Sirija vol. 2
- Challenger__
#22126 Re: Sirija vol. 2
- Kako je zapazio jedan istinoljubivi Amerikanac, John Wight, uz podršku svojih malobrojnih prijatelja sirijska armija se oduprla silama pakla. Te iste sile i njihovi skriveni mentori iza scene neće moći progutati tek tako ovaj kolosalni poraz.
Zato, sasvim izvjesno, možemo očekivati nastavak antagonizacije na nekim drugim adresama globusa, a možda, ponovo i u samoj Siriji.
Zato, sasvim izvjesno, možemo očekivati nastavak antagonizacije na nekim drugim adresama globusa, a možda, ponovo i u samoj Siriji.
-
cbrt
#22127 Re: Sirija vol. 2
E tačno sam čekao da ovaj proglasi pobedu...
-
republikauzicka
#22128 Re: Sirija vol. 2
"U.S. will not recognize a self-ruled #Kurdish zone in #Syria"
USA State department
Izdaja!!!!!!!

USA State department
Izdaja!!!!!!!

-
republikauzicka
#22129 Re: Sirija vol. 2
Ironmen wrote:https://www.youtube.com/watch?v=l_dFP9KXyWE
Malo i pozivitnih vijesti![]()
100 families belonging to the van village of northern Hama after the signing of a reconciliation agreement
Živjela Sirija
- walter kurtz
#22130 Re: Sirija vol. 2
Volio bih da turska uleti samo da ove kurde malo nagazi raspojasali su se 
-
zrakomlat
#22131 Re: Sirija vol. 2
Misliš da bi im išta mogli, a waltere 
- husein_kapetan
#22132 Re: Sirija vol. 2
republikauzicka wrote:Ironmen wrote:https://www.youtube.com/watch?v=l_dFP9KXyWE
Malo i pozivitnih vijesti![]()
100 families belonging to the van village of northern Hama after the signing of a reconciliation agreement
Živjela Sirija![]()
- jao_situacije
#22133 Re: Sirija vol. 2
i ja mislim da bi ih zgazilizrakomlat wrote:Misliš da bi im išta mogli, a waltere
previše je bombi po turskoj roknulo, jednostavno osveta bi bila krvava
- arzuhal
#22134 Re: Sirija vol. 2
Kada čitaš malo duže postove na temi, može se steći utisak kao da se Asadov režim i pobunjenici (uz zaseban kurdski element) pitaju o sudbini Sirije.
- walter kurtz
#22135 Re: Sirija vol. 2
Samo pesmerga moze ubiti pesmerguzrakomlat wrote:Misliš da bi im išta mogli, a waltere
- Co0l
#22136 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Federalizacija je americka ideja. To su i Rusi vise puta otvoreno rekli. I nemaju nista protiv ako Sirijci tako odluce.sarajevoxxxx wrote:
Za njih vrlo bitan igrač odlazi iz Sirije. Federalizaciju su Rusi gurali. Rusi se za njih više bore ili su se borili od Amera, oni su bili konkretni, za razliku od nekih drugih nazovi prijatelja.![]()
Ne brini plaho, Rojava ce uspjeti. Ne dizu dzaba kipove da mogu obozavati ljudi na zemlji. Bice sve ok.
SAD: Nećemo priznati nikakvu federalnu jedinicu na sjeveru Sirije
- Co0l
#22137 Re: Sirija vol. 2
I prvi put kad si napisao nesto u smislu da se Turci zalazu za raspad Sirije,ili tako nekako,pitao sam te kad su se to oni zalagali za to.Ostalo je neodgovoreno.I sad pokusavas da nesto slicno podvalis.Challenger__ wrote:- Kurdi i prokurdski politički faktori na sjeveru Sirije proglasili "Federaciju sjeverne Sirije".
Kako na to reaguje Ankara? Ne priznaje tu odluku i podržava "nacionalno jedinstvo Sirije":
BREAKING: Turkish FM official says supports Syria’s national unity, unilateral declarations of a federation invalid
Kasno, kasno, iz guzice u glavu. Prekasno.
- DuckZz
#22138 Re: Sirija vol. 2
Vrlo zanimljivo, za one koji razumiju Njemački.
3 bivša pripadnika ISIL-a pričaju njihova iskustva u Siriji.
3 bivša pripadnika ISIL-a pričaju njihova iskustva u Siriji.
