Dešavanja u Srbiji

Post Reply
vivace

#22051 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

pa pitali su me,a ja sam im odgovarala.

zato i kazem da je ovo nato bombardovanje na srbiju bilo macji kasalj u odnosu na srpsko bombardovanje sarajeva na pr. od cetvorospratne zgrade moje najbolje drugarice je ostao samo 1. sprat, i ona tu stanuje. cule smo se dok su veze jos radile i kasnije naravno. ona mi je i poslala onog crnca iz unprofora,i ona me je savetovala kako da se ponasam i sta da kupim...prvo je rekla vodu,vodu kupi...medjutim vodu nije trebalo kupovati. ali kupila sam ono sto je takodje trebalo...konzerve i duvan :mrgreen: , naravno. dragi moj ja sam smrsala 20 kila od kako je poceo rat u bosni od kako mi se kavila drugarica vristeci u felefon-- sta da radim,ovi bombarduju sestra i zet otisli u podrum a ona ostala gore sa maJKom koja je bila bolesna.i cujem u pozadini granate.
dobila sam depresiju i nista nisam mogla da jedem. zbog sarajeva, zbog mojih dragih u sarajevu ,od silne sramote sto pripadnici mog naroda cine to sto cine.

jedino sto sam stalno isla na beogradski krug. i tamo sam cedila suze kad sam videla koliko je stradalo sarajevo,neko je doneo dokumentarni film ,kao video i pokazao beogradjanima sta je u stvari sa sarajevom...to je jedino mesto bilo gde se mogla saznati istina.
vivace

#22052 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

secam se jednog vica iz sarajeva....porodica imala i dedu i u koju god sobu da ga stave,tu sobu i pogode i na kraju domacin kaze e pa deda ne mogu vise da te pomeram ,porusices mi ceo stan i ostave ga u toj sobi i stvarno,pogode tu sobu, izvukose dedu,deda ziv i zdrav samo poneka ogrebotina.
vivace

#22053 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

bog bre, i to oni tantricki... :D
vivace

#22054 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

izgleda da je on njoj pomagao u sarajevu. ona je prevodilac,pre je prevodila u sarajevu a sad je u hagu.prevodi tamo.

vidis nisam znala tu nezgodaciju u vezi donjim vesom. nije mi palo na pamet. a sto se tice da umres u cistom donjem vesu, nema sanse. prvo sto les izgubi tice se stolice i mokrenja.popuste ti svinkteri i ukakis se i umokris se. tako da samo bi za dzabe menjao donji ves kad bi znao kad ces umreti. :mrgreen: :-)

uf jesam li lepo ja to objasnila ? :-)
vivace

#22055 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

sherbett wrote:
vivace wrote: uf jesam li lepo ja to objasnila ? :-)
ma da si bolje objasnila, ništa nebi razumjeli :D
:lol: :lol:
vivace

#22056 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

posle mi je lekar preporucio hodanje i to ono brzo hodanje protiv depresije, za povecanje endorfina i dade mi i lekice.
inace ceo grad je bio na benzendinima ili necem drugom.moglo je da se kupi bez recepta,samo tako.na ulicama je bilo mnogo prodavaca benzina i prodavali su ih skuplje naravno.mnogi beogradjani su se bavili crnom trgovinom.
bili smo depresivni i euforicni. kako kad i kako gde. cuj, pa to je bila cast da te bombarduju najjace zemlje na svetu.
izludelo nas je samo cekanje,te bice bombardovanja te nece. ja sam bila sigurna da hoce.

tako da ko ima srecu da ga bombarduje nato pakt izvukao je premiju. :D :-)

a sto se tice golubova cudom su nestali. gladni penzioneri su ih hvatali i ruckali. moje mesto za klopom je bio prozor i tako ja glerdam kroz prozor ,na susednom prozoru, na simsu hrpa golubova ,ja pomisiim fine neke duse ,kad hrane golubove po ovoj nemastini,kad,u sledecem trenutku golubovi su bili u mrezi,iz tog stana su izbacili mrezu i sve ih pohavatali .bilo ih je cak desetak. :shock:
vivace

#22057 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

eki to wrote:a jeste li imali mleka tih dana :zzzz:... cuj 76 dana se karali, zamisli tek naseg tantrickog sexa :-)

pjma n emam .ne pijem mleko uopste. :D
radostan dan

#22058 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

sherbett wrote:vivace, da te nema, ja ne znam tko bi te imislio!!
ona mi je i poslala onog crnca iz unprofora,i ona me je savetovala kako da se ponasam i sta da kupim...prvo je rekla vodu,vodu kupi...
dobila sam depresiju
to je ok, obično ide depra uz druga nesvrstanog...
vivace

