Sve vise je djece pa i odraslih koji nekaznjeno prolaze u svemu.Alfons Kauders wrote:Kakve ba gume, felge i tuning? To neko stvarno misli da bi ishod bio drugaciji da je auto imalo 2-3cm uze i novije gume? Mozda bi... Mozda bi se juce iskljucili s autoputa i mirno usli u grad...
A mozda bi onda do grada opet napravio pizdariju jer gume nisu uzrok udesa? Mozda bi usput ubio jos dvije djevojke na pjesackom poput Sefica?
Koji je vama kurac?! Nisu krivi ni tjuneri, ni BMW, ni gume, vec ljudski faktor. Kriv je onaj za volanom, krivi su oni koji su mu dali ovakav auto u ruke.
Cure nisu krive za udes, nastradale su kao putnici. Nazalost, i one su donijele losu odluku koja ih je kostala zivota, i to svima treba biti lekcija. Debili ce uvijek ginuti u autima, bilo da voze Golfa dizel ili BMW M... Ali ja bi radije da takvi ginu sami, bez putnika.
Djevojke su krenule u ludu voznju i provod u brudinom novom dzipu. Niko ih nije tjerao niti oteo. I ja sam kao klinac u par navrata stjerao vozaca u kurac i izasao iz auta. Poznanik je svom najboljem prijatelju razbio zvalje jer je divljao dok je vozio njega i djevojku. Ja sam jednom s vikendice na brdu pjehe pici u grad u 4 ujutru jer sam odbio sjesti u auto s nadrogiranim degenericima... (Srecom oni su tad samo sletili u jarak, bez ozljeda)
Ukratko - ako svojom voljom sjednete u auto s idiotom za volanom, snosite dio odgovornosti za eventualne posljedice, bilo da vam je 18 ili 38 godina.
Djece nema. Ako je vozac ziv, ako ga osude na 40 godina, to opet nece vratiti tu djecu, niti ce biti pouka ostalim brudama u BMW-ima. Sociopate zaboli kurac. Njima ce ovo biti duhovita tema za trac uz nargilu i njih nista nece promijeniti, osim bandere u koju udare. Suvisno je gubiti vrijeme na njih, ali roditelji bi se mogli barem malo potruditi da djeci objasne zasto takvi pacijenti nisu dobro drustvo za njihove sinove i kceri.
Ako i roditelji misle da su brude sasvim ok i da je sve ovo zbog sirokih guma, onda nista.
Ako mene pitas, krivac br. 1 je policija. Neko ko nije navikao da mu se kaze "Ne moze", ili "ima i kazna za tvoje ponasnje" iskusavat ce krajnje limite u svemu... Pa i u kuci među roditeljima a i na cesti.
Svaki dan sam na cesti pofine kilometraze i nagledam se milion situacija. I svima je to normalo, i policiji koja ne reaguje NIKAD, osim kad je neki jado ili deda za volanom, ljudima koji se ne bune, ne trube jer jbg... I onda se pitas jesi li normalan jer ti to nije normalno a svima je normalno... Sta ces među divljim polusvijetom
Ja ti garantujem da mu nije prvi put da vozi ovako. I koliko je ovakvih u gradu, a policija sjedi, eventualno radar pored ceste u Zenici.
Povozas se pola sata po sarajevu i vidjet ces vise bahatosti nego ikad u zivotu. Zasto? Zato sto im niko nista ne moze.
U kuci je roditelj nadlezan, van kuce policija.