hajd da samo to nije znaoLatte wrote:a sto ti je tesko priznati da nisi znao da mozes pljeniti i tudje auto?
više puta sam ih i ja na forumu učio njihove ovlasti
on je još vjerovatno i dobar kakvi sve rade u mupu
hajd da samo to nije znaoLatte wrote:a sto ti je tesko priznati da nisi znao da mozes pljeniti i tudje auto?
To sam i ja primjetiomk ultra wrote:sve češće viđam motocikliste da vozaju po biciklističkoj stazi ili po trotoaru kad je gužva...supercali wrote:Zaustaviti sve ove motoriste na semaforu dole i pisat im kaznu pa nek se usput pozdravljaju i sa petobankom ili koliko je vec kazna za voznju po trotoaru
policija naravno samo prolazi cestom i ne reaguje...
Al zato znaju gdje ima dobrih kifli i pereca, gdje ima kafa za marku i dobar wifi.jao_situacije wrote:hajd da samo to nije znaoLatte wrote:a sto ti je tesko priznati da nisi znao da mozes pljeniti i tudje auto?
ne znaju ni to, u čobaniji se desna traka pretvorila u parking ono tamo kod pirpe i dva ribaraThorgerson wrote:Al zato znaju gdje ima dobrih kifli i pereca, gdje ima kafa za marku i dobar wifi.jao_situacije wrote:hajd da samo to nije znaoLatte wrote:a sto ti je tesko priznati da nisi znao da mozes pljeniti i tudje auto?
Bjezi ba, svaki dan ih redovno vidjam po kafama.
Al hajd, kakva drzava takva i policija i obratno. Nista cudno.
Bitno je da znaju zapisat parking ticket, to im je najveci domet.
jao_situacije wrote:hajd da samo to nije znaoLatte wrote:a sto ti je tesko priznati da nisi znao da mozes pljeniti i tudje auto?
Cek sec.malo.Evo najsvjeziji primjer, covjek osudjen za bludne radnje minimum i maksimum kazu od 6mj do 6 god, ovaj dobije 2,5 god.Opet nekakav tamo oduzme zivot nekome na ulici autom, brani se sa slobode sto ce na kraju rezultrati nekom minimalnom kaznom i sva odbrana sa slobode ce mu uci u kaznu zatvora i ono minimalno sto dobije odlezat ce na Igmanu tj.svaki vikend kuci.U ulici 20 auta na trotoaru od toga 10 dzipova, dodje pauk digne 3, 7 se pojavi, onih 10 djipova ostane na trotoaru jer KJKP RAD nije u stanju da skonta da gume na vozilima od 96 ( kada su kupili opremu ) u odnosu na ove iz 2015 su dosta drugaccije na nekim vozilima.Zakon o sabracaju ima sad sto ja znam bar 10 clanova koji pobijaju jedni druge jer je zastupnicima u parlamentu bitnija arogancija policije od onog sto pise u zakonu.JThomas wrote:cijeli državni aparat je takav. nije fer reći da je policija gora od ostatka državnog aparata jer nije. ali je isto tako vrijeđanje inteligencije i očinjeg vida ova priča kao oni bi, ali nemaju ovlasti. jašta bi, pretrgoše se.
Je'l platio 8 milja na licu mjesta?shandrprcSA wrote:Evo ti primjena sinocnih "ovlasti" a tice se kazni i oduzimanja autu...Sinoc s drugom se sticajem okolnosti vracam kuci autom koji vozi njegov komsija i zaustavlja ga patrola u Novom Sarajevu.Posto nije imao vozacku jer mu je, kako i sam kaze, zadrzana zbog kazni policajac provjeri taj neki registar i ispostavi se da doticni ima 8000KM kazniRece mi policajac da dezurni tuzilac (pravnici bolje znaju) nije odobrio oduzimanje auta jer nije imao "jakih"
prekrsaja...Znaci, ja mogu imati i 50k kazni al' ako su kazne pojas, zmigavac, svjetla itd auto mi ne oduzimaju. Divota
![]()
![]()
sunceKOtepsija wrote:
JThomas wrote:ja opet kažem, kritična masa ne osuđuje takvo ponašanje, nego se loži na njega. a državni aparat ne funkcioniše.
