IRAN

Post Reply
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#22076 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Iran zarobio još jedan (UAE) tanker:
Kako prenosi novinska agencija Reuters, pozivajući se na iranske medijske izvore, Iranska revolucionarna garda zarobila je tijekom današnjeg dana još jedan tanker tvrdeći kako je isti krijumčario oko 250,000 litara benzina za Ujedinjene Arapske Emirate.

Prema neslužbenim izvorima riječ je o tankeru koji pripada Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Navodno se na njemu nalazilo 11 članova posade.
Challenger_

#22077 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Ne mogu, jače je od mene:

:pisnuo:
славянин

#22078 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Ne mogu, jače je od mene:

OOooo pozdrav Bosancerosi :D :D

Nego, chelli imam osjecaj da ces uskoro se manje smijati a vise plakati :per:
salik79

#22079 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
Challenger_ wrote:Ne mogu, jače je od mene:

OOooo pozdrav Bosancerosi :D :D

Nego, chelli imam osjecaj da ces uskoro se manje smijati a vise plakati :per:

Taj osjecaj ste imali od 2012 na ovamo. I, sta bi? Ameri bi bili bas totalni moroni kada bi udarili na Iran.
Kikibombona

#22080 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Veoma smijesno. A kada dobiju po labrnji, bice plac i kuknjava, pozivanje na moral i pravdu.

Iran se ponasa kao balo koji provocira starije, pa kada mu sastavis samarcinu, onda dreci i kuka okolo.

Samo neka Iran provocira americkog Grizlija, neka ga vuce za rep.
славянин

#22081 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:

Taj osjecaj ste imali od 2012 na ovamo. I, sta bi? Ameri bi bili bas totalni moroni kada bi udarili na Iran.
Samo lagano i opusteno nista se ne brini :D Bog ce zastiti sveti Iran (samo nemoj posle da kukas - cackate pa ce bezbolna palica izgleda raditi) :D
salik79

#22082 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Samo lagano i opusteno nista se ne brini :D Bog ce zastiti sveti Iran (samo nemoj posle da kukas - cackate pa ce bezbolna palica izgleda raditi) :D

Prije ce ovi vidjeti dno Perzijskog zaljeva i Arapskog mora ;-) 8-)
славянин

#22083 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:

Prije ce ovi vidjeti dno Perzijskog zaljeva i Arapskog mora ;-) 8-)
Insala masala :D
Challenger_

#22084 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

славянин wrote:Nego, chelli imam osjecaj da ces uskoro se manje smijati a vise plakati :per:
Jašta ću. Ja pripadam vječnoj pobjedničkoj strani. Ako budeš imao sreću da je ikada upoznaš, a nisi do sada za sigurno, tamo ćeš ugledati i mene i duboko se pokloniti ustreptalog srca.

Do tada šuti, čitaj i Bogu se moli za takav dar.
славянин

#22085 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:Nego, chelli imam osjecaj da ces uskoro se manje smijati a vise plakati :per:
Jašta ću. Ja pripadam vječnoj pobjedničkoj strani. Ako budeš imao sreću da je ikada upoznaš, a nisi do sada za sigurno, tamo ćeš ugledati mene i duboko se pokloniti ustreptalog srca.

Do tada šuti, čitaj i Bogu se moli za takav dar.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Challenger_

#22086 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Zanimljiv (i) britanski stav:

[quote]Inače, u vezi izrečenih optužbi na račun Irana, zvanični Peking ali i London (Sic!) upozoravaju da se ne smije prejudicirati krivica.[/quote]

Toliko.

______
Kikibombona

#22087 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

ZVANICNO

- napad su izveli iranski dronovi
- napad nije izveden sa teritorija Jemena

Sve ukazuje da je napad izveden iz Irana ili Iraka. Uskoro i zvanicna objava. Amerikanci i Saudijci imaju veliki broj dokaze koje jos uvijek obradjuju.
славянин

#22088 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Zanimljiv (i) britanski stav:

[quote]Inače, u vezi izrečenih optužbi na račun Irana, zvanični Peking ali i London (Sic!) upozoravaju da se ne smije prejudicirati krivica.

Toliko.

______[/quote]
Siktala je Rusija i dok su Milosevica rokali :D kao i Sadama :D pa i Gadafija :D - ma nista ozbiljno samo istresti malo paketica po naftnim i nuklearnim postrojenjima :wink:
AleksoMKD

#22089 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Dali je napad izveden klasicnim "dron ispali raketu" ili "zakaci par kila plasticnog eksploziva na obican dron i iz obliznjeg automobila sleti na rafineriju i stisni dugme"?

Jer ako je ovo drugo bi bilo bas u skladu sa dosadasnjim ratom.
славянин

#22090 Re: IRAN

Post by славянин »

AleksoMKD wrote:Dali je napad izveden klasicnim "dron ispali raketu" ili "zakaci par kila plasticnog eksploziva na obican dron i iz obliznjeg automobila sleti na rafineriju i stisni dugme"?

Prema preliminarnim podatcima dronovi sa eksplozivom su preletili preko sjevernog kuvajta iz Iraka i posle izvrsili napad na saudijsku rafineriju - dali je eksploziv zakacen pa ispusten iz dronova ili su dronovi bili u "samoubilackim" misijama ne zna se. Svi podatci (navodim iz stranih medija) govori da se radi o manjim dronovima koji lete izvan opsega radara a ne o "pravim" vojnim dronovima.

