Da si pažljivo čitao, mogao si naći argumente zašto HDZ ne treba da dobije ono što je dobio. Ta priča o odgovornosti bi imala smisla da pričamo o demokratiji, jedan čovjek, jedan glas. Kod nas je očigledno jedan "narod" jedan glas, ili ti na jedan "hravtski" glas dobiješ 4 "bošnjačka". Drugim riječim "malobrojni" hrvati imaju jednaku odgovornost, a nakon ovakve kompozicije izvršne vlasti i mnogi veću.Hafis wrote:Sve ja to razumijem, ali iz vaših komentara dolazim do potpuno drugačijih zaključaka, i vrlo dobro znaš o čemu govorim.It_is_a_Leclerc wrote:Koji mi ?!Hafis wrote:Ni jedne više.
Dobro ste prošli ovaj put - 11 ministarstava i premijer....hebo vas Nerko
Opet ne razumiješ, i opet te moram informisati, kao i onaj put kad si mislio da se pisane riječi izgovaraju i šta ti ja znam. U najkraćem, HDZ-ovi ministri nisu nikakve hrvatski ministri, niti su SDA-ovi ministri ministri Bošnjaka, već ministri u Vladi FBiH, odnosno Vladi entiteta u kojem žive Bošnjaci, ostali, Hrvati i Srbi. Vlada FBiH se ne sastoji od bošnjačke i hrvatske vlade, već je riječ o kompaktnom tijelu izvršne vlasti sa ingerencijama na cijeloj teritoriji FBIH, i pričati o tome kako su Bošnjaci (ili ko se već krije iza tog - "ste") ili Hrvati dobili ovo ili ono u Vladi je uistinu presmiješno.
Budući da ponekad koristite izraz Čović, HDZ, Hrvati, hercegovci, majorizirani, ''manje ih je od 12%'', herceg-četnici, separatisti i itd, sasvim je razumljivo što preostaje kada se od ukupne mase odbije sve što se uklapa u te navedene sinonime.
Hoću reći da je onaj kojeg je brojčano najviše u nekoj cjelini, ujedno najodgovorniji i za dobre i za loše stvari.
Kada analiziram sve dosadašnje federalne premijere i silaznu krivulju, bojim se da s Nerkom kao premijerom nismo još dotakli dno. A nisu ih majorizirani instalirali...niti jednog.
Zato kažem puno ''vam'' je i 11 ministarstava obzirom koji se kadrovi postavljaju.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Ricken
#22151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#22152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Privatna.Ricken wrote:Koja se preduzeća spašavaju državnim novcem?Kolinda wrote:Ovi što pišu o ne plaćanju poreza iz Hercegovine pitao bi da mi nabroje poduzeća u istoj koja se spašavaju državnim novcima radi održavanja socijalnog mira a onda nek si uzmu bilježnicu sa debelim koricama pa počnu nabrajati one u Bosni koje parazitski preživljavaju sišući državni proracun .
http://vidiportal.ba/novosti/drtvo/2912 ... atne-firme
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Holms wrote:zanima me kako se osjećaju Bošnjaci i Hrvati koji su glasali za DF![]()
sljedeći put birajte kraći put: glasajte odmah za HDZ
samo Zna se! ovo ostalo niti jebi niti kući vodi
- Ricken
#22154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postoji razlika između kupiti i spašavati, to bi trebala razumjeti.Banksy wrote:Privatna.Ricken wrote:Koja se preduzeća spašavaju državnim novcem?Kolinda wrote:Ovi što pišu o ne plaćanju poreza iz Hercegovine pitao bi da mi nabroje poduzeća u istoj koja se spašavaju državnim novcima radi održavanja socijalnog mira a onda nek si uzmu bilježnicu sa debelim koricama pa počnu nabrajati one u Bosni koje parazitski preživljavaju sišući državni proracun .
