SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jao_situacije

#22126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Latte wrote:a sto ti je tesko priznati da nisi znao da mozes pljeniti i tudje auto?
hajd da samo to nije znao
više puta sam ih i ja na forumu učio njihove ovlasti
on je još vjerovatno i dobar kakvi sve rade u mupu
supercali

#22127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

mk ultra wrote:
supercali wrote:Zaustaviti sve ove motoriste na semaforu dole i pisat im kaznu pa nek se usput pozdravljaju i sa petobankom ili koliko je vec kazna za voznju po trotoaru
sve češće viđam motocikliste da vozaju po biciklističkoj stazi ili po trotoaru kad je gužva...
policija naravno samo prolazi cestom i ne reaguje... :-)
To sam i ja primjetio
Thorgerson

#22128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

jao_situacije wrote:
Latte wrote:a sto ti je tesko priznati da nisi znao da mozes pljeniti i tudje auto?
Al zato znaju gdje ima dobrih kifli i pereca, gdje ima kafa za marku i dobar wifi.

Bjezi ba, svaki dan ih redovno vidjam po kafama.

Al hajd, kakva drzava takva i policija i obratno. Nista cudno.

Bitno je da znaju zapisat parking ticket, to im je najveci domet.
jao_situacije

#22129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Thorgerson wrote:
jao_situacije wrote:
Al zato znaju gdje ima dobrih kifli i pereca, gdje ima kafa za marku i dobar wifi.

Bjezi ba, svaki dan ih redovno vidjam po kafama.

Al hajd, kakva drzava takva i policija i obratno. Nista cudno.

Bitno je da znaju zapisat parking ticket, to im je najveci domet.
ne znaju ni to, u čobaniji se desna traka pretvorila u parking ono tamo kod pirpe i dva ribara
Tercius

#22130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

jao_situacije wrote:

Znas, evo nesto sjedim i razmisljam i dolazim do zakljucka jbt.u kakvom bi ja intelektualnom pomracenju i dalje zivio da me sudba nije navela na ovaj forum da sretnem tebe.Vodjo vodi nas, prosvjetli, ukazi svojim primjerom da se oslobodimo ovih okova osrednjosti... :kiss:
mg

#22131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

@tercius,

Okova se mozes samo sam oslobodit. Samo odluci da popijes gorku pilulu, mediokriteti su u svakoj pori drustva. Al imaju dobre veze... pa uvjek sputavaju sve ostale, da na vidjelo ne bi izaslo ko su oni ustvari.

Policija je dobar primjer, vode vas godinama profesionalne birokrate i ublehasi. Paraziti, pa Vam je zato i dozvoljeno da u radno vrijeme sjedite po kladionicama, da nista ne radi kako treba.

Jer ne znaju i ne mogu uspostavit sistem, ipak su podobni a ne sposobni.
JThomas

#22132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

cijeli državni aparat je takav. nije fer reći da je policija gora od ostatka državnog aparata jer nije. ali je isto tako vrijeđanje inteligencije i očinjeg vida ova priča kao oni bi, ali nemaju ovlasti. jašta bi, pretrgoše se.
Tercius

#22133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

JThomas wrote:cijeli državni aparat je takav. nije fer reći da je policija gora od ostatka državnog aparata jer nije. ali je isto tako vrijeđanje inteligencije i očinjeg vida ova priča kao oni bi, ali nemaju ovlasti. jašta bi, pretrgoše se.
Cek sec.malo.Evo najsvjeziji primjer, covjek osudjen za bludne radnje minimum i maksimum kazu od 6mj do 6 god, ovaj dobije 2,5 god.Opet nekakav tamo oduzme zivot nekome na ulici autom, brani se sa slobode sto ce na kraju rezultrati nekom minimalnom kaznom i sva odbrana sa slobode ce mu uci u kaznu zatvora i ono minimalno sto dobije odlezat ce na Igmanu tj.svaki vikend kuci.U ulici 20 auta na trotoaru od toga 10 dzipova, dodje pauk digne 3, 7 se pojavi, onih 10 djipova ostane na trotoaru jer KJKP RAD nije u stanju da skonta da gume na vozilima od 96 ( kada su kupili opremu ) u odnosu na ove iz 2015 su dosta drugaccije na nekim vozilima.Zakon o sabracaju ima sad sto ja znam bar 10 clanova koji pobijaju jedni druge jer je zastupnicima u parlamentu bitnija arogancija policije od onog sto pise u zakonu.
Vidi ovo sve gore sto sam ti pobrojao nema veze sa ovlastima, ovlasti su beton, samo sto primjenu tih ovlasti mora da prati masa drugih regulativa koje mi u ovoj drzavi u veccini slucajeva nemamo ili imamo al su nakaradni i to je ono sto vecina na ovom forumu jednostavno ne moze da svari.
JThomas

#22134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ni sa onim što sam ja napisao.
shandrprcSA

