SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mg

#22151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Covjek sam sebi u stomak skace u dva zadnja posta.
Prvo kaze sjedi i cekaj da budes statistika, a onda kako policijske strukture imaju interni dogovor o nepostivanju zakona, a primaju placu da isti provode!

Sjajno!

Al da vertikala vlasti ne valja, to je istina!
mg

#22152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

A imate isti takav dogovor i sa cevabdzinicama Zeljo, Venera, Zmaj. Tu ni tablice ne provjeravate, samo gazda mahne uredu je, i vi odoste...
Tercius

#22153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

hrasno38 wrote:@Tercius ako izuzmemo vozila stranih organizacija i diplomatskih predstavnistava a koji imaju diplomatske tablice i zasticena su Beckom konvencijom sva ostala nasa domaca vozila raznoraznih agencija u potpunosti spadaju pod primjenu saobracajnih propisa osim u zakonom definisanim slucajevima. Naprimjer policijsko auto pod rotacijom smije preticati i na punoj liniji a bez rotacija iako je policijsko auto ravnopravan je ucesnik u saobracaju. Interni dogovori o "nenapadanju" su cisto krsenje zakona.
Imali smo milion puta ovdje raspravu o pravima vozila pod pratnjom a zakon vrlo jasno kaze da vozila pod pratnjom ne koriste blinkere nego isklucivo rotacije na prvom i zadnjem autu pratnje a vozilo pod pratnjom koristi blinere. Ako to nije osigurano to vozilo se ne smatra "vozilom pod pratnjom" u zakonu o saobracaju BiH.
Dakle da zakljucimo da policija u svim sucajevima osim u slacaju ukljucenih rotacija ne smije krsiti saobracajne propise!!!
Sto se tice tih blinkera rotacija i ne znam ni ja cega vise, sto prolaze i gdje treba i gdje ne treba, izgleda da svako ministarstvo i nivo vlasti u ovoj drzavi to radi po svom nahodjenju, recimo evo zavod za transfuziologiju i dan danas ima vozilo sa plavim rotacijama, opstina N.Grad takodje, a jedan lik se kune da je na lictaciji kupio vozilo sa vec ugradjenim blinkerima i sirenom sto mu ja opet poprilicno vjerujem.itd itd.
mg wrote:A imate isti takav dogovor i sa cevabdzinicama Zeljo, Venera, Zmaj. Tu ni tablice ne provjeravate, samo gazda mahne uredu je, i vi odoste...
Decko postajes verbalno agresivan, poceo si ispadati iz okvira uljudnosti, ako te nesto toliko jede da ne mozes izdrzati idi zapali se, baci se za zgrade, i molim lijepo da mi se ne obracas vise.Hvala.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:
hrasno38 wrote:@Tercius ako izuzmemo vozila stranih organizacija i diplomatskih predstavnistava a koji imaju diplomatske tablice i zasticena su Beckom konvencijom sva ostala nasa domaca vozila raznoraznih agencija u potpunosti spadaju pod primjenu saobracajnih propisa osim u zakonom definisanim slucajevima. Naprimjer policijsko auto pod rotacijom smije preticati i na punoj liniji a bez rotacija iako je policijsko auto ravnopravan je ucesnik u saobracaju. Interni dogovori o "nenapadanju" su cisto krsenje zakona.
Imali smo milion puta ovdje raspravu o pravima vozila pod pratnjom a zakon vrlo jasno kaze da vozila pod pratnjom ne koriste blinkere nego isklucivo rotacije na prvom i zadnjem autu pratnje a vozilo pod pratnjom koristi blinere. Ako to nije osigurano to vozilo se ne smatra "vozilom pod pratnjom" u zakonu o saobracaju BiH.
Dakle da zakljucimo da policija u svim sucajevima osim u slacaju ukljucenih rotacija ne smije krsiti saobracajne propise!!!
Sto se tice tih blinkera rotacija i ne znam ni ja cega vise, sto prolaze i gdje treba i gdje ne treba, izgleda da svako ministarstvo i nivo vlasti u ovoj drzavi to radi po svom nahodjenju, recimo evo zavod za transfuziologiju i dan danas ima vozilo sa plavim rotacijama, opstina N.Grad takodje, a jedan lik se kune da je na lictaciji kupio vozilo sa vec ugradjenim blinkerima i sirenom sto mu ja opet poprilicno vjerujem.itd itd.
mg wrote:A imate isti takav dogovor i sa cevabdzinicama Zeljo, Venera, Zmaj. Tu ni tablice ne provjeravate, samo gazda mahne uredu je, i vi odoste...
Decko postajes verbalno agresivan, poceo si ispadati iz okvira uljudnosti, ako te nesto toliko jede da ne mozes izdrzati idi zapali se, baci se za zgrade, i molim lijepo da mi se ne obracas vise.Hvala.
Ne nisi shvatio sto sam htio reci a to je da ne mogu i ne smijeu postojati nikakvi usmeni dogovori o "nenapadanju" izmedju agencija a u isto vrijeme kaznavati ostale ucesnike u saobracaju za banalne prekrsaje. Poenta je ta da policijsko vozilo nedodirljivo samo u slucaju upaljenih rotacija jer ne mali broj puta u gradu se mogu vidjeti legalna policijska vozila kojima upravljaju civili a to recimo moze biti i neko ko na salteru prima zahtjeve za vozacke dozvole. Ja licno nemam lose misljenje o nasoj policiji mada naravno moglo bi to puno puno bolje i ozbiljnije medjutim cinjenica je jedna koju tesko da moze iko pobiti i kaze da policija privede 95 % prestupnika i rijesi jako veliki broj slucajeva a sudovi su ti koji su zasluzni da su crna hronika i avazove zadnje strane uvijek mjesta gdje je ogromna guzva.
Tercius

