Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vauvau

#22051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

dadoka84 wrote:Ja koliko znam, vozač prilikom ukljucivanja sa povrsine na kojoj se ne vrsi saobracaj mora propustiti sva vozila koja se krecu kolovozom čak i ako nije regulisano saobracajnim znakom. Drugacije je ako se ukljucuje iz sporedne ulice, ali iz garaze, sa parkinga, trotoara itd mora propustiti vozila.
Znači na parkingu nema saobraćaja vrši se teleportacija pa ne važi zobs
Bravo :run:
JoeyTribbiani

#22052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JoeyTribbiani »

Ovo je na Dobrinji, pored Konzuma/Mercatora, koji li je sad ono klinac? Čovjek koji snima ne vozi po parkingu, nego ulicom koja ide iza tržnog centra do drugog parkinga. A ovaj hajvan sa Passatom izlazi sa parkinga. Do njega je.
drug_profi

#22053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

vauvau wrote:
drug_profi wrote:
r_faruk wrote::roll: da li se salis ili sam te pogresno shvatio?
Ma trola pa ko se uhvati.
I ti si izgleda na fakultetu u travniku kupio diplomu
Pazi se sad se diplome provjeravaju ljudi bez posla ostaju u policiji
Nisam, nemam. Glup sam ja i za Travnika...
vauvau

#22054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

JoeyTribbiani wrote:Ovo je na Dobrinji, pored Konzuma/Mercatora, koji li je sad ono klinac? Čovjek koji snima ne vozi po parkingu, nego ulicom koja ide iza tržnog centra do drugog parkinga. A ovaj hajvan sa Passatom izlazi sa parkinga. Do njega je.
Ta ulica kako je ti zoveš je parking ili dio parkinga i vrši se saobraćaj po svemu tome
Udari nekog pa provjeri ko će biti kriv
Sve pravnici i pametari
r_faruk

#22055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

vauvau wrote: Ta ulica kako je ti zoveš je parking ili dio parkinga i vrši se saobraćaj po svemu tome
Udari nekog pa provjeri ko će biti kriv
Sve pravnici i pametari
ma veze ti nemas drug...
promaha

#22056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by promaha »

pa mogao bi cak ovdje biti upravu ...

jer imao sam slican problem kod firme u "industrijskoj" zoni gdje je kolegu udario isto jedan pametolog koji je mislio da je na putu s prvenstvom ali posto se radi o nekategorisanom putu bez znakova osnovno pravilo koje je policija primjenjivala je pravilo desne strane ...
vauvau

#22057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

promaha wrote:pa mogao bi cak ovdje biti upravu ...

jer imao sam slican problem kod firme u "industrijskoj" zoni gdje je kolegu udario isto jedan pametolog koji je mislio da je na putu s prvenstvom ali posto se radi o nekategorisanom putu bez znakova osnovno pravilo koje je policija primjenjivala je pravilo desne strane ...
Haj to objasni kamermanima našim
dadoka84

#22058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

vauvau wrote:
dadoka84 wrote:Ja koliko znam, vozač prilikom ukljucivanja sa povrsine na kojoj se ne vrsi saobracaj mora propustiti sva vozila koja se krecu kolovozom čak i ako nije regulisano saobracajnim znakom. Drugacije je ako se ukljucuje iz sporedne ulice, ali iz garaze, sa parkinga, trotoara itd mora propustiti vozila.
Znaš li ti normalno voditi konverzaciju, ili samo vrijeđaš sagovornike i nazivaš ih raznim imenima?
vauvau

#22059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

dadoka84 wrote:
vauvau wrote:
Znaš li ti normalno voditi konverzaciju, ili samo vrijeđaš sagovornike i nazivaš ih raznim imenima?
Gdje sam ja koga nazvao imenom
Nikad nisam ničije lične podatke objavio
Dokaži ako jesam
drug_profi

#22060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Nafata on vas lopatom.
A lijepo sam vas upozorio.
dadoka84

#22061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Hajd, ako to njega veseli...halal mu bilo.
kakavdanakneiskustvu

#22062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakavdanakneiskustvu »

naivnost onih koji ovakve pustaju da se uključe

Image
upload a photo
Santic_Aleksa

#22063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Santic_Aleksa »

