Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr. Kuca

#22076 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Citav sjever je vec preseravanje-
Logovan

#22077 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

duminjo wrote:Nista onda. Na grbavici bez pitara, na kosevu bez manijaka i bog te veselio.
Nema atmosfere
Nema Love domacinu
Manje CE doci i domacih simpatizera jer to nije to.

Bravo piitari. Kad negdje zapne, najlakse je bojkot opalit. Svjesni sta Ste prosli puta uradili, umjesto da se poklopite i budete zadovolji koliko god dobijete, vi bez i Malo obraza hocete Jos. Ko ona Mala bezobrazna djeca samo "daj". Nit razmisljate, moze li se, ima li se. Nego "daaj". Pa kad se ne dobije onda plac/kuknjava i bojkot.

Nije da ovim pravdam nekoga U zelji. Pogrijesili su. Trebali su skontati nacin kako da vam daju 2000. Ali pitari sa bojkom i konstantim plakanjem "daaaaj" ispadaju prave picketine. A ni jednog jedinog Pitara nisam ovdje vidio da ne napiso da su zasluzili manje karti zbog vlastitog ponasanja. :-)

I dalje Sam na 51% posto da CE i jedni i drugi biti na grbavici i da ce ove sramotne Tampon Zone (Koje su ovolike upravo zbog pitara i na taj nacin su sami sebi skratili broj. Al jok, idemo razmisljati "daaaaj" i plakat) smanjiti. A za kosevo Sam siguran 100% da nece biti kontramjere a kamo li 5% za manijake. Ako je neko ubijedjen U suprotno, mozemo bacit opkladu :mrgreen:
Opet o zaslugama. Bože sačuvaj. Pa dokle Bože....

Čuj da budemo zadovoljni koliko god da dobijemo. :lol: Znači da nam date 700 mi trebamo biti zadovoljni. :lol: Evo i vama 1700 pa budite zadovoljni.

Čuj ima li se. Normalno da se ima. Eto istok ste napravili od 4 milje mjesta.

Normalno da hoćemo još kad je 1000 malo. Tampon zone veće od našeg prostora. Ne ide to tako.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22078 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Sve na stranu i podjebavanja i prcanja ali ne kontam kako Pitarima da nikako dodje do glave da je za ovo prvi krivac MUP a tek mozda drugi Zeljo ali isto tako veliki krivac je i ponasanje Pitara na zadnjoj utakmici koji su se bas ponasali u skladu sa nazivom. I cemu cudjenje sa licnim kartama kad je to sasvim normalna stvar pogotovo kad su u pitanju utakmice visokog rizika. Hocete da se kurcite nema problema ali znajte da ste evidentirani.
Ali u svakom slkucaju 100% bi bila drukcija prica da je stanje na tabeli obrnuto.
Logovan

#22079 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

mali_milojica wrote:
Dr. Kuca wrote:Realno nema vise od 300 godisnjih sjevera ako ima i toliko, nemoj ba da sad pricamo o desetinama hiljada godisnjih.
Ja sam rekao da se svi ljudi sa godisnjim kartama za Sjever prebace na Istok,sektor G.
HZ dati Sjever,tampon zone zdenke sa jedne i druge strane. Cca 3000 mjesta.
Ne treba nam čitav sjever. :wink:
spree

#22080 Re: Sarajevski derbi

Post by spree »

zeljo umjesto 5% po pravilima fakticki ostaje bez 20% kapaciteta. realno zeljo najvise gubi, al' haj to objasni pitarima :-) .
duminjo

#22081 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

Logovan wrote:
duminjo wrote:Nista onda. Na grbavici bez pitara, na kosevu bez manijaka i bog te veselio.
Nema atmosfere
Nema Love domacinu

Bravo piitari. Kad negdje zapne, najlakse je bojkot opalit. Svjesni sta Ste prosli puta uradili, umjesto da se poklopite i budete zadovolji koliko god dobijete, vi bez i Malo obraza hocete Jos. Ko ona Mala bezobrazna djeca samo "daj". Nit razmisljate, moze li se, ima li se. Nego "daaj". Pa kad se ne dobije onda plac/kuknjava i bojkot.

Nije da ovim pravdam nekoga U zelji. Pogrijesili su. Trebali su skontati nacin kako da vam daju 2000. Ali pitari sa bojkom i konstantim plakanjem "daaaaj" ispadaju prave picketine. A ni jednog jedinog Pitara nisam ovdje vidio da ne napiso da su zasluzili manje karti zbog vlastitog ponasanja. :-)

I dalje Sam na 51% posto da CE i jedni i drugi biti na grbavici i da ce ove sramotne Tampon Zone (Koje su ovolike upravo zbog pitara i na taj nacin su sami sebi skratili broj. Al jok, idemo razmisljati "daaaaj" i plakat) smanjiti. A za kosevo Sam siguran 100% da nece biti kontramjere a kamo li 5% za manijake. Ako je neko ubijedjen U suprotno, mozemo bacit opkladu :mrgreen:

Čuj da budemo zadovoljni koliko god da dobijemo. :lol: Znači da nam date 700 mi trebamo biti zadovoljni. :lol: Evo i vama 1700 pa budite zadovoljni.

