Sirija vol. 2

Locked
Co0l

#22051 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Nisu oni nesposobni,samo ih jebe IDF i CIA.
Kikibombona

#22052 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Poljakinja u redovima YPJ! :D

Image
husein_kapetan

#22053 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Herr Flick wrote:Hocel vise oslobodit tu Palmyru hljebe dragi...Stvarno treba znat izgubit grad za par sati a onda ga vracat mjesecima ,sjajno umijece :-) :-)
Nije sve onako kako se cini.. prije par dana napisah par postova o "razlozima"
DaysleepeR

#22054 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

ah te ljepote kalifata

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22055 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

fak, rusi se povlače ... putine, pi#ko izdajnička, šta je sa tel avivom, ne mogu hezbola i asad sami
zrakomlat

#22056 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

jes i ova tema zlo, neki dan idem prema capljini, prolazim kroz pocitelj, sjetim se kako je neko patka pitao za neku kafanu u pocitelju.
iz capljine idem dalje prema medjugorju, radi se neka benzinska pumpa iliti crpka, bager komatsu nesto kopa, sjetim se one rasprave da li je pogodak towom opravdan cijenom ako je bager komatsu :D

večeras na kafi, neka strankinja sjedi stol do mene u japankama (a kiša vani), meni na pamet padoše isilovci/huti u japankama i papučama :lol:
Challenger__

#22057 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Dobar izvor:
Sorry, that page doesn’t exist!
Sad vidim. Bio je aktivan. Skinuo sam sa reddita, "novo", deveta vijest odozgo.
fosna2014

#22058 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

zrakomlat wrote:jes i ova tema zlo, neki dan idem prema capljini, prolazim kroz pocitelj, sjetim se kako je neko patka pitao za neku kafanu u pocitelju.
iz capljine idem dalje prema medjugorju, radi se neka benzinska pumpa iliti crpka, bager komatsu nesto kopa, sjetim se one rasprave da li je pogodak towom opravdan cijenom ako je bager komatsu :D

večeras na kafi, neka strankinja sjedi stol do mene u japankama (a kiša vani), meni na pamet padoše isilovci/huti u japankama i papučama :lol:
Treba ti godisnji.
Co0l

#22059 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Tako sam i ja neki dan TOW-om nanisanio bager i u po leta se sjetim da ce me prozivat na temi ako pogodim bager i zaokrenem joystick ostro na desnu stranu i pogodim tenk.Doduse,nisam ga unistio,malo mu samo boju ogulio,20-30 dolara popravke i bice ko nov.
insomnia78

#22060 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:Tako sam i ja neki dan TOW-om nanisanio bager i u po leta se sjetim da ce me prozivat na temi ako pogodim bager i zaokrenem joystick ostro na desnu stranu i pogodim tenk.Doduse,nisam ga unistio,malo mu samo boju ogulio,20-30 dolara popravke i bice ko nov.
:lol: :lol:
sarajevoxxxx

#22061 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
Co0l wrote:Tako sam i ja neki dan TOW-om nanisanio bager i u po leta se sjetim da ce me prozivat na temi ako pogodim bager i zaokrenem joystick ostro na desnu stranu i pogodim tenk.Doduse,nisam ga unistio,malo mu samo boju ogulio,20-30 dolara popravke i bice ko nov.
:lol: :lol:
:lol: :thumbup:
Čitalac

#22062 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Isil objavio snimke zaplenjene municije u skladištu Ayyash kod Deir ez-Zora. Sva sreća pa im ovoliki plen nije pomogao da savladaju branioce.

Image

Image

Image

Image
Drvenija87

#22063 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvenija87 »

Image
sarajevoxxxx

#22064 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

I Hezbollah povlači svoje snage

Današnje demonstracije u Halebu povodom petogodišnjice revolucije

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
sarajevoxxxx

#22065 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Revolucija u tri minute... dobar video uradak

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0185150063

:thumbup:

بعد 5 سنوات .. الثورة السورية في عيون السوريين

فيديو رائع يلخص قصة ثورتنا في 3 دقائق

The Syrian Revolution Shadow
the Syrian Revolution through the Syrians eyes

رابط يوتيوب : https://youtu.be/Un6EGmoZlzw
sarajevoxxxx

#22066 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nije građanski rat, sukob, ili kriza. To je revolucija

