iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
exampLe.

#22126 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

A12 chip je zvijer, "brada" kod S9 je meni ljepsa od onog izreza na vrhu ekrana ali to je samo stvar ukusa.

Fazon je u tome sto ljudi brane LCD ekran 326ppi u 2018.

Ne kaze niko da ste debili, problem je u tome sto ste nerealni.

Meni npr. kod S9 smeta sto je battery life srednja zalost, smeta mi Android ko Android jer nije fluidan kao iOS i nikad necu braniti Samsung nego cu biti realan i reci sta mi ne odgovara pa tako i vi, priznaj da je ekran rinaka, da je mobitel preskup ali da je zvijer sto se tice svega ostalog umjesto sto opravdavate Apple i nalazite neke glupe izgovore.
Saka

#22127 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Curve wrote:ovdje niko nije adroidas da se razumijemo pa da je neko vrijedjanje..
neg koliko god da meni odgovara iphone i ios, nedam da me levate.. digli cijenu do nebesa i onda oni neku suplju pukli to je retina displej tvoje oko vidi tako.. i ja sad trebam reci aaaa da da u pravu ste evo vam 2.000km jer to sto se napisali savrseno je tacno..
sta je problem reci da to sto nude nije ok za 2018u godinu kao ni za cijenu po kojoj nude.. neg jock odma apple fanovi ooo daaa apple je u pravu, apple ce poderat sve, apple ce najvise prodat.. kao sto vec treci put spominjes koliko je apple jedinica prodao :run:
Ali ne prodaju ti samo displej pa da to pričaš. Nije telefon samo ekran. Jeste važan dio, ali zato imaš Xs. Svezali ste se najjeftinijeg modela i našli mu slabu tačku, koja eto nije bila slaba u iPhone 8. Naravno da su preskupi, niko to ne spori. Nisam ja rekao da su upravu, ali rade ono što je logično: uzimaju najveći profit a štede maksimalno u dijelovima. Svaka firma to radi. Ja im želim da nijedan ne prodaju pa da sljedeće godine budu upola jeftiniji, ali to se jednostavno neće desiti, a svi koji im predviđate smrt pomirite se da se varate i vidjećete to opet za koji mjesec.
Saka

#22128 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

exampLe. wrote:A12 chip je zvijer, "brada" kod S9 je meni ljepsa od onog izreza na vrhu ekrana ali to je samo stvar ukusa.

Meni npr. kod S9 smeta sto je battery life srednja zalost, smeta mi Android ko Android jer nije fluidan kao iOS i nikad necu braniti Samsung nego cu biti realan i reci sta mi ne odgovara pa tako i vi, priznaj da je ekran rinaka, da je mobitel preskup ali da je zvijer sto se tice svega ostalog umjesto sto opravdavate Apple i nalazite neke glupe izgovore.
E eto većina raje radije gleda izrez nego čelo i bradu, to Samsung još nije skontao i zato im je prodaja u banani.

Rekao si da nas deru ko debile. Oni nude izbor, niko te ne tjera da kupiš. Ja prvi ne bih uzeo XR već bih išao na XS (Max). Naravno da je LCD sa 326 ppi rinaka ali zato će mu performanse i baterija biti vrhunska (jer malo pixela za gurati). Pa nek svako odluči svoje prioritete.
exampLe.

#22129 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Poenta je da ne treba slijepo braniti nesto i biti Iphone/Samsung ovca.

To su sve jarane nase pare koje smo mi zaradili teskom mukom i naravno da gledamo da sto bolje prodjemo.

Realno Iphone Xr je preskup jer mu je ekran los, Iphone Xs i Xs Max su takodjer preskupi i sad je najisplativije uzeti Iphone 8 plus ili X.
klixoris

#22130 Re: iPhone - All about

Post by klixoris »

Curve wrote: digli cijenu do nebesa i onda oni neku suplju pukli to je retina displej tvoje oko vidi tako.. i ja sad trebam reci aaaa da da u pravu ste evo vam 2.000km jer to sto se napisali savrseno je tacno..
Mozda su fadila Novalica zaposlili u marketinski tim, ono - "Display je skroz novi, zadnja rijec tehnike, samo to vase oci ne vide" :mrgreen:
BajramBarecula

#22131 Re: iPhone - All about

Post by BajramBarecula »

Bezveze je rasprava oko cijena i specifikacija i statijaznam. Cinjenica je da je BiH totalno nebitna za to trziste i da to sto je ovdje nesto skupo ili ne ama bas nikakvo mjerilo nije.
Prosjecni amer taj telefon kupi a da ne trepne.
exampLe.

