Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kiligonzales

#22126 Re: Sarajevski derbi

Post by kiligonzales »

Klubovi postavljaju uvjete gostujucim navijacima. Mi nemamo na nivou lige standard koliko se mjesta treba dati gostujucim navijacima. Zato na Kosevu Manijaci mogu dobiti tribinu i po, a na Grbavici zbog supaka Pitari mogu dobiti samo cosak. Nema to veze s tim ko kakvo vlasnistvo ima nad stadionima.

U Italiji imamo klubove koji dijele stadione koji nisu u njihovom vlasnistvu, Milan i Inter, Roma i Lacio, Samdorija i Đenova, Kijevo i Verona i td, ali se primjenjuje reciprocitet u raspodjeli mjesta kada su jedno drugima gosti.

Sarajevo moze kao i svaki klub u ligi da bilo kojim navijacima ogranici broj gostujucih navijaca, bez obzira sto nije vlasnik stadiona. Ne odlucuje opstina Centar o tome.

Glupo je sto Zeljina uprava na ovakav nacin kvari odnos sa Sarajevom, a s Pitarima ga i nema, od derbija pravi katastrofu i ovakve stvari su najcesce uvod svim onim sranjima. Ispasce da na Kosevu nikada nije bilo prekida utakmice, materijalne stete i drugih sranja vezano za derbi, ali eto nek ovo ide Željinoj upravi na čast.
radiša

#22127 Re: Sarajevski derbi

Post by radiša »

saabsa wrote:
radiša wrote:
saabsa wrote: Pa jel to znaci da mogu uci sad u svaki stan koji je pod kirijom ili moram pitati korisnika tog stana???
Sigurno da vlasnik stana prije nego izda taj stan ti kaze sta mozes a sta ne mozes,ako placas kiriju ne znaci da stan mozes unistit i ponasat se kao da je tvoj,placas je zato sto tu boravis,gazdi stana ako placas kiriju ne mozes postavljat ultimatum jer je on boss a ne ti.
Pa ko određuje ko ce boraviti u tom stanu ????
bakir
Logovan

#22128 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

radiša wrote:
Logovan wrote: Jebo te, moram objašnjavati da je mlijeko bijelo.
Sebi pokusaj,nemate svoj stadion ne mozete postavljat uvjete,cao zdravo :lol:
Dobro hajde, zdravo. :)

Ovdje ljudi ne znaju osnovne stvari, a ulaze u raspravu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22129 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Nego zar vi ne bojkotujete ovu temu :?
nema me tamo

#22130 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

kiligonzales wrote:Klubovi postavljaju uvjete gostujucim navijacima. Mi nemamo na nivou lige standard koliko se mjesta treba dati gostujucim navijacima. Zato na Kosevu Manijaci mogu dobiti tribinu i po, a na Grbavici zbog supaka Pitari mogu dobiti samo cosak. Nema to veze s tim ko kakvo vlasnistvo ima nad stadionima.

U Italiji imamo klubove koji dijele stadione koji nisu u njihovom vlasnistvu, Milan i Inter, Roma i Lacio, Samdorija i Đenova, Kijevo i Verona i td, ali se primjenjuje reciprocitet u raspodjeli mjesta kada su jedno drugima gosti.

Sarajevo moze kao i svaki klub u ligi da bilo kojim navijacima ogranici broj gostujucih navijaca, bez obzira sto nije vlasnik stadiona. Ne odlucuje opstina Centar o tome.

Glupo je sto Zeljina uprava na ovakav nacin kvari odnos sa Sarajevom, a s Pitarima ga i nema, od derbija pravi katastrofu i ovakve stvari su najcesce uvod svim onim sranjima. Ispasce da na Kosevu nikada nije bilo prekida utakmice, materijalne stete i drugih sranja vezano za derbi, ali eto nek ovo ide Željinoj upravi na čast.
Ma nema šta..

A znamo sigurno šta je sljedece..
Derbija nema pitanje je koliko vremena, jer ovo ce se se vratit i njima samo tad ce Manijaci imati bojkot.
Još ide ako se sretnemo u kupu.. :-)
aut

#22131 Re: Sarajevski derbi

Post by aut »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote: OK filozofe vidjet cemo!
Ti garant nećeš ništa uzeti, jer ćeš sjediti kod kuće. :mrgreen:
Ih čini ti se. Ne sjedi on kući. On šamara po grbavici, koševu, troli, tramvaju...
On je super dedica.
leškarenje

#22132 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:Nego zar vi ne bojkotujete ovu temu :?
:lol: :lol:
hrasno38

#22133 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

aut wrote:
Logovan wrote:
hrasno38 wrote: OK filozofe vidjet cemo!
Ti garant nećeš ništa uzeti, jer ćeš sjediti kod kuće. :mrgreen:
Ih čini ti se. Ne sjedi on kući. On šamara po grbavici, koševu, troli, tramvaju...
On je super dedica.
Znamo li se? jer si sve pogodio....morao da si mi bio u rukama :lol: :lol:
nema me tamo

#22134 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

ETO S KIM PRICAS LEŠKO ETO
kakotakonikako

#22135 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Haris.ba wrote:
avetinja wrote:
Haris.ba wrote:Nek se onda ostavi tih 5%, ali na sjeverozapadu skroz, neće biti potrebe za tampon zonom - i onda nek se istok normalno popuni.