#22155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Shvatio sam ja tebe dobro, nista nije usmeno sve je u pisanoj formi, nisu to nikakvi dogovori o nenapdanju, svako vozilo koje se provjeri ulazi u sistem pod imenom prezimenom tog policajca i razlogom i vremenom provjere koje je on duzan sa jednom kopijom PN da razduzi, za sve ostale koje je provjeravao, a nije sacinio PN mora napisati izvjestaj a u nekim slucajevima i fotografisati to je sto se tice tih provjera.A ko je sad policajac da se uplice u to sta radi OSA ili SIPA ili EUFOR, i da li su oni tu sluzbeno ili nisu,da li je vozac tog vozila radnik sa saltera ili je opet nekakav lik sto slusa kroz zidove itd itd. ???Ne znam koliko ti mene sada shvatas o cemu ti pricam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Kad se ne ugusih :lol: :lol: :lol:
hrasno38

#22157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:Shvatio sam ja tebe dobro, nista nije usmeno sve je u pisanoj formi, nisu to nikakvi dogovori o nenapdanju, svako vozilo koje se provjeri ulazi u sistem pod imenom prezimenom tog policajca i razlogom i vremenom provjere koje je on duzan sa jednom kopijom PN da razduzi, za sve ostale koje je provjeravao, a nije sacinio PN mora napisati izvjestaj a u nekim slucajevima i fotografisati to je sto se tice tih provjera.A ko je sad policajac da se uplice u to sta radi OSA ili SIPA ili EUFOR, i da li su oni tu sluzbeno ili nisu,da li je vozac tog vozila radnik sa saltera ili je opet nekakav lik sto slusa kroz zidove itd itd. ???Ne znam koliko ti mene sada shvatas o cemu ti pricam.
Da ali je to krsenje zakona u jednom dijelu jer sasvim drugi par carapa su vozila stranih organizacija sa diplomatskim tablicama i ona se nikako ne mogi tretirati isto kao vozila nasih domacih agencija. Sva civilna vozila nasih agencija imaju obicne tablice (samo vojska ima tablice drukcije) i ta vozila su sto bi rekli nepodlozna zaustavljanju samo u slucaju kada imaju pratnju regulisanu zakonom a to je pod obavezno rotacije naprijed i nazad. Bez toga su sasvim isti ucesnici u saobracaju kao i bilo koje drugo auto. U Austriji cak recimo ne jebu ni Becku konvenciju pa i vozila sa diplomatskim tablicama za razliku od nas ne smiju krsiti pravila saobracaja (nepropisno parkiranje, upotreba sirene u gradu itd itd). To o cemu ti pricas ja znam da postoji ali je totalno protuzakonito i vrlo los primjer ostalim vozacima. Ali OK ovo je BiH....sve je dozvoljeno:)
hzmo