Vauvau očigledno nije čuo za klasifikaciju puteva po važnosti. Ne može vozilo koje se uključuje sa parkinga imati prednost sve da je sa svete desne strane, ili ako ulazi sa puta manje važnosti, odnosno sporednog puta.
Bakir1

#22064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

U zadnje vrijeme mnogo me nerviraju oni sto skrecu preko pune linije u avlije, kladionice, radnje, skole, pumpe...
Nameci se skrenuti na magistralnom putu i jebi se ti polako :run:
Skoro su na istoj deredzi sa sporacima i drkacima po mobitelu :mrgreen:
Santic_Aleksa

#22065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Santic_Aleksa »

Usput, apel debilima da koriste žmigavce, nisu džaba metnuti na auto. :roll:
dadoka84

#22066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Santic_Aleksa wrote:Usput, apel debilima da koriste žmigavce, nisu džaba metnuti na auto. :roll:
Ništa to na bmw, audi, vw a i škodu ne ugrađuju odavno.
Santic_Aleksa

#22067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Santic_Aleksa »

dadoka84 wrote:
Santic_Aleksa wrote:Usput, apel debilima da koriste žmigavce, nisu džaba metnuti na auto. :roll:
Ništa to na bmw, audi, vw a i škodu ne ugrađuju odavno.
Ja vozim prvonavedenog, tačno se sjebu ljudi kad dam žmigavac, stanem pješaku ili pustim nekog da se uključi. :lol: Sramotim bmw živalj, moram mijenjat auto. :lol:
dadoka84

#22068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Santic_Aleksa wrote: Ja vozim prvonavedenog, tačno se sjebu ljudi kad dam žmigavac, stanem pješaku ili pustim nekog da se uključi. :lol: Sramotim bmw živalj, moram mijenjat auto. :lol:
Nažalost to ljudi iz iskustva. Valjda bahati levati računaju kad kupe "bijesno" auto da sa njim dođe i cesta u paketu pa se tako i ponašaju.

Vjetrenjača maloprije, vozač dostavnjaka ćevabdžinice zmaj sa onom malom tojotom iz trake za pravo sasječe meni koji skrećem desno i skrenu desno ispred mene takvom brzinom da je djevojka koja je krenula na pješački jedva pobjegla jer bi je ovaj idiot ubio. Samo strijeljat...
Santic_Aleksa

#22069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Santic_Aleksa »

dadoka84 wrote:
Santic_Aleksa wrote: Ja vozim prvonavedenog, tačno se sjebu ljudi kad dam žmigavac, stanem pješaku ili pustim nekog da se uključi. :lol: Sramotim bmw živalj, moram mijenjat auto. :lol:
Nažalost to ljudi iz iskustva. Valjda bahati levati računaju kad kupe "bijesno" auto da sa njim dođe i cesta u paketu pa se tako i ponašaju.

Vjetrenjača maloprije, idiot vizač dostavnjaka ćevabdžinice zmaj sa onom tojotom iz trake za pravo sasječe meni i skrenu desno takvom brzinom da je djevojka koja ke krenula na pješački jedva pobjegla jer bi je ovaj idiot ubio. Samo strijeljat...
Ma davno ja rekoh, kriterij za dobijanje dozvole ne smije biti samo poznavanje teorije i vladanje vozilom. Iako svjedočim svakodnevno gluposti i odsustnosti u vremenu i prostoru pješaka, nikad ih ne krivim ni za šta. Ljudi za volanom ipak kontrolišu oružje, što auto postaje kad je u saobraćaju.
Travnički Noćni Šetač

#22070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Bakir1 wrote:U zadnje vrijeme mnogo me nerviraju oni sto skrecu preko pune linije u avlije, kladionice, radnje, skole, pumpe...
Konacno jos nekome to smeta... kad snimim i objavim takve obicno su komentari tipa "sta ima veze", "pretjerujes" i slicno...
A to sto potpuno stane na magistralnom putu na mjestu gdje ne bi trebao to kao nema veze...
JavierBosnia

#22071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

kakavdanakneiskustvu wrote:naivnost onih koji ovakve pustaju da se uključe

Image
upload a photo
On da je normalan ne bi radio to sto radi. Svjedok sam bio na granici gdje ti ko budala čekaš sat vremena, nađe se lik koji pretiče kolonu, jedan mu nije dao da se ubaci i nastane tuča. Zadnje što nekome treba jeste da ti budala dođe i hoće se udarati, a ti sa porodicom.