Normalno da hoćemo još kad je 1000 malo. Tampon zone veće od našeg prostora. Ne ide to tako.
Sam pao Sam se ubio. Ko vam je kriv sto Ste glumili mangupe.
Previse placete i Nesto trazite a kad covjek skonta, dobili Ste Ono sto Ste zasluzili. Jebiga
Dr. Kuca

#22082 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Samo 2 ulaza juga i jedan zapada i caao na kosevu. 1700 i mahanje. Jer, svaki derbi neki delegat baci baklju na zapad prema djeci i lozama. Al haj ti objasni ovim kratkovidnim, sto ne vidi sline od nosa.
hrasno38

#22083 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
Nema atmosfere
Nema Love domacinu

Koga boli kurac koliko bi vi htjeli ....necete vi odredjivati pravila gostujucih igraca niti cete odredjivati Zelji koliko ce vam dati. Da je Zeljo dao ispod 5% ja bi prvi rekao da trebate bojkovati derbi. A ovako dao vam je skoro duplu i opet vam malo. Eno pritisnite policiju nek skrati tampon zonu i taman cete dobiti karata koliko trazite. I dzaba vam i ona kokica i vase vlazni snovi ali JUG na Kosevu je cijeli Zeljin svidjalo se to vama ili ne. Dakle da sumiramo Zeljo nije prekrsio pravila gostujucih navijaca i dao vam je vise nego sto vam sljedi iako u biti niste "K" od onoga sto se u BiH zove komsija.
nema me tamo

#22084 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

duminjo wrote:
Logovan wrote:
Nema atmosfere
Nema Love domacinu

Previse placete i Nesto trazite a kad covjek skonta, dobili Ste Ono sto Ste zasluzili. Jebiga

Ko je ba dobio što je zaslužio, ma neka vratice se joooj necemo ni imat derbi i ćao.. :lol:
Logovan

#22085 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

duminjo wrote:
Isto važi i za vas, ako ćemo već tako.

Na Koševu dobijate ono što ste zaslužili, pa dođite ako hoćete.
hrasno38

#22086 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Dr. Kuca wrote:Samo 2 ulaza juga i jedan zapada i caao na kosevu. 1700 i mahanje. Jer, svaki derbi neki delegat baci baklju na zapad prema djeci i lozama. Al haj ti objasni ovim kratkovidnim, sto ne vidi sline od nosa.
To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22087 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Logovan wrote:
mali_milojica wrote:
Dr. Kuca wrote:Realno nema vise od 300 godisnjih sjevera ako ima i toliko, nemoj ba da sad pricamo o desetinama hiljada godisnjih.
Ja sam rekao da se svi ljudi sa godisnjim kartama za Sjever prebace na Istok,sektor G.
HZ dati Sjever,tampon zone zdenke sa jedne i druge strane. Cca 3000 mjesta.
Ne treba nam čitav sjever. :wink:
Ok ne treba,ali tako je najlakse organizovati utakmicu i sa strane kluba,policije i sviju ostalih. Jbt da se navijaci nebi sreli ispred stadiona,navijaci Zelje moraju uci 1.5h ranije na stadion i moraju ostati pola sata duze dok navijaci Sarajeva ne odu. Gdje je tu komocija,4h moras biti na stadionu i prebijati guzicu na plasticnoj stolici :-)
Dobro je neko rekao,zasto navijaci ne odrze press,kazu nece biti belaja,nece biti cupanja,bacanja baklji na druge,dajte da napravimo spektakl svi zajedno,smire se tenzije.
Vec sam rekao,SVI smo krivi za ovo sto se desava. Opet ce valjda preovladati razum i da cete dobiti i slovo O na Sjeveru ako nista
leškarenje

#22088 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Šta kmecite,nećemo doći....

Duminjo,ko su picke?
leškarenje

#22089 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
Dr. Kuca wrote:Samo 2 ulaza juga i jedan zapada i caao na kosevu. 1700 i mahanje. Jer, svaki derbi neki delegat baci baklju na zapad prema djeci i lozama. Al haj ti objasni ovim kratkovidnim, sto ne vidi sline od nosa.
To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....