#22135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

Evo ti primjena sinocnih "ovlasti" a tice se kazni i oduzimanja autu...Sinoc s drugom se sticajem okolnosti vracam kuci autom koji vozi njegov komsija i zaustavlja ga patrola u Novom Sarajevu.Posto nije imao vozacku jer mu je, kako i sam kaze, zadrzana zbog kazni policajac provjeri taj neki registar i ispostavi se da doticni ima 8000KM kazni :? Rece mi policajac da dezurni tuzilac (pravnici bolje znaju) nije odobrio oduzimanje auta jer nije imao "jakih" :lol: prekrsaja...Znaci, ja mogu imati i 50k kazni al' ako su kazne pojas, zmigavac, svjetla itd auto mi ne oduzimaju. Divota :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#22136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

shandrprcSA wrote:Evo ti primjena sinocnih "ovlasti" a tice se kazni i oduzimanja autu...Sinoc s drugom se sticajem okolnosti vracam kuci autom koji vozi njegov komsija i zaustavlja ga patrola u Novom Sarajevu.Posto nije imao vozacku jer mu je, kako i sam kaze, zadrzana zbog kazni policajac provjeri taj neki registar i ispostavi se da doticni ima 8000KM kazni :? Rece mi policajac da dezurni tuzilac (pravnici bolje znaju) nije odobrio oduzimanje auta jer nije imao "jakih" :lol: prekrsaja...Znaci, ja mogu imati i 50k kazni al' ako su kazne pojas, zmigavac, svjetla itd auto mi ne oduzimaju. Divota :lol: :lol: :lol:
Je'l platio 8 milja na licu mjesta? :oops:
shandrprcSA

#22137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

jasta je :D dobio jos jednu kaznu koju nece platiti...a prica u autu kad smo poslije toga krenuli kuci :run: i sad se smijem idiotluku od "zakona" :lol: :lol:
hladan.preminger

#22138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hladan.preminger »

sunceKOtepsija wrote:

Da hoce izginuti svi ovi debili sto po trotoaru voze, mater im debilnu. Sta bi bilo da djete trckara po trotoaru i debil ga ubije?
JThomas

#22139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ja opet kažem, kritična masa ne osuđuje takvo ponašanje, nego se loži na njega. a državni aparat ne funkcioniše.
hladan.preminger

#22140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hladan.preminger »

JThomas wrote:ja opet kažem, kritična masa ne osuđuje takvo ponašanje, nego se loži na njega. a državni aparat ne funkcioniše.

Tuzno ali istinito!
mg

#22141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Tercius wrote:
JThomas wrote:cijeli državni aparat je takav. nije fer reći da je policija gora od ostatka državnog aparata jer nije. ali je isto tako vrijeđanje inteligencije i očinjeg vida ova priča kao oni bi, ali nemaju ovlasti. jašta bi, pretrgoše se.
Cek sec.malo.Evo najsvjeziji primjer, covjek osudjen za bludne radnje minimum i maksimum kazu od 6mj do 6 god, ovaj dobije 2,5 god.Opet nekakav tamo oduzme zivot nekome na ulici autom, brani se sa slobode sto ce na kraju rezultrati nekom minimalnom kaznom i sva odbrana sa slobode ce mu uci u kaznu zatvora i ono minimalno sto dobije odlezat ce na Igmanu tj.svaki vikend kuci.U ulici 20 auta na trotoaru od toga 10 dzipova, dodje pauk digne 3, 7 se pojavi, onih 10 djipova ostane na trotoaru jer KJKP RAD nije u stanju da skonta da gume na vozilima od 96 ( kada su kupili opremu ) u odnosu na ove iz 2015 su dosta drugaccije na nekim vozilima.Zakon o sabracaju ima sad sto ja znam bar 10 clanova koji pobijaju jedni druge jer je zastupnicima u parlamentu bitnija arogancija policije od onog sto pise u zakonu.
Vidi ovo sve gore sto sam ti pobrojao nema veze sa ovlastima, ovlasti su beton, samo sto primjenu tih ovlasti mora da prati masa drugih regulativa koje mi u ovoj drzavi u veccini slucajeva nemamo ili imamo al su nakaradni i to je ono sto vecina na ovom forumu jednostavno ne moze da svari.
Koliko je sud nekog osudio, nije tvoje a ni moje da vrednujemo. Kaznena politika jeste blaga, slazem se, ali to ne moze biti izgovor! Isto je i sa paukom. 10 dzipova ispod brisaca dobije kaznu, pa tako 10 puta u nekoliko dana, i ona nije 40, nego 400.
Nema izgovora za drotovski slamperaj. Postali ste gomila neradnika, koja dzaba jede i pije za usluge koje pruza. Naravno, cast izuzetcima. Ima tvojih kolega koji su mi prijatelji, pa znam sta i kako hoda.
U kojoj opcini radis? Ako nije tajna.
hzmo

#22142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hzmo »

