Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22126 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

haj ne prećeruj s Pirlom :lol: dobar je Zahi al baš Pirlo :roll:
OPTIMISTIČNI NAVIJAČ ŽELJE
Stole Anđelić: Ivica Osim i Safet Sušić odvest će BiH u Brazil
:thumbup: Stole iz Bora je legenda i treba Tita mi skupit love i poslati ga sa Zmajevima u Brazil
Zmijuga loma

#22127 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

Nije baš Pirlo, al jest Khedira. :dance:
ultima_palabra

#22128 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Mislim da se Zahirović previše napada... doduše i laka je meta zbog toga što igra u 2.ruskoj ligi i što mu je Sejo menadžer :D Ali u principu, momak korektno odradi što mu je zadatak... nije lako zamijeniti Generala, a njemu je to bar donekle pošlo za rukom.

Što naravno ne znači da ne treba jačati konkurenciju... ovo je jedna od tih pozicija gdje nam to najviše treba. Cocalić ili taj Hadžić o kojem ne znam puno, mogli bi biti to... ako ne, treba tražiti dalje. Vidjeli smo na primjerima Zukanovića ili Vranješa kako je lijepo kad dobijemo novog igrača u rosteru na kojeg možeš računati 100%.
jeza u ledja

#22129 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:Neki od njih i sami priznaju da ne znaju ni gdje Cocalić igra .
ultima_palabra wrote:Mislim da se Zahirović previše napada... doduše i laka je meta zbog toga što igra u 2.ruskoj ligi.
:oops:
ultima_palabra

#22130 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

:-D E jbg... znam da je otišao u Dinamo Minsk, samo mi još nije legla ta info kako treba :zoka:
Šibicar

#22131 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

ultima_palabra wrote:Mislim da se Zahirović previše napada... doduše i laka je meta zbog toga što igra u 2.ruskoj ligi i što mu je Sejo menadžer :D Ali u principu, momak korektno odradi što mu je zadatak... nije lako zamijeniti Generala, a njemu je to bar donekle pošlo za rukom.

Što naravno ne znači da ne treba jačati konkurenciju... ovo je jedna od tih pozicija gdje nam to najviše treba. Cocalić ili taj Hadžić o kojem ne znam puno, mogli bi biti to... ako ne, treba tražiti dalje. Vidjeli smo na primjerima Zukanovića ili Vranješa kako je lijepo kad dobijemo novog igrača u rosteru na kojeg možeš računati 100%.
Nije Zahirović sad neka klasa,realno je jedna od najslabijih karika u reprezentaciji,ali i da je Makelele to mu ništa ne znači,jer kod nas se uvijek prvo gleda iz kojeg kluba dolazi pa tek onda kako igra.
Muhamed Đakmić

#22132 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Meni samo nije jasno kako mu se nakon partije protiv Grčke mogu nalaziti zamjerke.
htcxone

#22133 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by htcxone »

Artest wrote:Mrsko mi. Jer to krene unedogled, i onda ja fasujem bancic. :)

Nije da je nesto puno omanuo, samo nije zelio da sagleda sve okolnosti: kako su pojedini igarci dosli u priliku da igraju pod Safetom.
kao muratovic prije pjanica
ili mozda mravac :D
ipak meni favorit broj jedan ibričić ispred pjanketa :D SIN :shock:
jeza u ledja

#22134 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ma dobro ultima malo se zezam nije da je neka razlika u kvaliteti tih liga.
Da je otisao u BATE pa hajd.