Image
Smiješ se kladiti?
Logovan

#22090 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote:
Koga boli kurac koliko bi vi htjeli ....necete vi odredjivati pravila gostujucih igraca niti cete odredjivati Zelji koliko ce vam dati. Da je Zeljo dao ispod 5% ja bi prvi rekao da trebate bojkovati derbi. A ovako dao vam je skoro duplu i opet vam malo. Eno pritisnite policiju nek skrati tampon zonu i taman cete dobiti karata koliko trazite. I dzaba vam i ona kokica i vase vlazni snovi ali JUG na Kosevu je cijeli Zeljin svidjalo se to vama ili ne. Dakle da sumiramo Zeljo nije prekrsio pravila gostujucih navijaca i dao vam je vise nego sto vam sljedi iako u biti niste "K" od onoga sto se u BiH zove komsija.
1000 mjesta.... Normalno da je malo. Ovo ti ne možeš shvatiti kad ni ne ideš na utakmice. Možda par puta godišnje. :D

Jug se može staviti kao domaća. Nemoj mi o gradskom stadionu. Objašnjeno je jučer.

Uništavate derbi gledajući postotak, odnosno 5%. Uvijek se davalo više. Razumiješ li više dragi Bog ti pomogao.

Nek' ste vi komšije. Muka mi je od vas.
saabsa

#22091 Re: Sarajevski derbi

Post by saabsa »

hrasno38 wrote:

Image
A ko nama kao domacinu moze odrediti koliko karti da se stampa ?
Charuga
Globalni moderator

#22092 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Nije ovo baš tačno. Kad je posljednji put, taj neki delegat, bacio baklju na ložu Koševa, sljedeći derbi je tampon zona bila dva reda, umjesto jednog. E upravo je to bacanje baklje na ložu krivo što se smanjio broj mjesta na zapadu za još jedan sektor ili red, pa umjesto jednog sada su bila dva kao tampon zona. Da li na posljednjem derbiju, ili prije toga, je bačena baklja sa juga na istok, pa je posljednji derbi i jug bio smanjen za jedan red ili sektor prema istoku. Opet zbog tog koji je bacio baklju.

Vjerovatno sada imamo dva reda tampon zone na sjeveru Grbavice, zbog bacača baklji.
Logovan

#22093 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....
Nema veze što nije u vlasništvu.

Nema veze. Haloooo
hrasno38

#22094 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 202014.pdf

Član 11.
Svaki klub-organizator utakmice dužan je na zahtjev kluba-gosta obezbjediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni.
Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta.

Ajmo sad kolektivno idite ronite suze jer ce JUG biti Zeljin i an Kosevu ma koliko se vi upinjali u vasim zeljama!
leškarenje

#22095 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

U Zenici je odvojena tribina,jel tako?
Zagrade sa strane,puste samo centralni dio....jel tako?
Pustiš 1750 karti u prodaju i vozdra :thumbup:
Hrasno žali se Uefi.
Haj zdravo.
SmokingMan

#22096 Re: Sarajevski derbi

Post by SmokingMan »

Najbitnije je ko je organizator,sve ostalo pada u vodu.
Logovan

#22097 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

mali_milojica wrote: Ok ne treba,ali tako je najlakse organizovati utakmicu i sa strane kluba,policije i sviju ostalih. Jbt da se navijaci nebi sreli ispred stadiona,navijaci Zelje moraju uci 1.5h ranije na stadion i moraju ostati pola sata duze dok navijaci Sarajeva ne odu. Gdje je tu komocija,4h moras biti na stadionu i prebijati guzicu na plasticnoj stolici :-)
Dobro je neko rekao,zasto navijaci ne odrze press,kazu nece biti belaja,nece biti cupanja,bacanja baklji na druge,dajte da napravimo spektakl svi zajedno,smire se tenzije.
Vec sam rekao,SVI smo krivi za ovo sto se desava. Opet ce valjda preovladati razum i da cete dobiti i slovo O na Sjeveru ako nista
Ne izvodivo je. Rizično je previše. Jedini prilaz stadionu je kod sjevera, a da naš bude. Ne ide.

A ovo boldirano nećeš dočekati. Možda u filmu nekom vidiš. :D
radiša

#22098 Re: Sarajevski derbi

Post by radiša »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote: To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....
Nema veze što nije u vlasništvu.

Nema veze. Haloooo
Kako nema veze pa ne mozes postavljat uslove negdje ako to nije tvoje.
saabsa

#22099 Re: Sarajevski derbi

Post by saabsa »

hrasno38 wrote:http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 202014.pdf

Član 11.
Svaki klub-organizator utakmice dužan je na zahtjev kluba-gosta obezbjediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni.
Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta.

Ajmo sad kolektivno idite ronite suze jer ce JUG biti Zeljin i an Kosevu ma koliko se vi upinjali u vasim zeljama!
Pa dobicete veci broj stolica ali ne i karti . Kontas ?????
leškarenje

#22100 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 202014.pdf

Član 11.

Biće kavez u obliku karine na jugu :thumbup:
Post Reply