Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
laik1981

#22076 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 09/10/2022 11:10
Tačno. Čemu onda na spominjanje SDP-a o zakonu odmah potreba da se njegovo djelovanje razvodni uvođenjem poštapalice "i SDA je"?

Jeste SDA uradio svašta, ali on je već dokazano zlo. Problem je kada slično rade oni koji bi nas od SDA trebali spasiti.

I zato svaki put kada se na kritiku spaditelja kaže "i SDA je" logično se nameće misao "OK, onda su isti" :mrgreen:
Samo sto je fazon sto nisu isti.. Tas na vagi uveliko preteze na stranu SDA.. SDA se po zlu moze porediti samo sa HDZ-om, bar kada je FBiH u pitanju.. Traziti neke savrsene opcije je preglupo cak i za najvece utopiste koji nemaju ni mrvu dodira sa realnoscu..

I meni je retardirano pravdati greske jedne partije ili vlasti greskama koje pravi SDA.. Mislim da je to konktraproduktivno i da nije konstruktivno sekunde.. Tu padaju mnogi koji podrzavaju opoziciju i koji se deklarisu kao osvijesteni dio populacije.. Prije da je taj dio populacije isti kao i onaj koji glasa za SDA..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22077 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Hehhe kako se sam natjerao u zamku
Login77777

#22078 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2022 11:23 Hehhe kako se sam natjerao u zamku
Dino je problem, Vojin nije. :mrgreen:
Point.

#22079 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Login77777 wrote: 09/10/2022 11:18
Point. wrote: 09/10/2022 11:15
Znači Dino napustio SDA on je sad Mesaja a Vojin koji je napustio SNSD je, pazi sad, SDA igrač. Pa ti jarane ne znaš gdje lupaš više.

U nedostatku boljih kandidata, Vojin je bio najmanje zlo. Ne znam šta ti nije jasno, da nisam trebao glasati za sds opciju? I kakve su ovo gluposti o bacanju glasova, valjda svako glasa za koga hoće bez da mu neki određuje je li bačen glas ili ne. Ni jedan glas nije bačen. Bačeni glasovi su oni koji nisu nikako glasali.
Ja tebe pitam kako moze Dino biti zlo koji je bivsi SDA. A Vojin koji je bivsi SNSD nije zlo. Jos za njega glasas.
I naravno da je glas za Vojina bacen. Isto kao za Hadzikadica. Ljudi nemaju nikakve sanse za pobjedu.
Za koga sam trebao glasati eto hajde objasni mi ekspertu bačenih glasova?

Tema je NiP, zašto stalno ubacuješ neke druge stranke u diskusiju. Ti se kao ibretiš da neko daje glas desničarima a ti daješ glas desničarima, tj NiPu. Ti se kao ibretiš kako neko daje glas SDA a NiP i Dino su zapravo SDA u rukavicama. Čitava Dinina politika se svodi na lični obračun sa svojim bivšim mentorima familijom Izetbegović, a za ostalo se vidim stvara klima ako su mogli SDA možemo i mi. Što navodi na zaključak da je glas za NiP zapravo bačen glas, da je Dino SDA igrač. Vodeći se tvojom/vašom logikom.
zubi

#22080 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zubi »

Bloo wrote: 09/10/2022 09:55
aston_martin wrote: 09/10/2022 03:02 Ubica? Znaci trebao je ostaviti 15000 pasa u Sarajevu da grizu, sire fekalije po povrsinama? Je li to normalno? Nije, svugdje se u svijetu rijesavaju viska pasa lutalica, sto bismo mi bili uvijek izuzetak?
Zato sam insistirala da mi @mirza_15 objasni efikasno?

Psi lutalice su (bili) problem u Sarajevu koji je trebalo završiti. Problem je u tome kako.
Koja firma? Na koji nacin? Koji nacin je koristen za "rijesavanje" lutalica? Ko je najvise profitirao od toga? Standardna pitanja. :D Hocemo li se tako i Roma kutarisati?