#22158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hzmo »

Pitajte nekoga ko zna, pa kaze:
prica ide ovako cl. 18 Zakona o prekrsajima FBiH, preuzima neke odredbe KZ i ZKP FBiH izmedju ostalog i jedno poglavlje 14. koje se naziva ,,Odgovornost pravni osoba za KD,, citaj prekrsaj,

Clan 126.
Odgovornost pravne osobe
(1) Glava ovog zakona propisuje odgovornost pravne osobe, izuzimajući Bosnu i
Hercegovinu, Federaciju, Republiku Srpsku, Distrikt Brčko Bosne i Hercegovine, kanton,
grad, općinu i mjesnu zajednicu, za krivično djelo koje je učinitelj učinio u ime, za račun
ili u korist pravne osobe.

A sluzbena vozila su registrovana na jedan od organa izuzetih tako da je ovdje iskljucena odgovornost za prekrsaj.
Tercius

#22159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

hrasno38 wrote:
Tercius wrote:Shvatio sam ja tebe dobro, nista nije usmeno sve je u pisanoj formi, nisu to nikakvi dogovori o nenapdanju, svako vozilo koje se provjeri ulazi u sistem pod imenom prezimenom tog policajca i razlogom i vremenom provjere koje je on duzan sa jednom kopijom PN da razduzi, za sve ostale koje je provjeravao, a nije sacinio PN mora napisati izvjestaj a u nekim slucajevima i fotografisati to je sto se tice tih provjera.A ko je sad policajac da se uplice u to sta radi OSA ili SIPA ili EUFOR, i da li su oni tu sluzbeno ili nisu,da li je vozac tog vozila radnik sa saltera ili je opet nekakav lik sto slusa kroz zidove itd itd. ???Ne znam koliko ti mene sada shvatas o cemu ti pricam.
Da ali je to krsenje zakona u jednom dijelu jer sasvim drugi par carapa su vozila stranih organizacija sa diplomatskim tablicama i ona se nikako ne mogi tretirati isto kao vozila nasih domacih agencija. Sva civilna vozila nasih agencija imaju obicne tablice (samo vojska ima tablice drukcije) i ta vozila su sto bi rekli nepodlozna zaustavljanju samo u slucaju kada imaju pratnju regulisanu zakonom a to je pod obavezno rotacije naprijed i nazad. Bez toga su sasvim isti ucesnici u saobracaju kao i bilo koje drugo auto. U Austriji cak recimo ne jebu ni Becku konvenciju pa i vozila sa diplomatskim tablicama za razliku od nas ne smiju krsiti pravila saobracaja (nepropisno parkiranje, upotreba sirene u gradu itd itd). To o cemu ti pricas ja znam da postoji ali je totalno protuzakonito i vrlo los primjer ostalim vozacima. Ali OK ovo je BiH....sve je dozvoljeno:)
To ti je isto krsenje zakona kao kada hitna ili policija u 3 ujutru prodju kroz crveno sa rotacijama na 120 km/h, nije po zakonu ali je ocita potreba jel tako, samo sto u tom slucaju koji navodis policajac neprovjerava potrebe niti SIPE niti OSE niti bilo koga drugog.U Americi recimo taj posao ti odradjuje Serifov ured nad Metro policijom.Samo sto mi zelimo nekako od g...pitu da pravimo ovdje, pa sve nesto naopacke, imamo Direkciju kojoj je namjena koordinacija policijskih tijela na teritoriji cijele BiH pa opet nista nikome ne moze narediti...
muha_sa