Kafranbal 15.03.2016

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0185150063
Novak20

#22067 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mora da nema alkaide, pardon alnusre u blizini dok su se "revolucionari" razmahali.
SA 071

#22068 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

"Nitko nije želio imati posla s Rusijom nakon rata u Ukraijni. Glavni cilj ruske kampanje u Siriji bio je prisiliti zapad da ponovno počne doživljavati Rusiju. To se i ostvarilo te se sada odjednom povlače iz sukoba uz minimalne gubitke. To je genijalan taktički potez", kazao je za Guardian nezavisni vojni analitičar Alexander Gols.
:)

"Putin je naredio da povlačenje počne danas, no nije odredio vrijeme kad bi ono trebalo završiti, a ruske zračne baze u Latakiji nastavljaju s djelovanjem. Infrastruktura je postavljena i ništa neće spriječiti Rusiju da se ponovno uključi u rat u Siriji puno brže nego što je to učinila u listopadu, ocijenju analitičari."

Otprilike ono što sam i ja juče pisao... :)
Challenger__

#22069 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Novak20 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mora da nema alkaide, pardon alnusre u blizini dok su se "revolucionari" razmahali.
:lol:
Man of steel

#22070 Re: Sirija vol. 2

Post by Man of steel »

SA 071 wrote:"Nitko nije želio imati posla s Rusijom nakon rata u Ukraijni. Glavni cilj ruske kampanje u Siriji bio je prisiliti zapad da ponovno počne doživljavati Rusiju. To se i ostvarilo te se sada odjednom povlače iz sukoba uz minimalne gubitke. To je genijalan taktički potez", kazao je za Guardian nezavisni vojni analitičar Alexander Gols.
Vala mu se poserem u analitičnost.

Od kako je Zapad počeo ozbiljnije shvatati Rusiju ovima ekonomija ide silaznom putanjom i nešto nisam siguran da je to Putinu bio cilj.

Rusi su jednostavno u Siriji branili svoje nacionalne interese tako što su se odlučili sa ovom terorističkom kamarilom obračunati na tuđoj teritoriji a ne na svojoj. Gotovo isti motivi kao i što Turci imaju u vidu Kurda i zbog toga mi smeta ta lažna licemjernost kojima se međusobno optužuju a rade gotovo istu stvar.

Mislim da su uvidjeli da im ovi više ne predstavljaju ozbiljniju opasnost i da su se sad jednostavno povukli.
sarajevoxxxx

#22071 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

SA 071 wrote:"Nitko nije želio imati posla s Rusijom nakon rata u Ukraijni. Glavni cilj ruske kampanje u Siriji bio je prisiliti zapad da ponovno počne doživljavati Rusiju. To se i ostvarilo te se sada odjednom povlače iz sukoba uz minimalne gubitke. To je genijalan taktički potez", kazao je za Guardian nezavisni vojni analitičar Alexander Gols.

"Putin je naredio da povlačenje počne danas, no nije odredio vrijeme kad bi ono trebalo završiti, a ruske zračne baze u Latakiji nastavljaju s djelovanjem. Infrastruktura je postavljena i ništa neće spriječiti Rusiju da se ponovno uključi u rat u Siriji puno brže nego što je to učinila u listopadu, ocijenju analitičari."

Otprilike ono što sam i ja juče pisao... :)

Joj od nako jasne situacije spali ste na to da pogađate šta se desilo i zbog čega. Gdje nestade ona samouvjerenost, oni video klipovi o velikim avionima, nekakvim brodovima, Rusijom kao centrom svih zbivanja.

Pa Irak, pa će poslije Libiju, a ono zaglavilo na tamo nekom brdu kod Palmire.

Pa šta se uradilo od Darije od Džobera od Zabadanija.

Od svega toga režim je dobio srušene gradove pobio i protjerao ljude a teritorija i dalje pod kontrolom opozicije.

A Rusi od nako zafrkanog igrača sve spalo na "ma to je taktika vidjet ćete vi".

Koja taktika? Počiniti ratne zločine, rušiti bolnice i škole, stati na stranu okorjelog diktatora i onda se hinjski povući i ostaviti Asadovo javno mnijenje da duma i pogađa razlog povlačenja.