Takode, kada smo vec kod lutalica, znas li kako je u nekim zapadnim zemljama?
Moras se registrovati, pas mora biti cipiran, placas dodatni porez, placas kazne ako sutnes psa vani a sluzba ga uhvati i skenira cip, pas mora imati odgovarajuce uslove itd...

Znači KULTURA IMANJA LJUBIMCA je na visokom nivou. Psi koji su u azilima bivaju uspavani nakon nekog vremena ako su neudomljivi ili se niko ne javi za njih, sto je OK. S tim, da azili ne lice na nase azile.

Kod nas je combo mentaliteta (kucni ljubimac je hajvan) i javasluka i nedostatka empatije...gdje je OK da se psi lutalice kupe kao sto se kupe, ubijaju kao sto se ubijaju (toljagama po glavi jer smo u 19. stoljecu) i ostavljaju na hrpama...

I ne, nisam luda teta oja se bori za prava zivotinja, nego mi je presmijesno da se rijesavanje problema psa lutalica nudi kao argument, a nacin na koji se to desilo bi u nekoj drugoj zemlju izazvao tuzbu. Mada sta drugo ocekivati od drzave koja ljude tretira kao sto tretira. :D
Hvala ti @Bloo sto si to ljepse i elokventnije objasnila, potpisujem svaku rijec :thumbup:

I mene je isprovociralo sto se masovni pomor pasa ponudio kao Konakovicev plus i zasluga...
Login77777

#22081 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

zubi wrote: 09/10/2022 11:37
Bloo wrote: 09/10/2022 09:55

Zato sam insistirala da mi @mirza_15 objasni efikasno?

Psi lutalice su (bili) problem u Sarajevu koji je trebalo završiti. Problem je u tome kako.
Koja firma? Na koji nacin? Koji nacin je koristen za "rijesavanje" lutalica? Ko je najvise profitirao od toga? Standardna pitanja. :D Hocemo li se tako i Roma kutarisati?

Takode, kada smo vec kod lutalica, znas li kako je u nekim zapadnim zemljama?
Moras se registrovati, pas mora biti cipiran, placas dodatni porez, placas kazne ako sutnes psa vani a sluzba ga uhvati i skenira cip, pas mora imati odgovarajuce uslove itd...

Znači KULTURA IMANJA LJUBIMCA je na visokom nivou. Psi koji su u azilima bivaju uspavani nakon nekog vremena ako su neudomljivi ili se niko ne javi za njih, sto je OK. S tim, da azili ne lice na nase azile.

Kod nas je combo mentaliteta (kucni ljubimac je hajvan) i javasluka i nedostatka empatije...gdje je OK da se psi lutalice kupe kao sto se kupe, ubijaju kao sto se ubijaju (toljagama po glavi jer smo u 19. stoljecu) i ostavljaju na hrpama...

I ne, nisam luda teta oja se bori za prava zivotinja, nego mi je presmijesno da se rijesavanje problema psa lutalica nudi kao argument, a nacin na koji se to desilo bi u nekoj drugoj zemlju izazvao tuzbu. Mada sta drugo ocekivati od drzave koja ljude tretira kao sto tretira. :D
Hvala ti @Bloo sto si to ljepse i elokventnije objasnila, potpisujem svaku rijec :thumbup:

I mene je isprovociralo sto se masovni pomor pasa ponudio kao Konakovicev plus i zasluga...
Da se i ja pridruzim. Sto se zivotinja tice, ovaj narod kasni 200 godina za normalnim svijetom.
Hakiz

#22082 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Login77777 wrote: 09/10/2022 11:43
zubi wrote: 09/10/2022 11:37

Da se i ja pridruzim. Sto se zivotinja tice, ovaj narod kasni 200 godina za normalnim svijetom.
Samo je stvar u tome da dok se narod kultiviše treba vrijeme, a u tom vremenu psi su problem.