Image
Image
Image
Last edited by славянин on 16/09/2019 17:30, edited 2 times in total.
zrakomlat

#22091 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Image
salik79

#22092 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
AleksoMKD wrote:Dali je napad izveden klasicnim "dron ispali raketu" ili "zakaci par kila plasticnog eksploziva na obican dron i iz obliznjeg automobila sleti na rafineriju i stisni dugme"?

Prema preliminarnim podatcima dronovi sa eksplozivom su preletili preko sjevernog kuvajta iz Iraka i posle izvrsili napad na saudijsku rafineriju - dali je eksploziv zakacen pa ispusten iz dronova ili su dronovi bili u "samoubilackim" misijama ne zna se. Svi podatci (navodim iz stranih medija) govori da se radi o manjim dronovima koji lete izvan opsega radara a ne o "pravim" vojnim dronovima.

Image
Image
Image
Aha, znaju odakle su dronovi doletili, znaju koliki i koje vrste su bili, iako su izvan "opsega" radara. Logika. :lol:

Jos kada bi nam objasnili kako tolisni dronovi mogu izazvati toliku havariju, bilo bi :thumbup: :D
Kikibombona

#22093 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

славянин wrote:

Image
Image
Image
Mulanski rezim ide 'ol in', napada sve zesce. Zele da Amerika pod pritiskom ukloni sankcija. Mozda smatraju da Amerika nije spremna za rat i zato udaraju sve zesce. Vjerovatno koriste cinjenicu da americka javnost ne zeli rat i da ce Tramp izgubiti izbore ako naredi napad na Iran. Misle da je Tramp u ranjivom polozaju i zato djeluju sve provakitvnije da bi ga prisilili na kapitulaciju.

Definitivno se igraju sa vatrom. Kako Amerika ignorise sve cesce napade - Iran napada sve zesce.
славянин

#22094 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
Aha, znaju odakle su dronovi doletili, znaju koliki i koje vrste su bili, iako su izvan "opsega" radara. Logika. :lol:

Jos kada bi nam objasnili kako tolisni dronovi mogu izazvati toliku havariju, bilo bi :thumbup: :D
Kuvajtska pvo prijavila da je detektovala prelaz necega :) a sto se tice radara itd - valjda znas razliku izmedju nisanskih radara sirokopojasnih uskopojasnih itd - ili mislis da se moze gadjati droncic patriot sistemom ili s400, dalje 5 kg eksploziva kada bacis na kriticne tacke postrojenja - ne nastaje steta samo od tih 5 kg eksploziva nego od eksplozije postrojenja koje preradjuje naftu - logika ti je tanka - cudi me jer bog vas je podario tj poslao na zemlju - bog i iranci :D
salik79

#22095 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:

Kuvajtska pvo prijavila da je detektovala prelaz necega :) a sto se tice radara itd - valjda znas razliku izmedju nisanskih radara sirokopojasnih uskopojasnih itd - ili mislis da se moze gadjati droncic patriot sistemom ili s400, dalje 5 kg eksploziva kada bacis na kriticne tacke postrojenja - ne nastaje steta samo od tih 5 kg eksploziva nego od eksplozije postrojenja koje preradjuje naftu - logika ti je tanka - cudi me jer bog vas je podario tj poslao na zemlju - bog i iranci :D
Jeste, pametni, ti "droncici", koji nose "5 kg eksploziva" lete preko hiljadu kilometara, ili, u "najgorem" slucaju, nekoliko stotina kilometara. Velis, "kuvajtska PVO detektovala prelaz necega"... S cim, jadan ne bio, ako ne radarima?!

Priglupo mi o ovome raspravljati. Evo zakljucka nekoga ko je, pretpostavljam bolje upucen i pametniji, cak i od tebe:
It now appears that drones or another type of weapon, such as cruise missiles, were able to fly into what should have been some of the most well-defended—or at least the most secure—airspace in the world. This is airspace that covers numerous small countries, shipping lanes for oil and oil infrastructure. It is also airspace that should be well-defended by the United States and key allies with air-defense systems like the Patriot surface-to-air missile system.
https://nationalinterest.org/blog/middl ... new-danger
sportman1

#22096 Re: IRAN

Post by sportman1 »

nece doci do napada na iran jer su iranci toliko izritirani sankcijama da bi se borili kao ranjeni lavovi.
ustali bi i shiti u iraku sto bi bio jos jedan rat i front.

samo suplja prica.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22097 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

sportman1 wrote:nece doci do napada na iran jer su iranci toliko izritirani sankcijama da bi se borili kao ranjeni lavovi.
ustali bi i shiti u iraku sto bi bio jos jedan rat i front.

samo suplja prica.
taman više meta za američke dronove i avione
Nadzornik

#22098 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

:per:

Haman2

#22099 Re: IRAN

Post by Haman2 »

Sta mi znamo ko je izveo napad. Mi ne znamo nsita. Mi citamo ono sto nam drugi napsu a ti koji pisu imaju svoje interese i tako nastaju kometari u skladu sa njihovim interesima koje mi prihvatamo. Koliko je to objektivno tesko je znati.
CPT

#22100 Re: IRAN

Post by CPT »

Kikibombona wrote:ZVANICNO

- napad su izveli iranski dronovi
- napad nije izveden sa teritorija Jemena

Sve ukazuje da je napad izveden iz Irana ili Iraka. Uskoro i zvanicna objava. Amerikanci i Saudijci imaju veliki broj dokaze koje jos uvijek obradjuju.
obradjuju...

Image

taj rad
Post Reply