#22132 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

BajramBarecula wrote:Bezveze je rasprava oko cijena i specifikacija i statijaznam. Cinjenica je da je BiH totalno nebitna za to trziste i da to sto je ovdje nesto skupo ili ne ama bas nikakvo mjerilo nije.
Prosjecni amer taj telefon kupi a da ne trepne.
Da kupi ne bi Unbox Therapy i ostali revieweri kukali za cijene, pogledaj malo i Reddit, isti slucaj.
diablobih

#22133 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

E cuj ne moze oko vidjeti vise, ma ja ba, onako se stavljaju bolji displayi :D Nevjerovatno da moze neko braniti 326 ppi display kakav god bio, i da brani sto ne moze full HD, bas k'o neki bht korisnik, ne treba ti vise od 5 Mbita, ne treba ti HD kanal itd.
Saka

#22134 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

exampLe. wrote:Realno Iphone Xr je preskup jer mu je ekran los, Iphone Xs i Xs Max su takodjer preskupi i sad je najisplativije uzeti Iphone 8 plus ili X.
Jeste kome ne smeta ogromno čelo i brada, opet kažem. Taj dizajn sa bezelima je sad ko iz prošlog vijeka. A X svakako, da ga nisu ukinuli. Jer naravno da znaju da bi kanibalizirao prodaju S modela.
Saka

#22135 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

diablobih wrote:E cuj ne moze oko vidjeti vise, ma ja ba, onako se stavljaju bolji displayi :D Nevjerovatno da moze neko braniti 326 ppi display kakav god bio, i da brani sto ne moze full HD, bas k'o neki bht korisnik, ne treba ti vise od 5 Mbita, ne treba ti HD kanal itd.
Ma nije niko rekao da ne treba, već da nekim, ponavljam nekim korisnicima to nije najbitnije. 1080p npr je za mene sasvim OK. Bilo bi dobro da je XR bar 1080p ali eto nije, ali ipak je malo više od 720p pa ostaje da se vidi u stvarnosti kako ce se pokazati.
shalla

#22136 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ček, jel to iPhone ljepši od S8 ili S9 :?:
dinao

#22137 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

@Saka, quotao si me, pa da ti ne repliciram, sve su ti drugi rekli.

Inace, iOS 12 ima bugova.
Recimo ne prikazuje Bluetooth ikonicu u status baru, i malo poludi telefon kad prima poziv, zvoni i tek nakon par sekundi prikaze pozivatelja.
Saka

#22138 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

dinao wrote:Inace, iOS 12 ima bugova.
Recimo ne prikazuje Bluetooth ikonicu u status baru, i malo poludi telefon kad prima poziv, zvoni i tek nakon par sekundi prikaze pozivatelja.
Na 6S? Brzo će 12.1 izgleda.
djama

#22139 Re: iPhone - All about

Post by djama »

Nije bug nego je to smisljeno da se bluetooth ikonica pokazuje samo kad je nakacen bluetooth za nesto.
Sto manje ikonica u status baru zbog iphone x i manjeg statusa bara zbog notcha
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#22140 Re: iPhone - All about

Post by corolla02 »

exampLe. wrote:A12 chip je zvijer, "brada" kod S9 je meni ljepsa od onog izreza na vrhu ekrana ali to je samo stvar ukusa.

mislim da si sam otkrio zasto je iPhone u sustini jaci prizvod od Samsugovog; a Iphone nije savrsen takoder, ali najbitnijim stvarim je iznad Samsungovog
Ali_G

#22141 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

exampLe. wrote:Poenta je da ne treba slijepo braniti nesto i biti Iphone/Samsung ovca.

To su sve jarane nase pare koje smo mi zaradili teskom mukom i naravno da gledamo da sto bolje prodjemo.