Covjek je u pravu, da pojasnim:
Nekoga ,,natjerati,, da plati novcane kazne moze se na sljedece nacine (mislim po zakonu o prekrsajima FBiH):
- blokiranjem racuna u izvrsnom postupku (nije sprovodivo jer nema pravilnika -podzakonski akt- kako se mjera izvrsava, nije ga donio Federalni ministar pravde),
- rad za opste dobro (nije sprovodivo jer nema pravilnika -podzakonski akt- kako se mjera izvrsava, nije ga donio Federalni ministar pravde),
- mjera lisenja slobode radi naplate novcane kazne. (funkcionise preko suda, ali nema slobodnih celija za sprovodjenje mjere za kaznjene po prekrsaju pa slijede zastare).
U ovom slucaju nije do policije, ipak je do pravosudja.
Tercius

#22143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

.
Last edited by Tercius on 03/10/2015 19:01, edited 1 time in total.
Tercius

#22144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Tercius wrote:
mg wrote:
Koliko je sud nekog osudio, nije tvoje a ni moje da vrednujemo. Kaznena politika jeste blaga, slazem se, ali to ne moze biti izgovor! Isto je i sa paukom. 10 dzipova ispod brisaca dobije kaznu, pa tako 10 puta u nekoliko dana, i ona nije 40, nego 400.
Nema izgovora za drotovski slamperaj. Postali ste gomila neradnika, koja dzaba jede i pije za usluge koje pruza. Naravno, cast izuzetcima. Ima tvojih kolega koji su mi prijatelji, pa znam sta i kako hoda.
U kojoj opcini radis? Ako nije tajna.
Pa u pravu si urinirati uz vjetar nam je opcija i dalje, i cekamo svoj red da budemo statistika i clanak na ovom forumu i ja i ti ( kad nas pogaze na ulici ovi sto se brane sa slobode jer od djipova trotoarom sa kolicima ne mozemo proci ), a uostalom dace dragi Allah da bude sve dobro ako Bog da samo nek ne puca, jel de?. :wink:
BadBoy

#22145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Tercius wrote:
Ako sam dobro shvatio ti si policajac. Haj mi odgovori nešto molim te :D Zašto uvijek kod pisanja kazni zovu na motorolu da provjere registracije? Da vide čije je vozilo? Zar je bitno? Ako si nepropisno parkirao, a pravda BI TREBALA biti slijepa, onda da si Žak Širak treba da dobiješ kaznu. Kakve veze ima čije je auto, što provjeravaju?
JThomas

#22146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

da vide da nije ukradeno :-D

dobar izgovor, pokriva... :-D
pepeljara

#22147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pepeljara »

BadBoy wrote:
Ako sam dobro shvatio ti si policajac. Haj mi odgovori nešto molim te :D Zašto uvijek kod pisanja kazni zovu na motorolu da provjere registracije? Da vide čije je vozilo? Zar je bitno? Ako si nepropisno parkirao, a pravda BI TREBALA biti slijepa, onda da si Žak Širak treba da dobiješ kaznu. Kakve veze ima čije je auto, što provjeravaju?

Zakon mu nalaze da provjeri cije je vozilo :D
shandrprcSA

#22148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

BadBoy wrote:
Tercius wrote:
to pitaj Almira Dzuhu :D
Tercius

#22149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

BadBoy wrote:
Tercius wrote:
Po sporazumu o medjusobnoj suradnji, vozila OS, OSA-e,Direkcije za koord.pol.tijela, EUFOR-a,NATO-a,SIPA-e,FMUP-a, KMUPov-a su izuzeti od pojedinih prekrsaja ( sto je po meni nonsens ) jer se ta storniranja P.N mogu uraditi i sluzbenim putem al nejse ajd, dalje da li je registrovano, odjavljeno, ili predmet bilo koje druge potrage uostalom da li uopste te reg.oznake pripadaju tom vozilu.To su razlozi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

@Tercius ako izuzmemo vozila stranih organizacija i diplomatskih predstavnistava a koji imaju diplomatske tablice i zasticena su Beckom konvencijom sva ostala nasa domaca vozila raznoraznih agencija u potpunosti spadaju pod primjenu saobracajnih propisa osim u zakonom definisanim slucajevima. Naprimjer policijsko auto pod rotacijom smije preticati i na punoj liniji a bez rotacija iako je policijsko auto ravnopravan je ucesnik u saobracaju. Interni dogovori o "nenapadanju" su cisto krsenje zakona.
Imali smo milion puta ovdje raspravu o pravima vozila pod pratnjom a zakon vrlo jasno kaze da vozila pod pratnjom ne koriste blinkere nego isklucivo rotacije na prvom i zadnjem autu pratnje a vozilo pod pratnjom koristi blinere. Ako to nije osigurano to vozilo se ne smatra "vozilom pod pratnjom" u zakonu o saobracaju BiH.
Dakle da zakljucimo da policija u svim sucajevima osim u slacaju ukljucenih rotacija ne smije krsiti saobracajne propise!!!
Locked