- Challenger__
#22139 Re: Sirija vol. 2
Ignorišem te jer nisi vrijedan bilo kakve priče. Odgovor na poganluk, insinuaciju: Ne podržava niti održava u životu tzv. "Islamsku" nazovi "državu" moj babo nego zvanična Ankara zbog koje ovdje pjeniš. Ako je to forma podrške cjelovitosti države Sirije, onda OK.Co0l wrote:I prvi put kad si napisao nesto u smislu da se Turci zalazu za raspad Sirije,ili tako nekako,pitao sam te kad su se to oni zalagali za to.Ostalo je neodgovoreno.I sad pokusavas da nesto slicno podvalis.
p.s.
Podvaljuje ti onaj ko te vaspitao.
-
ANAKIN
#22140 Re: Sirija vol. 2
Mislim da je vrijeme za Kurdistan u UNwalter kurtz wrote:Volio bih da turska uleti samo da ove kurde malo nagazi raspojasali su se
- Co0l
#22141 Re: Sirija vol. 2
U tvom stilu-bez argumenata a sa mnostvom primitivnih uvreda.Challenger__ wrote:Ignorišem te jer nisi vrijedan bilo kakve priče. Odgovor na poganluk, insinuaciju: Ne podržava niti održava u životu tzv. "Islamsku" nazovi "državu" moj babo nego zvanična Ankara zbog koje ovdje pjeniš. Ako je to forma podrške cjelovitosti države Sirije, onda OK.Co0l wrote:I prvi put kad si napisao nesto u smislu da se Turci zalazu za raspad Sirije,ili tako nekako,pitao sam te kad su se to oni zalagali za to.Ostalo je neodgovoreno.I sad pokusavas da nesto slicno podvalis.
p.s.
Podvaljuje ti onaj ko te vaspitao.
Jadno.Ali,treba nam i takvih na forumu
- Challenger__
#22142 Re: Sirija vol. 2
Kad ti simpatizer kanibala i primitivac kaže da si primitivac. Još uz to, bottom line, da Hankara nema veze sa "IS".
Nema dalje.
Nema dalje.
- Maystor
#22143 Re: Sirija vol. 2
Kurdski teroristi su zaslužili da fasuju, ali nažalost turska zvanična politika im je kumovala u tome.walter kurtz wrote:Volio bih da turska uleti samo da ove kurde malo nagazi raspojasali su se
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#22144 Re: Sirija vol. 2
čelendžeru, smiri doživljaj.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Akibh, handžar88, Em2r
mjesec
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Akibh, handžar88, Em2r
mjesec
-
SA 071
#22145 Re: Sirija vol. 2
Turci podržavaju jedinstvenu Siriju samo kada postoji mogućnost da Kurdi u njoj dobiju autonomiju ili federalnu jedinicu. Kada bi Kurdi u rasparčanoj Siriji bili u sklopu neke sunitske jedinice u kojoj bi ih tlačili, Turci bi to objeručke prihvatili.Co0l wrote:I prvi put kad si napisao nesto u smislu da se Turci zalazu za raspad Sirije,ili tako nekako,pitao sam te kad su se to oni zalagali za to.Ostalo je neodgovoreno.I sad pokusavas da nesto slicno podvalis.Challenger__ wrote:- Kurdi i prokurdski politički faktori na sjeveru Sirije proglasili "Federaciju sjeverne Sirije".
Kako na to reaguje Ankara? Ne priznaje tu odluku i podržava "nacionalno jedinstvo Sirije":
BREAKING: Turkish FM official says supports Syria’s national unity, unilateral declarations of a federation invalid
Kasno, kasno, iz guzice u glavu. Prekasno.
Znači, Turci se zalažu da razbiju i razvale Siriju od početka sukoba u njoj kojem su i sami mnogo doprinijeli ali potajno, a unazad 2 godine i otvoreno se zalažu za to. Čak su unazad godinu forsirali priču o stvaranju tampon zone uz svoju granicu kako bi se osigurali, a pod tim htjeli zapravo izvršiti tihu okupaciju sjevera Sirije i jebati Kurde tamo.
Kako sada stvari stoje, nakon manje od 6 mjeseci od početka ruske intervencije, od toga svega što su Turci htjeli neće biti ništa. Jedino što su Turci postigli tamo a što predstavlja trajnu kategoriju jeste da su sami sebi uveli zonu zabrane letenja nad Sirijom...
- Co0l
#22146 Re: Sirija vol. 2
Tvoje pisanje i odnos prema neistomisljenicima pokazuje da si najobicniji primitivac a ne nesto sto ja ili bilo ko drugi kaze o tebi.Mozes se kreveljiti koliko hoces i druge optuzivati za svoje osobine ali to ne moze prikriti to sto jesi.Štaviše,takvim nacinom komunciranja samo se demaskiras.Osim sto si primitivac sa ocitim kompleksom vise vrijednosti,ovaj tvoj gornji post pokazuje i da si obicni lazov.To cesto i ide jedno sa drugim.Challenger__ wrote:Kad ti simpatizer kanibala i primitivac kaže da si primitivac. Još uz to, bottom line, da Hankara nema veze sa "IS".