Realno Iphone Xr je preskup jer mu je ekran los, Iphone Xs i Xs Max su takodjer preskupi i sad je najisplativije uzeti Iphone 8 plus ili X.
Nije ekran los, al nije na nivou ekrana kakvi se sada stavljaju. S druge strane Xr im je ulazni nivo, cijenom skoro kao flagship druge kompanije. U tom poredjenu je skup. U poredjenju sa ostalim modelima, i ne.
Mene android ne zanima, jednostavno mi ne lezi. Samsungov UI mi se ne dopada i dzaba sto je ekran bolji i na S7 nego li na mom iP7, ja se radi ukupnog korisnickog iskustva odlucujem za iP. I P20 ima overall bolju kameru, al dzaba kad me sistem handri. Sutra kad bude vrijeme upgradea ja cu najvjerovatnije uzeti Xr. Cijena Xs mi je psiholoska barijera. 8+ koji je sad kao bestbuy ce u tom momentu biti star najmanje godinu i po, fizicki veci, manji ekran, 2 kamere da, ali mene 2 kamere zanimaju samo radi portrait moda koji ce raditi na Xr sa jednom
diablobih

#22142 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Ali_G wrote:
exampLe. wrote:Poenta je da ne treba slijepo braniti nesto i biti Iphone/Samsung ovca.

Nije ekran los, al nije na nivou ekrana kakvi se sada stavljaju. S druge strane Xr im je ulazni nivo, cijenom skoro kao flagship druge kompanije. U tom poredjenu je skup. U poredjenju sa ostalim modelima, i ne.
Mene android ne zanima, jednostavno mi ne lezi. Samsungov UI mi se ne dopada i dzaba sto je ekran bolji i na S7 nego li na mom iP7, ja se radi ukupnog korisnickog iskustva odlucujem za iP. I P20 ima overall bolju kameru, al dzaba kad me sistem handri. Sutra kad bude vrijeme upgradea ja cu najvjerovatnije uzeti Xr. Cijena Xs mi je psiholoska barijera. 8+ koji je sad kao bestbuy ce u tom momentu biti star najmanje godinu i po, fizicki veci, manji ekran, 2 kamere da, ali mene 2 kamere zanimaju samo radi portrait moda koji ce raditi na Xr sa jednom
Pa nije samo huawei i samsung android. Pogledaj malo i druge marke, cuj Xr uzeti zato sto mu se ne svidja software na huaweiu i samsungu.
basicm

#22143 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Evo ja imam x, imao s8, a prije toga 6s. Ja ne vidim razliku nikakvu u tim displejima, meni svaki dobar. Valjda moje oko nema tih 326 tih necega.
Curve

#22144 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

basicm wrote:Evo ja imam x, imao s8, a prije toga 6s. Ja ne vidim razliku nikakvu u tim displejima, meni svaki dobar. Valjda moje oko nema tih 326 tih necega.

Ojjj, ako ti ne vidis razliku u displeju izmedju X i 6s , definitivno onda tvoje oko nema nesto
dinao

#22145 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

djama wrote:Nije bug nego je to smisljeno da se bluetooth ikonica pokazuje samo kad je nakacen bluetooth za nesto.
Sto manje ikonica u status baru zbog iphone x i manjeg statusa bara zbog notcha
Vecinu dana mi je nakacen u autu na Bluetooth, kod kuce na zvucniku i nikad ne prikazuje ikonicu Bluetootha u status baru. Ali eto, nije bug, to je Apple namjerno uradio..
xoklix

#22146 Re: iPhone - All about

Post by xoklix »

basicm wrote:Evo ja imam x, imao s8, a prije toga 6s. Ja ne vidim razliku nikakvu u tim displejima, meni svaki dobar. Valjda moje oko nema tih 326 tih necega.
Dje nećeš vidjeti razliku :lol:
Stavi LCD i OLED displej jedan pored drugog pa ćeš vidjeti.
Ako ne vidiš onda nešto nije uredu sa tobom :mrgreen:
diablobih

#22147 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Kako je lijepo biti zaludjen hahaha, cuj ne vidi razliku izmedju oleda i lcd i vece i manje rezolucije.
exampLe.

#22148 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

http://www.kcus.ba/klinika_za_ocne_bolesti
dinao

#22149 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

.
Last edited by dinao on 20/09/2018 19:21, edited 1 time in total.
dinao

#22150 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

.
Post Reply