#22059 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

djole balasevic :D
%tacno*

#22060 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by %tacno* »

ima li kakvih novih pobjeda na vidiku... :D
radostan dan

#22061 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

sherbett wrote:..poneki mornar možda ostane bez lađe, ali bez mora, to je izuzetan peh...
mislim da je datom trenutku ova više odgovarajuća - život je more, mmmmčina crna...
CSKA

#22062 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Molim vas...Tema je desavanja u Srbiji :skoljka: :D
OpusDei

#22063 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by OpusDei »

Maturanti vole Legiju i Karleušu

Beograd -- Istraživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka pokazuje da su mladima u Srbiji idoli Dačić, Legija, Gadafi, Karleuša i Hemingvej, piše “Danas“.

Maturanti srednjih škola u Srbiji najveću netrpeljivost osećaju prema Albancima, Romima i Hrvatima
, a najbolje prihvataju Ruse, Makedonce i Crnogorce.

Uglavnom nemaju ništa protiv toga da osoba druge nacionalnosti bude njihov komšija, prijatelj ili drug iz razreda, ali velikom broju maturanata nije drago da im to bude nastavnik, profesor ili vodeći političar.

Kako prenosi “Danas“, najveći otpor kod mladih se javlja pri pomisli o sklapanju braka sa osobom druge nacionalnosti.

Netrpeljivost je najmanje izražena kod maturanata u Vojvodini, dok je najjača u regionu Beograda, pokazuje istraživanje Bojane Subašić i Bogdane Opačić iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, u kome je učestvovalo 1.733 učenika četvrtog razreda srednjih škola iz 25 gradova u Srbiji.

Idoli maturantima na prvom mestu su estradne ličnosti (domaći i strani pevači, strani glumci i manekenke) i sportisti, a mladi sve češće kao uzore vide članove svoje porodice, prijatelje ili profesore, iz čega se može zaključiti da “biti popularan i moćan“ više nisu najcenjenije osobine, rečeno je na predstavljanju istraživanja.

Anketa pokazuje da, pored osoba iz privatnog života, mladi najviše cene muzičare Boru Đorđevića, Marčela i pevačicu Jelenu Karleušu.

Maturanti s tradicionalističkim stavovima kao svoje idole češće navode političare, istorijske ličnosti i vojskovođe - Ivicu Dačića, Milorada Ulemeka Legiju, Gadafija, Putina, Tita, Dragoljuba Mihailovića, ali i Teslu.

S druge strane, srednjoškolci s netradicionalnim ili blagim tradicionalističkim stavovima cene umetnike kao što su Hemingvej, Milorad Pavić, Gogen, Agata Kristi, dok od političara i istorijskih ličnosti poštuju Tita, Napoleona, Gadafija, Gandija i Zorana Đinđića.

Slobodno vreme srednjoškolci najviše provode u druženju, izlascima, gledanju televizije i na internetu, a najređe posećuju ustanove kulture.

Van školskih aktivnosti, maturanti najčešće pročitaju do tri knjige godišnje. Više od osam knjiga godišnje pročita tek svaki deseti maturant tradicionalnističkih uverenja, dok je taj procenat tri puta veći kod netradicionalno orijentisanih maturanata.

Učenici srednjih škola u Srbiji posećuju godišnje do tri kulturna događaja, uglavnom koncerte narodne i pop-rok muzike, i biblioteke.

Samo 28 odsto maturanata se bavi nekom vrstom umetnosti (najviše muzikom i slikarstvom), dok 72 odsto ne učestvuje u kulturnoj produkciji.
radostan dan

#22064 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

trenutno je tema -

Image

sutra -drugi dan- by vivace.
OpusDei

#22065 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by OpusDei »

I jos spam, kao i ocekivano :-)
CSKA

#22066 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ja vise na ovo gledam kao na neki ljubavno-erotski roman,sa elemntima ratne drame.
radostan dan

#22067 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ne obraćam se tebi nego cska, ti se skoncentriši na temu - psovanje djevojaka u sarajevu.

baš me interesuje gdje je učio matematiku ovaj drug -

Image

Izraelski ambasador: Srbija može biti ekonomsko čudo
Srbija ima odličnu lokaciju u centru Evrope, neverovatne ljudske resurse i brojne prirodne potencijale koji moraju da dovedu do ekonomskog uskrsnuća i ekonomskog čuda, kazao je ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi.