-
oakville
#22155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne možeš nikoga zadržati protiv njegove volje i identiteta. Hoće ljudi da žive sa svojim narodom, i kad taj entuzijazam nacionalni mine, onda sa svojim narodom u Beču, Minhenu, Švedskoj itd itd. Šta ima Sarajevo da bira hoće li "prihvatiti ili ne prihvatiti" HDz i Dodika? Ima da ih prihvate kad moraju, kad se nadje ""opozicija" (tipa SDSSkijaš wrote:Pun mi je kurac te priče o zavjeri protiv ____________ (navesti bilo koje jadno pleme s prostora Balkana). Da je blizu istine to što pišeš međunarodna zajednica bi intervenisala nametanjem rješenja koja bi garantovala dizanje standarda i zadržavanje Srba i Hrvata u BiH. Prepreka napretku nije međunarodna zajednica nego Sarajevo jer sve dok u Sarajevu ima onih kojima su prihvatljivi stavovi HDZ-a i Dodika, strancima se tu ne ostavlja prostora za intervenciju.oakville wrote:Sistem je tako organiziran da stranke tipa HDZ, SDS; SNSD i ostale ne mogu ništa izgubiti i uvijek su na ličnom dobitku, pa makar samo članovi njihove stranke ostale zadnji hrvati i srbi u BiH. I to je tako SDA davno prihvatila - "mi" vama pozicije zagarantirano, vi nama iseljavanje srba i hrvata. Eto. Dramatičniju promjena sistema neće dozvoliti medj. zajednica jer je svjesna da procentualno broj bošnjaka raste radi iseljavanja srba i hrvata, i na to ne mogu uticati, ali mogu uticati na raspodjelu institucionalne "vlasti."Skijaš wrote:
Ne vidim kako je HDZ pobjedio. Meni je sporan monopol nad etničkim kvotama a ako će HDZ odustati od toga, neka dobije devet ministarskih mjesta a ne pet. Ako će HDZ imenovati ministra iz srpskog naroda a dogovarati sa Sarajevom imenovanje jednog od ministara iz hrvatskog naroda, to je korak naprijed. Da je do mene, osporio bih im diktat nad još jednim hrvatskim mjestom u zamjenu za dva koja to nisu, ali dobro je i ovo, dobar temelj za sljedeće izbore.
- Banksy
#22156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kupuju se da bi se ''spasila'' (da bi se spasilo vlasnika).Ricken wrote:Postoji razlika između kupiti i spašavati, to bi trebala razumjeti.Banksy wrote:Privatna.Ricken wrote:
Koja se preduzeća spašavaju državnim novcem?
Privatna preduzeća, državnim novcem.
A sad nastavite mjeriti čiji su lopovi veći, a lopovluci žešći ...
-
Hafis
#22157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E vidiš, da si ti samo sekundicu pažljivije čitao vidio bi da sam to već objasnio."Ricken"
Da si pažljivo čitao, mogao si naći argumente zašto HDZ ne treba da dobije ono što je dobio. Ta priča o odgovornosti bi imala smisla da pričamo o demokratiji, jedan čovjek, jedan glas. Kod nas je očigledno jedan "narod" jedan glas, ili ti na jedan "hravtski" glas dobiješ 4 "bošnjačka". Drugim riječim "malobrojni" hrvati imaju jednaku odgovornost, a nakon ovakve kompozicije izvršne vlasti i mnogi veću
Bošnjaci tu ''četvorostruko manju vrijednost'' svog glasa, izuzetno dobro kompenziraju izborom vrhunskog operativnog kadra u vladi federacije.
Nisu na njenom čelu slučajno zadnjih nekoliko godina bili ekonomski giganti i gospodarstvenici poput Brankovića, Nikšića i dr.
Last edited by Hafis on 13/03/2015 15:49, edited 1 time in total.
-
zagor 19
#22158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
[/quote] ja mislim da je to ipak navada druge strane. Eno Enver Buza što je zapovjedao pokoljem u Uzdolu direktor nečega, vodopskrbe što li već.
mislim da je Čović malo popustio..šta imaju DF i SDA odobravati ministra iz kvote HDz-ea ako je tako dogovoreno a SDA i DF neke djele svoja ministarstva kako hoće jer djele isto glasačko tijelo.