#22160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol:
karanana

#22161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

Sta imamo od nerijesenih ubistava? Ono u autu na raskrsnici na mojmilu, imamo li jos neko? Ono na trebevicu su nesto smutljali.
zli_hordas

#22162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zli_hordas »

karanana wrote:Sta imamo od nerijesenih ubistava? Ono u autu na raskrsnici na mojmilu, imamo li jos neko? Ono na trebevicu su nesto smutljali.
1.Taib Torlakovic
2.Ramiz Delalić
3.Sejo Zeković
4.U Mis Irbinoj je ubijen Kalić
5.Pavle Bezek u sred Strosmajerove da ne idemo dalje.
supercali

#22163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Tercius wrote:
Odgovor mg-u je knjizevni izricaj stare narodne hos da prodjem krozate
BadBoy

#22164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Ovo za blinkere je čovjek upravu. Vozio sam se u "službenom" Passatu sa ugrađenim blinkerima i razglasom, tako da zaista to ugrađuje svako po vlastitom nahođenju da bi bili važni.

Štose tiče DPC-a ii članova DPC-a koliko ja znam iako oni imaju diplomatski imunitet, kazne koje zarade izmiruju se sa Ministarstvom vanjskih poslova te zemlje, a onda se oni raskusuraju sa počiniocem. Tako bi trebalo biti u normalnim zemljama koje ne dopuštaju da ih kvazi diplomate brukaju
supercali

#22165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Ne znam sta je problem sa tim agencijama klincima palcima
Nek policajac pise sve a onda nek tamo u registru brišu kazne za to i to auto jer je od te i te agencije
Mislim glupo mi je to dodje neko na tajni zadatak i onda ovaj preko motorole saznaje da je auto od neke tamo OSE KOMARAC ili neke pete agencije
ranger

#22166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ranger »

Tercius wrote:
istina boli? ccc
zateznistub

#22167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

BadBoy wrote:Ovo za blinkere je čovjek upravu. Vozio sam se u "službenom" Passatu sa ugrađenim blinkerima i razglasom, tako da zaista to ugrađuje svako po vlastitom nahođenju da bi bili važni.

Štose tiče DPC-a ii članova DPC-a koliko ja znam iako oni imaju diplomatski imunitet, kazne koje zarade izmiruju se sa Ministarstvom vanjskih poslova te zemlje, a onda se oni raskusuraju sa počiniocem. Tako bi trebalo biti u normalnim zemljama koje ne dopuštaju da ih kvazi diplomate brukaju
CD podlijeze ZOBS-u CMD moze da radi sta hoce
drndalo

#22168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drndalo »

zli_hordas wrote:
karanana wrote:Sta imamo od nerijesenih ubistava? Ono u autu na raskrsnici na mojmilu, imamo li jos neko? Ono na trebevicu su nesto smutljali.
1.Taib Torlakovic
2.Ramiz Delalić
3.Sejo Zeković
4.U Mis Irbinoj je ubijen Kalić
5.Pavle Bezek u sred Strosmajerove da ne idemo dalje.
Ministar Jozo Leutar ?
hrasno38