Banalan primjer sam nekidan doživio gdje starija gospodja na Otoci iz pravca Boljakovog hoće skrenuti prema ilidži na glavnoj, i prođe ona pored kolone trakom koja je inače namjenjena taksistima i 1 taksi stoji, nije mogla dalje i onda bezobrazno svoj prednji kraj auta ugura ispred mog.
Razumijem mozes pogrijesiti traku, ali ko zivi u Sarajevu i vozi, a za nju sam siguran 90% da ispunjava te uvjete, mora znati to
I onda kad se već ugurala poprilično kroz prozor se smješka ( u fazonu jeba ja tebe), odmahujem glavom i sirenom je ispraćam sve dok se zeleno nije upalilo i prolazim. Pusto ju je onaj iza mene, ali ja nisam htio.
Isto se na Ilidzi znalo desavati kad sa pumpe se guraju, a nisu cekali ni sekundu, pa nećes..
Bakir1

#22072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Bakir1 wrote:U zadnje vrijeme mnogo me nerviraju oni sto skrecu preko pune linije u avlije, kladionice, radnje, skole, pumpe...
Konacno jos nekome to smeta... kad snimim i objavim takve obicno su komentari tipa "sta ima veze", "pretjerujes" i slicno...
A to sto potpuno stane na magistralnom putu na mjestu gdje ne bi trebao to kao nema veze...
Ne znam kome normalnom to ne smeta, lokalci su najgori, naći nikakve logike on skrece iza okuke a ja sam gledam na retrovizore, mal me danas ne odnese nakav u istoj situaciji i ljuti se normalno a ne vidi od berlinga ispred mene idiota :run:
530i

#22073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

To je skoro pa oduvijek klasika na magistrali, jedino nije bilo nekad na M17 do Zenice, na svim ostalim dionicama jeste.
kakaljin

#22074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Jos gore je kada se prestojavaju iz trake u traku ne daju zmigavac ali kada skrecu iz trake gdje nema drugo sem lijevo ili desno daju zmigavac.
I kada vec stanu ili pocnu skretati upale zmigavac. Zmigavac se treba dati minimum 100 metara da se da do znanja da ces skretati.
Travnički Noćni Šetač

#22075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

JavierBosnia wrote: On da je normalan ne bi radio to sto radi. Svjedok sam bio na granici gdje ti ko budala čekaš sat vremena, nađe se lik koji pretiče kolonu, jedan mu nije dao da se ubaci i nastane tuča. Zadnje što nekome treba jeste da ti budala dođe i hoće se udarati, a ti sa porodicom.
Prije dvije sedmice sam išao u Crnu Goru, i na graničnom prelazu prema Herceg Novom stanem u kolonu nekoliko auta, kad za minut dva oko 150 motorista sa motorijade iz Trebinja nailazi iza nas i naravno svi krenu prolaziti između auta i zaglave granični prelaz... nakon što su udarili / ogrebali dva auta sa svojim provlačenjem sa onim velikim koferima, svi u koloni sa autima su popizdili jer smo već umjesto nekoliko minuta radi njih čekali preko sat vremena i legli smo na sirene...
Nakon nekoliko minuta galame carinici su sve motore prestrojili u drugu traku i omogućili koliko toliko redovan prolaz...
...
Isto se ponovilo i na naplati putarine...
...
Zaista nisam mogao vjerovati da je od svih tih motorista samo dvojica sišli sa motora, prišli vozačima i izvinili se za takvo ponašanje...
...
Ja poštujem motoriste, imam dosta prijatelja koji voze motore, i oni bi trebali da budu uzori na cesti i da pomažu drugim učesnicima... ali ovo što sam doživio je bilo razočaravajuće maksimalno...
Post Reply