jer ovo nije građanska država, tu se malo zlatni ljihljan zahebo
Ali ako je Čova malo popustio..haj.[/quote]
@Sedan
Evo malo sam se za tvoju ljubav zamučio pa nađoh (bez problema), mislim svakom iole pismenom i politički zainteresiranom građaninu ovo je jasno kao dan, a evo ti ,"by the book", pa kaže "Democracy enables the citizen, not an ethnicity or other collectivity (class or party), to be the bearer of sovereignty as an individual." A evo i malo prevoda: " Demokratija daje ovlast ili moč građaninu, ne etnosu, naciji ili drugom kolektivitetu (klasi ili partiji), da bude nosilac suvereniteta kao pojedinac" itd , itd ( https://books.google.ba/books?isbn=9287138079), kniga evropske komisje iz 97 godine, na temu transformacije demokratske države na početku 21 vijeka. Prema tome, iskreno sve što kažete tamo iz stožerne stranke, to su puke laži za malu djecu i lakrdija. Samo je pitanje kako vam se prvenstveno od Evrope, a i od ostalog demokratskog svijeta to dozvoli. Čuj BiH nije građanska?? Jeli te to Stožernik prosvjetlio?
mislim da je Čović malo popustio..šta imaju DF i SDA odobravati ministra iz kvote HDz-ea ako je tako dogovoreno a SDA i DF neke djele svoja ministarstva kako hoće jer djele isto glasačko tijelo.
jer ovo nije građanska država, tu se malo zlatni ljihljan zahebo
Ali ako je Čova malo popustio..haj.[/quote]
@Sedan
Evo malo sam se za tvoju ljubav zamučio pa nađoh (bez problema), mislim svakom iole pismenom i politički zainteresiranom građaninu ovo je jasno kao dan, a evo ti ,"by the book", pa kaže "Democracy enables the citizen, not an ethnicity or other collectivity (class or party), to be the bearer of sovereignty as an individual." A evo i malo prevoda: " Demokratija daje ovlast ili moč građaninu, ne etnosu, naciji ili drugom kolektivitetu (klasi ili partiji), da bude nosilac suvereniteta kao pojedinac" itd , itd ( https://books.google.ba/books?isbn=9287138079), kniga evropske komisje iz 97 godine, na temu transformacije demokratske države na početku 21 vijeka. Prema tome, iskreno sve što kažete tamo iz stožerne stranke, to su puke laži za malu djecu i lakrdija. Samo je pitanje kako vam se prvenstveno od Evrope, a i od ostalog demokratskog svijeta to dozvoli. Čuj BiH nije građanska?? Jeli te to Stožernik prosvjetlio?
- Ricken
#22159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@"Banksy":
Znači kupci Igmana, TMD-a, FSL-a, Tvornice Cementa Kakanj, ManHummela, Magrosa, MHHTP Bristola i sl. svi su oni spašavali bivše vlasnike. Koja logika. To što su spašavanjem napravili posao života jbt to. Nevalja ti primjer, u RS-u imaš more boljih primjera, tipa Tvornice glinice Birač. Nerazumješ jednostavnu razliku.
Znači kupci Igmana, TMD-a, FSL-a, Tvornice Cementa Kakanj, ManHummela, Magrosa, MHHTP Bristola i sl. svi su oni spašavali bivše vlasnike. Koja logika. To što su spašavanjem napravili posao života jbt to. Nevalja ti primjer, u RS-u imaš more boljih primjera, tipa Tvornice glinice Birač. Nerazumješ jednostavnu razliku.
- Lokman
#22160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Englezima koji upravljaju DF-om, prioritet je obračun sa Dodikom, pa je privremeno zamrznut konflikt između Hrvata i Bošnjaka vezano za međusobno razgraničenje. Hrvati sigurno neće odustati od svojih zahtjeva za separacijom i razgraničenjem, bit će jedinstveni i sve agresivniji zbog mobilizacije katoličke crkve, dok će sadašnji haos i ideološka i interesna dezorijentacija u bošnjačkom rezervatu, još više eskalirati do potpune paralize. Eventualno pozitivnu ulogu u tom smislu može odigrati Turska, ukoliko stabilizuju svoju kontrolu nad SDA. To je epilog i suština ove sapunice oko formiranja vlasti. Što se tiče nekog kvalitativnog pomaka ova kratkotrajna i privremena vlada neće donijeti ništa pozitivno. Suština je u činjenici da stranka poprima karakter svog lidera. Komšić je kao i svaki pojedinac rezultat personalnih karakteristika i životnog iskustva. Svi njegovi dosadašnji potezi ukazuju na osobu koja se formirala u ambijentu lokalnih standarda i partijskog mentaliteta SDP-a. On će danas da podjeli funkcije i pozicije grupici ljudi oko sebe, baš kao što je to radio Lagumdžija, ili bi to radio Nikšić. Za moj ukus on nema životno iskustvo života na Zapadu, ili iz biznisa, da bi mogao da ima kvalitetne procjene i odluke.