Nego, gledao sam i njega bas ponovo u snimku i ne mogu se vala oteti ni ja utisku da je najslabiji kotacic u nasoj repki. Doduse, ni Lulic mi ne izgleda bas najbolje, ali meni on i u Laziju djeluje tako pa kontam vjerovatno je do mene. :D Ali Zahirovic.....ne znam, puno se vrti po centru terena i ne ulazi dovoljno u duele za razbijanje napada. Mozda Grcka nije bas najbolji primjer jer su cesto navaljivali preko Samarasa kojeg smo onda svi napadali, nekad po cetvorica odjednom ko osice :D. Ako Samaras vec dodje do naseg 16erca onda ga je uglavnom pratio Spahic. I haj sve to , nego kad Zahirovic i udje u duel nema tu snagu da poklopi protivnika silom. Par puta se tacno vidjelo da je fizicki slab sto je meni nepojmljivo za nekog ko treba da bude razbijac jebiga. I nije igrao ni na kome flaster vec onako ko mu naleti u njegovom regionu na njega ide, kad neko drugi primi loptu na njega trci a ovog ostavlja branicima. Onda kad imamo loptu on takodje ne koristi mnogo jer loptu od odbrane ako ide po sredini kupi Medunjanin (koji se uglavnom u nasem posjedu nalazio iza Zahirovica). Znaci Medo je pokupi i prenosi na njihovu polovinu, a Zahirovic tu samo sluzi kao statista. Ne znam ovako odokativno mescini da je Zahirovic imao najmanje kontakta sa loptom od nasih igraca u petak. Uglavnom treba nam bolji igrac na toj poziciji jebiga. Ono malo sto sam vidio Rahimica nije bas dovoljno za neku ocjenu ali vidi se da vise ne igra. Fali nam jedna zvijer tu i to je to. Jel ovaj Kolasinac igra cesto DM?
Mislim recimo da Salihovic ima potencijal za ovog igraca i volio bih da ga napokon imamo zdravog da vidimo i to cudo.

Kad vec ovako blatim igrace :D da spomenem jos i Mujdzu i njegove centarsuteve. Sto neko rece isto Alves :D.

Nego, kako ce se Seji Susicu Anel Hadzic uklopiti u menadzerske nakane kad je konkurencija njegovom drugom pulenu Zahirovicu? Zar to nije neki sukob interesa? :D

I na kraju, sta mislite sta je stvarno razlog nepozivanja Cocalica, ima li iko da je to malo istrazio?
Šibicar

#22135 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Pa vjerovatno Safet smatra da Cocalić nije kvalitet za reprezentaciju,onako odokativno,a moguće je da ne zna da Cocalić uopšte postoji. :mrgreen:
DonVito

#22136 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Šibicar wrote:Pa vjerovatno Safet smatra da Cocalić nije kvalitet za reprezentaciju,onako odokativno,a moguće je da ne zna da Cocalić uopšte postoji. :mrgreen:
Neka znaju svi drugi a od Cocalica nam ovisi plasman na SP 2014.
jeza u ledja

#22137 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sarajevo1946 wrote:Meni samo nije jasno kako mu se nakon partije protiv Grčke mogu nalaziti zamjerke.
Ja nisam nesto vidio specijalno od njega ni u toj utakmici. Jedino ako cemo reci ne treba nista ruzno ni o kome reci, ali vec je proslo dovoljno dana da se kaze i nesto dodatno od samo rijeci hvale.
Ja sam maksuz bas gledao snimak da bi pratio neke od njih.

Po meni, najveci mali momentic u utakmici je bio u 63minuti. Naime, Samaras je primio loptu po lijevoj strani i krenuo u jedan od svojih standardnih prodora a njega pratio Vranjes. Bas je izgledalo ono slicno ko prvoj utakmici u Atini. Medjutim, umjesto Vranjesa, pao je Samaras, a Vranjes mirno pokupio prosutu loptu i proslijedio dalje.
To mi je nekako ostalo upecatljivo kao simbolican primjer poredjenja prve i druge utakmice. :)
Šibicar