Meni draga osoba sa posla ide ulicom koja vodi do autobuske stanice kojim se vraća kući. U toj ulici ima čopor, hrane ih iz okolnih zgrada, koji je često napadne kada je sama i nema automobila. Njoj se i sutra naveče i prekosutra itd treba vraćati opet s posla.

Kada se uvedu red i sistem super će biti, ali do tada:

Taj čopor treba pobiti. Kafilerija i injekcija.
Bloo
Globalna šefica

#22083 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Hakiz wrote: 09/10/2022 12:00
Samo je stvar u tome da dok se narod kultiviše treba vrijeme, a u tom vremenu psi su problem.

Meni draga osoba sa posla ide ulicom koja vodi do autobuske stanice kojim se vraća kući. U toj ulici ima čopor, hrane ih iz okolnih zgrada, koji je često napadne kada je sama i nema automobila. Njoj se i sutra naveče i prekosutra itd treba vraćati opet s posla.

Da ponovim za one koji slabije kontaju napisano:

Nije problem zašto, već kako. :)
A već se približavamo 2023. godini, uvođenje kontrole nad prodajom pasa, čipiranjem itd., ne bi trebao biti ogroman problem. Imamo inspekcije. Imamo zakone, ako treba doraditi. Potpisivanje ugovora prilikom udomljavanja i prodaje. Obavezno čipiranje. Trž blča bla...

Od držanja dva psa u stambenom prostoru bez saglasnosti ostalih stanara, kupovanje pasa na crno, nečipiranje, neposjedovanje uslova za imanje ljubimca...međutim na drugoj temi se forumašica žali kada je zovnula policiju zbog problematične porodice u neboderu, niko od drugih stanara nije htio da potvrdi njenu priču iako su se i sami žalili. Koja je poenta postojanja inspekcije koja bi kao i da nešto radi, ako je mentalitet ljudi ovakav.

Da, uvijek imamo prečih problema od pasa lutaliuca, ALI ako postoje barem rudimentarne osnove za kontrolu, treba početi nešto raditi.
Preodgajanje stanovnistva samo kroz kazne.

Hvatanje lutalica ima svoju proceduru. Uspavljivanje takode. Odlaganje takode.
Žica, toljaga i hrpa mrtvih pasa nisu rješenje. Mislim jesu nekim ljudima :D Brzo, krvavo i nehumano. :D
Nikola Testa

#22084 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nikola Testa »

Dino je od međunarodne zajednice iskorišten da bi se stvorila. atmosfera da je dogovor moguć, da postoje lideri među Bošnjacima koji su spremni na "kompromis". Bakir je u igri sa HDZ-om glupošću i nesposobnošću doveden do ivice, a Dino i Fahro su iskorišteni, svjesno, da ga se još malo poguraju ravno u provaliju.

Međutim, Izetbegović ja bio svjestan ( zapravo par ljudi oko njega, a ne on), posljedica dogovora po modelima HDZa i nije potpisao, te se zbog toga krenulo u nametanje. Ali glavnina posla je završena istupom Dine i Fahre.

Značaj broj ljudi unutar SDA navijali su za "kompromis", samo niko nije bio dovoljno hrabar kao Dino da pokaže pravo lice.

Dino nije uvučen u pregovore da bi potpisao, jer on i nije imao dovoljno ruku za takav potez, mislio je da nema šta izgubiti jer je odgovornost na njegovom bivšem šefu, pa bilo šta da kaže ili podrži uvijek može reći da ništa nije potpisao. Ipak u tom nije uspio svojom brzopletošću i zbog toga što mobitel ne ispušta iz ruku.

Njegova uloga je bila dvojaka, unutar zemlje omekšati bošnjačku javnost za nepravedna rješenja koja zaključavaju političke procese ne više samo u BiH već sada i u FBiH. A izvan zemlje je poslužio hrvatskim zvaničnicima da pred međunarodnim zvaničnicima, makar onim koji se ovdje nesto pitaju, mašu njegovim pristankom.

