SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mali_balon

#22076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Tercius wrote:@Vjeciti studentu-o tebi tvoj nick dovoljno govori pa da zaobidjemo dalju raspravu.
@DaysleepeRu-Da bi nesto sprovodio onda to nesto moras znati i tumaciti cista logika ( sto vjerovatno ti ne mozes svariti nikako ), a vidim u tumacenju zakona ste top jbt.Nego kako motor slusa ;)

Zavisi u kojoj si ti poziciji ako si ti da sprovodis i postupis po zakonnu, nemas ti tu sta tumaciti....a ako si tu da tumacis onda ne bi bio drot nego pravnik, advokat, notar, tuzilac ili sudija
The BEN10

#22077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

mali_milojica wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:dok ne pocne ovako,nema tome kraja....

Ja bih dodao i racun za presovanje :D
:D :thumbup:
jao_situacije

#22078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

muštuluk
za 4 sata, u gradu sam vidio 5 različitih policajaca na ulici i jednog na biciklu
ako ovako nastave, za 20 godina će ih možda biti 100 na ulici

najdublje se izvinjavam jer sam bio seronja i jer sam ih prozivao da ne rade
očito je da se trude, 6 policajaca u 2 općine u toku 4 sata je stvarno fascinantna pojava
maksimalno koriste svoje kapacitete
zateznistub

#22079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

jao_situacije wrote:muštuluk
za 4 sata, u gradu sam vidio 5 različitih policajaca na ulici i jednog na biciklu

očito je da se trude, 6 policajaca u 2 općine u toku 4 sata je stvarno fascinantna pojava
Nahajrnadobro
jao_situacije

#22080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zateznistub wrote:
jao_situacije wrote:muštuluk

Nahajrnadobro
mislim da se jedan od njih čak naoštrio da napiše kaznu za nepropisno parkiranje na jednom skupom autu
što naravno oslikava ekspeditivnost mupa da se bave čak i onima koji nisu najobičnija fukara
svaka čast za mup pokazuju da nema jačih od zakona i da svi mogu dobiti kaznu
zateznistub

#22081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

jao_situacije wrote:
mislim da se jedan od njih čak naoštrio da napiše kaznu za nepropisno parkiranje na jednom skupom autu
što naravno oslikava ekspeditivnost mupa da se bave čak i onima koji nisu najobičnija fukara
Da mi se smo kuce docepat'...

nece to na dobro. ja ih naviko gledat samo u Square-u na dobrinji, niđe ih vise nema...
mg

#22082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Tercius wrote:
thekupus wrote:
Tercius wrote:@Vjeciti studentu-o tebi tvoj nick dovoljno govori pa da zaobidjemo dalju raspravu.
@DaysleepeRu-Da bi nesto sprovodio onda to nesto moras znati i tumaciti cista logika ( sto vjerovatno ti ne mozes svariti nikako ), a vidim u tumacenju zakona ste top jbt.Nego kako motor slusa ;)
preporucujem da konstruktivno odgovorite na njihove komentare, a ne skretanjem sa teme :)
Ma zatupljujem samo citajuci te pojedine komentare :thumbup:

Citanje zakona je stvar pismenosti, a tumacenje je stvar struke. A da bi se poceo zvat pravnikom, ide fakultet, pa dvije godine u struci, pa pravosudni, pa jos dvije ili tri pa mozda advokat, ili tuzilac ili sudija. Tek onda si struka, prije toga student ili pripravnik.

Tako da citaj sta ti pise, a ako imas ambiciju da filozofiras, onda molim te, ispuni gore navedene uslove pa se pravi pametan. Do tad, citaj i radi kako pise. Mup ima uposlene pravnike, ministarstvo zastupa pravobranilastvo.

Ti si zadnja stepenica, ispod tebe nema nista...

Zato i lijecite komplekse znackom, valja to progutat.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

http://www.slobodnaevropa.org/content/b ... 79636.html

s ovim je sve receno....nije problem u policiji nego u sprovodjenju zakona i propisa od strane sudstva i same drzave.
jao_situacije

#22084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zateznistub wrote:
jao_situacije wrote:
Da mi se smo kuce docepat'...

nece to na dobro. ja ih naviko gledat samo u Square-u na dobrinji, niđe ih vise nema...
parkiraj u čobaniji tamo kod pirpe i onih ostalih lokala, tu si siguran
maloprije sam prolazio ima 564321564 parkirana auta u desnoj traci, u zabrani
onu traku komotno mogu pretvoriti u parking, nikad u životu nisam tom ulicom prošao a da je desna traka slobodna
Tercius

#22085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

mg wrote:
Citanje zakona je stvar pismenosti, a tumacenje je stvar struke. A da bi se poceo zvat pravnikom, ide fakultet, pa dvije godine u struci, pa pravosudni, pa jos dvije ili tri pa mozda advokat, ili tuzilac ili sudija. Tek onda si struka, prije toga student ili pripravnik.

Tako da citaj sta ti pise, a ako imas ambiciju da filozofiras, onda molim te, ispuni gore navedene uslove pa se pravi pametan. Do tad, citaj i radi kako pise. Mup ima uposlene pravnike, ministarstvo zastupa pravobranilastvo.

Hehe cool :thumbup: Citas-Tumacis-Primjenjujes jer ako primjenjujes a ne znas sta primjenjujes jer nisi protumacio kako treba onda djaba ti sto citas iako si pismen, to je recimo presjek profila takvih kao ti, sto imaju neku usadjenu potrebu da lijece svoje socijalne komplexe na forumu a imaju malo iskrivljenu sliku onoga o cemu pricaju, kontash. :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Ma realno nasi saobracajni policajci se svi isto ponasaju.