Koliko je sud nekog osudio, nije tvoje a ni moje da vrednujemo. Kaznena politika jeste blaga, slazem se, ali to ne moze biti izgovor! Isto je i sa paukom. 10 dzipova ispod brisaca dobije kaznu, pa tako 10 puta u nekoliko dana, i ona nije 40, nego 400.Tercius wrote:Cek sec.malo.Evo najsvjeziji primjer, covjek osudjen za bludne radnje minimum i maksimum kazu od 6mj do 6 god, ovaj dobije 2,5 god.Opet nekakav tamo oduzme zivot nekome na ulici autom, brani se sa slobode sto ce na kraju rezultrati nekom minimalnom kaznom i sva odbrana sa slobode ce mu uci u kaznu zatvora i ono minimalno sto dobije odlezat ce na Igmanu tj.svaki vikend kuci.U ulici 20 auta na trotoaru od toga 10 dzipova, dodje pauk digne 3, 7 se pojavi, onih 10 djipova ostane na trotoaru jer KJKP RAD nije u stanju da skonta da gume na vozilima od 96 ( kada su kupili opremu ) u odnosu na ove iz 2015 su dosta drugaccije na nekim vozilima.Zakon o sabracaju ima sad sto ja znam bar 10 clanova koji pobijaju jedni druge jer je zastupnicima u parlamentu bitnija arogancija policije od onog sto pise u zakonu.JThomas wrote:cijeli državni aparat je takav. nije fer reći da je policija gora od ostatka državnog aparata jer nije. ali je isto tako vrijeđanje inteligencije i očinjeg vida ova priča kao oni bi, ali nemaju ovlasti. jašta bi, pretrgoše se.
Vidi ovo sve gore sto sam ti pobrojao nema veze sa ovlastima, ovlasti su beton, samo sto primjenu tih ovlasti mora da prati masa drugih regulativa koje mi u ovoj drzavi u veccini slucajeva nemamo ili imamo al su nakaradni i to je ono sto vecina na ovom forumu jednostavno ne moze da svari.
Tercius wrote:Pa u pravu si urinirati uz vjetar nam je opcija i dalje, i cekamo svoj red da budemo statistika i clanak na ovom forumu i ja i ti ( kad nas pogaze na ulici ovi sto se brane sa slobode jer od djipova trotoarom sa kolicima ne mozemo proci ), a uostalom dace dragi Allah da bude sve dobro ako Bog da samo nek ne puca, jel de?.mg wrote:
Koliko je sud nekog osudio, nije tvoje a ni moje da vrednujemo. Kaznena politika jeste blaga, slazem se, ali to ne moze biti izgovor! Isto je i sa paukom. 10 dzipova ispod brisaca dobije kaznu, pa tako 10 puta u nekoliko dana, i ona nije 40, nego 400.
Nema izgovora za drotovski slamperaj. Postali ste gomila neradnika, koja dzaba jede i pije za usluge koje pruza. Naravno, cast izuzetcima. Ima tvojih kolega koji su mi prijatelji, pa znam sta i kako hoda.
U kojoj opcini radis? Ako nije tajna.
Ako sam dobro shvatio ti si policajac. Haj mi odgovori nešto molim teTercius wrote:Cek sec.malo.Evo najsvjeziji primjer, covjek osudjen za bludne radnje minimum i maksimum kazu od 6mj do 6 god, ovaj dobije 2,5 god.Opet nekakav tamo oduzme zivot nekome na ulici autom, brani se sa slobode sto ce na kraju rezultrati nekom minimalnom kaznom i sva odbrana sa slobode ce mu uci u kaznu zatvora i ono minimalno sto dobije odlezat ce na Igmanu tj.svaki vikend kuci.U ulici 20 auta na trotoaru od toga 10 dzipova, dodje pauk digne 3, 7 se pojavi, onih 10 djipova ostane na trotoaru jer KJKP RAD nije u stanju da skonta da gume na vozilima od 96 ( kada su kupili opremu ) u odnosu na ove iz 2015 su dosta drugaccije na nekim vozilima.Zakon o sabracaju ima sad sto ja znam bar 10 clanova koji pobijaju jedni druge jer je zastupnicima u parlamentu bitnija arogancija policije od onog sto pise u zakonu.JThomas wrote:cijeli državni aparat je takav. nije fer reći da je policija gora od ostatka državnog aparata jer nije. ali je isto tako vrijeđanje inteligencije i očinjeg vida ova priča kao oni bi, ali nemaju ovlasti. jašta bi, pretrgoše se.
Vidi ovo sve gore sto sam ti pobrojao nema veze sa ovlastima, ovlasti su beton, samo sto primjenu tih ovlasti mora da prati masa drugih regulativa koje mi u ovoj drzavi u veccini slucajeva nemamo ili imamo al su nakaradni i to je ono sto vecina na ovom forumu jednostavno ne moze da svari.
