FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
suncica24

#22101 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Ovi tableti ispred mikrofona su fakat prst u oko.
5 0 5

#22102 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

tegoba.
suncica24

#22103 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

bas tako
p206

#22104 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Tuga...ali vrhunski fudbal nema saosjećanja, protivnik to nema...pogotovo kad su jači mečevi, velika je tu borba.

A ovo su igrači koji prave razliku, kao Abidal i Keita... to su igrači koji su skoro nečujno došli u klub, a pokazali su se kao sjajne kupovine, a Pedro i Busquets kao sjajne promocije. Slično je Bayern kupio Dantea i Gustava koji su jako unaprijedili ekipu, a nisu plaćeni skupo. Možda još neko ne pratim toliko Bayern.
Ekipa naravno treba neku zvijezdu, ali ovakvi igrači donose širinu u ekipi, koja je važna za osvajanje LP. Važnija od toga što se ima neka zvijezda.
skenderija04

#22105 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Nakon svega ovoga, zar se nije mogao napraviti ugovor na godinu dana? Znamo da nece igrati 50 tekmi ali koliko ce igrati Puyol i Xavi? Rosell je mogao ovo puno bolje rijesiti.
5 0 5

#22106 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

da ti srce pukne. sta drugo reci.
p206

#22107 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

skenderija04 wrote:Nakon svega ovoga, zar se nije mogao napraviti ugovor na godinu dana? Znamo da nece igrati 50 tekmi ali koliko ce igrati Puyol i Xavi? Rosell je mogao ovo puno bolje rijesiti.
Ne možeš porediti Puyola i Xavija sa njim, nekako ljudi u sebi imaju usađen osjećaj da onoga ko je teško bolestan ili nekad bio izbjegavaju i ne vjeruju mu dovoljno. Ružan i ogavan osjećaj, ali postoji. Sigurno bi mu bilo još teže kad bi znao da je 100% spreman, a trener mu ne vjeruje zbog bolesti koju je imao. Jer život je takav da saosjećanje i ljudskost ne prašta, i to se ispostavi kao slabost i pogodi te baš u najtežem trenutku. Možda si gledao nekad kako kad se mala antilopa rodi, majka joj ne pomaže uopšte da stane na noge, ako uspije uspije, ako ne lavovi i hijene će je pojesti. Ružno zvuči, ali je tako. Nismo se mi ljudi toliko odmakli od toga.
HB_BHF

#22108 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Rosell je bezosjećajan čovjek. On bi na mjesto onog natpisa "mes que un club" postavio "qatar airways" da mu ponude dobre pare. Čovjek je srušio stogodišnju Barcinu tradiciju nenošenja sponzora na dresu. Šta tek očekujete da uradi sa igračima koji su prolazni... Ljudski bi bilo dati mu još godinu dana ugovora, ali nedavno smo pričali o tome da Barca treba rekonstrukciju ekipe. Što se mene tiče, nema boljeg čovjeka od Rosella za te stvari. Jest da ovo sve ružno zvuči, ali takav je svijet danas.
Abidalu bi najbolje bilo da ode u neku nižu ligu odigrati još godinu - dvije i da se vrati u Barcu na poziciju koju su mu obećali.
Pitarrr82

#22109 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

Wenger ce ga jedva docekati :mrgreen:
Kemal Malovčić

#22110 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Abidal će ostati u najljepšem sjećanju. Nadam se da će se nekad utreneriti. :thumbup:
skenderija04

#22111 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sutrasnji raspored

11:00- Victor Valdes - Vjerovatno oprostaj i istresanje zuci na upravu

17:00 - Carles Puyol Objasnice nam sta je bilo sa operacijom koja nikome nije bila najavljena. Zanimljivo

18:00 Tito Vilanova Moguce iznenadjenje.