Last edited by Lokman on 13/03/2015 17:05, edited 1 time in total.
- Lokman
#22161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako se potpiše ugovor o pridruživanju sa EU, ova praksa selektivnog spašavanja gubitaša postaje nelegalna. Pogledaj dešavanja okou Srbiji oko željezare u Smederevu.Ricken wrote:@"Banksy":
- ultima_palabra
#22162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad se tek vidi kakav je mag bio Zlaja
Steta sto je patoloski kleptoman i lazov sa mesijanskim sindromom 
- JoseMujica
- Lakat Jebić
#22164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haj to, nego sto je sam godinu kasnije uveo isti hdz u vlast. Tu me razocarao kao takticarultima_palabra wrote:Sad se tek vidi kakav je mag bio ZlajaSteta sto je patoloski kleptoman i lazov sa mesijanskim sindromom
- fosna2014
#22165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:
- Kikibombona
#22166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaista ne razumijem kako inteligentan covjek poput uvazenog Leclerca moze razmisljati u ovom pravcu 20 godina nakon rata. Zar je moguce ne izvuci nikakve pouke na osnovu dvadesetogodisnjeg iskustva?_BataZiv_0809 wrote:Ali zato Dodik moze stopirati sve zivo u Domu NarodaIt_is_a_Leclerc wrote:SDA i DF su uradili puno, i problem je što se konkretan efekat onog što su uradili teško može vidjeti na pravu. Činjenica da je Dodik istjeran iz vlasti na nivou BiH, i da su tamo dovedeni ljudi koji su "manje zlo" i koji su direktni protivnici Dodika, što upućuje na njihovu odlučnost da ga, kroz instrumente BIH, razbiju što je prije moguće, itekako nije nevažna. Mi ćemo imati SDS koji kontrolira OSA-u (izbacivanje Špirića iz nje nije nimalo naivno), koji kontrolira SIPA-u i koji neće uraditi ništa da stopira istrage, prvo protiv Dodikovih ljudi,a onda i protiv njega samog, u čemu bi mogli imati i mig iz vana, konkretno iz SAD-a. Osim toga, bez Vijeća ministara Dodik ostaje bez mjesta za uhljebljenje kadrova, mjesta iz kojeg može "crpiti sredstva" za stranku, a zbog čega se već budi bunt unutar samog SNSD-a (Radojičić, Radmanović, Špirić).
Činjenica da su DF i SDA uspjeli isposlovati da SNSD ne bude dio FBIH nije simbolična, već realna pobjeda, kojom se Dodika izoluje, i kojim ostaje izolovan.
SDA i DF su uradili kurac!
Prije cetri godine sam slusao kako je SDP uradio puno 'razbivsi' hrvatski nacionalizam. HDZ je mrtav, nikada se opraviti nece. I da li je pretrpio udarac?
Jes' kurac! Vratili su se jos jaci.
SDP je uradio fenomenalan posao za HDZ. Svakom nacionalizmu odgovara konfrontacija, na taj nacin se hrani i jaca. Da li se ista napravilo bez HDZa za cetri godine? Da li je drzava jaca ojacala za to vrijeme? Rezultati su cista nula. Ubijene jos cetri godine.
Sada se navodno unistio SNSD? Pa gdje vi ljudi zivite, ucite li ista iz historije? Dodik je sada u istoj poziciji kao HDZ prije cetri godine. Sada imaju cetri godine da grade pricu kako Bosnjaci ne zele slobodarsku srpsku stranku za partnera. Uzeli su izdajnicki SDS sa kojim mogu manipulisati. Ej, Srbi, Bosnjaci su uzeli SDS iako smo mi pobjednici u RS. Imaju toliko materijala da naredne izbore razvale i za pregovaracki stol sjednu ostrasceni, osvetnicki raspolozeni, sa maksimalnim zahtjevima.
Da li ce drzava profitirati iz svega? Apsolutno nece, kao sto nije do sada.