#22138 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

DonVito wrote:
Šibicar wrote:Pa vjerovatno Safet smatra da Cocalić nije kvalitet za reprezentaciju,onako odokativno,a moguće je da ne zna da Cocalić uopšte postoji. :mrgreen:
Ma nema to veze ovisi li nam plasman o njemu ili ne,nego ga treba pozvati i jednom za sva vremena završiti tu priču,ili je kvalitet za reprezentaciju ili nije,ali to ovako ne možemo znati dok se igrač ne proba.Ako nije kvalitet,lako ga je više nepozivati.
Muhamed Đakmić

#22139 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

jeza u ledja wrote:
Sarajevo1946 wrote:Meni samo nije jasno kako mu se nakon partije protiv Grčke mogu nalaziti zamjerke.
Ja nisam nesto vidio specijalno od njega ni u toj utakmici. Jedino ako cemo reci ne treba nista ruzno ni o kome reci, ali vec je proslo dovoljno dana da se kaze i nesto dodatno od samo rijeci hvale.
Ja sam maksuz bas gledao snimak da bi pratio neke od njih.

Po meni, najveci mali momentic u utakmici je bio u 63minuti. Naime, Samaras je primio loptu po lijevoj strani i krenuo u jedan od svojih standardnih prodora a njega pratio Vranjes. Bas je izgledalo ono slicno ko prvoj utakmici u Atini. Medjutim, umjesto Vranjesa, pao je Samaras, a Vranjes mirno pokupio prosutu loptu i proslijedio dalje.
To mi je nekako ostalo upecatljivo kao simbolican primjer poredjenja prve i druge utakmice. :)
Dobro, ako si gledao i snimak vjerovatno si relevantniji od mene, jer ja sam i samu utakmicu gledao u pripitom stanju :D

Što se tiče Vranješa, meni je smiješno kako mu raja sere po pitanju kluba. Mislim, Spahić je u njegovim godinama igrao za Zagreb, pa vidi ga sad :D

Inače, ti štoperi i zadnji vezni postanu bolji igrači u poznijim godinama, tako da bi mogao Vranješ postati dobar i značajan igrač.
nuki_cika

#22140 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nuki_cika »

Dajte ba ljudi ,šta vam je.
Utakmicom protiv grčke učinili smo još jednu pozitivnu ako ne i najpozitivniju.Slomili amo tu mentalnu blokadu dobivanja važnih utakmica i jakih reprezantacija.Dobro,nije baš grčka u samom vrhu evropsklog fudbala,ali dovoljno stabilna i iskusna ekipa da se može svrstati u sami taj vrh.Ipak su to biviši evropski prvaci.
Sad kad bi došla u zenicu engleska ,italija ,francuska otišli bio poraženi,špianiju nećemo tu još dodavati ,ipak su oni klasa za sebe.
Odbranu do svetskog prvensta još malo popraviti,dodati čvrstine i idemo bar u 1/4 finale :D
jeza u ledja

#22141 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Puno je primjera selektora raznih zemalja kroz proslost koji su iz ovog ili onog razloga ukazivali povjerenje nekom igracu koji je na papiru losiji od nekog ko je ostajao kuci. Po mom skromnom misljenju Zahirovic je uletio u pricu kao igrac ruske Premijer Lige i onda u timu zaradio povjerenje selektora. Selektori ne vole puno da mijenjaju ako misle da nesto dobro funkcionise. Sad reci nekom ko ne prati ocigledno manje lige kao mi hej ima vamo jedan u Panioniosu ocigledno ne znaci puno. Susicu je vjerovatno Izrael u glavi kao shlj liga kao sto je bila u njegovom dobu, tako da ni Maccabi Haifa ne znaci puno vise od Panioniosa, ili mozda cak naprotiv. Imam osjecaj da tako razmislja i o poljskoj ligi (Buric), u stvari tako je nesto mescini jednom izjavio. Dok jebiga austrijska liga koja je nekad nesto znacila, a danas je kurac (Hadzic) ocigledno znaci. Pa haj sad ti mijenjaj.
U medjuvremenu, Zahirovicev tim je ispao u drugu rusku, pa evo sad otisao u Bjelorusiju. To ne znaci da je Zahirovic ljohno u kvaliteti, vec samo moze znaciti da je to u stvari uvijek bio njegov nivo.
Ali kao sto i sam rece ne mozemo praviti tim samo na osnovu toga u kojem klubu koji igrac igra.