Levi je, u intervjuu, kazao da je Izrael uočio nekoliko oblasti u kojima dve zemlje mogu da sarađuju.
''Prva su nekretnine. Mi nismo div na svetskom tržištu, ali su Izraelci ovde već namirisali ogroman potencijal i stižu, naše kompanije su već investirale više od 1,3 milijarde evra u Srbiji'', naglasio je Levi.
On je izrazio uverenje da je poljoprivreda oblast koja bukvalno vapi za izraelskim učešćem.
''Ovde imamo kombinaciju iz raja - Srbija ima povoljne prirodne uslove, plodnu zemlju, pet-šest dobrih reka, odličnu radnu snagu, ali zastarelu tehniku'', ocenio je Levi.
Prema njegovom mišljenju, ta tehnika mora da se modernizuje, a žetve i prinosi, koji su na srednjovekovnom nivou, ne smeju da zavise od kiše.
''Mi imamo prinose po hektaru pet ili šest puta veće od vas, a nemamo kišu. U pustinji proizvedemo pet puta više nego vi na, što se vode tiče, jednom od najblagoslovenijih tla u Evropi'', naveo je Levi.
Kako je istakao, tajna za poljoprivredno čudo u Srbiji je bolje navodnjavanje, gradnja staklenih bašta, reciklaža vode, bolje iskorišćavanje otpadnih voda. Te elemente nude tri dobre izraelske kompanije koje su već prisutne u Srbiji.
On je čestitao srpskim političarima na inicijativi da šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan iz Abu Dabija, koga interesuje takođe voda, poljoprivreda, investira u našu zemlju.
''Istina je da sam želeo da mi prvi uđemo u tu oblast, ali ima dosta prostora i za nas. Mi uvozimo smrznuto meso iz Argentine, a Srbija nam je bliža i meso je odlično. Vi ste odlična lokacija u centru Evrope'', naveo je Levi.
On je kazao da Srbija ima neverovatne ljudske resurse - Srbi su među najboljim inženjerima, radnicima, naučnicima.
"Sve to mora da dovede do ekonomskog uskrsnuća, do ekonomskog čuda. Prosto mora. Ako se to ne desi, onda činite zločin sami nad sobom. Istinski verujem da će za nekoliko godina vaša zemlja doživeti svoj bum'', zaključio je Levi.
Bodkin

#22068 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:ne obraćam se tebi nego cska, ti se skoncentriši na temu - psovanje djevojaka u sarajevu.

baš me interesuje gdje je učio matematiku ovaj drug -

Image

Izraelski ambasador: Srbija može biti ekonomsko čudo
Srbija ima odličnu lokaciju u centru Evrope, neverovatne ljudske resurse i brojne prirodne potencijale koji moraju da dovedu do ekonomskog uskrsnuća i ekonomskog čuda, kazao je ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi.

Levi je, u intervjuu, kazao da je Izrael uočio nekoliko oblasti u kojima dve zemlje mogu da sarađuju.
''Prva su nekretnine. Mi nismo div na svetskom tržištu, ali su Izraelci ovde već namirisali ogroman potencijal i stižu, naše kompanije su već investirale više od 1,3 milijarde evra u Srbiji'', naglasio je Levi.
On je izrazio uverenje da je poljoprivreda oblast koja bukvalno vapi za izraelskim učešćem.
''Ovde imamo kombinaciju iz raja - Srbija ima povoljne prirodne uslove, plodnu zemlju, pet-šest dobrih reka, odličnu radnu snagu, ali zastarelu tehniku'', ocenio je Levi.
Prema njegovom mišljenju, ta tehnika mora da se modernizuje, a žetve i prinosi, koji su na srednjovekovnom nivou, ne smeju da zavise od kiše.
''Mi imamo prinose po hektaru pet ili šest puta veće od vas, a nemamo kišu. U pustinji proizvedemo pet puta više nego vi na, što se vode tiče, jednom od najblagoslovenijih tla u Evropi'', naveo je Levi.
Kako je istakao, tajna za poljoprivredno čudo u Srbiji je bolje navodnjavanje, gradnja staklenih bašta, reciklaža vode, bolje iskorišćavanje otpadnih voda. Te elemente nude tri dobre izraelske kompanije koje su već prisutne u Srbiji.
On je čestitao srpskim političarima na inicijativi da šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan iz Abu Dabija, koga interesuje takođe voda, poljoprivreda, investira u našu zemlju.
''Istina je da sam želeo da mi prvi uđemo u tu oblast, ali ima dosta prostora i za nas. Mi uvozimo smrznuto meso iz Argentine, a Srbija nam je bliža i meso je odlično. Vi ste odlična lokacija u centru Evrope'', naveo je Levi.
On je kazao da Srbija ima neverovatne ljudske resurse - Srbi su među najboljim inženjerima, radnicima, naučnicima.
"Sve to mora da dovede do ekonomskog uskrsnuća, do ekonomskog čuda. Prosto mora. Ako se to ne desi, onda činite zločin sami nad sobom. Istinski verujem da će za nekoliko godina vaša zemlja doživeti svoj bum'', zaključio je Levi.
ovako uce svu djecu balkana. imamo mi potencijala, cudo mozemo biti. rude, rijeke, zrak pi*** mate****. svaki dan samo sto ne razvijemo taj potencijal :D
Maverick78