Oluja
suncica24

#22112 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Da se razumijemo, zavrsilo je bas onako poruzno, sa nekim gadnim osjecajem u zraku, ali opet koliko god gadan Rosell ispao u ovoj prici, realno Abidal zbog sopstvenog zdravlja i buducnosti ne bi bas trebao forsirati to ostajanje na terenu.
Sad, definitivno mu se je mogao produziti ugovor na jos godinu dana, pa da sjedi na klupi, ali ako se uzme da lijecnici i trenersko osoblje (sve vrhunski profesionalci) ne preporucuju vracanje na teren i da Abidalu realno nije nikakav poduhvat da su ga ostavili jos godinu dana da grije klupu... nisam bas sigurna koliko je Rosell u svemu ispao nekorektan.

Jbg, razumljivo je da u takvim trenucima svi mi trebamo nesto sto ce nas gurati dalje, ali nekako cini se da Abidal, a i Tito, previse forsiraju sopstvene mogucnosti.

Nego, slika za kraj (prilicno onako opisna, sto bi se reklo)

Image
Last edited by suncica24 on 30/05/2013 17:01, edited 1 time in total.
suncica24

#22113 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:Sutrasnji raspored

17:00 - Carles Puyol Objasnice nam sta je bilo sa operacijom koja nikome nije bila najavljena. Zanimljivo

Oluja
Sta je ovo, 3 u 1?
Hoce bas da dokrajce klub :D

(Btw, mislim da to sa Valdesom nece biti tako bolno.A sto se tice ostalog... spektakl je sasvim moguc)
ultima_palabra

#22114 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Oluja
Napeto ko u brijačnici :-D To zadnje je presica pred utakmicu ili?
skenderija04

#22115 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:

Oluja
Napeto ko u brijačnici :-D To zadnje je presica pred utakmicu ili?
Sutra ce prstati na sve strane
skenderija04

#22116 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ suncica 24

Sve sto si napisao/la oko Abidala je tacno i logicno
Meni ovakav rasplet ne smeta. Smeta mi sto su opet slagali. Vec treci put za mandata

1. Sponzor
2. Boixos Nois
3. Abidal . Nedavno je bilo ovako " Cim Abidal odigra prvu utakmicu ugovor ce biti pripremljen" J.M. Bartomeu

Ja ovim ljudima ne vjerujem
suncica24

#22117 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04, tu si u pravu si, sasvim. S tim da meni smeta još jedna stvar, a to je da se još uvijek izdvaja Barca kao ono "klub posebnog karaktera", drustveni kolektiv "koji igra za raju, a ne samo za lovu i taktiku"...
Mislim, red je da se suocimo s cinjenicom da Barca od kluba sa posebnim imageom (od izgleda dresa, preko omladinskog pogona, pa do odnosa (mn.) prema drustvu na lokalnom nivou) se pretvara u samo jos jednu nogometnu masinu.
Mislim, ocekivano i hajde da kazemo normalno za danasnje okolnosti u fudbalu i svijetu, ali vala pravo ide na nerve to sto se pravimo (pri tome kad kazem "mi" mislim na upravu) da eto to nije tako.

Car je go!

Sad se samo treba suociti s golotinjom.
omar little

#22118 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

.
Last edited by omar little on 30/05/2013 17:53, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#22119 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

suncica24 wrote:skenderija04, tu si u pravu si, sasvim. S tim da meni smeta još jedna stvar, a to je da se još uvijek izdvaja Barca kao ono "klub posebnog karaktera", drustveni kolektiv "koji igra za raju, a ne samo za lovu i taktiku"...
Mislim, red je da se suocimo s cinjenicom da Barca od kluba sa posebnim imageom (od izgleda dresa, preko omladinskog pogona, pa do odnosa (mn.) prema drustvu na lokalnom nivou) se pretvara u samo jos jednu nogometnu masinu.
Mislim, ocekivano i hajde da kazemo normalno za danasnje okolnosti u fudbalu i svijetu, ali vala pravo ide na nerve to sto se pravimo (pri tome kad kazem "mi" mislim na upravu) da eto to nije tako.

Car je go!