Jer - stvarno je ružno za derbi da trećina istoka bude prazna. Možda raja povede i djecu.
Ne vjerujem da će se išta mijenjati, jer je mjesto za goste već određeno. Premještanjem gostiju na sjeverozapad mijenja se čitava organizacija derbija. Mora se kontaktirati MUP, a to nije izvodljivo. Biće onako kako je i planirano. Očekujem da ih bude stotinjak i da mi napunimo naše dijelove. Iskreno, žao mi je što je ovako ispalo, ali šta da se radi. Nije derbi derbi, ako obje strane nisu tu.
Da se razumijemo - ja bih čitav sjever dao navijačima Sarajeva. Vjerujem da su zdenke sjevera dovoljne za tampon zonu. Ali, šta je tu je.

Ali, samo navijačima. Huliganima bih zabranio ulazak na ijedan stadion. Nebitno za koga navijaju.
Koliko sam uprati ti si nekakav pravnik po profesiji. Zato jedno pitanje: Sta sa navijacima FK Zeljo koji su kupili polugodisnje i godisnje za Sjever Grbavice ? Ne mozes im legitimno oduzeti pravo da odgledaju derbi sa mjesta za koje imaju urednu, legalnu i legitimnu kupljenu kartu. A ima ih poprilican broj.
leškarenje

#22136 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Na godišnjoj ne pise gdje mora sjediti,neka ide do zapada :thumbup:
leškarenje

#22137 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

nema me tamo wrote:ETO S KIM PRICAS LEŠKO ETO
Ma pogledah jutros postove,to se udomacilo na temi.....hrasno drži govor,e pa neće moći :lol:
spree

#22138 Re: Sarajevski derbi

Post by spree »

joj padobranaca sa svih strana. onaj kaze nema pravilnika, onaj nije vas stadion :-) . uglavnom umjesto 5% po pravilniku horde dobile oko 10% i opet ne valja. valjda hoce 50% i jos tampon zona da bude na onih drugih 50% :-) . zeljo najvise gubi trenutnom odlukom. jer umjesto 5 dao je oko 10 i jos tampon ogromni tako da je to oko 20% kapaciteta. mislim da je hordama najteze palo ovo oko pokazivanja licne jer je vecina jos nemaju :oops: .uglavnom manijaci ce 99% biti na kosevu i da date samo 5% :wink:
hrasno38

#22139 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
nema me tamo wrote:ETO S KIM PRICAS LEŠKO ETO
Ma pogledah jutros postove,to se udomacilo na temi.....hrasno drži govor,e pa neće moći :lol:
hoce hoce i te kako :-)
leškarenje

#22140 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Živi bili pa vidjeli
hrasno38

#22141 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Živi bili pa vidjeli
ok
Charuga
Globalni moderator

#22142 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Kako ste krenuli, velike su šanse da ni jedan ne dočeka subotu na forumu. Ispucali ste bonuse ... ;-)
duminjo

#22143 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

Logovan wrote:
duminjo wrote:
Sam pao Sam se ubio. Ko vam je kriv sto Ste glumili mangupe.
Previse placete i Nesto trazite a kad covjek skonta, dobili Ste Ono sto Ste zasluzili. Jebiga
Isto važi i za vas, ako ćemo već tako.

Na Koševu dobijate ono što ste zaslužili, pa dođite ako hoćete.
Pusti pricu o kosevu. Doci CE derbi i na kosevu Pa cemo vidjeti. Onda vi radite sta hocete i postavljajte kako hocete.
Sada je na grbavici i bazirajmo se na ovaj derbi.
Znaci, prosle godine Ste unistili SVE STO STE MOGLI i vas Klub nije ispostovo dogovor da namiri stetu a ove godine Nesto trazite i zahtjevate. Ni smisla ni obraza.
Onda skontaj kapacitet grbavice, skontaj koliko Ste % dobili i koliko % IDE na Tampon Zone. Neko napisa da je to ukupno 20% od onih 13.000, 20% manje za domace navijace. Ne kontam majkemi sta hocete :-)
duminjo

#22144 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

nema me tamo wrote:

Ko je ba dobio što je zaslužio, ma neka vratice se joooj necemo ni imat derbi i ćao.. :lol:
A sta Ste zasluzili?
hrasno38

