Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko predložio je u petak u govoru na sveučilištu u Lvivu na zapadu Ukrajine da se uvede engleski umjesto ruskog kao drugi jezik koji se uči u ukrajinskim školama.
Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22076 Re: Ukrajina
- AliceInChains
#22077 Re: Ukrajina
Pa naravno. Nista drugo budali nije ni preostalo, osim demagogije. Umjesto da je od pocetka njegovog mandata ispunio njegovo obecanje (=primirje), zbog cega su i u Istoku djelomicno za njega glasali, on probao sa daljnim naoruzanjem/ratnom opcijom. Da sam na njegovom mjestu, povukao bi glavu kao kornjaca, umjesto da se na taj nacin glupiram i gledao, da na bilo koji nacin uspostavim makar neki dogovor oko isporuke plina sa Rusima, da mi narod ne mrzne u zimi. Izvini pici, nista protiv tebe. Ali kako je zapad ovu igru od pocetka prljavo i perfidno odigrao...na kraju ce ove zime debelo ispastat Ukrajinski narod, zato sto su se neki preracunali u ambicijama. Optuzivat za to iskljucivo Ruse, koji su do ponovnog puca bili najveci investitori Ukrajine, je prosto kratkovidno.pici wrote:Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko predložio je u petak u govoru na sveučilištu u Lvivu na zapadu Ukrajine da se uvede engleski umjesto ruskog kao drugi jezik koji se uči u ukrajinskim školama.![]()
A Krim....pa za stacioniranje su Rusi dogovorili sporazum, u kojem bi do 2040 i neke ostali tamo sa mornaricom, uz debelu naplatu, naravno. Da ova celava budala sa naocarima nije odmah nakon puca kao prvo zaprijetio, da ce unistiti sve sporazume, koji su bili uspostavljeni za vrijeme Janukovica izmedu Rusije i Ukrajine (ukljucujuci tog oko Krima), Krim bi i vjerovatno danas bio dio Ukrajine.
- pici
#22078 Re: Ukrajina
AliceInChains wrote:Pa naravno. Nista drugo budali nije ni preostalo, osim demagogije. Umjesto da je od pocetka njegovog mandata ispunio njegovo obecanje (=primirje), zbog cega su i u Istoku djelomicno za njega glasali, on probao sa daljnim naoruzanjem/ratnom opcijom. Da sam na njegovom mjestu, povukao bi glavu kao kornjaca, umjesto da se na taj nacin glupiram i gledao, da na bilo koji nacin uspostavim makar neki dogovor oko isporuke plina sa Rusima, da mi narod ne mrzne u zimi. Izvini pici, nista protiv tebe. Ali kako je zapad ovu igru od pocetka prljavo i perfidno odigrao...na kraju ce ove zime debelo ispastat Ukrajinski narod, zato sto su se neki preracunali u ambicijama. Optuzivat za to iskljucivo Ruse, koji su do ponovnog puca bili najveci investitori Ukrajine, je prosto kratkovidno.pici wrote:Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko predložio je u petak u govoru na sveučilištu u Lvivu na zapadu Ukrajine da se uvede engleski umjesto ruskog kao drugi jezik koji se uči u ukrajinskim školama.![]()
A Krim....pa za stacioniranje su Rusi dogovorili sporazum, u kojem bi do 2040 i neke ostali tamo sa mornaricom, uz debelu naplatu, naravno. Da ova celava budala sa naocarima nije odmah nakon puca kao prvo prijetio, da ce unistiti sve sporazume, koji su bili uspostavljeni za vrjeme Janukovica izmedu Rusije i Ukrajine (ukljucujuci tog oko Krima), Krim bi i vjerovatno danas bio dio Ukrajine.