Fahro je preko Avaza širio priču kako se ne trebamo zavađati sa Zapadom. Također dobar primjer je pisanje Avaza u julu prije prvog pokušaja nametanja. Prva dva tri dana, nakon što je izašla vijest da će Schmidt nesto nametnuti u julu, Avaz je tu temu potpuno zanemario kao da se nista ne desava ne bi li to olako prošlo u javnosti.

Jedna brutalna i prljava igra u kojoj su učestvovali i grantaški mediji, raznorazni kvazianalitičari ( tipa Marić) uz dio intelektualaca tipa Kazaz. Jedni su tvrdili da se čitava priča izmislja jer se eto nista ni ne događa, a drugi da se Schmidt bezveze napada jer on želi pomoći zemlji.

Ali izdaju na ovom nivou je jako teško prikriti, na kraju relevantni ljudi izvan BiH kazali su da je Konakovic pridobijen "na hrvatsku stranu" puno prije martovskih pregovora.

Sad se postavlja pitanje ko je kriv ako niko nije potpisao. Pa krivi su svi u određenoj mjeri, ali Dino je odigrao najprljavije navijajući za poraz i radeći na porazu, nadajući se da ce ga stranci ugurati u vlast. Pogledajte jučerašnji intervju u Avazu, moli za komad vlasti.

Rezultati izbora mu nikako ne idu na ruku, očekivao je više i sad je nervozan.

Da li bi sve bilo isto da je Dino postupio drugačije i prijetio naprimjer neredima ako se potpiše nesto sto ide protiv države, možda, ko će znat. On je od SDA treba uzet monopol koji imaju u smislu narativa da jedini štite državu u trenucima krize, a on je uradio sve suprotno, zabetonirao ih je u tom smislu. Ali historija, ako ova država opstane, neće biti blaga prema njemu, siguran sam. Hrvatska historiografija hoće.
Hakiz

#22085 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Bloo wrote: 09/10/2022 12:37

Da ponovim za one koji slabije kontaju napisano:

Nije problem zašto, već kako. :)
A već se približavamo 2023. godini, uvođenje kontrole nad prodajom pasa, čipiranjem itd., ne bi trebao biti ogroman problem. Imamo inspekcije. Imamo zakone, ako treba doraditi. Potpisivanje ugovora prilikom udomljavanja i prodaje. Obavezno čipiranje. Trž blča bla...

Od držanja dva psa u stambenom prostoru bez saglasnosti ostalih stanara, kupovanje pasa na crno, nečipiranje, neposjedovanje uslova za imanje ljubimca...međutim na drugoj temi se forumašica žali kada je zovnula policiju zbog problematične porodice u neboderu, niko od drugih stanara nije htio da potvrdi njenu priču iako su se i sami žalili. Koja je poenta postojanja inspekcije koja bi kao i da nešto radi, ako je mentalitet ljudi ovakav.

Da, uvijek imamo prečih problema od pasa lutaliuca, ALI ako postoje barem rudimentarne osnove za kontrolu, treba početi nešto raditi.
Preodgajanje stanovnistva samo kroz kazne.

Hvatanje lutalica ima svoju proceduru. Uspavljivanje takode. Odlaganje takode.
Žica, toljaga i hrpa mrtvih pasa nisu rješenje. Mislim jesu nekim ljudima :D Brzo, krvavo i nehumano. :D
Malo ti slabije kontaš.

Riješi problem, najbržom metodom. Psi neče čekati, nastaviće napadati. Udomi ih ili ih pobij, samo pod hitno spriječi napade.

