ništa nije isključeno
ali s ljudima ne volim raditi više bih u nekom skladištu ili na policama
zamisli sjedneš na bus u petak za minhen a radiš u ponedjeljak već u minkenu i vidi... ne pereš guzice nego police slažeš
ta misao je oslobađajuća
Mislim da je sat naleta i skuplji od tog iznosa al nejse. Ma neće se oni dugo zadržati u Hr. Ide to dalje u preprodaju. Lova je stavljena u pađe i vozdra.Haris.ba wrote: ↑26/11/2021 10:22 Hrvatska je kupila vrhunske borbene avione.
To sto su polovni nista ne znaci. Jer za ono koliko sati leta ce imati hrvatska avijacija i vise nego dovoljno.
Gledano politicki je cak i bolje nego da su uzeli americke avione, jer Francuska im moze odraditi vazne stvari u EU
Helem, kazu da sat leta Rafala kosta oko 15 hiljada dolara, ali da za sat leta troskovi odrzavanja su 100 hiljada dolara.
Tako, neka im je sretno.
Vas i Francuza dvjesto milijuna....Black swan wrote: ↑26/11/2021 09:58 Naj smo jaci
![]()
Bas proucavam povijest francuske...velika nacija
Dugo godina sam sve izbjegavao od njih![]()
ja sam čuo da 5% ide HDZusplinter wrote: ↑26/11/2021 11:59Mislim da je sat naleta i skuplji od tog iznosa al nejse. Ma neće se oni dugo zadržati u Hr. Ide to dalje u preprodaju. Lova je stavljena u pađe i vozdra.Haris.ba wrote: ↑26/11/2021 10:22 Hrvatska je kupila vrhunske borbene avione.
To sto su polovni nista ne znaci. Jer za ono koliko sati leta ce imati hrvatska avijacija i vise nego dovoljno.
Gledano politicki je cak i bolje nego da su uzeli americke avione, jer Francuska im moze odraditi vazne stvari u EU
Helem, kazu da sat leta Rafala kosta oko 15 hiljada dolara, ali da za sat leta troskovi odrzavanja su 100 hiljada dolara.
Tako, neka im je sretno.
Za par godina će se pokazati ko promašaj i onda ide prodaja, no da se ne lažemo cifra je zaista velika, sigurno da bi svako gledao da se uchipi da mu se ukaže ovakva prilika. Ovo je poslovanje, a ne kao kod nas respiratori i ostala sića. Kad uzimaš, uzmi odmah nekoliko desetaka miliona, mojne biti kokošar.
S placom slagaca polica u Minkenu ne mozes platiti ni sobu sa zajednickim WC-om.Black swan wrote: ↑26/11/2021 11:57 uvijek treba imati odstupnicu
ništa nije isključeno
ali s ljudima ne volim raditi više bih u nekom skladištu ili na policama
zamisli sjedneš na bus u petak za minhen a radiš u ponedjeljak već u minkenu i vidi... ne pereš guzice nego police slažeš
ta misao je oslobađajuća![]()
et vam sad more u vatrenim igrat...Edin Džeko dobio državljanstvo Hrvatske
Pošteno.Black swan wrote: ↑26/11/2021 12:00ja sam čuo da 5% ide HDZusplinter wrote: ↑26/11/2021 11:59
Mislim da je sat naleta i skuplji od tog iznosa al nejse. Ma neće se oni dugo zadržati u Hr. Ide to dalje u preprodaju. Lova je stavljena u pađe i vozdra.
Za par godina će se pokazati ko promašaj i onda ide prodaja, no da se ne lažemo cifra je zaista velika, sigurno da bi svako gledao da se uchipi da mu se ukaže ovakva prilika. Ovo je poslovanje, a ne kao kod nas respiratori i ostala sića. Kad uzimaš, uzmi odmah nekoliko desetaka miliona, mojne biti kokošar.
logično
Jesil baš proučio?Black swan wrote: ↑26/11/2021 09:58 Naj smo jaci
![]()
Bas proucavam povijest francuske...velika nacija
Dugo godina sam sve izbjegavao od njih![]()
Hrvatska je sirotinja EU. Tako ih i tretiraju i ophode se prema njima. Hrvatskoj opet treba zemlja kao BiH kako bi liječili te frustracije.U zamenu za vojnu zaštitu od pokušaja državnog udara i uz milionske provizije, afričke države garantovale su francuskim kompanijama pristup strateškim izvorima kao što su dijamanti, rude, uran, rezerve gasa i nafte. Danas Francuska ima solidno prisustvo na afričkom kontinentu – sa 1.100 korporacija, više od 2.100 ekspozitura i trećim najvećim investicionim portfeljem, iza Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.
Kolonijalni pakt Francuskoj takođe garantuje pravo prvenstva kada je u pitanju kupovina prirodnih resursa i privilegovan pristup državnim, odnosno vladinim konkursima.
pa vidiJo da sa legitimnim moze ville pravit po dubrovniku, jos da zaigra sa modricem i zapeva tompsona, dolje bi ga po ercegovini uz svaki kriz u kamenu uklesali...
sad legitimno more se vreča krompira prenjet preko imotskog...VODITE RAČUNA, NA SNAGU STUPILA NOVA PRAVILA
Dvije vreće kupusa 1.300 KM, tri bundeve 1.000 KM: Ovo su kazne za prenošenje namirnica preko hrvatske granice
Vidis, to su kompleksi. Većina Hrvata koje sam upoznao u inostranstvu i sa kojima sam radio su doktori nauka ili vrhunski inzinjeri.
https://www.index.hr/mobile
A neki i su i piloti Rafaelakonami666 wrote: ↑26/11/2021 14:25Vidis, to su kompleksi. Većina Hrvata koje sam upoznao u inostranstvu i sa kojima sam radio su doktori nauka ili vrhunski inzinjeri.
Evo, čak i on neće da bude vezan sa fildžan republik: https://www.klix.ba/sport/nogomet/edin- ... /211126036
konami666 wrote: ↑26/11/2021 14:25Vidis, to su kompleksi. Većina Hrvata koje sam upoznao u inostranstvu i sa kojima sam radio su doktori nauka ili vrhunski inzinjeri.
Evo, čak i on neće da bude vezan sa fildžan republik: https://www.klix.ba/sport/nogomet/edin- ... /211126036
Pa dobro to je ta neka cifra okvirno. Na ovaj iznos sve bez 50 miliona u pađe je badava bilo.Blitz1 wrote: ↑26/11/2021 14:26https://www.index.hr/mobile
Onda je Milanče ispušio. Izgleda ostat će kratak za koji miliončić