Prvo navukli bijes sunita, pa pecnuli i Irance sa onom incjativom o federalizaciji i na kraju ostavili Asadovce da traže mudrost u njihovom postupku.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#22072 Re: Sirija vol. 2

Post by Hame_ »

Evo, zabunom postavši predsjednik, ima u 24 sata konačno logičan izgofor. Sve jasno, crno na bijelo, ko ima oči. Ko nema, mi ćemo mu ih iskopati...

Forumasi,

Razmisljam i o jos necemu, polovica je Marta, te je pocetak sezone 'khamseen-a' ( znaci 50 na arapskom, a to je period od 50tak dana, otprilike do kraja aprila, pocetka Maja). Tad se desavaju pjescane oluje, koje su grozne.

Ne znam dovoljno o vojnoj tehnici kao sto su avioni bomberi i fighteri, koliko oni visoko lete, ali generalno uvjeti su grozni, vidljivost zero, a snaga vjetrova je zastrasujuca.
Kad je Putin rekao negdje u jesen, da ce akcija trajati oko 6 mjeseci, mozda je i ovo bio neki faktor?
Stavljam jedan video koji pokazuje 'osrednju' pjescanu oluju, mogu biti puno gore od ovoga:

Osobno iskustvo iz sredine 90tih, i to u Cairu, u gradu ( u otvorenoj pustinji je tisucu puta gore).
Dotada sam vec bila naviknuta na 'normalne' pustinjske oluje ( nebo narancasto, pijeska krcato, ali moze se izdrzati, ako se sakrijete u zatvorenom na vrijeme).

Spremajuci se za redovnu utrku petkom u pustinji ( Hash House Harriers), primijetila sam da su vrapcici sa susjednog drveta, ispred kuce, iznenada i odjednom zamukli.
Oko 3 pm...
Pogledala sam kroz prozor, i vidjela da se boja plavog popodnevnog neba u sekundama mijenja u narancastu, pa u crvenu, crvenu kao nar, ili crvenu kao rajcica.
Sve se ovo odvijalo u totalnoj tisini.
Cairo je, kao i pticice, odjednom zamuknuo totalno ( grad koji vazda zamori, 24 sata dnevno), to me je dodatno prestravilo.

Iskreno receno, totalno sam se uspanicila, jer se u samo par minuta ta jeziva crvena boja neba preobratila u crnu, kao u gluhoj noci. Bez ikakovog zvuka...
U mom ludilu, pomislila sam da je nuklearni napad ( da, sad me je stid).
Kao ludjakinja sam sve pozatvarala i sakrila se pod krevetom, skupa sa svojim vucjakom koji nije prestao cviliti od uzasa.

Buku i divljanje koje je nastalo, nikad necu zaboraviti...
Kikibombona

#22073 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Lavrov: "Kurdi moraju biti pozvani u Ženevu - ako ih se ne pozove na pregovore o sirijskoj budućnosti kako onda od njih očekivati da će htjeti ostati u takvoj državi?"

http://www.advance.hr/vijesti/lavrov-ku ... oj-drzavi/

:thumbup: :thumbup:
sarajevoxxxx

#22074 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ništa od tih izjava... tanko je to. Prava pomoć je ovo vojno prisustvo i to je prava podrška, a oni je i režimu i Kurdima otkazuju kada se stvari lome i kada im je najviše potrebna.

Jednostavno neko je dobio keš da odradi posao, i sada se vraća kući i to je to.
SA 071

#22075 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Kao što je zapad bio šokiran ruskom aneksijom Krima, kao što je bio zatečen ruskom intervencijom u Siriji, sada je zbunjen i zatečen ovim ruskim potezom. Problem zapada je što ne zna šta Rusi smjeraju jer nemaju nikakvih obavještajnih podataka o tome, dok Rusi tačno znaju šta i dokle mogu ići i kako će zapad prihvatiti i reagovati na njihove poteze. I tu su u prednosti. Ovom intervencijom u Siriji, Rusima je samo porastao rejting na međunarodnoj sceni.

A to što ovi kozojebi i njihovi simpatizeri tvrde da Rusi intervencijom nisu ništa postigli, demantuje činjenica da isti slave zbog ruskog "povlačenja" i najavljuju ofanzive. Što ih ranije nisu najavljivali, nije valjda da su im neefikasni Rusi smetali :)
Locked