Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#22051 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Pa onda ti je najbolje da kod njih uradis i zamjenu, pa ces na licu mjesta vidjeti koje su. Denso je isto odlican, a NGK kod Nuica i kod Sandora.
tabija

#22052 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tabija »

NediM17 wrote:Pa onda ti je najbolje da kod njih uradis i zamjenu, pa ces na licu mjesta vidjeti koje su. Denso je isto odlican, a NGK kod Nuica i kod Sandora.
Ma da..oko 100 s rukama i cao.

Nego sta velis za ostale dijelove? Kakvi su proizvodjaci sto su stavili? Malo sam guglo, Brembo diskovi se cine dobri, kao i Bosch remeni.Japan parts roler je vjerujem dobar.
Sta je s vodenom pumpom i plocicama?
NediM17

#22053 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Brembo i Bosch su vrh. A i ovo ostalo vjerujem da ce raditi posao. Japanparts su koliko ja znam uglavnom pakeri, tako da tu sta te zapadne, Abe su poljski proizvod, a pumpa Dolz je spanska, dakle EU, valjda moraju zadovoljiti neke standarde. Vozi i ne beri brigu.
drugtito2011

#22054 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drugtito2011 »

Da li je neko naručivao robu ood ove firme? Čini mi se da je cijena OK.

https://www.silux.ba/proizvodi/ovjes-i- ... ndeo-00-07
Naslovnica

#22055 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

drugtito2011 wrote:Da li je neko naručivao robu ood ove firme? Čini mi se da je cijena OK.

Ne rade oni nikakvu dostavu.
Stranica sa .ba domenom im je aktivna godinama ali ne radi sistem. Kontaktirao sam ih u Srbiji i Hrvatskoj (ili Slo), prvo mi rekli da očekuju uskoro početak rada ( to bilo prije više od dvije godine), opet i kontaktiram neki dan, kaže imamo administrativnih poteškoća, očekujemo otvaranje u narednih nekoliko mjeseci.
Šuplja.
drugtito2011

#22056 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drugtito2011 »

Naslovnica wrote:
drugtito2011 wrote:Da li je neko naručivao robu ood ove firme? Čini mi se da je cijena OK.

Ne rade oni nikakvu dostavu.
Stranica sa .ba domenom im je aktivna godinama ali ne radi sistem. Kontaktirao sam ih u Srbiji i Hrvatskoj (ili Slo), prvo mi rekli da očekuju uskoro početak rada ( to bilo prije više od dvije godine), opet i kontaktiram neki dan, kaže imamo administrativnih poteškoća, očekujemo otvaranje u narednih nekoliko mjeseci.
Šuplja.
OK. Hvala ti. Nasao sa u Monroe amortizere u Tuzli, 80 KM komad.
zigson

#22057 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zigson »

hopi wrote:ja nosim sunčane jer sam kul 8-)

nego, jedan problemčić
znam da su problemi sa čuje mi se ovo, čuje mi se ono teški ali eto da pitam
ponekada, čuje mi se kao hukanje, blago struganje iz zadnjeg dijela auta., pri brzini od 30 do 60km/h, ispod ne. I haj odem majstoru, i naravno dok sam do njega išao to prestane. Prvo ležaj, ne bi trebao biti, i trebao bi se stalno čuti ne povremeno. Diskovi i pločice ma ko novi, nema im 2 godine. Okreći točkove dok je u zraku, ne blokiraju kliješta, ništa se ne čuje. Pregledaj ovo, ono, sve ok. I vozio sam poslije toga nekih 50km bilo je ok. Danas pređem malo brže preko nekog ulegnuća, rupe na cesti nebitno, i istog momenta se zvuk opet vratio. Šta bi moglo biti da udar prozurokuje taj zvuk. Otići ću ja opet do majstora, bojim se da će prestati kada dođem tamo, pa ima li ko ideju šta bi moglo biti
koje auto? diferencijal?
hopi