Probosanskim snagama bi interes trebao biti jacanje ekonomije. Jedno ministarsko mjesto gore dole nista ne znaci. SNSD ili SDS, ista karina. BiH je takva kakava je i mudro bi bilo postovati izbornu volju kolektiviteta. Mozete do besvjesti truniti da su kolektiviteti fikcija, ali nas objektivna realnost zestoko demantuje. Sa tim partnerima iz druga dva kolektiva treba sjesti za stol i potencirati ekonomiju i razvoj. Sto je BiH ekonomski jaca - to je njen razvoj i buducnost izvjesnija. Nesigurnost, sukobi, neimastina - sve to vodi drzavu u nepoznato. Al i te tzv. probosanske snage su kurac od ovce. Ni njima nije do razvoja, do relaksacije, do ekonomskog napretka. I oni vjesto koriste nacionalizam da bi vladali bez da ista urade. Dakle, tri destruktivne politike, tri noza u ledja ovom narodu i drzavi.
Ustroj BiH i njenu buducnost ne mogu promijeniti seoska nadmudrivanja oko jedne jebene ministarske fotelje. Niko nije dovoljno snazan da bilo sta promijeni. I nece biti za narednih 50 godina sasvim sigurno. Za 20 godina se milimetra nismo pomjerili. Jedino strani faktor ima poluge moci da mijenja Ustav. Drze za muda svakog politicara, svaki nacionalizam, svaki kanton i entitet, cijelu drzavu. Dakle, lobiranje kod svjetskih glavasina je jedini nacin da se pokrene proces preustroja BiH. Seoskim bitkama za fotelje se apsolutno nista ne moze postici.
- Lokman
#22167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Englezi iz Engleske i Amerike.Kikibombona wrote:Zaista ne razumijem kako inteligentan covjek poput uvazenog Leclerca moze razmisljati u ovom pravcu 20 godina nakon rata. Zar je moguce ne izvuci nikakve pouke na osnovu dvadesetogodisnjeg iskustva?_BataZiv_0809 wrote:Ali zato Dodik moze stopirati sve zivo u Domu NarodaIt_is_a_Leclerc wrote:SDA i DF su uradili puno, i problem je što se konkretan efekat onog što su uradili teško može vidjeti na pravu. Činjenica da je Dodik istjeran iz vlasti na nivou BiH, i da su tamo dovedeni ljudi koji su "manje zlo" i koji su direktni protivnici Dodika, što upućuje na njihovu odlučnost da ga, kroz instrumente BIH, razbiju što je prije moguće, itekako nije nevažna. Mi ćemo imati SDS koji kontrolira OSA-u (izbacivanje Špirića iz nje nije nimalo naivno), koji kontrolira SIPA-u i koji neće uraditi ništa da stopira istrage, prvo protiv Dodikovih ljudi,a onda i protiv njega samog, u čemu bi mogli imati i mig iz vana, konkretno iz SAD-a. Osim toga, bez Vijeća ministara Dodik ostaje bez mjesta za uhljebljenje kadrova, mjesta iz kojeg može "crpiti sredstva" za stranku, a zbog čega se već budi bunt unutar samog SNSD-a (Radojičić, Radmanović, Špirić).
Činjenica da su DF i SDA uspjeli isposlovati da SNSD ne bude dio FBIH nije simbolična, već realna pobjeda, kojom se Dodika izoluje, i kojim ostaje izolovan.
Prije cetri godine sam slusao kako je SDP uradio puno 'razbivsi' hrvatski nacionalizam. HDZ je mrtav, nikada se opraviti nece. I da li je pretrpio udarac?
SDP je uradio fenomenalan posao za HDZ. Svakom nacionalizmu odgovara konfrontacija, na taj nacin se hrani i jaca. Da li se ista napravilo bez HDZa za cetri godine? Da li je drzava jaca ojacala za to vrijeme? Rezultati su cista nula. Ubijene jos cetri godine.
Sada se navodno unistio SNSD? Pa gdje vi ljudi zivite, ucite li ista iz historije? Dodik je sada u istoj poziciji kao HDZ prije cetri godine. Sada imaju cetri godine da grade pricu kako Bosnjaci ne zele slobodarsku srpsku stranku za partnera. Uzeli su izdajnicki SDS sa kojim mogu manipulisati. Ej, Srbi, Bosnjaci su uzeli SDS iako smo mi pobjednici u RS. Imaju toliko materijala da naredne izbore razvale i za pregovaracki stol sjednu ostrasceni, osvetnicki raspolozeni, sa maksimalnim zahtjevima.