sve svodite na amerika i zapad naštimali igranku, te nacisti u kijevu te fašisti vladaju ukrajinom te sad masovne grobnice rusa po lugansku i donjecku te ovo ono a niko da malo promućne...nije li ovo igranka kremlja...dobili su krim i ušli u dio ukrajine i ucjenjuju je kao i čitavu europu sa gasom...nešto smrdi, Hamerika je predaleko a bogumi, baltičke zemlje, ukrajina, gruzija, rumunija, bugarska, finska, poljska poblizu...nisu oni desničari i nacisti iz kijeva iskopali masovne grobnice rusima oko kijeva, nego je rus ušao i zauzeo dio tudje teritorije...de malo muČkajte tim teorija zavere glavama...ili ono volim višHe rusko govno nego američku tortu...ako je tako...jebjtese
- AliceInChains
#22079 Re: Ukrajina
Mah, Ameri nisu nikako imali prste u igri. Sjecas li se "Fuck the EU" od Nuland, koja je rekla, da je Jazenjuk njihov covjek (a Evropa/Njemacka je tendirala na Timosenko-u i Klitcko-a) Ali EU kao skupina, koja bi od Ukrajine definitivno profitirala vise od Amerike, nije bas ujedinjena oko tog pitanja. I na kraju krajeva su se naslonili na Amere, u ocekivanju, da ce im oni odraditi prljavi posao. OK, sve fino. Svako ima svoje interese. Ali brate, zasto onda nisu spremni, da BEZUSLOVNO finansijski odrzavaju tu istu Ukrajinu, koju su namjerno odsjekli od Ruskog novca? Tu istu Ukrajinu, koju su Rusi dotle odrzavali/drzali na aparatima? Ali ne. Kao uslov za ozbiljne kredite im je MMF dao do znanja, da istocni dio Ukrajine(= industrijska zona) mora biti pod potpunom kontrolom Kijevapici wrote:
sve svodite na amerika i zapad naštimali igranku, te nacisti u kijevu te fašisti vladaju ukrajinom te sad masovne grobnice rusa po lugansku i donjecku te ovo ono a niko da malo promućne...nije li ovo igranka kremlja...dobili su krim i ušli u dio ukrajine i ucjenjuju je kao i čitavu europu sa gasom...nešto smrdi, Hamerika je predaleko a bogumi, baltičke zemlje, ukrajina, gruzija, rumunija, bugarska, finska, poljska poblizu...nisu oni desničari i nacisti iz kijeva iskopali masovne grobnice rusima oko kijeva, nego je rus ušao i zauzeo dio tudje teritorije...de malo muČkajte tim teorija zavere glavama...ili ono volim višHe rusko govno nego američku tortu...ako je tako...jebjtese
- AliceInChains
#22080 Re: Ukrajina
Jos kratko: Da su odmah nakon puca Janukovica organizirali vanredne izbore, bez ugnjetavanja "proruskih" stranaka i ubijanja/zastrasivanja ruskih kandidata (sto se konkretno desilo prije predsjednickih izbora) i komunisticke partije (znaci fer izbore), Rusija u mojim ocima nebi imala ama bas nikakvo opravdanje za bilo sta, sto se dosad desilo. Ovo ludilo (trenutna Ukrajinska vlada) nema veze sa zapadnim vrijednostima, i za to sigurno nije kriva Kina (da se ne pravimo ludi).
- pici
#22081 Re: Ukrajina
kome su rusi pomagali ti su se ojadu zabavili...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
-
Captain Ahab
#22083 Re: Ukrajina
I jesu vec u martu zakazali vanredne izbore za maj. A nikakvog ugnjetavanja nije bilo niti je vojska i primirisala Donbasu dok pro-Rusi nisu poceli redom zauzimati drzavne zgrade i razoruzavati policiju. To je pocelo vec u martu, a sam Strelkov se pojavio u Slaviansku s naoruzanom bratijom pocetkom aprila. Da ne zaboravimo Krim vec krajem februara...AliceInChains wrote:Jos kratko: Da su odmah nakon puca Janukovica organizirali vanredne izbore, bez ugnjetavanja "proruskih" stranaka i ubijanja/zastrasivanja ruskih kandidata (sto se konkretno desilo prije predsjednickih izbora) i komunisticke partije (znaci fer izbore), Rusija u mojim ocima nebi imala ama bas nikakvo opravdanje za bilo sta, sto se dosad desilo. Ovo ludilo (trenutna Ukrajinska vlada) nema veze sa zapadnim vrijednostima, i za to sigurno nije kriva Kina (da se ne pravimo ludi).
