote: @Zmijuga imaš pravo Zahi je naš Pirlo i tačka.
Hvala što si se potrudio ovako precizno odgovoriti na konkretno postavljeno pitanje. :oops:
Infaze Studio

#22174 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

jeza u ledja wrote:ja gledo grcki snimak na jubitubi

pokusavao sam skontati zasto gutaju "s" na kraju necijih prezimena svojih igraca a zasto neke ne, ali nisam skonto. jebiga ko kad je taj jezik za mene grcki. :D
Gled'o i ja, ali sinhronizir'o sa audiom sa bht, i da vidis cuda: "Kristic komentarise uz dobar kvalitet slike"...RAhat bilo pogledati.. :D
drshh_sa

#22175 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by drshh_sa »

Koji ga je ono novinar napao poslije Albanije? Cisto da vidim sta sad pise.
Locked