Eh da , i naravno najveca misterija je i dalje Vrsajevic, koji mu je izgleda trebao igrati desnog beka onih zadnjih 10 minuta, pa smo vidjeli kako je to zavrsilo. No i tu mescini jacina kluba nekad (a ne danas) predstavlja kriterij za pozivanje.
Last edited by jeza u ledja on 26/03/2013 20:49, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#22142 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

DonVito wrote: Fakat nesto treba postici u nogometu da bi ovoliko.. Zahu. :oops: neka si ti na terminu nekad poigrao nogomet.
Gdje s' fudbaler, nisam te prepozn'o ! :lol: :oops:

Svidjelo se tebi ili ne, meni se recimo ne svidja, ali Adnan je nazalost nasa najslabija karika. Trkacki jace repke ce ga pojseti. Decko nazalost jos uvijek ne zna oduzeti loptu bez faula, nekoliko je puta i Grke pokosio, ali to se moze pripisati neiskustvo, koje je enormno vazno za njegovu poziciju!
Mozda od njega bude novi Essien ili Khedira, daj Boze da se usrecimo, no trenutno decko je slab u odnosu na ostatak timma, to je realnost, ne vidim sta sam lose rekao?!
Probati tog Hadzica na zadnjem veznom, mozda se ispostavi kao bolji, a mozda i ne.
Uglavnom, ja bih Kolasinca tu stavio kad aBd sredio papirologiju, jer bi tu sjeo k'o kec na 11!

Kazem ti Zahirovica ce trkaci jake selekcije pojesti, jer je jos uvijek mlad i tesko da moze parirati, protiv Grka je to dobro izgledalo jer znamo kako oni i koliko brzo, odnosno sporo, igraju.
Pa sjeti se da je upravo Zahirovic prvu, svoju debitantsku utakmicu, imao protiv Grcke i isto tako strasno odigrao. Sto li Boze? Ne moze to slucajnost biti, a sam sad zakljucak izvuci!

@Jez, tacno je da u ovoj tekmi Mujdzu nije htio centarsut, no nije bas da ne zna centrirati. Sjecam u Albaniji kako je zavrnu Vedi, ili kako je protiv Francuza sijevalo sa njegove strane. :)
Sto se Lule tice, on je meni jos uvijek enigma najveca, sve cekam kad ce ponoviti onu partiju kao protiv Rumuna, a evo jos uvijek cekam. Ta mu je najjaca bila, u ostalim mi je nekako nevidljiv. Hajd razumljivo mi je kad je igrao pozadi, na beku, ali evo vec 2-3 igra krilo i opet ga slabo ima. Protiv Grcke do one akcije sa Dzekom u drugom poluvremenu nije se vidio. Jest ustvari samo jos u prvom, kad je slabo zahvatio loptu, akcija prije penala cini mi se.

PS Svi mole Boga dragog da se vise Vrsajevic proda, frajer uspije zasrati nesto, iako igra nepunih 10 minuta. :lol: :mrgreen:
DonVito

#22143 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Šibicar wrote:
DonVito wrote:
Ma nema to veze ovisi li nam plasman o njemu ili ne,nego ga treba pozvati i jednom za sva vremena završiti tu priču,ili je kvalitet za reprezentaciju ili nije,ali to ovako ne možemo znati dok se igrač ne proba.Ako nije kvalitet,lako ga je više nepozivati.
Repka nije nogometni klub dase dovodi igrace na probu tj. da se ustanovi njegov kvalitet o na sta vec mislis.
Šibicar