Kada spriječiš napade, onda troši vrijeme na smišljanje "humanih" metoda za budućnost.
Hakiz

#22086 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Nikola Testa wrote: 09/10/2022 12:57
Njegova uloga je bila dvojaka, unutar zemlje omekšati bošnjačku javnost za nepravedna rješenja koja zaključavaju političke procese ne više samo u BiH već sada i u FBiH. A izvan zemlje je poslužio hrvatskim zvaničnicima da pred međunarodnim zvaničnicima, makar onim koji se ovdje nesto pitaju, mašu njegovim pristankom.

Nije ovo nemoguće.
Bloo
Globalna šefica

#22087 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Hakiz wrote: 09/10/2022 13:27 Malo ti slabije kontaš.

Riješi problem, najbržom metodom. Psi neče čekati, nastaviće napadati. Udomi ih ili ih pobij, samo pod hitno spriječi napade.

Kada spriječiš napade, onda troši vrijeme na smišljanje "humanih" metoda za budućnost.
Malo si otisao preduboko u Hakizovstinu.

Moze brzo i humano ali ko ce se zamarati na Balkanu :).
Sacekat cemo onda 22. stoljece.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#22088 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Nikola Testa wrote: 09/10/2022 12:57 Dino je od međunarodne zajednice iskorišten da bi se stvorila. atmosfera da je dogovor moguć, da postoje lideri među Bošnjacima koji su spremni na "kompromis". Bakir je u igri sa HDZ-om glupošću i nesposobnošću doveden do ivice, a Dino i Fahro su iskorišteni, svjesno, da ga se još malo poguraju ravno u provaliju.

Međutim, Izetbegović ja bio svjestan ( zapravo par ljudi oko njega, a ne on), posljedica dogovora po modelima HDZa i nije potpisao, te se zbog toga krenulo u nametanje. Ali glavnina posla je završena istupom Dine i Fahre.

Značaj broj ljudi unutar SDA navijali su za "kompromis", samo niko nije bio dovoljno hrabar kao Dino da pokaže pravo lice.

Dino nije uvučen u pregovore da bi potpisao, jer on i nije imao dovoljno ruku za takav potez, mislio je da nema šta izgubiti jer je odgovornost na njegovom bivšem šefu, pa bilo šta da kaže ili podrži uvijek može reći da ništa nije potpisao. Ipak u tom nije uspio svojom brzopletošću i zbog toga što mobitel ne ispušta iz ruku.

Fahro je preko Avaza širio priču kako se ne trebamo zavađati sa Zapadom. Također dobar primjer je pisanje Avaza u julu prije prvog pokušaja nametanja. Prva dva tri dana, nakon što je izašla vijest da će Schmidt nesto nametnuti u julu, Avaz je tu temu potpuno zanemario kao da se nista ne desava ne bi li to olako prošlo u javnosti.

Jedna brutalna i prljava igra u kojoj su učestvovali i grantaški mediji, raznorazni kvazianalitičari ( tipa Marić) uz dio intelektualaca tipa Kazaz. Jedni su tvrdili da se čitava priča izmislja jer se eto nista ni ne događa, a drugi da se Schmidt bezveze napada jer on želi pomoći zemlji.

Ali izdaju na ovom nivou je jako teško prikriti, na kraju relevantni ljudi izvan BiH kazali su da je Konakovic pridobijen "na hrvatsku stranu" puno prije martovskih pregovora.

Sad se postavlja pitanje ko je kriv ako niko nije potpisao. Pa krivi su svi u određenoj mjeri, ali Dino je odigrao najprljavije navijajući za poraz i radeći na porazu, nadajući se da ce ga stranci ugurati u vlast. Pogledajte jučerašnji intervju u Avazu, moli za komad vlasti.