I ranije su u to vjerovali samo ljudi koji vjeruju u Deda Mraza, vilenjake, jednoroge i čudovište iz Loch Nessa :D

Ali Rosell je i njima razbio iluzije.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#22120 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Image
suncica24

#22121 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

I ranije su u to vjerovali samo ljudi koji vjeruju u Deda Mraza, vilenjake, jednoroge i čudovište iz Loch Nessa :D

Ali Rosell je i njima razbio iluzije.
Djed Mraz ne postoji????!!!! :shock:
skenderija04

#22122 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

suncica24 wrote:skenderija04, tu si u pravu si, sasvim. S tim da meni smeta još jedna stvar, a to je da se još uvijek izdvaja Barca kao ono "klub posebnog karaktera", drustveni kolektiv "koji igra za raju, a ne samo za lovu i taktiku"...

Car je go!

Tako je. Treba priznati da je Barsa rob price o imidzu koji je iznad dobra i zla. Ali pogledas u nazad vidis da je i prije bilo tako. Kad je Nuñez bio predsjednik klub je bio masina za pare.Ugovor sa Nike, tv prava....I tada su pricali kako smije raskinuti ugovor sa firmom MEYBA koja je iz Barcelone i napraviti ugovor sa multinacionanom KAPPA.Znaci ovo sto radi Rosell nije nIsta novo. Slika Barcelone sa UNICEFom i vrijednostima je tek zadnjih pet godina. Fino ali skupo. Laporta je zavalio klub i sad tu idilu treba i platiti. Sve je fino i krasno dok Messi zabija golove. A kad ne bude zabijao? Sad vidis sve puno jasnije. Rosell nema ono sto bi trebalo da ima pa da otvoreno kaze:" Bajka je zavrsena, stigao je racun koji treba platiti i radicu kako mislim da treba a vi me nemojte glasati. " Sada se kaao sto kazes krije,a to je najgore.
ascari

#22123 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:@ suncica 24

Sve sto si napisao/la oko Abidala je tacno i logicno
Meni ovakav rasplet ne smeta. Smeta mi sto su opet slagali. Vec treci put za mandata

1. Sponzor
2. Boixos Nois
3. Abidal . Nedavno je bilo ovako " Cim Abidal odigra prvu utakmicu ugovor ce biti pripremljen" J.M. Bartomeu

Ja ovim ljudima ne vjerujem
Koliko se sjecam, Sandro je u svojoj kandidaturi uveliko najavljivao sponzora. Za druga dva se slazem.

Mene uopste ne cudi odluka kluba da ovako okonca sa Abijem. Srce boli, ali boli i Rosella da placa 6-7 miliona za nekog na klupi. Da se ne lazemo, Alba i Adriano su sigurno ispred njega. Dolaskom novog stopera, siri se konkurencija i u sredini odbrane. Par utakmica za spomenutu svotu (ne znam tacno kolika je) je itekako iracionalno.
LSD

#22124 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Rosell ce ostati upamcen kao covjek koji je razbio mnoge mitove o Barci (koja je sama sve to stvorila i u kojima se tako dobro osjecala godinama)....no, neko je morao kad-tad (pošto niti jedan mit ništa dobro ne donosi) i neka je to uradio :thumbup: bolje prije, nego kasnije.
I dalje ce ga napadati, od medija, preko Laporte, pa do Krojfa.
Žao mi je samo što nije odgovorio Krojfu, koji ga je prozivao za prodaju "svetog dresa" koji je bio netaknut 100 i nešto godina - nekakvim arapima iz katara...što mu ne rece nešto u stilu "izvoli Johane, pa nam ti donesi svake godine 30 miliona u klub i odmah cemo odyebati katarce".
Last edited by LSD on 30/05/2013 18:24, edited 2 times in total.
skenderija04

#22125 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Prvo je bio Qatar Foundation o kojima je napricao bajke kao merhametli organizacija bez profita. Sad vidimo da i nije bas tako, da je samo prelaz ka Qatar Airwaisu. Nije skroz jasan
Post Reply