Jednostavno hronologija na terenu se ne slaze s tom pricom da su se pro-Rusi kao digli zbog ugnjetavanja jer nikakvog ugnjetavanja nije bilo.
- pici
#22084 Re: Ukrajina
Captain Ahab wrote:I jesu vec u martu zakazali vanredne izbore za maj. A nikakvog ugnjetavanja nije bilo niti je vojska i primirisala Donbasu dok pro-Rusi nisu poceli redom zauzimati drzavne zgrade i razoruzavati policiju. To je pocelo vec u martu, a sam Strelkov se pojavio u Slaviansku s naoruzanom bratijom pocetkom aprila. Da ne zaboravimo Krim vec krajem februara...AliceInChains wrote:Jos kratko: Da su odmah nakon puca Janukovica organizirali vanredne izbore, bez ugnjetavanja "proruskih" stranaka i ubijanja/zastrasivanja ruskih kandidata (sto se konkretno desilo prije predsjednickih izbora) i komunisticke partije (znaci fer izbore), Rusija u mojim ocima nebi imala ama bas nikakvo opravdanje za bilo sta, sto se dosad desilo. Ovo ludilo (trenutna Ukrajinska vlada) nema veze sa zapadnim vrijednostima, i za to sigurno nije kriva Kina (da se ne pravimo ludi).
Jednostavno hronologija na terenu se ne slaze s tom pricom da su se pro-Rusi kao digli zbog ugnjetavanja jer nikakvog ugnjetavanja nije bilo.
ma to ti je najbolje okacit nekome da je majoriziran, povampireni usrasa, fasHista il nacista i huuuuraaa jebo to sto je janukovic posro se na EU sporazum, okrenuo se rusiji na ocigledan uzas 80% ukrajinaca i po majdanu puco po narodu...onda se digo putin i nece niko ruse da bije pa uzeo krim...a ovi istocni prorusi jadni i naoruzani pod pokroviteljstvom moskve uzurpirali dio nezavisne zemlje i traze da se prikljuce matici...nekako mi sve deja vu...tako da @alica brez ljutnje ipak je visHe voljem rusko govno neg americku tortu....jos nesta, kas su svedjani koji nisu preko tri stotine godina ratovali... nadrndani na ruse e vala nema se vise sta rec.
-
Captain Ahab
#22085 Re: Ukrajina
Idemo dalje. Poljska upozorava Rusiju da slijede ostrije sankcije ukoliko se politika Moskve preka Ukrajini ne promijeni.
http://www.swissinfo.ch/eng/poland-warn ... e/41011564Poland warns Russia it could face tougher EU sanctions over Ukraine
WARSAW (Reuters) - The European Union will impose tougher sanctions on Russia unless Moscow's policy in Ukraine changes, Polish Foreign Minister Grzegorz Schetyna said on Tuesday.
Since a ceasefire was agreed between pro-Moscow separatists and Ukraine's government a month ago, most European leaders have focused on when the sanctions on Russia can be eased, with little discussion about making them tougher.
But breaches of the ceasefire in eastern Ukraine have renewed Western diplomatic pressure on Moscow. Western states accuse Russia of giving military support to the rebels, an allegation the Kremlin has denied.
"If Russia does not change its policy, sanctions will be toughened and they will make themselves felt even more in Russia," Schetyna said in an interview with Polish broadcast Polsat News.