#22169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Da ali je to krsenje zakona u jednom dijelu jer sasvim drugi par carapa su vozila stranih organizacija sa diplomatskim tablicama i ona se nikako ne mogi tretirati isto kao vozila nasih domacih agencija. Sva civilna vozila nasih agencija imaju obicne tablice (samo vojska ima tablice drukcije) i ta vozila su sto bi rekli nepodlozna zaustavljanju samo u slucaju kada imaju pratnju regulisanu zakonom a to je pod obavezno rotacije naprijed i nazad. Bez toga su sasvim isti ucesnici u saobracaju kao i bilo koje drugo auto. U Austriji cak recimo ne jebu ni Becku konvenciju pa i vozila sa diplomatskim tablicama za razliku od nas ne smiju krsiti pravila saobracaja (nepropisno parkiranje, upotreba sirene u gradu itd itd). To o cemu ti pricas ja znam da postoji ali je totalno protuzakonito i vrlo los primjer ostalim vozacima. Ali OK ovo je BiH....sve je dozvoljeno:)
Tercius wrote:To ti je isto krsenje zakona kao kada hitna ili policija u 3 ujutru prodju kroz crveno sa rotacijama na 120 km/h, nije po zakonu ali je ocita potreba jel tako, samo sto u tom slucaju koji navodis policajac neprovjerava potrebe niti SIPE niti OSE niti bilo koga drugog.U Americi recimo taj posao ti odradjuje Serifov ured nad Metro policijom.Samo sto mi zelimo nekako od g...pitu da pravimo ovdje, pa sve nesto naopacke, imamo Direkciju kojoj je namjena koordinacija policijskih tijela na teritoriji cijele BiH pa opet nista nikome ne moze narediti...
Ne totalno pogresno interpretiras stvari. Dakle postoje prioriteti i to ne kod nas nego u cijelom svijetu pa su prioriteti No1 :hitna pomoc, vatrogasci, volzila pod pratnjom i policija ali sa upaljenim rotacionim svjetlima. Recimo npr. u Njemackoj hitna pomoc i vatrogasci mogu pod rotacijama i zakon im dozvoljava da prolaze kroz crveno svijetlo i da krse sve saobracajne propise u cilju spasavanja ljudskih zivota i ucesnici u saobracaju se moraju sklanjati gdje znaju i umije inace se kazne astronomske. Kod nas tako nije i koliko znam niko nije oslobodjen prolaska krzo crveno svijetlo izuzev ako saobracaj ne regulise saobracajna policija. Dakle ni u mislima ne moze uporedjivati vozila SIPE i OSE sa hitnom pomoci, vatrogascima itd itd.
Edin H.

#22170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Ne totalno pogresno interpretiras stvari. Dakle postoje prioriteti i to ne kod nas nego u cijelom svijetu pa su prioriteti No1 :hitna pomoc, vatrogasci, volzila pod pratnjom i policija ali sa upaljenim rotacionim svjetlima. Recimo npr. u Njemackoj hitna pomoc i vatrogasci mogu pod rotacijama i zakon im dozvoljava da prolaze kroz crveno svijetlo i da krse sve saobracajne propise u cilju spasavanja ljudskih zivota i ucesnici u saobracaju se moraju sklanjati gdje znaju i umije inace se kazne astronomske. Kod nas tako nije i koliko znam niko nije oslobodjen prolaska krzo crveno svijetlo izuzev ako saobracaj ne regulise saobracajna policija. Dakle ni u mislima ne moze uporedjivati vozila SIPE i OSE sa hitnom pomoci, vatrogascima itd itd.
Ima i drugih vozila prioriteta koji su izuzeti - nor. vehicles used to carry human tissue for transplant, mountain rescue teams, bomb disposal squads and others listed in the consultation document.

Ali vozaci moraju prvo proci dodatni trening.
hrasno38

#22171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:
hrasno38 wrote:
Ima i drugih vozila prioriteta koji su izuzeti - nor. vehicles used to carry human tissue for transplant, mountain rescue teams, bomb disposal squads and others listed in the consultation document.

Ali vozaci moraju prvo proci dodatni trening.
Ma dobro ja sam naveo ove koji su i kod nas u upotrebi.....naravno da na tom treningu se i uci da se sirene ne pale kada ides po cevape:)
Edin H.