Da li bi sve bilo isto da je Dino postupio drugačije i prijetio naprimjer neredima ako se potpiše nesto sto ide protiv države, možda, ko će znat. On je od SDA treba uzet monopol koji imaju u smislu narativa da jedini štite državu u trenucima krize, a on je uradio sve suprotno, zabetonirao ih je u tom smislu. Ali historija, ako ova država opstane, neće biti blaga prema njemu, siguran sam. Hrvatska historiografija hoće.
Objasnjeno.
A_A_AKCIJA

#22089 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Nikola Testa wrote: 09/10/2022 12:57 Dino je od međunarodne zajednice iskorišten da bi se stvorila. atmosfera da je dogovor moguć, da postoje lideri među Bošnjacima koji su spremni na "kompromis". Bakir je u igri sa HDZ-om glupošću i nesposobnošću doveden do ivice, a Dino i Fahro su iskorišteni, svjesno, da ga se još malo poguraju ravno u provaliju.

Muda pod bubrege.

Hajmo za početak da razjasnimo jednu stvar. Od kada je to međunarodna zajednica neprijatelj BiH? U čemu je problem pozivati na dobre odnose sa MZ, koje smo oduvijek imali?

Od kada smo to na istoj strani kao Mile? Možda Kadirovci jesu, ali ja nisam.
Prije će biti da su oni oduvijek ma Miletovoj strani, samo je Fadil to slikovito pokazao. Na strani pljačke vlastitog naroda i saradnje sa neprijateljima za šaku dolara.

Sve problema sa MZ koje imamo, ako izbacimo islamofobiju koja je činjenica, dolazi od pasivnosti naše vanjske politike. Koja je žrtvovana kao i još mnogo toga od strane nesposobne SDA.
Nismo u stanju bili da države koje su izglasale rezolucije o Srebrenici, koje obilježavaju dan genocida, iskoristimo za naše ciljeve. Jer imamo ambasadore koji ne govore ni jedan strani jezik. SDA ambasadore.

Jesmo li očima vidjeli neki Bakirov kontra prijedlog IZ?
Nismo.
Jesmo li uzvratili na hrvatsku ofanzivu koja je trajala godinama?
Nismo.
Jesmo li pokušali preko Turske i PiC-a zaustaviti Šmita?
Nismo ni to. Erdoganovo mišljenje se ne pika, jer za to postoji procedura kako se to radi i Turska je nije provela.

Ako si ti zaboravio, internet nije.
Bakir je 2020. u Mostaru potpisao legitimno predstavljanje. Crno na bijelo. Dogovorio sve sa HDZ-om. I mudro ga implementirao na izborima u Mostaru.

To je Bakirov prijedlog za koji nije imao muda da ga objasni građanima. Zato se pravio lud, šutio ko mulac i sabotirao, čekajući da Šmit uradi posao za njega.

Ovo što ti pokušavaš prodati je pranje obraza Bakiru. Izvrtanje činjenica uz staru SDA taktiku, gdje su svi drugi krivi osim njih. Čuj, Fahro i Dino pogurali. Kako, čime? Sa svojih nula uticaja koje imaju?

Čekaj malo. Zašto bi Dino prijetio neredima? Gdje je tu SDA? Zar nemaju vlast, poluge, povjerenje naroda? Pa nećemo tako. Kada treba krasti i uživati, onda su vlast, a kada treba zauzeti stav, Dino treba zvati na nerede?

Znam, znam, opet ćete da samo pričam o SDA. Naravno, jer se sav njihov nerad, licemjerje i nesposobnost pokušava fakturisati nekom drugom. Stari SDA fazom, koji im je upalio bezbroj puta.

Pričam o SDA, jer su oni trenutno u vlasti i svake minute nam nanose ogromnu štetu. O tome se mora pričati, pogotovo kada se ta gigantska gomila nedržavnog, lopovskog, kokošarskog djelovanja pokušava na vagi izjednačiti sa glasinama, špekulacijama o navodnoj izdaji Konakovića.

A u sljedećem koraku to već postaje dovoljan razlog da ostavimo SDA na vlasti da nas uništava kao do sada.

To je poenta čitave priče. Ostaviti SDA još četiri godine na vlasti, izmišljanjem priča, laži, izdajnika, kako bi se prikazali kao manje zlo.

