Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑01/08/2023 16:23
Ma ja ovo napisao vise kao zezanciju, kod nas svi pricaju da su vraceni a samo kod njih 100% ok kilometraza
Ma znam...
Ja imam par stavki (servisna 100% jednaka cvu), neki fabricki dijelovi na autu koji ne mogu izdrzat 350-400k koje mi govore da je kilometraza 99% prava.Onaj 1%...ko zna
I kad sam rekao svi, mislio sam skoro svi.Logicno da ima auta sa urednim km.
I da, kad kupis auto sa 250 na satu, a on ima 450k i krene se kvarit ..
Nije do auta problem.
Što bi se održavano auto kvarilo, moje kupljeno sa stvarnih 160000 sad na satu 494 000 i od svih većih kvarova jednom električni servo mijenjao, set kvačila jednom i sad je vakat opet .
Od manjih kvarova i nema ih...
kakav je peuegot 1.5 HDI motor od 130 konja što se ugrađuje u 3008 uparen sa automatskim mjenjačem (kakav je i on), 2019/20 godina?
Valjal šta ili je smetlje galsko?
gidra wrote: ↑02/08/2023 12:11
kakav je peuegot 1.5 HDI motor od 130 konja što se ugrađuje u 3008 uparen sa automatskim mjenjačem (kakav je i on), 2019/20 godina?
Valjal šta ili je smetlje galsko?
U principu, odeš u servis i prebentivno zamijeniš lanac.
Takodje i rezervoar adBluea. Čuo sam da još pravi probleme.
pa to je par milja još uvale? Jebote to..
a 2.0 HDI sa cca 160 konja koji se ugrađuje u posljednju generaciju 508 isto 2019/2020, valjal to šta ili isto govno?
pa to je par milja još uvale? Jebote to..
a 2.0 HDI sa cca 160 konja koji se ugrađuje u posljednju generaciju 508 isto 2019/2020, valjal to šta ili isto govno?
Ma nije toliko...
Ad blue rezervoar se rijesi softwerski,..ali to na 508 nije cest problem
Zasto bi se preventivno mijenjao adblue rezervoar? Koliko sam upucen, novi nije nista bolji od starog i zna otici jako brzo, nista se ne dobija time. Bolje voziti dok radi pa onda razmisliti da li mijenjati rezervoar ili ukinuti skroz adblue.
Imaju ti cepovi sa oduskom koji kao mogu malo prevenirati probleme ali nije garancija i za to je dovoljno cep zamijeniti.
Preventivno srediti lanac.
Rezervoar kada pumpa crkne. Lično bih na auto od 30ak hiljada KM izabrao varijantu zamjene rezervoara. Brzo će doći vrijeme kada će se "kažnjavati" OFF rješenja.
ElRe wrote: ↑02/08/2023 14:02
Rezervoar kada pumpa crkne. Lično bih na auto od 30ak hiljada KM izabrao varijantu zamjene rezervoara. Brzo će doći vrijeme kada će se "kažnjavati" OFF rješenja.
ElRe wrote: ↑02/08/2023 14:02
Mislio sam da si htio reci da se i rezervoar preventivno zamijeni.
Ne znam vala, ja bih zamijenio ako bih bio siguran da ce biti ok bar 5-6 godina, ali cuo sam za slucajeve da zna za manje od godine nov iz ovlastenog crci.
Meni vec par mjeseci nakon kupovine ponekad izbaci gresku ali prodje sama za sad, ako pocne praviti ozbiljne probleme, a kad tad hoce, ici cu na off.