#22069 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maverick78 »

Zapisao datum kad je objavljen tekst, pa eto ocekujem tamo 2017. platu jedno 2000 eura po glavi stanovnika :oops: :lol: Jedva cekam, par godina proleti dok se okrenes... vec sam planirao Hondu Accord Type S, nova je oko 25k evrica, to ce biti sitnica u ekonomskoj imperiji :thumbup:
CSKA

#22070 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

I komsije se bave i pitaju.

Hrvatska:Tajna veza šeika i Srbije?

IZVOR: BUSINESS.HR
Zagreb -- Hrvatski mediji pod naslovom Ima neka tajna veza između arapskih šeika i Srbije nabrajaju sve potencijalne investicije koje u Srbiju treba da stignu iz UAE.
Poljoprivredni kombinati, banka, nova fabrika poluprovodnih čipova, kupovina Jat tehnike, ulazak u Crvenu zvezdu, sve ovo najavljeno je proteklih meseci kada su u pitanju investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiju, što od šeika Muhameda Bin Zajeda al Nahjana, što od njegovog brata šeika Tahnona, prenosi business.hr pisanje srpskih medija.
Kao najnovije, najavljuje se da će „biznismeni iz Emirata“ u Čačku graditi teren za polo.
Upravo to najavio je srpski ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić, piše portal.
Veljko Negovanović iz SPS-a kaže da će ljudi iz UAE uložiti novac u ono u čemu vide svoj interes. „Ma koliko ljudima ideja o polo terenima izgleda nesvakidašnje, investitori verovatno imaju svoju računicu u tome.“
Također, Novosti pišu da je za kupovinu hotela koji se nalazi na popisu imovine Jugobanke, čiju je prodaju najavila Agencija za osiguranje depozita, zainteresovan, pogodite ko? Nitko drugi do Muhamed Bin Zajed Al Nehjan iz Emirata, koji je nedavno boravio na Kopaoniku, piše Businsss.hr.
Međutim, kako pišu, ništa manje zanimljiv nije ni poslovni prostor u centru Beograda koji Jugobanka poseduje, jer po ovoj računici proizlazi da bi investitor mogao do njega doći za svega 1.755 evra pokvadratu.
____________________________________________________________________________________________________

I izraelci i arapi ne mogu se nacuditi kako ovako plodna zemlja uz dobru lokaciju nikako ne moze da se pokrene.
vivaldi

#22071 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:imamo mi potencijala, cudo mozemo biti. rude, rijeke,
to uopste nije presudno, pa bas je izrael primjer ili komapracija resursa rusije i japana - bitna je pamet i obrazovanje
CSKA wrote:I komsije se bave i pitaju.
samo su prenijeli pisanje srpske stampe
radostan dan

#22072 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

i izraelci i arapi ne mogu se nacuditi kako ovako plodna zemlja uz dobru lokaciju nikako ne moze da se pokrene.
vjerovatno zato što je narod -zavaren-. kao i ovdje, uostalom.
vivace

#22073 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=698597

nikolic odgovara novinarki. suludo :-) :( :-) :roll: :x :cry:
vivace

#22074 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

opet je u nisu skrnavljen spomenik sjajnom umetniku sabanu bajramovicu . :(
vivace

#22075 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

sherbett wrote:
vivace wrote:opet je u nisu skrnavljen spomenik sjajnom umetniku sabanu bajramovicu . :(
dobro, ko je dirao njegov spomenik?
cula na vestima...valjda ce sad istraga...fasisti ....posto su ostavili svastiku. :x

ne mozes od fasista biti spomenik. rom. tuku rome gde god ih nadju. strasno.
Post Reply