#22058 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

zigson wrote:

nego, jedan problemčić
ponekada, čuje mi se kao hukanje, blago struganje iz zadnjeg dijela auta., pri brzini od 30 do 60km/h, ispod ne. I haj odem majstoru, i naravno dok sam do njega išao to prestane. Prvo ležaj, ne bi trebao biti, i trebao bi se stalno čuti ne povremeno. Diskovi i pločice ma ko novi, nema im 2 godine. Okreći točkove dok je u zraku, ne blokiraju kliješta, ništa se ne čuje. Pregledaj ovo, ono, sve ok. I vozio sam poslije toga nekih 50km bilo je ok. Danas pređem malo brže preko nekog ulegnuća, rupe na cesti nebitno, i istog momenta se zvuk opet vratio. Šta bi moglo biti da udar prozurokuje taj zvuk. Otići ću ja opet do majstora, bojim se da će prestati kada dođem tamo, pa ima li ko ideju šta bi moglo biti
koje auto? diferencijal?
ma na mondeu,
danas sam još vozio auto, i kada pređem desnim točkom ništa ne bude, pređem li lijevim točkom preko rupe, šahta, odmah se javi to struganje opet. Onda se umiri, do sljedećeg šahta. Zvao majsotra da odem, kaže gužva, dizalica zauzeta, ali eto barem sam locirao točak-zadnji lijevi. Ja se zavukao ispod, gledao, sve izgleda ok na svom mjetu, sada je li šta između onog lima i diska, ili pločice šta ja znam, vidjećemo.
sitni svercer

#22059 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sitni svercer »

hopi wrote:
zigson wrote:

nego, jedan problemčić
koje auto? diferencijal?
ma na mondeu,
danas sam još vozio auto, i kada pređem desnim točkom ništa ne bude, pređem li lijevim točkom preko rupe, šahta, odmah se javi to struganje opet. Onda se umiri, do sljedećeg šahta. Zvao majsotra da odem, kaže gužva, dizalica zauzeta, ali eto barem sam locirao točak-zadnji lijevi. Ja se zavukao ispod, gledao, sve izgleda ok na svom mjetu, sada je li šta između onog lima i diska, ili pločice šta ja znam, vidjećemo.
mozda guma??? kad si zadnji put mjenjo gume??/

meni se jednom slicno desavalo na prednjem lijevom tocku..zamjenim prednji lijevi i zadnji lijevi kad ono zvuk tup-tup iz zadnjeg lijevog...guma je bila za nepovjerovat...
hopi

#22060 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

ma provjerio sam sve to
guma sasvim dobra, nema nigdje ni bubrega ni šaraf da je uletio, ne ispuhuje, pregledao i gaznu površinu i bočni zid
felga isto tako, ne fali joj baš ništa
sitni svercer

#22061 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sitni svercer »

hopi wrote:ma provjerio sam sve to
guma sasvim dobra, nema nigdje ni bubrega ni šaraf da je uletio, ne ispuhuje, pregledao i gaznu površinu i bočni zid
felga isto tako, ne fali joj baš ništa
pritisak gume izmjeri i dopumpaj gumu...mozda cak i zamjena lijevu na desnu stranu a desnu na lijevu...nesto mora biti...
drug_profi

#22062 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

A ne mozes ni zamijeniti jednostavno lijevu i desnu bez premontiranja. Nije smjer rotacije isti.

A probaj i npr lezaj dobro naprskati sa WD40. Mozda je uletilo sta sitno.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22063 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

drug_profi wrote:
nemoj vise takve savjete da dajes i nemoj to raditi nikad.u lezaje ide mast a ne wd-40...
drug_profi

#22064 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote:
nemoj vise takve savjete da dajes i nemoj to raditi nikad.u lezaje ide mast a ne wd-40...
Ok sefe. :kiss:
bitanga_sa_otesa

#22065 Re: Pitamo Mehanicare ?

drug_profi wrote: Ok sefe. :kiss:
znam jednog strucnjaka sto je ljudima ulje dosipao u homokineticke da prije odu,i sad radi taj servis...znaju ga i neki forumasi :D
drug_profi