U stilu, njih makar znamo, a Dino će nas preko noći pokrstiti, one koje ne zakolje tu noć.

Da ponovim i pojednostavim.

Nema tih mađioničara na svijetu, PR stručnjaka, spin doktora, koji će sakriti SDA izdajničke poteze, za koje postoje dokazi.

DOKAZI!

Možete množiti koliko hoćete, ali nikada ne možete uvećati laži, whataboutizam, izjave Željane Zovko sa činjenicama:

SDA su štetočine koje su u koaliciji sa neprijateljima ove države. Njihov spas i saveznik. Stranka koja je uništila institucije države koje nas trebaju braniti. Koja je srozala naš međunarodni ugled na nivo afričkih diktatura.

I najgore, stranka koja je dokazano kriva za dvije dokumentirane izdaje države:

Reviziju presude i
Pristanak na legitimno predstavljanje.

Za to nam ne treba mišljenje analitičara poput Musića, ili sokolova i jastrebova. Imamo sve činjenice koje to dokazuju.

Stranka koja nije mrdnula prstom na oluju koja nam se spremala. Nije ponudila nikakvo kontra rješenje, nije tražila pomoć saveznika, nego je sve sabotirala i čekala šta će se desiti.

I sada poslije svega, pokušavaju po starom običaju nekome drugome ispostaviti račun, za nešto što su oni odradili od početka do kraja?!

Još imaju obraza ljutiti se na crne liste i Fadila, prijeteći da ćemo zbog tih kriminalaca postati saveznici Rusije i okrenuti leđa dokazanim prijateljima? Da budemo Kadirovci?

Može, ali malo sutra.
Prpa.ba

#22090 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Samo snazno partnerstvo sa zapadnim prijateljima. Nama zakon o dozvoli negiranja genocida, katolickoj manjini pravo da dominira nad Bosnjacima, i ocekujemo uskoro da se dodatno relaksiraju odnosi i kazne dusmani iz SDA i DF tako sto ce se pravoslavnim samoupravama dati drzavnu imovinu.

To je mala cijena za platiti, samo da konacno krenemo u pretpristupni proces za pristupne pregovore o pretpristupu zamjenskom ugovoru na istoku zapadnog balkana koji je samo nadopuna za EU. :mrgreen:

Zalosno je u kakvu situaciju smo se doveli. Usred najveceg napada na Bosnjake od Dejtona, Dritani pricaju o respiratorima i skorom formiranju vlasti pod patronatom HDZ-a i SNSD-a kao "pozitivnom procesu".
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22091 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Ti si se skroz izvitoperio
Login77777

#22092 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Sta bi s prpom? :mrgreen:
Login77777

#22093 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

Reci dragoj osobi da poprica sa ovima sto izbacivaju pse na ulice i nece ih vise biti na ulici.
Nego ako bi rjesavao ubijanjem. Sto ne pocnes sa onima sto ih izbacivaju na ulice. To ako uklonis nece se siriti ulicama. Nisu psi sami otisli na ulice. :thumbup:
tramvajtrojka

#22094 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 09/10/2022 15:01 Samo snazno partnerstvo sa zapadnim prijateljima. Nama zakon o dozvoli negiranja genocida, katolickoj manjini pravo da dominira nad Bosnjacima, i ocekujemo uskoro da se dodatno relaksiraju odnosi i kazne dusmani iz SDA i DF tako sto ce se pravoslavnim samoupravama dati drzavnu imovinu.