#22172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Ma dobro ja sam naveo ove koji su i kod nas u upotrebi.....naravno da na tom treningu se i uci da se sirene ne pale kada ides po cevape:)
Nije samo kada idu na burek i vapace, moraju poloziti "napredni" kurs voznje, ne moze ni hala voziti pod rotacijom, preko dozvoljene brzine, bez dodatnog treninga.

Pitanje je dali kod nas postoji uopste ta vrsta treninga.
Tercius

#22173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

hrasno38 wrote: Ne totalno pogresno interpretiras stvari. Dakle postoje prioriteti i to ne kod nas nego u cijelom svijetu pa su prioriteti No1 :hitna pomoc, vatrogasci, volzila pod pratnjom i policija ali sa upaljenim rotacionim svjetlima. Recimo npr. u Njemackoj hitna pomoc i vatrogasci mogu pod rotacijama i zakon im dozvoljava da prolaze kroz crveno svijetlo i da krse sve saobracajne propise u cilju spasavanja ljudskih zivota i ucesnici u saobracaju se moraju sklanjati gdje znaju i umije inace se kazne astronomske. Kod nas tako nije i koliko znam niko nije oslobodjen prolaska krzo crveno svijetlo izuzev ako saobracaj ne regulise saobracajna policija. Dakle ni u mislima ne moze uporedjivati vozila SIPE i OSE sa hitnom pomoci, vatrogascima itd itd.
Super, eto vidis kako na kraju dodjemo do te kljucne stvari koju ja naglasavam cijelo vrijeme, da primjenu ovlasti policije mora pratiti cijeli set drugih podzakonskih akata i regulativa.Imaju i Njemci i Ameri i svi izgleda osim nas nesto napismeno gdje je neko vec uvrstio u zakon ili neki drugi akt te prioritete pa ona hala sto hoda pjeske po Manhattanu ne mora grah bacati ko je tu sluzbeno a ko nije.Jer po nasem zakonu ti kad ukrades auto a policija te ganja, baba Vanga treba da bude na direktnoj telefonskoj liniji sa policijom da bi na vrijeme rasporedili po jednog saobracajca na svaku raskrsnicu da ispustaju saobracaj kako bi te stigli jer u suprotnom se krsi zakon, znaci imas prioritet sa jedne strane a sa druge imas zakon koji je fckn crni humor.Isto ti je i sa parkiranjem posto smo od toga zapoceli svu ovu pricu, i na kraju jebana stranka je onaj sto se setka sa motorolom i provjerava tablice, pa se jos mora pravdati nekakvim legalistima na ulici sto on to tako radi.
Edin H. wrote: Nije samo kada idu na burek i vapace, moraju poloziti "napredni" kurs voznje, ne moze ni hala voziti pod rotacijom, preko dozvoljene brzine, bez dodatnog treninga.

Pitanje je dali kod nas postoji uopste ta vrsta treninga.
I pored svih tehnologija sto se vani koriste za trening ( video ispod ), odgovorno tvrdim da 60% nase policije ce ove u djep staviti koliko to tebi, petom ili desetom zvuci kao SF to je tako, i to znam iz licnog iskustva, jer samo kod nas jos uvijek ima da policija u najobicnijem golfu 5 bez ikakve zastite a cesto i bez ispravnih sigurnosnih pojaseva vozi za Skodom Superb u rasponu od 100-160 km/h kroz naseljeno mjesto i da se nadaju najboljem.

zateznistub

#22174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Na dobrinji poginu dijete u skolskom dvoristu. Pao mu gol
vješalica

#22175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

zateznistub wrote:Na dobrinji poginu dijete u skolskom dvoristu. Pao mu gol
sudeći po tome da ovo nije ni prvi ni zadnji slučaj ništa se neće promjeniti da bi se to i spriječilo
Locked