"All the European countries are speaking with one voice, together with Australia, the United States and Canada. The free world says 'no' to this kind of policy," he said. "The Polish viewpoint is shared by other countries."
Poland, a NATO member which has borders with Russia and Ukraine, has been more hawkish than many other EU states on how to react to Russia's intervention in Ukraine.
Schetyna was appointed foreign minister last month. His predecessor, Radoslaw Sikorski, was elected speaker of the Polish parliament.
-
Captain Ahab
#22086 Re: Ukrajina
Bjeloruski i ukrajinski navijaci zajednicki skandiraju 'Putin huljo' i 'Slava Ukrajini' u Bjelorusiji
-
Avetinho
#22087 Re: Ukrajina
Bjelorusko-ukrajinsko-cionisticko-vehabijsko-atlantisticki imperijalisti.
-
Avetinho
#22089 Re: Ukrajina
Mora biti da su navijaci bili CIA agenti, ili bar placenici domaci izdajnici.
-
Captain Ahab
#22090 Re: Ukrajina
Imali smo vec istocne susjede u Ukrajini, evo sad malo i zapadnih

- AleksoMKD
#22091 Re: Ukrajina
Ukrajinske trupe na aerodromu u Donjecku.

-
Avetinho
#22092 Re: Ukrajina
Kontrolori letenja 
-
radostan dan
#22094 Re: Ukrajina
Captain Ahab wrote:Imali smo vec istocne susjede u Ukrajini, evo sad malo i zapadnih![]()
slika mi budi zebnju, kad je ukombinujem sa činjenicom da se -renta- odavno ne javlja.
aK si šta zamjerio, halali brate...
-
Kaligula I
#22095 Re: Ukrajina
...Ukrajina je dio americkog plana da se Rusija izolira, destabilizira i podijeli, jer raspolaže ogromnim prirodnim bogatstvima kao što su nafta i plin...Zapad želi slomiti Rusiju jer u njoj vidi prepreku na putu globalne dominacije i upravljanja iz jednog centra...SAD su opsjednute nastojanjem da održe ulogu globalnog hegemona...Amerika ne samo da nije poštovala ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet, nego je na indirektan način izvršila agresiju na Ukrajinu tako što je organizirala oružanu pobunu protiv nje na kijevskim ulicama...Čin agresije počeo je državnim udarom, pučom ili revolucijom, a što je financirano i podržavano iz SAD i EU!...To je faktat činjenica koja je dokazana slikama, izjavama, videima i koje je vise nemoguće demantirati...Taj čin agresije su pratile fašističke metode, ne samo prema ukrajinskim etničkim Rusima, već i prema SVIM protivnicima huntine politike...Jezik je tu najmanji problem, ali ubistva, prijetnje, izbacivanje iz Rade, kidnapiranje, spaljivanje sjedišta partija itd itd itd se nije moglo tolerirati...Sve sto se poslije zbiva je logična posljedica ovakve politike...Captain Ahab wrote:I jesu vec u martu zakazali vanredne izbore za maj. A nikakvog ugnjetavanja nije bilo niti je vojska i primirisala Donbasu dok pro-Rusi nisu poceli redom zauzimati drzavne zgrade i razoruzavati policiju. To je pocelo vec u martu, a sam Strelkov se pojavio u Slaviansku s naoruzanom bratijom pocetkom aprila. Da ne zaboravimo Krim vec krajem februara...AliceInChains wrote:Jos kratko: Da su odmah nakon puca Janukovica organizirali vanredne izbore, bez ugnjetavanja "proruskih" stranaka i ubijanja/zastrasivanja ruskih kandidata (sto se konkretno desilo prije predsjednickih izbora) i komunisticke partije (znaci fer izbore), Rusija u mojim ocima nebi imala ama bas nikakvo opravdanje za bilo sta, sto se dosad desilo. Ovo ludilo (trenutna Ukrajinska vlada) nema veze sa zapadnim vrijednostima, i za to sigurno nije kriva Kina (da se ne pravimo ludi).