To je mala cijena za platiti, samo da konacno krenemo u pretpristupni proces za pristupne pregovore o pretpristupu zamjenskom ugovoru na istoku zapadnog balkana koji je samo nadopuna za EU. :mrgreen:

Zalosno je u kakvu situaciju smo se doveli. Usred najveceg napada na Bosnjake od Dejtona, Dritani pricaju o respiratorima i skorom formiranju vlasti pod patronatom HDZ-a i SNSD-a kao "pozitivnom procesu".
sta trebamo pricati protiv hambasada i prikloniti se majcici rusiji kao sto sda ekstremi pricaju , bas ne kontam tvoje pilanje naopako poslije izbora bas si otisao u ekstrem , da nazivas dinu pripadnika armije BiH dritanovcem ono bas dno dna :run:

al mojne doci za četiri godine da kukas , ako se nastavi vladavina petak 13 koalicije koja nas zadnjih osam godina vuce u nepovratnu provaliju , da kukas kako je trojka prelezala u hladovini , i da se nisu htjeli uzeti posla , najlakse je biti navijac sa strane i govoriti ne treba pa da se nastavi ova horor koalicija, hvala al ako ima i gram mogucnosti da se ukloni fadil i sva ta kriminalna stoka treba iskoristiti svaku priliku jer 2026 neces imati priliku za tim jer ovi vode drzavu u nestanak svakako , kad vec idemo u 3pm sa ovima sta fali pokušati napraviti preokret nista nas ne kosta jer kao društvo svakkao ga gubimo i 2026 necemo docekati s ovima
geoxx

#22095 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by geoxx »

_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2022 15:02 Ti si se skroz izvitoperio
Image

:lol:
dale cooper

#22096 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Koja paranoja i teorije zavjere. :-) Kakav jebeni potencijal ima NiP i Dino Konaković da sami bilo šta isporuče HDZ-u i SNSD-u?
Nisam fakat ni glasač ni fan Konakovića, ali ove stvari koje hoće da mu se prišiju prije nego što su bilo kakvi razgovori unutar same
opozicije i počeli je jebeno ludilo. :-) Dok u isto vrijeme već imamo "Dritana", imamo čovjeka koji jeste potpisao legitimno
predstavljanje i niko ni riječ o tome šta ako SDA i DF uđu u koaliciju na državnom nivou sa HDZ-om i SNSD-om i isporuče ono na
šta su već pristali, ali nisu imali muda da obznane.
Nikola Testa

#22097 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nikola Testa »

I nema puno toga da mu isporuci, Schmidt je većinu odradio.
Login77777

#22098 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

dale cooper wrote: 09/10/2022 15:21 Koja paranoja i teorije zavjere. :-) Kakav jebeni potencijal ima NiP i Dino Konaković da sami bilo šta isporuče HDZ-u i SNSD-u?
Nisam fakat ni glasač ni fan Konakovića, ali ove stvari koje hoće da mu se prišiju prije nego što su bilo kakvi razgovori unutar same
opozicije i počeli je jebeno ludilo. :-) Dok u isto vrijeme već imamo "Dritana", imamo čovjeka koji jeste potpisao legitimno
predstavljanje i niko ni riječ o tome šta ako SDA i DF uđu u koaliciju na državnom nivou sa HDZ-om i SNSD-om i isporuče ono na
šta su već pristali, ali nisu imali muda da obznane.
Briga ih za drzavu. Bitno im je da SDA i DF budu vlast.
pinkman

#22099 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

Sjajan komentar. :thumbup:

Konakovic izgleda jos ne konta da povecanje broja delegata odgovara i SDA. On je slab u svim kantonima, uz izuzetak KS.
mirza_15

#22100 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Nikola Testa wrote: 09/10/2022 15:23 I nema puno toga da mu isporuci, Schmidt je većinu odradio.
Po načelima mostarskog sporazuma koji je potpisao Bakir. Stoga mi nikako nije jasno gdje je Dinina krivica i na koji tačno će to način Dino nešto isporučiti HDZ-u. Zamolio bih @Prpa.ba da nam objasni tačno kako i šta će to Dino isporučiti sa matematikom u parlamentima i slično. Samo bez "rekao je to, a ja mislim da to znači ovo". Konkretno šta, kako, kojim i čijim rukama u parlamentima uključujući i domove naroda.
Post Reply