Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#22076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

U Mostaru se radi punom parom. Vidim Velnet radnici postavljaju nove kablove na stubove gdje ih do tada nije bilo, a inace je cijelo naselje pokriveno, tako da je ovo izgleda prosirenej kapaciteta - nema sta drugo biti?
tap3ah75

#22077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote:@tap3ah75

Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate kao korisnik usluga kompanije Telemach. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite precizne korisničke podatke kako bismo mogli detaljnije provjeriti Vaše navode.

Srdačan pozdrav,
Nit je ko zvao a niti dolazio. Sramota.

Evo sad na 313 SK1 nema apsolutno ništa ... a na digitalnim SK kanalima kockica do kockice. Ostalih kanala pola je kao ok a pola je negledljivo.
Otišao sam i do komšije ... kod njega slična situacija.

Napomenu bih da je sve otprilike počelo kad su vaši čačkali po razvodnoj kutiji u stubištu prije par mjeseci. Od tada ima problema i sa internetom povremenih.
supercali

#22078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Hoce li telemach uvoditi CI module umjesto resivera?
kakaljin

#22079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

supercali wrote:Hoce li telemach uvoditi CI module umjesto resivera?
Kada to uvedu, slavicemo ih kao operatera koji izlazi u susret svojim korisnicima i koji na zahtjev kornika uvodi nove stvari, kao sto govore za neke kanale koje su uveli, a niko ih nije trazio.
supercali

#22080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Pa ajmo se bar ovdje potruditi i napraviti pritisak da uvedu
Hs-ovci svi koji imaju modul siguran sam da su za to da ih i ostave a postojeci telemahovci bi siguran sam voljeli da dobiju iste jer kad "okusis" modul onda prelazak na resiver i ne pomisljas
Pokrenuti neku peticiju evo ja cu prvi

Telemach uvedite module
1
Cornholio_

#22081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cornholio_ »

Znajuci gdje i u kakvoj drzavi zivimo uvijek se ide na jeftiniju i goru varijantu. Pisaj po sirotinji
kakaljin

#22082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

supercali wrote:Pa ajmo se bar ovdje potruditi i napraviti pritisak da uvedu
Hs-ovci svi koji imaju modul siguran sam da su za to da ih i ostave a postojeci telemahovci bi siguran sam voljeli da dobiju iste jer kad "okusis" modul onda prelazak na resiver i ne pomisljas

Telemach uvedite module
1
2
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#22083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

kakaljin wrote:
supercali wrote:Pa ajmo se bar ovdje potruditi i napraviti pritisak da uvedu

1 Telemach uvedite module
2 Telemach uvedite module
3 Telemach uvedite module
Benq

#22084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

heat wrote:
kakaljin wrote:
supercali wrote:
1 Telemach uvedite module
2 Telemach uvedite module
4 Telemach uvedite module
fortaleza

#22085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Benq wrote:
heat wrote:
kakaljin wrote: 2 Telemach uvedite module
4 Telemach uvedite module
5 Telemach uvedite module
semirsar

#22086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Borili se mi anamotamo na nji'ovom forumceku dok su ga jos imali, ali djaba, lakse im bi ukinut' forumcek nego, nedajBoze, uvaziti zelje korisnika. Borili se i jos se borimo ovdeka na ovom i djaba, ne pije vode... al' neka, sto nas je vise to hi treba vise handriti, mere bit i popuste na kraju.
6. Telemach uvedite module
AnonymousBIH

#22087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Telemach, uvedite module.
Maharadza

#22088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Image

Ovaj modul ili nikakav! :D
fortaleza

#22089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

AnonymousBIH wrote:Telemach, uvedite module.
7 (SEDAM)
kakaljin

#22090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:Image

Dovoljno ce biti onaj koji ce otkljucavati digitalne kanale koji su u njihovoj programskoj semi
semirsar

#22091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:

Dovoljno ce biti onaj koji ce otkljucavati digitalne kanale koji su u njihovoj programskoj semi
:lol: Ama, procit'o ja VIP korisnika telemachetovog, up'o ovdeka samo da sabotira akciju, zaradi tijeh nekijeh bonusa u vidu Sky kanala :mrgreen:
Maharadza

#22092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
kakaljin wrote:

:lol: Ama, procit'o ja VIP korisnika telemachetovog, up'o ovdeka samo da sabotira akciju, zaradi tijeh nekijeh bonusa u vidu Sky kanala :mrgreen:
Moram te razocarati ali nisi prvi koji me je lafo 'pročitao' i napadao:

http://forum.klix.ba/telemach-all-about ... #p11503489

Znači pljuvao sam po resiveru kada ti nisi znao za ovu temu. Istina posljednji update je poboljšao rad ali neuporedivo je to sa CI modulom, to ću uvijek priznati. Samo će mo mi to teško vidjeti kada jedni uhljebi nemaju CI module, racku će nama privatnik iste uvesti, jedino da ih telecom ugrozi ponudom žestoko ili uvede CI module komplet za mojatv pa da ovi budu primorani šaltati se na module, ovako imaš i kod konkurencije resivere pa ne vidim da ima išta od toga...evo otkad avaks i ja tražimo pišljive cinestar premiere kanale pa ništa...eto daj Bože da nam ove brzine neta povećaju kao što će izgleda u srbiji, sloveniji itd.
Last edited by Maharadza on 29/08/2015 19:10, edited 1 time in total.
kakaljin

#22093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
semirsar wrote:
kakaljin wrote:

Znači pljuvao sam po resiveru kada ti nisi znao za ovu temu. Istina posljednji update je poboljšao rad ali neuporedivo je to sa CI modulom, to ću uvijek priznati. Samo će mo mi to teško vidjeti kada jedni uhljebi nemaju CI module, racku će nama privatnik iste uvesti, jedino da ih telecom ugrozi ponudom žestoko ili uvede CI module komplet za mojatv pa da ovi budu primorani šaltati se na module, ovako imaš i kod konkurencije resivere pa ne vidim da ima išta od toga...evo otkad avaks i ja tražimo pišljive cinestar premiere kanale pa ništa...
Kako mislis da ci modul funkcionise na iptv platformi!!!!!
Maharadza

#22094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

kakaljin wrote:
Maharadza wrote:
semirsar wrote: :lol: Ama, procit'o ja VIP korisnika telemachetovog, up'o ovdeka samo da sabotira akciju, zaradi tijeh nekijeh bonusa u vidu Sky kanala :mrgreen:

Znači pljuvao sam po resiveru kada ti nisi znao za ovu temu. Istina posljednji update je poboljšao rad ali neuporedivo je to sa CI modulom, to ću uvijek priznati. Samo će mo mi to teško vidjeti kada jedni uhljebi nemaju CI module, racku će nama privatnik iste uvesti, jedino da ih telecom ugrozi ponudom žestoko ili uvede CI module komplet za mojatv pa da ovi budu primorani šaltati se na module, ovako imaš i kod konkurencije resivere pa ne vidim da ima išta od toga...evo otkad avaks i ja tražimo pišljive cinestar premiere kanale pa ništa...
Evo kako:

http://www.broadbandtvnews.com/2013/09/ ... s-upgrade/

Najnovije na tržištu, pa eto ako 'idu prvi' neka ovo uvedu...
kakaljin

#22095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
kakaljin wrote:
Maharadza wrote:

Evo kako:

http://www.broadbandtvnews.com/2013/09/ ... s-upgrade/

Najnovije na tržištu, pa eto ako 'idu prvi' neka ovo uvedu...
Za ovo iskreno nisam znao, ako postoji nadam se da ce i telecom to uvesti.

Ali od telemacha ocekujem i zahtjevam da ostave ci moduli kod HS korisnika, a takodjer ocekujem da ih uvedu i ostalim korisnicima telemacha jer to oni vec imaju u sloveniji i srbiji, tako da ne izmisljaju nista nove vec to imaju u sistemu.
Last edited by kakaljin on 29/08/2015 19:30, edited 1 time in total.
Maharadza

#22096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Nisam iskreno znao da su kod drugih uveli te module, znači po nekoj logici je samo pitanje vremena. :thumbup:
kakaljin

#22097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:Nisam iskreno znao da su kod drugih uveli te module, znači po nekoj logici je samo pitanje vremena. :thumbup:
Da, da, HS ima module i slika je neuporedivo bolja nego na stb-u, koristi se tuner od tv-a koji je kvalitetniji od bilo kojeg koji se ugradjuje u stb-e.

Zato se hoce ci moduli jer je kvalitetnija slika i puno bolja opcija od stb-a. Zato je tolika frka oko tih ci modula. Zato se nadam da ce i ostali korisnici koji se nisu susreli sa ci modulom, podrzati ove sto se zalazu za uvodjenje ci modula, jer ce i njima biti bolje.
semirsar

#22098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote:
semirsar wrote: :lol: Ama, procit'o ja VIP korisnika telemachetovog, up'o ovdeka samo da sabotira akciju, zaradi tijeh nekijeh bonusa u vidu Sky kanala :mrgreen:

Znači pljuvao sam po resiveru kada ti nisi znao za ovu temu. Istina posljednji update je poboljšao rad ali neuporedivo je to sa CI modulom, to ću uvijek priznati. Samo će mo mi to teško vidjeti kada jedni uhljebi nemaju CI module, racku će nama privatnik iste uvesti, jedino da ih telecom ugrozi ponudom žestoko ili uvede CI module komplet za mojatv pa da ovi budu primorani šaltati se na module, ovako imaš i kod konkurencije resivere pa ne vidim da ima išta od toga...evo otkad avaks i ja tražimo pišljive cinestar premiere kanale pa ništa...eto daj Bože da nam ove brzine neta povećaju kao što će izgleda u srbiji, sloveniji itd.
Samo ukratko, o ovijem cerveno napisanom... Bijase je'no davno doba, ova tema se zvala "Globalnet..." i svako malo su je kljucali zbog bla bla truc truc u face pljuc pljuc cak i dosta prije nego je Bosko, tadasnji uposlenik istog, ovdeka javno prijetio i grozio se globalnet korisnicima, da ce him kicme peglat' ako se bidnu bunili. Sjeca l' se jos ko toga "bajnog" vremena :mrgreen:
A sto se tice ovog mog "prozivanja" sta s' se bolan odma' nas'o uvrijedjen k'o mlada, zeka bolan, samo sala. :thumbup:
made_in_sarajevo

#22099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

Ja imam ci modul na hs-u i ako predjemo komplet.na telemach nadam se da cu ga moci i dalje koristiti,ne bitno jel sa telemach ili hs kanalima. Ako nista manje zica ima :D
avaks

#22100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

fortaleza wrote:
AnonymousBIH wrote:Telemach, uvedite module.
7 (SEDAM)
Što mi fin broj ostavište drugovi :D
8
Locked