#22145 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Kako ste krenuli, velike su šanse da ni jedan ne dočeka subotu na forumu. Ispucali ste bonuse ... ;-)
:? molim te navedi mi gdje sam prekrsio ikakvo pravilo i gdje sam nekoga direktno uvrijedio i nema problema. Pa dosta vise i @leska i prastanja @lesku. Je sam li ja napisao da ce jug biti u obliku karine ili on i jesam li ja i jednom rijecju spomenuo igdje nesto slicno. Pa majku mu stvarno pusti reciprocitete nego kad zgijesm stvarno onda me i banuj kao sto i jesi do sada.
Last edited by hrasno38 on 12/04/2017 10:26, edited 1 time in total.
leškarenje

#22146 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

duminjo wrote:
nema me tamo wrote:

Ko je ba dobio što je zaslužio, ma neka vratice se joooj necemo ni imat derbi i ćao.. :lol:
A sta Ste zasluzili?
Siljke okrenute prema navijačima :thumbup: tako rade evropski klubovi
Haris.ba

#22147 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

kakotakonikako wrote:Koliko sam uprati ti si nekakav pravnik po profesiji. Zato jedno pitanje: Sta sa navijacima FK Zeljo koji su kupili polugodisnje i godisnje za Sjever Grbavice ? Ne mozes im legitimno oduzeti pravo da odgledaju derbi sa mjesta za koje imaju urednu, legalnu i legitimnu kupljenu kartu. A ima ih poprilican broj.
Nisam nekakav, već nikakav pravnik. :D

Ne znam kakav je aranžman tačno sa tim godišnjim ulaznicama. Ali, uvijek ima izuzetak od pravila. Zbog sigurnosnih razloga mislim da niko ne bi pravio problem. Bitno je da je cijena ista i za istok i sjever.

Treba shvatiti nekoliko stvari:
- dolazak na utakmicu nije ljudsko pravo (jeste mirno okupljanje, ali to je nešto drugo)
- kupovinom ulaznice (pa i godišnje) ne kupuješ stolicu i tribinu, kupuješ uslugu gledanja utakmice

Evo na cnn stalno vrte slučaj sa jednom avio kompanijom koja je prodala više karti nego sjedišta - i računarski izabrala lika koji mora napustiti avion. Pa ga je i policija malo izudarala. Niko ne problematizira pravo aviokompanije da ti uskrati vožnju iako imaš, kako ti kažeš, urednu, legalnu i legitimnu kupljenu kartu (čak je i nudila 1000 dolara da napusti avion). Problem je samo način na koji su istjerali putnika.

Na jednoj drugoj temi sam pisao kako je prioritet napraviti krov na istoku prije započinjanja juga. Upravo da bi se izbjegle ovakve stvari. I da bi se kada dolaze gostujući navijači mogao sjever istima dati.

Ne kontam što se spominje uopće kapacitet sjevera, te ne treba to dati gostujućim navijačima? Ja bih to dao da ih dođe 200. Samo zbog sigurnosti. Ja imam viziju da na utakmice trebaju dolaziti roditelji sa djecom, da nam bude engleska atmosfera, a ne ova balkanska.
DonaldDuck

#22148 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

spree wrote:uglavnom manijaci ce 99% biti na kosevu i da date samo 5% :wink:

Ma pusti njih, biće pun jug! Koji to direktor može savjetovati vlasnika da umjesto 50 000+ KM uzme 17 000? Taj vjerovatno više ne bi bio direktor! Tan bi bio budala da pristane na to, on je biznismen, samo ga pare interesuju, zaboli njega za njihove osjećaje. Ko njih za šta više pita ...

Pade mi na pamet Del Boy I Rodni kada ga je Rodni kao novi finansijski savjetnik računajući pravilno savjetovao da plati skuplje. :lol:
https://youtu.be/qwKFc6jclK8?t=1m59s
Last edited by DonaldDuck on 12/04/2017 10:49, edited 4 times in total.
leškarenje

#22149 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Derek donio kufer,ne trebaju nam vaše pare :thumbup:
Logovan

#22150 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

duminjo wrote: Pusti pricu o kosevu. Doci CE derbi i na kosevu Pa cemo vidjeti. Onda vi radite sta hocete i postavljajte kako hocete.
Sada je na grbavici i bazirajmo se na ovaj derbi.
Znaci, prosle godine Ste unistili SVE STO STE MOGLI i vas Klub nije ispostovo dogovor da namiri stetu a ove godine Nesto trazite i zahtjevate. Ni smisla ni obraza.
Onda skontaj kapacitet grbavice, skontaj koliko Ste % dobili i koliko % IDE na Tampon Zone. Neko napisa da je to ukupno 20% od onih 13.000, 20% manje za domace navijace. Ne kontam majkemi sta hocete :-)
Čuj pusti priču. :D Kad se vama nešto kaže ili se ušutite ili ide pusti priču ili nekako drugačije izbjegnete. Rijetki od vas ne izbjegavaju.

Nema ni smisla ni obraza da tražite nešto kada se igra na Koševu, da se žalite na uslove kad ste pokidali na stotine stolica na jugu. :wink: Sve što navedeš za nas, mi možemo i za vas. Tako to ide.

Zna se šta hoćemo, nemoj se praviti da ne znaš. :D
Post Reply