Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#22076 Re: Sarajevski derbi
Citav sjever je vec preseravanje-
- Logovan
#22077 Re: Sarajevski derbi
Opet o zaslugama. Bože sačuvaj. Pa dokle Bože....duminjo wrote:Nista onda. Na grbavici bez pitara, na kosevu bez manijaka i bog te veselio.
Nema atmosfere
Nema Love domacinu
Manje CE doci i domacih simpatizera jer to nije to.
Bravo piitari. Kad negdje zapne, najlakse je bojkot opalit. Svjesni sta Ste prosli puta uradili, umjesto da se poklopite i budete zadovolji koliko god dobijete, vi bez i Malo obraza hocete Jos. Ko ona Mala bezobrazna djeca samo "daj". Nit razmisljate, moze li se, ima li se. Nego "daaj". Pa kad se ne dobije onda plac/kuknjava i bojkot.
Nije da ovim pravdam nekoga U zelji. Pogrijesili su. Trebali su skontati nacin kako da vam daju 2000. Ali pitari sa bojkom i konstantim plakanjem "daaaaj" ispadaju prave picketine. A ni jednog jedinog Pitara nisam ovdje vidio da ne napiso da su zasluzili manje karti zbog vlastitog ponasanja.![]()
I dalje Sam na 51% posto da CE i jedni i drugi biti na grbavici i da ce ove sramotne Tampon Zone (Koje su ovolike upravo zbog pitara i na taj nacin su sami sebi skratili broj. Al jok, idemo razmisljati "daaaaj" i plakat) smanjiti. A za kosevo Sam siguran 100% da nece biti kontramjere a kamo li 5% za manijake. Ako je neko ubijedjen U suprotno, mozemo bacit opkladu
Čuj da budemo zadovoljni koliko god da dobijemo.
Čuj ima li se. Normalno da se ima. Eto istok ste napravili od 4 milje mjesta.
Normalno da hoćemo još kad je 1000 malo. Tampon zone veće od našeg prostora. Ne ide to tako.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#22078 Re: Sarajevski derbi
Sve na stranu i podjebavanja i prcanja ali ne kontam kako Pitarima da nikako dodje do glave da je za ovo prvi krivac MUP a tek mozda drugi Zeljo ali isto tako veliki krivac je i ponasanje Pitara na zadnjoj utakmici koji su se bas ponasali u skladu sa nazivom. I cemu cudjenje sa licnim kartama kad je to sasvim normalna stvar pogotovo kad su u pitanju utakmice visokog rizika. Hocete da se kurcite nema problema ali znajte da ste evidentirani.
Ali u svakom slkucaju 100% bi bila drukcija prica da je stanje na tabeli obrnuto.
Ali u svakom slkucaju 100% bi bila drukcija prica da je stanje na tabeli obrnuto.
- Logovan
#22079 Re: Sarajevski derbi
Ne treba nam čitav sjever.mali_milojica wrote:Ja sam rekao da se svi ljudi sa godisnjim kartama za Sjever prebace na Istok,sektor G.Dr. Kuca wrote:Realno nema vise od 300 godisnjih sjevera ako ima i toliko, nemoj ba da sad pricamo o desetinama hiljada godisnjih.
HZ dati Sjever,tampon zone zdenke sa jedne i druge strane. Cca 3000 mjesta.
- spree
#22080 Re: Sarajevski derbi
zeljo umjesto 5% po pravilima fakticki ostaje bez 20% kapaciteta. realno zeljo najvise gubi, al' haj to objasni pitarima
.
- duminjo
#22081 Re: Sarajevski derbi
Sam pao Sam se ubio. Ko vam je kriv sto Ste glumili mangupe.Logovan wrote:Opet o zaslugama. Bože sačuvaj. Pa dokle Bože....duminjo wrote:Nista onda. Na grbavici bez pitara, na kosevu bez manijaka i bog te veselio.
Nema atmosfere
Nema Love domacinu
Bravo piitari. Kad negdje zapne, najlakse je bojkot opalit. Svjesni sta Ste prosli puta uradili, umjesto da se poklopite i budete zadovolji koliko god dobijete, vi bez i Malo obraza hocete Jos. Ko ona Mala bezobrazna djeca samo "daj". Nit razmisljate, moze li se, ima li se. Nego "daaj". Pa kad se ne dobije onda plac/kuknjava i bojkot.
