BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Stroj-2

#22126 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Stroj-2 »

thekupus wrote:
Ljudino, ti u cijelom tekstu nemas niti jedan valjan argument, sve neke ocite stvari ignorises
Evo ja cu ti dio odgovoriti, kome nije mrsko neka sve predje i ponovo ti objasni
-Dario Dumic nema dokumente
-Suljic je pokusao ucjenom upasti u ekipu, a i ne igra istu poziciju kao Susic
-U-21 igra kvalifikacijsku utakmicu sa Kazahstanom, a u ekipi sa ogranicenim brojem kvalitetnih igraca potrebni su vodje, sto su Bajic i Hodzic
-Cocalic je bio jedan od boljih u svim utakmicama koje je odigrao, plus produzuje klupu u nedostatku kvalitetnijih igraca
-Krunica je izostavio jer ne igra redovno u slaboj ekipi, ovo je motivacija i njemu da se trudi vise i klubu da ga puste da vise igra
-Bicakcic je treci stoper (iza Sulea i Schara) u pretposljednjem klubu Bundeslige
-Hadzic je odigrao jednu utakmicu za Elche u sezoni za ekipu iz sredine druge lige, cesto je povrijedjen
-Milosevic igra za mladu reprezentaciju, ista situacija kao sa Bajicem i Hodzicem
-Arslanagic igra lose za svoju ekipu u zadnje vrijeme, a pored toga i dalje se nada pozivu Belgije (plus izbjegava promjenu drzavljanstva zbog pasosa, kao Pavelic)
-Hajradinovic je do sada odigrao 22 minute za Haugesund
Problem nije samo sad sa nekim igračima, ovo su problemi od ranije. Pročitaj fino što sam napiso i mojne mi trpat riječi usta koje nisam reko. Za Sušića sam reko da je dobio šansu, zašto ne bi i Suljić. Dumić ja mislim ima dvojno državljanstvo, a da je kontaktiran mogo je završit na vakat da su ga htjeli, jer to nije igrač od juče, nego lik se spominje ima 2 godine a ignoriše se stalno. Bajić i Hodžić igraju ozbiljan fudbal, u drugim repkama ozbiljnijim bi igrali za A-repku a ne bi išli u ispomoć u juniorsku. Rade Krunić bi mogo biti koristan igrač, al zato kad se odluči igrat za drugu repku, kmečanje naše. Cocalić je pozvan nakon godina i godina guranja u repku preko medija, to ako je tebi kalibar za repku, aferim i njegovo kmečanje se čulo još od grčke kad je još igro tamo. Bičakčić je igro za nas i kad nije imo nastupe za Hoffenheim, igro je kod nas desnog beka i dobro se snašo na tom mjestu. Hadžić je igro jako dobro prethodnih godina, al nikad se nisu sjetili da ga probaju ni u prijateljskoj utamici. Što se tiče Arslanagića, bilo je priče da se urgiralo nešto, al nikad ništa konkretno. Momak je iskazo volju da igra, pozvan je bio al zbog nekih ''okolnosti'' nije došo. Hajradinović je potencijal, igro je momak odlično i prije prelaska Genta. Kakvi igrači su prolazili i igrali za repku i sad igraju, ne dozvoljava se drugim možda i boljim igračima da se pruži prilika ni u prijateljskoj, nego stalno se vrti u krug. Možeš tražit hiljadu i jedan razlog (povrede, forma), tako ide iz godinu u godinu, ista priča se vrti. Izvlakuše, šuplja u prazno. Podebljali smo staro samo.
Last edited by Stroj-2 on 15/03/2016 13:33, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22127 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by hrasno38 »

thekupus wrote:
hrasno38 wrote:
E sad da li imamo ili ne diskutabilno je jer u slucaju pobjede nad Kazahstanom kuci nam dolaze zaredom Norveska pa Svica.....tako da sad ne sabiram ali mislim teoretski da sanse jos uvijek postoje

http://www.nfsbih.ba/bih/tekst.php?id=45
jedno su teoretske a skroz drugo realne sanse
Ipak, dok god postoji i najmanja nada treba igrati sa najboljim igracima
To i govorim...ako sad izgubimo od Kazahstana onda je to gotova prica a posto smo izvukli bod protiv najtezih Engleza ne vidim zasto se ne bi jos uvijek mogli nadati dobrom rezultatu jer sanse jos uvijek postoje i igranje kompletnog drugog kruga.
Logovan

#22128 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

hrasno38 wrote:
Toliko o tvojoj korektnosti!!! I ja budala .....
:? Ok.
mega_mashcine

#22129 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by mega_mashcine »

thekupus wrote:
mega_mashcine wrote:
thekupus wrote:doduse tu smo nakon 4 utakmice zadnji u grupi sa samo jednim bodom osvojenim (protiv Engleske) pa i nema neke velike sanse da cemo ista napraviti

ali opet, treba da su Hodzic i Bajic uz U-21
pa nemamo sanse zA prolaz, zato se ne slazem da je potreban mladoj reprezentaciji. Smatram da mu je mnogo korisnije bilo odigrati 90 minuta protiv Luksemburga, i eventualno 20ak protiv Svicarske, nego sto ce igrati protiv kazahstana.
nije to tako crno-bijelo
Puno znaci ostalim igracima iz U-21 kad imaju pored sebe na treningu reprezentacije dobre igrace i vodje generacije kao sto su ova dvojica. Dosta nam znaci cak i ako jednu pobjedu uspijemo izvuci u kvalifikacijama, zbog morala