#22144 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

DonVito wrote: Repka nije nogometni klub dase dovodi igrace na probu tj. da se ustanovi njegov kvalitet o na sta vec mislis.
:shock: Dobar je memo.....
palermo

#22145 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
Svidjelo se tebi ili ne, meni se recimo ne svidja, ali Adnan je nazalost nasa najslabija karika. Trkacki jace repke ce ga pojseti.
Pa mora biti neko najslabija karika, jednostavno tako su stvari postavljene. Svugdje. U životu.Imaš najjaču kariku i imaš najslabiju. I Arbeloa je najslabija karika u Realu. neko drugi negdje drugo. Ali i kao najslabija karika, Zahirović je dao svoj doprinos pobjedi protiv Grčke (rekao bih i značajan) i kao takav zaslužuje respekt i kredit.
Kolašinac kad završi papire će se probati na ovom mjestu, probat će se i taj Hadžić, ako budu bolji zamijenit će Zahirovića. kao što je npr Vranješ zamijenio Mravca.

Al ne vidim razloga tolikog animioziteta prema Zahiroviću. Generalno, ne mislim samo na tebe
Šibicar

#22146 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

jeza u ledja wrote:
Puno je primjera selektora raznih zemalja kroz proslost koji su iz ovog ili onog razloga ukazivali povjerenje nekom igracu koji je na papiru losiji od nekog ko je ostajao kuci. Po mom skromnom misljenju Zahirovic je uletio u pricu kao igrac ruske Premijer Lige i onda u timu zaradio povjerenje selektora. Selektori ne vole puno da mijenjaju ako misle da nesto dobro funkcionise. Sad reci nekom ko ne prati ocigledno manje lige kao mi hej ima vamo jedan u Panioniosu ocigledno ne znaci puno. Susicu je vjerovatno Izrael u glavi kao shlj liga kao sto je bila u njegovom dobu, tako da ni Maccabi Haifa ne znaci puno vise od Panioniosa, ili mozda cak naprotiv. Imam osjecaj da tako razmislja i o poljskoj ligi (Buric), u stvari tako je nesto mescini jednom izjavio. Dok jebiga austrijska liga koja je nekad nesto znacila, a danas je kurac (Hadzic) ocigledno znaci. Pa haj sad ti mijenjaj.
U medjuvremenu, Zahirovicev tim je ispao u drugu rusku, pa evo sad otisao u Bjelorusiju. To ne znaci da je Zahirovic ljohno u kvaliteti, vec samo moze znaciti da je to u stvari uvijek bio njegov nivo.
Ali kao sto i sam rece ne mozemo praviti tim samo na osnovu toga u kojem klubu koji igrac igra.

Eh da , i naravno najveca misterija je i dalje Vrsajevic, koji mu je izgleda trebao igrati desnog beka onih zadnjih 10 minuta, pa smo vidjeli kako je to zavrsilo. No i tu mescini jacina kluba nekad (a ne danas) predstavlja kriterij za pozivanje.
Ima i ta priča mjesta definitivno,još ako uzmemo u obzira da je Pape malo staromodniji trener i još uvijek gleda kasete. :mrgreen: Ali ja sam nekako siguran baš u to da on za Cocalića i ne zna,a i ako zna smatra da nije taj kvalitet bez da ga je ikad gledao,pa onda mu naprimjer jedan Svraka ili Sesar uzimaju mjesto,ali to sve mu niko neće zamjeriti ako odemo u Brazil,a posebno ako tamo budemo odigrali zapaženu ulogu.
jeza u ledja

#22147 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
BHF_Manijak wrote:
Svidjelo se tebi ili ne, meni se recimo ne svidja, ali Adnan je nazalost nasa najslabija karika. Trkacki jace repke ce ga pojseti.
Pa mora biti neko najslabija karika, jednostavno tako su stvari postavljene. Svugdje. U životu.Imaš najjaču kariku i imaš najslabiju. I Arbeloa je najslabija karika u Realu. neko drugi negdje drugo. Ali i kao najslabija karika, Zahirović je dao svoj doprinos pobjedi protiv Grčke (rekao bih i značajan) i kao takav zaslužuje respekt i kredit.
Kolašinac kad završi papire će se probati na ovom mjestu, probat će se i taj Hadžić, ako budu bolji zamijenit će Zahirovića. kao što je npr Vranješ zamijenio Mravca.