Nije da ovim pravdam nekoga U zelji. Pogrijesili su. Trebali su skontati nacin kako da vam daju 2000. Ali pitari sa bojkom i konstantim plakanjem "daaaaj" ispadaju prave picketine. A ni jednog jedinog Pitara nisam ovdje vidio da ne napiso da su zasluzili manje karti zbog vlastitog ponasanja.![]()
I dalje Sam na 51% posto da CE i jedni i drugi biti na grbavici i da ce ove sramotne Tampon Zone (Koje su ovolike upravo zbog pitara i na taj nacin su sami sebi skratili broj. Al jok, idemo razmisljati "daaaaj" i plakat) smanjiti. A za kosevo Sam siguran 100% da nece biti kontramjere a kamo li 5% za manijake. Ako je neko ubijedjen U suprotno, mozemo bacit opkladu
Čuj da budemo zadovoljni koliko god da dobijemo.Znači da nam date 700 mi trebamo biti zadovoljni.
Evo i vama 1700 pa budite zadovoljni.
Normalno da hoćemo još kad je 1000 malo. Tampon zone veće od našeg prostora. Ne ide to tako.
Previse placete i Nesto trazite a kad covjek skonta, dobili Ste Ono sto Ste zasluzili. Jebiga
- Dr. Kuca
#22082 Re: Sarajevski derbi
Samo 2 ulaza juga i jedan zapada i caao na kosevu. 1700 i mahanje. Jer, svaki derbi neki delegat baci baklju na zapad prema djeci i lozama. Al haj ti objasni ovim kratkovidnim, sto ne vidi sline od nosa.
- hrasno38
#22083 Re: Sarajevski derbi
Koga boli kurac koliko bi vi htjeli ....necete vi odredjivati pravila gostujucih igraca niti cete odredjivati Zelji koliko ce vam dati. Da je Zeljo dao ispod 5% ja bi prvi rekao da trebate bojkovati derbi. A ovako dao vam je skoro duplu i opet vam malo. Eno pritisnite policiju nek skrati tampon zonu i taman cete dobiti karata koliko trazite. I dzaba vam i ona kokica i vase vlazni snovi ali JUG na Kosevu je cijeli Zeljin svidjalo se to vama ili ne. Dakle da sumiramo Zeljo nije prekrsio pravila gostujucih navijaca i dao vam je vise nego sto vam sljedi iako u biti niste "K" od onoga sto se u BiH zove komsija.Logovan wrote:Opet o zaslugama. Bože sačuvaj. Pa dokle Bože....duminjo wrote:Nista onda. Na grbavici bez pitara, na kosevu bez manijaka i bog te veselio.
Nema atmosfere
Nema Love domacinu
Čuj da budemo zadovoljni koliko god da dobijemo.Znači da nam date 700 mi trebamo biti zadovoljni.
-
nema me tamo
#22084 Re: Sarajevski derbi
duminjo wrote:Sam pao Sam se ubio. Ko vam je kriv sto Ste glumili mangupe.Logovan wrote:Opet o zaslugama. Bože sačuvaj. Pa dokle Bože....duminjo wrote:Nista onda. Na grbavici bez pitara, na kosevu bez manijaka i bog te veselio.
Nema atmosfere
Nema Love domacinu
Previse placete i Nesto trazite a kad covjek skonta, dobili Ste Ono sto Ste zasluzili. Jebiga
Ko je ba dobio što je zaslužio, ma neka vratice se joooj necemo ni imat derbi i ćao..
- Logovan
#22085 Re: Sarajevski derbi
Isto važi i za vas, ako ćemo već tako.duminjo wrote:
Sam pao Sam se ubio. Ko vam je kriv sto Ste glumili mangupe.
Na Koševu dobijate ono što ste zaslužili, pa dođite ako hoćete.