#22066 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote: Ok sefe. :kiss:
znam jednog strucnjaka sto je ljudima ulje dosipao u homokineticke da prije odu,i sad radi taj servis...znaju ga i neki forumasi :D
A bez zajebancije sad. Meni je jednom teko u nekoj besparici strugalo nesto povremeno i isao majstoru vise puta. I na kraju covjek skine sve komplet na sto i skonta da u lezaju nesto ima sto povremeno zastruze. Zvuk podsjecao na recimo kamen od metal. Kaze ovo bi bilo najpametnije sve promijeniti. Reko jebi se nemam sad cime.
Hajd kaze da ga malo probamo ocistiti vedom i ispuhati zrakom da vidimo sta ce bit. I tako on otkloni taj zvuk zauvijek, a sad nisam siguran da li je naknadno dodavao mast. Ne mogu se sjetiti. Ja sam taj auto i taj isti lezaj vozio jos nekoliko godina bez novih zvukova.
bitanga_sa_otesa

#22067 Re: Pitamo Mehanicare ?

drug_profi wrote: A bez zajebancije sad. Meni je jednom teko u nekoj besparici strugalo nesto povremeno i isao majstoru vise puta. I na kraju covjek skine sve komplet na sto i skonta da u lezaju nesto ima sto povremeno zastruze. Kaze ovo bi bilo najpametnije sve promijeniti. Reko jebi se nemam sad cime.
Hajd kaze da ga malo probamo ocistiti vedom i ispuhati zrakom da vidimo sta ce bit. I tako on otkloni taj zvuk zauvijek, a sad nisam siguran da li je naknadno dodavao mast. Ne mogu se sjetiti. Ja sam taj auto i taj isti lezaj vozio jos nekoliko godina bez novih zvukova.
bez zajebancije wedom isperes mast,weda brzo ispari i osta suh lezaj,a kad je suh cementacija sa kuglica i prstenova se skida brzo :(
drug_profi

#22068 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote: A bez zajebancije sad. Meni je jednom teko u nekoj besparici strugalo nesto povremeno i isao majstoru vise puta. I na kraju covjek skine sve komplet na sto i skonta da u lezaju nesto ima sto povremeno zastruze. Kaze ovo bi bilo najpametnije sve promijeniti. Reko jebi se nemam sad cime.
bez zajebancije wedom isperes mast,weda brzo ispari i osta suh lezaj,a kad je suh cementacija sa kuglica i prstenova se skida brzo :(
jel moze biti da je onda dodavao mast u lezaj poslije? jer je lezaj radio bez problema godinama.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#22069 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bordo gandalf »

bitanga_sa_otesa wrote:u centru
Nije radila :lol:
bitanga_sa_otesa

#22070 Re: Pitamo Mehanicare ?

drug_profi wrote:
jel moze biti da je onda dodavao mast u lezaj poslije? jer je lezaj radio bez problema godinama.
morao je dodati,u lazajeve ide litijeva mast,ako stavis grafitnu ode sve u honduras :lol:
drug_profi

#22071 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

bitanga_sa_otesa wrote:
drug_profi wrote:
morao je dodati,u lazajeve ide litijeva mast,ako stavis grafitnu ode sve u honduras :lol:
Ma ne sjecam se, ali znaci morao je ako je lezaj prezivio 5-6 godina jos. Nije bilo vise nikakvog nenormalnog zvuka nakon tog ciscenja.
bitanga_sa_otesa

#22072 Re: Pitamo Mehanicare ?

drug_profi wrote:
Ma ne sjecam se, ali znaci morao je ako je lezaj prezivio 5-6 godina jos. Nije bilo vise nikakvog nenormalnog zvuka nakon tog ciscenja.
morao je staviti mast,jer za 5 dana bi otisao...
bitanga_sa_otesa

#22073 Re: Pitamo Mehanicare ?

bordo gandalf wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:u centru
Nije radila :lol:
https://www.klix.ba/biznis/sirbegovic-u ... /190721044
sitni svercer

#22074 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sitni svercer »

drug_profi wrote:A ne mozes ni zamijeniti jednostavno lijevu i desnu bez premontiranja. Nije smjer rotacije isti.

cuj nije isti smjer rotacije....haha...smjer rotacije je bitan samo kod stavljanja gume na felge i nista dalje od toga...
basicm

#22075 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

sitni svercer wrote:
drug_profi wrote:A ne mozes ni zamijeniti jednostavno lijevu i desnu bez premontiranja. Nije smjer rotacije isti.

cuj nije isti smjer rotacije....haha...smjer rotacije je bitan samo kod stavljanja gume na felge i nista dalje od toga...
Tebe krenulo pravo :)
Post Reply