Polahko, doci ce njihovo vrijeme, ne treba ih na silu gurati u A tim
Pa i Hodzicu bi isto tako vise znacilo da pored sebe na treningu vidi nase najbolje igrace, a koliko bi mu tek znacilo za samopouzdanje da zaigra za prvi tim. A protiv Luksa bi to bila idealna prilika, jos kad bi i gol zabio..

Oni vec odavno igraju na visokom nivou, i njihovo vrijeme vec polako dolazi, s toga se cini logicnim potezom da vec sad barem Hodzic dobije sansu.

A to da ce im moral porasti ako pobijede je nidje veze, pa vec u iducim kvalifikaicjama pola ovih igraca nece moci igrati za u21.
luckylaka

#22130 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Jos danas pozvati Hodzica i Bajica da se pridruze reprezentaciji i dati im sansu protiv Luxa (Dzeku i Vedu odmoriti) i Bicu vratiti
hrasno38

#22131 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:Jos danas pozvati Hodzica i Bajica da se pridruze reprezentaciji i dati im sansu protiv Luxa (Dzeku i Vedu odmoriti) i Bicu vratiti
aaaaaaaa ljudi boziji jel vama jasno da reprezentacija U21 igra kvalifikacijsku utakmicu u Kazahstanu i ko bi lud povukao najbolje igrace za neki prijateljski mec A reprezentacije. Ako ce se dokazivati evo nek se dokazuju u takmicarskim utakmicama i neka zabiju po gol Kazahtanu jer onda smo opet i te kako u igri jer nam dolaze i Svica i Norveska zaredom....
Bosanski_kralj

#22132 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

A jebo ga kvalifikacijska utakmica kad je potpuno nebitna. :roll: Ne borimo se za plasman i puno korisnije bi bilo da su pozvani u A-tim i da su tu dobili solidnu minutažu.
thekupus

#22133 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by thekupus »

Bosanski_kralj wrote:A jebo ga kvalifikacijska utakmica kad je potpuno nebitna. :roll: Ne borimo se za plasman i puno korisnije bi bilo da su pozvani u A-tim i da su tu dobili solidnu minutažu.
prijateljske utakmice su nevazne, imaju puno vremena da ih igraju iducih 15 godina, ali ovo su im posljednje utakmice u U-21 reprezentaciji i tamo trebaju da igraju TACKA
hrasno38

#22134 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by hrasno38 »

Bosanski_kralj wrote:A jebo ga kvalifikacijska utakmica kad je potpuno nebitna. :roll: Ne borimo se za plasman i puno korisnije bi bilo da su pozvani u A-tim i da su tu dobili solidnu minutažu.
Teams are split into nine groups – seven of six sides and two of five – and play each other on a home-and-away basis. The nine group winners qualify automatically. The four runners-up with the best record against the nations first, third, fourth and fifth in their sections advance to the play-offs.

Dakle sanse i dalje postoje!!!@
luckylaka

#22135 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Neces valjda brate Edine :(
U Trabzonu maštaju: Sa Višćom do titule prvaka
18.03.2016. | Rubrika: NovostiKomentara: 1
Odličnim igrama za Istanbul BB, bh. reprezentativac Edin Višća privukao je turskoga velikana.
luckylaka

#22136 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Izgleda da Besic startuje protiv Arsenala danas. :thumbup:
duminjo

#22137 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by duminjo »

Sinoc pregledo samo prvo pol salke-gladbah I u prvom Seo STRASAN. samo moliti boga da ne bude povreda :izet:
Koshpa

#22138 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Koshpa »

Kakva asistencija Tine :thumbup: :run:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#22139 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by malakh »

Tino je daleko najbolji igrač Hajduka.
Laertes

#22140 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Laertes »

malakh wrote:Tino je daleko najbolji igrač Hajduka.
I Ordagic Slobode. Sta zeĺis reci?
Mirza007

#22141 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

Ima jedan bolje ocjenjeni ove sezone a I skuplji po transfermarktu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#22142 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by malakh »

Laertes wrote:
Jesu li to konstatacije postale zabranjene? Napisao sam šta sam želio reći, a ako želiš mogu ti i nacrtati.

Ja nikada nisam sporio kvalitet Ordagića i slažem se da je dobar igrač.
malakh

#22143 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by malakh »

Mirza007 wrote:
Misliš na Nikolu Vlašić?

Kvalitet se gleda u velikim utakmicama, a Tino se u derbiju dobro pokazao. Odgledao sam kompletnu utakmicu i po mom mišljenju je bio najbolji igrač Hajduka.
Mirza007

#22144 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Mirza007 »

malakh wrote:
Mirza007 wrote:
Misliš na Nikolu Vlašić?