Al ne vidim razloga tolikog animioziteta prema Zahiroviću. Generalno, ne mislim samo na tebe
Sto ti moras svojim logickim razmisljanjem uvijek doc da nam pokvaris ceif?! :x

Vidis da nam je tesko naci novi materijal za palamudjenje, a ti sad dosao tu sa svojim glasom razuma....ccc

Nego, za "kraj price" meni je nakon utakmice cijelo vrijeme na pameti jedna krucijalna stvar u svemu ovome - a to je jos jednom, koliko mi stvarno malo znamo o taktici i vodjenju tima. Mislim, svako normalan bi pomislio da je to logicno i da se to podrazumijeva, ali nama svima cesto nije, ili bar imam osjecaj da nekima nije (sto sam spominjao i ranije). Ja ne znam sta bih ovim igracima rekao da urade u vezi Grcke, a nisu ni znali mnogi drugi koje je Grcka uzela, sa jacim timovima od naseg. Za tako nesto fakat treba biti strucnjak, a ne samo fudbalska legenda. Mislim da je Susic od petka "doktorirao" u svom poslu i dokazao SVIMA da jeste strucnjak. Mozda nije bio ranije, mozda je sazrio u medjuvremenu i nije samo Grcka pokazatelj te strucnosti, ali sa Grckom je prevalio preko tog praga i sad nema nazad. :) Cocalici, Zahirovici i ostale zajebancije su od tog dana postale haman pa nevazne stvari.
BHF_Manijak

#22148 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
BHF_Manijak wrote:

Dobro ti je rek'o Jez, kvaris nam cejf, parti brejkeru! :mrgreen: :skoljka: Logicno je naravno da ima najbolja i najlosija karika, medjutim treba se trudit da ti i ta najlosija bude solidna. Sad sam vec pres'o sa logike na filozofiju, al' jebaji ga. :mrgreen:

Ne fakat, ako izvadis moje postove od prije godinu-godinu i pol, vidjet ces da mi se decko svidio pravo na prvu, medjutim vremenom se ispostavilo da je nazalost potonuo, sto i kako ne znam. Kako gore rekoh, protiv Grka je prvu tekmu odlicno odigrao, sto ga je na kraju krajeva i selektoru dalje preporucilo, medjutim ne znam je li to do protivnika bilo (jer evo i sad je veoma dobro protiv istih tih Grka odigrao) ili do prevelike zelje, no kasnije je debelo pao u igri.
Nadam se da ce sad ponovo nadoci u Minsku, jer nam treba jak Adnan Zahirovic.

Sto se Vranjesa tice, potajno se nadam da bi u buducnosti mogao biti pravo opasan igrac, nesto mi suhva ide u tom pravcu. Ne mora imati karijeri kao Vidic, ali nesto slicno. :mrgreen:

@Leskarenje, pokusao sam gledati i a-a, ne ide brate, ubi me u pojam ono sivilo od slike, hebo li ih caca! Kako odron sliku salju majko draga! :mrgreen: :mrgreen:
jeza u ledja

#22149 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

ja gledo grcki snimak na jubitubi

pokusavao sam skontati zasto gutaju "s" na kraju necijih prezimena svojih igraca a zasto neke ne, ali nisam skonto. jebiga ko kad je taj jezik za mene grcki. :D
Kemal Malovčić

#22150 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

svi su dobri osim kemala ahmetovića
Locked