- hrasno38
#22086 Re: Sarajevski derbi
To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....Dr. Kuca wrote:Samo 2 ulaza juga i jedan zapada i caao na kosevu. 1700 i mahanje. Jer, svaki derbi neki delegat baci baklju na zapad prema djeci i lozama. Al haj ti objasni ovim kratkovidnim, sto ne vidi sline od nosa.

- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#22087 Re: Sarajevski derbi
Ok ne treba,ali tako je najlakse organizovati utakmicu i sa strane kluba,policije i sviju ostalih. Jbt da se navijaci nebi sreli ispred stadiona,navijaci Zelje moraju uci 1.5h ranije na stadion i moraju ostati pola sata duze dok navijaci Sarajeva ne odu. Gdje je tu komocija,4h moras biti na stadionu i prebijati guzicu na plasticnoj stoliciLogovan wrote:Ne treba nam čitav sjever.mali_milojica wrote:Ja sam rekao da se svi ljudi sa godisnjim kartama za Sjever prebace na Istok,sektor G.Dr. Kuca wrote:Realno nema vise od 300 godisnjih sjevera ako ima i toliko, nemoj ba da sad pricamo o desetinama hiljada godisnjih.
HZ dati Sjever,tampon zone zdenke sa jedne i druge strane. Cca 3000 mjesta.
Dobro je neko rekao,zasto navijaci ne odrze press,kazu nece biti belaja,nece biti cupanja,bacanja baklji na druge,dajte da napravimo spektakl svi zajedno,smire se tenzije.
Vec sam rekao,SVI smo krivi za ovo sto se desava. Opet ce valjda preovladati razum i da cete dobiti i slovo O na Sjeveru ako nista
- leškarenje
#22088 Re: Sarajevski derbi
Šta kmecite,nećemo doći....
Duminjo,ko su picke?
Duminjo,ko su picke?
- leškarenje
#22089 Re: Sarajevski derbi
Smiješ se kladiti?hrasno38 wrote:To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....Dr. Kuca wrote:Samo 2 ulaza juga i jedan zapada i caao na kosevu. 1700 i mahanje. Jer, svaki derbi neki delegat baci baklju na zapad prema djeci i lozama. Al haj ti objasni ovim kratkovidnim, sto ne vidi sline od nosa.
- Logovan
#22090 Re: Sarajevski derbi
1000 mjesta.... Normalno da je malo. Ovo ti ne možeš shvatiti kad ni ne ideš na utakmice. Možda par puta godišnje.hrasno38 wrote:
Koga boli kurac koliko bi vi htjeli ....necete vi odredjivati pravila gostujucih igraca niti cete odredjivati Zelji koliko ce vam dati. Da je Zeljo dao ispod 5% ja bi prvi rekao da trebate bojkovati derbi. A ovako dao vam je skoro duplu i opet vam malo. Eno pritisnite policiju nek skrati tampon zonu i taman cete dobiti karata koliko trazite. I dzaba vam i ona kokica i vase vlazni snovi ali JUG na Kosevu je cijeli Zeljin svidjalo se to vama ili ne. Dakle da sumiramo Zeljo nije prekrsio pravila gostujucih navijaca i dao vam je vise nego sto vam sljedi iako u biti niste "K" od onoga sto se u BiH zove komsija.
Jug se može staviti kao domaća. Nemoj mi o gradskom stadionu. Objašnjeno je jučer.
Uništavate derbi gledajući postotak, odnosno 5%. Uvijek se davalo više. Razumiješ li više dragi Bog ti pomogao.
Nek' ste vi komšije. Muka mi je od vas.
-
saabsa
#22091 Re: Sarajevski derbi
A ko nama kao domacinu moze odrediti koliko karti da se stampa ?hrasno38 wrote:To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....Dr. Kuca wrote:Samo 2 ulaza juga i jedan zapada i caao na kosevu. 1700 i mahanje. Jer, svaki derbi neki delegat baci baklju na zapad prema djeci i lozama. Al haj ti objasni ovim kratkovidnim, sto ne vidi sline od nosa.