Das mu vozacku-odmah te oslovljava imenom.

Pitas za neko pojasnjenje, ista nabubana pojasnjenja.

Da bi se znao tumacit zakon, nije dovoljan kurs, niti je svrha tog kursa da ti tumacis sta je zakonodavac htio. Jer da jeste, kurs bi se zao fakultet.
mg

#22088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Tercius wrote:
mg wrote:

Hehe cool :thumbup: Citas-Tumacis-Primjenjujes jer ako primjenjujes a ne znas sta primjenjujes jer nisi protumacio kako treba onda djaba ti sto citas iako si pismen, to je recimo presjek profila takvih kao ti, sto imaju neku usadjenu potrebu da lijece svoje socijalne komplexe na forumu a imaju malo iskrivljenu sliku onoga o cemu pricaju, kontash. :kiss:
Sudovi tumače zakone, meritornim presudama za svaki slučaj ponaosob! Ti ne tumačiš, samo primjenjuješ, onako kako piše! U slučaju da se neko ne misli kao ti, ne ide u PU na tumačenje, nego u sud.
Isto kao što sud vrši konačnu kvalifikaciju svakog djela.
Dakle, tvoje tumačenje je apsolutno ne bitno.

Stoga ne pravi se pametan bez pokrića, možda u tebi čuči dobar pravnik. Knjigu u ruke, upisni rokovi još traju. Budi čovjek, a ne drot! :D

P.S.

Zadnja rečenica je šala, a dvije prije toga dobronamjeran savjet. Nikad nije kasno.

Pozz
Tercius

#22089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

mg wrote:
Tercius wrote:
mg wrote:

Sudovi tumače zakone, meritornim presudama za svaki slučaj ponaosob! Ti ne tumačiš, samo primjenjuješ, onako kako piše! U slučaju da se neko ne misli kao ti, ne ide u PU na tumačenje, nego u sud.
Isto kao što sud vrši konačnu kvalifikaciju svakog djela.
Dakle, tvoje tumačenje je apsolutno ne bitno.

Stoga ne pravi se pametan bez pokrića, možda u tebi čuči dobar pravnik. Knjigu u ruke, upisni rokovi još traju. Budi čovjek, a ne drot! :D

P.S.

Zadnja rečenica je šala, a dvije prije toga dobronamjeran savjet. Nikad nije kasno.

Pozz
Ma neka si mi se nagovorio vala svaka cast.Ma zavrsio ja to u Travniku sve u roku, zivio :mrgreen:

P.S

Ovo zadnje je bila sala, nije Travnik nego Mostar pa prebacio u Kisljak, ja se uhljebio ne znam sta ces ti, mada nikad nije kasno.
Latte

#22090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Latte »

a sto ti je tesko priznati da nisi znao da mozes pljeniti i tudje auto?
O'zone
Globalni moderator

#22091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

vješalica

#22092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

O'zone wrote:Turili joj nešto u šišu

http://www.avaz.ba/clanak/198233/saraje ... la-nargilu

umjesto da je u školi sjede pušioničarke u nargila barovima
Kataklinger

#22093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kataklinger »

Ma turili joj u pišu al nije mogla podNJet :D
kox

#22094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kox »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/edinu-se ... /151002101
Frajer kontinuirano zlostavljao osmogodišnjeg dječaka , prijetio mu da će mu ubiti roditelje ako ikome išta kaže, pušten na slobodu do sudjenja i ponovo prijetio dječaku i njegovoj porodici i nakon svega dobio 2,5 godine zatvora. Po zakonu je mogao dobiti izmedju 6 mjeseci i 6 godina zatvora.
Naši zakoni nisu normalni, naše sudstvo još manje.
Lekler

#22095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Lekler »

komentar na fejsu "nek proba cunu to je bezopasno" hahhaaha
thekupus

#22096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

neko izletio sa ceste na auto-putu negdje oko kaknja ako nisam pogrijesio
Logovan

#22097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Ova nargila postaje sve veće zlo, a ovi što je puše, ni ne primjećuju, nego dodaju u brzinu više u sisanju crijeva. :oops: Kakva ovisnost jebo te.
sunceKOtepsija

#22098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

juce bila dzenaza
Image
Prijatelji Vedrana Klačara tvrde da se Vedran nije utrkivao tu noć kada je poginuo. Vedran Klačar je bio veliki ljubitelj brzih automobila i motora, a učestvovao je na legalnim trkama ubrzanja na 402 metra.

"Najteže je Vedranovoj supruzi s kojom ima malodobnog sina. Doktori su joj davali sredstva za smirenje. Žena samo plače i jeca. Ovo je velika tuga za sve nas koji smo poznavali Vedrana", rekao je neimenovani Vedranov prijatelj za Dnevni Avaz.

Dženaza namaz tragično nastradalom Vedranu Klačaru danas će biti klanjana na bakijskom mezarju Faletići II. Iza njega, osim supruge Naide i sina Khana, ostali su otac Kemal, te sestre Lejla i Vanessa.

Na Facebooku je napravljena stranica u znak sjećanja na preminulog Klačara. Na toj stranici je napisan veliki broj komentara, u kojima se Vedranovi prijatelji, rodbina i poznanici sjećaju tragično nastradalog 27-godišnjaka.
thekupus

#22099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

nije se utrkivao, sto ne znaci da nije vozio brzo, to znaci samo da nije pokusavao da bude brzi od nekog slicnog levata
sunceKOtepsija

#22100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

Locked