Probosanskim snagama bi interes trebao biti jacanje ekonomije. Jedno ministarsko mjesto gore dole nista ne znaci. SNSD ili SDS, ista karina. BiH je takva kakava je i mudro bi bilo postovati izbornu volju kolektiviteta. Mozete do besvjesti truniti da su kolektiviteti fikcija, ali nas objektivna realnost zestoko demantuje. Sa tim partnerima iz druga dva kolektiva treba sjesti za stol i potencirati ekonomiju i razvoj. Sto je BiH ekonomski jaca - to je njen razvoj i buducnost izvjesnija. Nesigurnost, sukobi, neimastina - sve to vodi drzavu u nepoznato. Al i te tzv. probosanske snage su kurac od ovce. Ni njima nije do razvoja, do relaksacije, do ekonomskog napretka. I oni vjesto koriste nacionalizam da bi vladali bez da ista urade. Dakle, tri destruktivne politike, tri noza u ledja ovom narodu i drzavi.
Ustroj BiH i njenu buducnost ne mogu promijeniti seoska nadmudrivanja oko jedne jebene ministarske fotelje. Niko nije dovoljno snazan da bilo sta promijeni. I nece biti za narednih 50 godina sasvim sigurno. Za 20 godina se milimetra nismo pomjerili. Jedino strani faktor ima poluge moci da mijenja Ustav. Drze za muda svakog politicara, svaki nacionalizam, svaki kanton i entitet, cijelu drzavu. Dakle, lobiranje kod svjetskih glavasina je jedini nacin da se pokrene proces preustroja BiH. Seoskim bitkama za fotelje se apsolutno nista ne moze postici.
- Kikibombona
#22168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, oni i svabe!Lokman wrote:
Englezi iz Engleske i Amerike.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda i najbolji post koji sam ikad procitao na pdf PolitikaKikibombona wrote:
Zaista ne razumijem kako inteligentan covjek poput uvazenog Leclerca moze razmisljati u ovom pravcu 20 godina nakon rata. Zar je moguce ne izvuci nikakve pouke na osnovu dvadesetogodisnjeg iskustva?
Al' haj ti objasni ovdje nekima koji se izdaju kao velike patriote a prizeljkuju da Nermin Niksic ostane u tehnickom mandatu jos 4 godine ne bil' se HDZ-u nesto dokazalo.
Zamisli mentalnog sklopa: voli ovu drzavu, nacionalno je osvijesten, a navija da ostane najgora vlada u istoriji, samo ne bil' se mogao ovdje rugat Hafizu i slicnim
-
Hafis
#22170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ja im to i objašnjavam preko godinu dana.
Izjebali su ih Zlaja i Želja k'o nitko od Daytona do danas.
Ali, oni uvijek u pravu
Izjebali su ih Zlaja i Želja k'o nitko od Daytona do danas.
Ali, oni uvijek u pravu
- JoseMujica
#22171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ocam kako su krenuli evo sve čekam da mi teleefon zazvoni i da me mole da bidnem ministar...u ovom sustavu bi ladno mogo da bidnem za ovo hokolišanje i tugizamKomšić: Još nismo odlučili ko će biti novi ministri iz DF-a
- Kikibombona
#22172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Politicki dilentatizam, naivnost. Pa bolan, sagledaj proteklih 20 godina i izvuci pouku. Ako 20 puta zveknes glavom od zid i ne vidis pukotine na istom, trazi drugi nacin da probijes i prodjes dalje. Ostat ces bez glave ako nastavis lupati a nista neces postici._BataZiv_0809 wrote:
Mozda i najbolji post koji sam ikad procitao na pdf Politika![]()
Al' haj ti objasni ovdje nekima koji se izdaju kao velike patriote a prizeljkuju da Nermin Niksic ostane u tehnickom mandatu jos 4 godine ne bil' se HDZ-u nesto dokazalo.
Zamisli mentalnog sklopa: voli ovu drzavu, nacionalno je osvijesten, a navija da ostane najgora vlada u istoriji, samo ne bil' se mogao ovdje rugat Hafizu i slicnim
Elementarna logika ukazuje na jedno, destruktivna politika odgovara destruktivnim snagama, neprijateljima drzave. Srpski i hrvatski politicki faktor je destruktivan. Bosanski faktor se uklapa u 'Bermudski trougao', ne cini nista da iz njega izadje. Ne cini zato sto i njima odgovara model u kojem zive ko bogovi a nista ne rade. Boli ih za narod i drzavu.