![]()
Nema dalje.
Ali,kao sto rekoh,neka,treba nam i takvih na forumu.
- Co0l
#22147 Re: Sirija vol. 2
Niđe veze,sto bi rekli.Brkate osnovne pojmove.Smjena rezima i razbijanje drzave su dvije potpuno razlicite stvari.Prvu nisu nikad krili,drugoj su se uvijek protivili i nikad je nisu zagovarali.Moze se raspravljati razlog zbog cega nisu za cijepanje Sirije,da li je to zbog Kurda ili neceg drugog,(a sigurno je da su im razlozi prije sebicni nego neki drugi) ali reci da su za razbijanje Sirije je obicno lupanje.SA 071 wrote:Turci podržavaju jedinstvenu Siriju samo kada postoji mogućnost da Kurdi u njoj dobiju autonomiju ili federalnu jedinicu. Kada bi Kurdi u rasparčanoj Siriji bili u sklopu neke sunitske jedinice u kojoj bi ih tlačili, Turci bi to objeručke prihvatili.Co0l wrote: I prvi put kad si napisao nesto u smislu da se Turci zalazu za raspad Sirije,ili tako nekako,pitao sam te kad su se to oni zalagali za to.Ostalo je neodgovoreno.I sad pokusavas da nesto slicno podvalis.
Znači, Turci se zalažu da razbiju i razvale Siriju od početka sukoba u njoj kojem su i sami mnogo doprinijeli ali potajno, a unazad 2 godine i otvoreno se zalažu za to. Čak su unazad godinu forsirali priču o stvaranju tampon zone uz svoju granicu kako bi se osigurali, a pod tim htjeli zapravo izvršiti tihu okupaciju sjevera Sirije i jebati Kurde tamo.
Kako sada stvari stoje, nakon manje od 6 mjeseci od početka ruske intervencije, od toga svega što su Turci htjeli neće biti ništa. Jedino što su Turci postigli tamo a što predstavlja trajnu kategoriju jeste da su sami sebi uveli zonu zabrane letenja nad Sirijom...
- Challenger__
#22148 Re: Sirija vol. 2
Sve ti je rečeno, već ispisano: Ankara podržava i u životu održava ISIL, to je najdirektniji akt ka teritorijalnoj dezintegraciji Sirije. To je elementarna činjenica.
A sad pjeni do zore i koristi ad hominem, drugo ti i ne priliči.
_____
_____
- Co0l
#22149 Re: Sirija vol. 2
Ti bolan koristis ad hominem uvijek.Ja tek kao odgovor na tvoje primitivne uvrede i uvijek u daleko blazoj formi nego ti.Nije niko budala,pa ima sve napisano.Challenger__ wrote:Sve ti je rečeno, već ispisano: Ankara podržava i u životu održava ISIL, to je najdirektniji akt ka teritorijalnoj dezintegraciji Sirije. To je elementarna činjenica.
_____
Kakav ISIL i promjene granica,daj nemojte se provaljivati.I najvecim budalama, ne da nije bilo jasno jos od pojave ISIL-a da nece biti promjena granica njihovim osvajanjima,nego niko to nije nikad ni uzimao u ozbiljno razmatranje.Do pojave strucnjaka na ovom forumu.
To sto nekima i najfantasticnije konstrukcije i teorije dobro dođu za podmetanja je druga stvar.
- nixon69
#22150 Re: Sirija vol. 2
Povukli se Rusi.
Russian Air Force hammers ISIS in Palmyra
Russian Air Force hammers ISIS in Palmyra
https://almasdarnews.com/article/breaki ... is-palmyraMinutes ago in the Palmyra (Tadmur) countryside, the Russian Air Force launched a powerful series of airstrikes over the Islamic State of Iraq and Al-Sham’s (ISIS) positions, hitting several targets near the strategic town of Al-Sukhanah in the eastern countryside of the Homs Governorate. In addition to striking Al-Sakhanah, the Russian Air Force has provided air cover to the advancing soldiers from the Syrian Arab Army (SAA) in the vicinity of Palmyra. The town of Al-Sakanah is surrounded by several important oil fields that have provided ISIS with a substantial amount of revenue from their oil sales. According to an Al-Masdar correspondent in Damascus, the Russian Air Force is continuing their aerial campaign to weaken ISIS around Syria and they have not let up, despite reducing their force inside Syria.