...Ukrajinski narod je imao suverenu državu do 22.2. 2014...Suverenitet podrazumijeva vlast naroda na određenom teritoriju i da sam narod sebi bira predsjendika...Što su radili Obama, Merkel, Porošenko i drgi? Oni su oduzeli suverenitet ukrajinskom narodu tako što su mu putem državnog udara, dakle nedemokratskim metodama, instalirali novu vlast!...Vlast u Kijevu nema ni legitimitet naroda, a koji podrazumjeva podršku tog istog naroda...Jedino je Janukovič imao legitimitet naroda kojega je narod sebi izabrao za predsjednika na slobodnim, demokratskim izborima...Dok majdanski teroristi imaju legitimitet da predstavljaju samo sebe...Legitimitet se dobiva jedino i isključivo na izborima...Rusija je na strani ukrajinskih vođa koje je izabrao ukrajisnki narod, dakle Rusija je uz ukrajisnki narod, dok je Amerika na strani majdanskih terorista koji su silom došli na vlast, dakle Amerika je protiv ukrajinskog naroda...Majdanaški pobunjenici su, pod američkim instrukcijama, razbili i ukinuli Ukrajinu, jer su ukinuli suverenitet Ukrajine...
- dječak sa šibicama
#22096 Re: Ukrajina
To je vasa ekipa, picijeva, insomnijina, tvoja, avetinjina i koliko vas vec ima.Captain Ahab wrote:Imali smo vec istocne susjede u Ukrajini, evo sad malo i zapadnih![]()
Nego, niko da spomene juris desnicara na Vrhovnu radu. Kaos u Kijevu.
-
Kaligula I
-
Avetinho
#22098 Re: Ukrajina
Djecak, nesto si totalno prolupao. Ovi sigurno nisu moji. Sto se jurisa tice, spomeni ga ti, niko ti koliko znam ne brani.dječak sa šibicama wrote:To je vasa ekipa, picijeva, insomnijina, tvoja, avetinjina i koliko vas vec ima.Captain Ahab wrote:Imali smo vec istocne susjede u Ukrajini, evo sad malo i zapadnih![]()
-
Captain Ahab
#22099 Re: Ukrajina
Opusti se malo, ovaj komentar ti je na nivou kao da ja tebi kazem da su oni cetnici sa slika sto se bore sa Strelkovom tvoja ekipa...dječak sa šibicama wrote:To je vasa ekipa, picijeva, insomnijina, tvoja, avetinjina i koliko vas vec ima.Captain Ahab wrote:Imali smo vec istocne susjede u Ukrajini, evo sad malo i zapadnih![]()
-
Captain Ahab
#22100 Re: Ukrajina
Zamisljas nekakve globalne konspiracije, a potpuno zanemarujes legitimne teznje Ukrajinaca za promjenama. Zapad je u slucaju Ukrajine igrao sasvim otvoreno s ponudom priblizavanja EU sto je i sam Janukovic zagovarao dok nije u zadnji cas promijenio plocu.Kaligula I wrote:...Ukrajina je dio americkog plana da se Rusija izolira, destabilizira i podijeli, jer raspolaže ogromnim prirodnim bogatstvima kao što su nafta i plin...Zapad želi slomiti Rusiju jer u njoj vidi prepreku na putu globalne dominacije i upravljanja iz jednog centra...SAD su opsjednute nastojanjem da održe ulogu globalnog hegemona...Amerika ne samo da nije poštovala ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet, nego je na indirektan način izvršila agresiju na Ukrajinu tako što je organizirala oružanu pobunu protiv nje na kijevskim ulicama... Čin agresije počeo je državnim udarom, pučom ili revolucijom, a što je financirano i podržavano iz SAD i EU!...To je faktat činjenica koja je dokazana slikama, izjavama, videima i koje je vise nemoguće demantirati...Taj čin agresije su pratile fašističke metode, ne samo prema ukrajinskim