Drzava jaca i slabi paralelno sa ekonomskim razvojem. Kada u Tuzli budu plate duplo vece od onih u Bijeljini, RS ce biti izuzetno ranjiva, pregovaracka pozicija 'probosanskih snaga' neuporedivo bolja. Kada u dijelu BiH koji drze probosanske snage budu egzistirali velike koorporacije, prostor za lobiranje ce biti otvoren. Ekonomija, obrozovanje, sigurnost, otvaranje prema svijetu.........
Probosanske snage su ucnkovite u lomljenju srpsko-hrvatskog nacionalizma jednako kao sto bi bio ucinkovit armirac kada bi kombinerkama pokusavao presjeci armaturu promjera 10cm. Glabaju bez ikakvog ucinka. A vrijeme se gubi...... Sto je drzava u gorem stanju, to separatisti imaju bolje izglede.
BiH je sada takva kakva je. Probosanske snage trebaju sjesti za stol sa pobjednicima dva kolektiviteta, relaksirati odnose i raditi na privlacenju investitora, jacanju ekonomije. Huskace ignorisati i medijski marginalizovati. Ne treba im davati materijal da opravdaju nerad kod naroda. Lajanjem se svako nista ne moze postici. Kada drzava ojaca, perspektive ce biti bolje. Kada te u svijetu postuju i ovazavaju, kada iza tebe stoje rezultati, lakse je lobirati i traziti pomoc stranih sila za preustroj drzave.
- Kolinda
#22173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo trojanca , Jelka Miličević min.financija , kaže Bakir da prvi put čuje za njuKolinda wrote:Što je naredni potez ?
HDZ će u dogovoru sa DF-om i SDA predložiti kandidata ( trojanca ) za ministra financija kojeg će ovi odbiti i time pokazati svoju "snagu" a onda će Vrhovnik predložiti (nakon što se malo za javnost pobuni) svog pravog kandidata kojeg će Bake i Želja objeručke prihvatiti .
-
Captain Ahab
#22174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlican komentarKikibombona wrote:Zaista ne razumijem kako inteligentan covjek poput uvazenog Leclerca moze razmisljati u ovom pravcu 20 godina nakon rata. Zar je moguce ne izvuci nikakve pouke na osnovu dvadesetogodisnjeg iskustva?_BataZiv_0809 wrote:Ali zato Dodik moze stopirati sve zivo u Domu NarodaIt_is_a_Leclerc wrote:SDA i DF su uradili puno, i problem je što se konkretan efekat onog što su uradili teško može vidjeti na pravu. Činjenica da je Dodik istjeran iz vlasti na nivou BiH, i da su tamo dovedeni ljudi koji su "manje zlo" i koji su direktni protivnici Dodika, što upućuje na njihovu odlučnost da ga, kroz instrumente BIH, razbiju što je prije moguće, itekako nije nevažna. Mi ćemo imati SDS koji kontrolira OSA-u (izbacivanje Špirića iz nje nije nimalo naivno), koji kontrolira SIPA-u i koji neće uraditi ništa da stopira istrage, prvo protiv Dodikovih ljudi,a onda i protiv njega samog, u čemu bi mogli imati i mig iz vana, konkretno iz SAD-a. Osim toga, bez Vijeća ministara Dodik ostaje bez mjesta za uhljebljenje kadrova, mjesta iz kojeg može "crpiti sredstva" za stranku, a zbog čega se već budi bunt unutar samog SNSD-a (Radojičić, Radmanović, Špirić).
-
Hafis
#22175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čuj ne zna JelkuKolinda wrote:Evo trojanca , Jelka Miličević min.financija , kaže Bakir da prvi put čuje za njuKolinda wrote:Što je naredni potez ?
HDZ će u dogovoru sa DF-om i SDA predložiti kandidata ( trojanca ) za ministra financija kojeg će ovi odbiti i time pokazati svoju "snagu" a onda će Vrhovnik predložiti (nakon što se malo za javnost pobuni) svog pravog kandidata kojeg će Bake i Želja objeručke prihvatiti .
Jelka je stara Čovićeva frendica još iz doba Sokola. Provjeren kadar i ne vjerujem da će je moći odbiti.