- Charuga
- Globalni moderator
#22092 Re: Sarajevski derbi
Nije ovo baš tačno. Kad je posljednji put, taj neki delegat, bacio baklju na ložu Koševa, sljedeći derbi je tampon zona bila dva reda, umjesto jednog. E upravo je to bacanje baklje na ložu krivo što se smanjio broj mjesta na zapadu za još jedan sektor ili red, pa umjesto jednog sada su bila dva kao tampon zona. Da li na posljednjem derbiju, ili prije toga, je bačena baklja sa juga na istok, pa je posljednji derbi i jug bio smanjen za jedan red ili sektor prema istoku. Opet zbog tog koji je bacio baklju.Dr. Kuca wrote:Samo 2 ulaza juga i jedan zapada i caao na kosevu. 1700 i mahanje. Jer, svaki derbi neki delegat baci baklju na zapad prema djeci i lozama. Al haj ti objasni ovim kratkovidnim, sto ne vidi sline od nosa.
Vjerovatno sada imamo dva reda tampon zone na sjeveru Grbavice, zbog bacača baklji.
- Logovan
#22093 Re: Sarajevski derbi
Nema veze što nije u vlasništvu.hrasno38 wrote: To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....
Nema veze. Haloooo
- hrasno38
#22094 Re: Sarajevski derbi
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 202014.pdf
Član 11.
Svaki klub-organizator utakmice dužan je na zahtjev kluba-gosta obezbjediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni.
Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta.
Ajmo sad kolektivno idite ronite suze jer ce JUG biti Zeljin i an Kosevu ma koliko se vi upinjali u vasim zeljama!
Član 11.
Svaki klub-organizator utakmice dužan je na zahtjev kluba-gosta obezbjediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni.
Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta.
Ajmo sad kolektivno idite ronite suze jer ce JUG biti Zeljin i an Kosevu ma koliko se vi upinjali u vasim zeljama!
- leškarenje
#22095 Re: Sarajevski derbi
U Zenici je odvojena tribina,jel tako?
Zagrade sa strane,puste samo centralni dio....jel tako?
Pustiš 1750 karti u prodaju i vozdra
Hrasno žali se Uefi.
Haj zdravo.
Zagrade sa strane,puste samo centralni dio....jel tako?
Pustiš 1750 karti u prodaju i vozdra
Hrasno žali se Uefi.
Haj zdravo.
- SmokingMan
#22096 Re: Sarajevski derbi
Najbitnije je ko je organizator,sve ostalo pada u vodu.
- Logovan
#22097 Re: Sarajevski derbi
Ne izvodivo je. Rizično je previše. Jedini prilaz stadionu je kod sjevera, a da naš bude. Ne ide.mali_milojica wrote: Ok ne treba,ali tako je najlakse organizovati utakmicu i sa strane kluba,policije i sviju ostalih. Jbt da se navijaci nebi sreli ispred stadiona,navijaci Zelje moraju uci 1.5h ranije na stadion i moraju ostati pola sata duze dok navijaci Sarajeva ne odu. Gdje je tu komocija,4h moras biti na stadionu i prebijati guzicu na plasticnoj stolici![]()
Dobro je neko rekao,zasto navijaci ne odrze press,kazu nece biti belaja,nece biti cupanja,bacanja baklji na druge,dajte da napravimo spektakl svi zajedno,smire se tenzije.
Vec sam rekao,SVI smo krivi za ovo sto se desava. Opet ce valjda preovladati razum i da cete dobiti i slovo O na Sjeveru ako nista
A ovo boldirano nećeš dočekati. Možda u filmu nekom vidiš.
- radiša
#22098 Re: Sarajevski derbi
Kako nema veze pa ne mozes postavljat uslove negdje ako to nije tvoje.Logovan wrote:Nema veze što nije u vlasništvu.hrasno38 wrote: To kada bude Kosevo u vasem vlasnistvu i kada se promjene pravila za gostujuce navijace peke...a dotle....
Nema veze. Haloooo
-
saabsa
#22099 Re: Sarajevski derbi
Pa dobicete veci broj stolica ali ne i karti . Kontas ?????hrasno38 wrote:http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 202014.pdf
Član 11.
- leškarenje
#22100 Re: Sarajevski derbi
Biće kavez u obliku karine na juguhrasno38 wrote:http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 202014.pdf
Član 11.