etničkim Rusima, već i prema SVIM protivnicima huntine politike...Jezik je tu najmanji problem, ali ubistva, prijetnje, izbacivanje iz Rade, kidnapiranje, spaljivanje sjedišta partija itd itd itd se nije moglo tolerirati...Sve sto se poslije zbiva je logična posljedica ovakve politike...Captain Ahab wrote:I jesu vec u martu zakazali vanredne izbore za maj. A nikakvog ugnjetavanja nije bilo niti je vojska i primirisala Donbasu dok pro-Rusi nisu poceli redom zauzimati drzavne zgrade i razoruzavati policiju. To je pocelo vec u martu, a sam Strelkov se pojavio u Slaviansku s naoruzanom bratijom pocetkom aprila. Da ne zaboravimo Krim vec krajem februara...AliceInChains wrote:Jos kratko: Da su odmah nakon puca Janukovica organizirali vanredne izbore, bez ugnjetavanja "proruskih" stranaka i ubijanja/zastrasivanja ruskih kandidata (sto se konkretno desilo prije predsjednickih izbora) i komunisticke partije (znaci fer izbore), Rusija u mojim ocima nebi imala ama bas nikakvo opravdanje za bilo sta, sto se dosad desilo. Ovo ludilo (trenutna Ukrajinska vlada) nema veze sa zapadnim vrijednostima, i za to sigurno nije kriva Kina (da se ne pravimo ludi).
...Ukrajinski narod je imao suverenu državu do 22.2. 2014...Suverenitet podrazumijeva vlast naroda na određenom teritoriju i da sam narod sebi bira predsjendika...Što su radili Obama, Merkel, Porošenko i drgi? Oni su oduzeli suverenitet ukrajinskom narodu tako što su mu putem državnog udara, dakle nedemokratskim metodama, instalirali novu vlast!...Vlast u Kijevu nema ni legitimitet naroda, a koji podrazumjeva podršku tog istog naroda...Jedino je Janukovič imao legitimitet naroda kojega je narod sebi izabrao za predsjednika na slobodnim, demokratskim izborima...Dok majdanski teroristi imaju legitimitet da predstavljaju samo sebe...Legitimitet se dobiva jedino i isključivo na izborima...Rusija je na strani ukrajinskih vođa koje je izabrao ukrajisnki narod, dakle Rusija je uz ukrajisnki narod, dok je Amerika na strani majdanskih terorista koji su silom došli na vlast, dakle Amerika je protiv ukrajinskog naroda...Majdanaški pobunjenici su, pod američkim instrukcijama, razbili i ukinuli Ukrajinu, jer su ukinuli suverenitet Ukrajine...
I opet pricas o drzavnom udaru kojeg nije bilo. Ono sto jeste bilo je vojna okupacija Krima vec krajem februara, i ubrzo nakon toga naoruzani ljudi (pod vodjstvom ruskih drzavljana) u Donbasu - 'činjenica koja je dokazana slikama, izjavama, videima i koje je vise nemoguće demantirati...'
Shvati da Rusija uopste nije tako bitan medjunarodni faktor ili prijetnja da bi zapad imao razloga da je izolira i slomije. Pogotovo ne zato sto 'raspolaže ogromnim prirodnim bogatstvima kao što su nafta i plin' jer su zapadne naftne firme ionako vec bile prisutne u Rusiji, a i dalje su.
Rusija je sama dovela do svoje izolacije s ovom avanturom u Ukrajini, i zapad bi prvi jedva docekao smirivanje situacije i vracanje odnosa s Rusijom na prethodni nivo. A pravi razlog za tu rusku avanturu je taj sto bi prosperitetna, demokratska i slobodna Ukrajina potpuno ogolila Putinov korumpirani rezim pred ruskim gradjanima. Zbog toga Putin sve cini da ili zadrzi Ukrajinu u svojoj orbiti ili je potpuno destabilizira...