BadBoy wrote:
Ako sam dobro shvatio ti si policajac. Haj mi odgovori nešto molim teZašto uvijek kod pisanja kazni zovu na motorolu da provjere registracije? Da vide čije je vozilo? Zar je bitno? Ako si nepropisno parkirao, a pravda BI TREBALA biti slijepa, onda da si Žak Širak treba da dobiješ kaznu. Kakve veze ima čije je auto, što provjeravaju?
to pitaj Almira DzuhuBadBoy wrote:Ako sam dobro shvatio ti si policajac. Haj mi odgovori nešto molim teTercius wrote:Cek sec.malo.Evo najsvjeziji primjer, covjek osudjen za bludne radnje minimum i maksimum kazu od 6mj do 6 god, ovaj dobije 2,5 god.Opet nekakav tamo oduzme zivot nekome na ulici autom, brani se sa slobode sto ce na kraju rezultrati nekom minimalnom kaznom i sva odbrana sa slobode ce mu uci u kaznu zatvora i ono minimalno sto dobije odlezat ce na Igmanu tj.svaki vikend kuci.U ulici 20 auta na trotoaru od toga 10 dzipova, dodje pauk digne 3, 7 se pojavi, onih 10 djipova ostane na trotoaru jer KJKP RAD nije u stanju da skonta da gume na vozilima od 96 ( kada su kupili opremu ) u odnosu na ove iz 2015 su dosta drugaccije na nekim vozilima.Zakon o sabracaju ima sad sto ja znam bar 10 clanova koji pobijaju jedni druge jer je zastupnicima u parlamentu bitnija arogancija policije od onog sto pise u zakonu.JThomas wrote:cijeli državni aparat je takav. nije fer reći da je policija gora od ostatka državnog aparata jer nije. ali je isto tako vrijeđanje inteligencije i očinjeg vida ova priča kao oni bi, ali nemaju ovlasti. jašta bi, pretrgoše se.
Vidi ovo sve gore sto sam ti pobrojao nema veze sa ovlastima, ovlasti su beton, samo sto primjenu tih ovlasti mora da prati masa drugih regulativa koje mi u ovoj drzavi u veccini slucajeva nemamo ili imamo al su nakaradni i to je ono sto vecina na ovom forumu jednostavno ne moze da svari.Zašto uvijek kod pisanja kazni zovu na motorolu da provjere registracije? Da vide čije je vozilo? Zar je bitno? Ako si nepropisno parkirao, a pravda BI TREBALA biti slijepa, onda da si Žak Širak treba da dobiješ kaznu. Kakve veze ima čije je auto, što provjeravaju?
Po sporazumu o medjusobnoj suradnji, vozila OS, OSA-e,Direkcije za koord.pol.tijela, EUFOR-a,NATO-a,SIPA-e,FMUP-a, KMUPov-a su izuzeti od pojedinih prekrsaja ( sto je po meni nonsens ) jer se ta storniranja P.N mogu uraditi i sluzbenim putem al nejse ajd, dalje da li je registrovano, odjavljeno, ili predmet bilo koje druge potrage uostalom da li uopste te reg.oznake pripadaju tom vozilu.To su razlozi.BadBoy wrote:Ako sam dobro shvatio ti si policajac. Haj mi odgovori nešto molim teTercius wrote:Cek sec.malo.Evo najsvjeziji primjer, covjek osudjen za bludne radnje minimum i maksimum kazu od 6mj do 6 god, ovaj dobije 2,5 god.Opet nekakav tamo oduzme zivot nekome na ulici autom, brani se sa slobode sto ce na kraju rezultrati nekom minimalnom kaznom i sva odbrana sa slobode ce mu uci u kaznu zatvora i ono minimalno sto dobije odlezat ce na Igmanu tj.svaki vikend kuci.U ulici 20 auta na trotoaru od toga 10 dzipova, dodje pauk digne 3, 7 se pojavi, onih 10 djipova ostane na trotoaru jer KJKP RAD nije u stanju da skonta da gume na vozilima od 96 ( kada su kupili opremu ) u odnosu na ove iz 2015 su dosta drugaccije na nekim vozilima.Zakon o sabracaju ima sad sto ja znam bar 10 clanova koji pobijaju jedni druge jer je zastupnicima u parlamentu bitnija arogancija policije od onog sto pise u zakonu.JThomas wrote:cijeli državni aparat je takav. nije fer reći da je policija gora od ostatka državnog aparata jer nije. ali je isto tako vrijeđanje inteligencije i očinjeg vida ova priča kao oni bi, ali nemaju ovlasti. jašta bi, pretrgoše se.
Vidi ovo sve gore sto sam ti pobrojao nema veze sa ovlastima, ovlasti su beton, samo sto primjenu tih ovlasti mora da prati masa drugih regulativa koje mi u ovoj drzavi u veccini slucajeva nemamo ili imamo al su nakaradni i to je ono sto vecina na ovom forumu jednostavno ne moze da svari.Zašto uvijek kod pisanja kazni zovu na motorolu da provjere registracije? Da vide čije je vozilo? Zar je bitno? Ako si nepropisno parkirao, a pravda BI TREBALA biti slijepa, onda da si Žak Širak treba da dobiješ kaznu. Kakve veze ima čije je auto, što provjeravaju?