Kvalitet se gleda u velikim utakmicama, a Tino se u derbiju dobro pokazao. Odgledao sam kompletnu utakmicu i po mom mišljenju je bio najbolji igrač Hajduka.
Onda se na kraju doda :"…......u ovoj utakmici."
Vlasic je ove sezone najbolje ocjenjeni I najskuplji igrac treceplasiranog Hajduka.
Laertes

#22145 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Laertes »

malakh wrote:
Laertes wrote:
Jesu li to konstatacije postale zabranjene? Napisao sam šta sam želio reći, a ako želiš mogu ti i nacrtati.

Ja nikada nisam sporio kvalitet Ordagića i slažem se da je dobar igrač.
Želio sam reći da to što je, navodno, najbolji igrač jednog Hajduka nije referenca kvaliteta za reprezentaciju. Tino je svoje šanse imao kod Amidže i pokazao je koliko može, po meni nedovoljno. Jebiga, on će meni uvijek ostati nešto poput Sebije, sinonim za nepotizam.
dječak sa šibicama

#22146 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dječak sa šibicama »

Mirza007 wrote:
Nikola Vlasic je buduca zvijezda, samo 18 godina ima, bolji igrac od Susica.
luckylaka

#22147 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

dječak sa šibicama wrote:
Mirza007 wrote:
Nikola Vlasic je buduca zvijezda, samo 18 godina ima, bolji igrac od Susica.
Netacno.Vlasic se u hrvatskim medijima forsira kao nekada Halilovic.Samo je veca medijska zvijezda a trenutno je Tino daleko najbolji igrac Hajduka samo sto u tom Hajduku trenutno ima par kloc igraca koje su doveli razni menadjeri(nesto ko u Sarajevu)i sa takvima do izrazaja ne moze doci ni Tino i Nikola.Da li ce Vlasic biti buduca zvijezda mozemo samo pretpostaviti i uvijek uzimam za primjer recimo Halilovica i Husejnovica.Izuzetni talenti koji do sada skoro nista nisu pokazali.
malakh

#22148 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by malakh »

Laertes wrote: Želio sam reći da to što je, navodno, najbolji igrač jednog Hajduka nije referenca kvaliteta za reprezentaciju. Tino je svoje šanse imao kod Amidže i pokazao je koliko može, po meni nedovoljno. Jebiga, on će meni uvijek ostati nešto poput Sebije, sinonim za nepotizam.
Pa koliko se sjećam Ibričić je igrao u istom tom Hajduku i bio u rangu Tine, pa je u našoj reprezentaciji bio i standardan. Toliko o "jednom Hajduku".

Da se vratimo na Tinu, momku je 24 godine, tek ulazi u najbolje godine za fudbalera i može nam dobro doći. Možda je on daleko od prve postave u reprezentaciji, ali je daleko bolji i od Hadžiča i od Hajrovića i kojekakvih grijača klupa. Neka mu se pruži šansa da odigra 3-4 utakmice u kontinuitetu u prvoj postavi, pa ćemo svi znati kakav je njegov kvalitet u reprezentaciji. Sve do tada ovo je samo priča iz šupljeg u prazno, bez logičnog objašnjenja.
malakh

#22149 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by malakh »

Mirza007 wrote: Onda se na kraju doda :"…......u ovoj utakmici."
Vlasic je ove sezone najbolje ocjenjeni I najskuplji igrac treceplasiranog Hajduka.
po hrvatskim medijima i jeste. Po meni, dok je Sušić u Hajduku, Vlašić će uvijek biti drugi najbolji.
ultima_palabra

#22150 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ultima_palabra »

malakh wrote:
Laertes wrote: Želio sam reći da to što je, navodno, najbolji igrač jednog Hajduka nije referenca kvaliteta za reprezentaciju. Tino je svoje šanse imao kod Amidže i pokazao je koliko može, po meni nedovoljno. Jebiga, on će meni uvijek ostati nešto poput Sebije, sinonim za nepotizam.
Pa koliko se sjećam Ibričić je igrao u istom tom Hajduku i bio u rangu Tine, pa je u našoj reprezentaciji bio i standardan. Toliko o "jednom Hajduku".

Da se vratimo na Tinu, momku je 24 godine, tek ulazi u najbolje godine za fudbalera i može nam dobro doći. Možda je on daleko od prve postave u reprezentaciji, ali je daleko bolji i od Hadžiča i od Hajrovića i kojekakvih grijača klupa. Neka mu se pruži šansa da odigra 3-4 utakmice u kontinuitetu u prvoj postavi, pa ćemo svi znati kakav je njegov kvalitet u reprezentaciji. Sve do tada ovo je samo priča iz šupljeg u prazno, bez logičnog objašnjenja.
Odigrao, Kipar, Vels i Belgija u jesen 2014. Nije postojao na terenu, Begović imao više kontakta s loptom od njega.

A Ibričić je puno više značio u puno jačem Hajduku od ovog danas. U našoj reprezentaciji jeste bio standardan, ali kao zakrpa na poziciji desnog bočnog... nije mogao prismrditi svojoj normalnoj poziciji, jer je Miske bio tu.
Post Reply