Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#22051 Re: Sarajevski derbi
Pa bit ce ti to 100000000%. 2 ulaza juga i 1 ulaz zapada i plave ulaznice 10-12 KM. I jebo taj derbi.
- decko_sa_kovaca
#22052 Re: Sarajevski derbi
Na stranu zajebancija nije mi jasno sto nedaju onaj desni dio zdenke tu se gubi tih 410 ulaznica. Realno sranje mup pravi sa dva sektora tampon zone samim tim se narusava atmosferaj
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#22053 Re: Premijer liga BiH
Ima li imalo vase krivice sto se nagurate u onaj dio toliki broj?leškarenje wrote:Pa kad budete nagurani na jugu ko mi ondje pitacu te hoće li ti biti OK i hoćeš li kolutati očima,ustvari to nikad neću dočekatimali_milojica wrote:Bune se na ogradu sa siljcima,a ista ograda vec 30 godina stoji na Jugu
Ima,jer se kupuju karte za drugi dio Sjevera a ide se medju navijace.
Na onaj dio koji ste dobili moze stati 1100 ljudi. Na ulaz stavis brojaca,kad udje 1100 ljudi zatvoriti vrata. I komocija ce biti.
Ima i krivice ljudi koji rade na ulazima sto pustaju prekobrojan broj ljudi na taj dio. Dakle,jedino rjesenje je numerisana karta,numerisano mjesto,sjedi tamo sta ti pise na karti. Znam daleko smo mi od toga,ali mora se poceti. Ne daj Boze da neko pogine,jel nam treba to? Svima nama,ovom gradu?
- Dr. Kuca
#22054 Re: Sarajevski derbi
Da postoji volja uprave lahko bi se to rijesilo. Komotno se moze dati slovo "lj".
- MOSALJOZE
#22055 Re: Sarajevski derbi
E jebiga pomjerite nas do pomoćnog,ako ikako može.
- leškarenje
#22056 Re: Premijer liga BiH
Ondje ne može stati 1100 ljudi,jesi ti dobar majke ti
Nebitno,ja bar mislim da je ovo završena priča .....nećete imati polomljene stolice
ma rahatluk živi
Nebitno,ja bar mislim da je ovo završena priča .....nećete imati polomljene stolice
-
DonaldDuck
#22057 Re: Sarajevski derbi
Jarane vi samo sebe gledate, treba objektivan biti, komotno su mogli ovo, komotno su mogli ono. Tada bi tampon zona bila još dalje i oko 70% sjeverne tribine bi bilo namijenjeno gostima, zgurali bi domaće navijače u suprotnu zdenku, i to dosta njih su porodični ljudi sa godišnjim ulaznicama. Prizanaćete da to nikako nije u redu! Jedino da MUP smanji tampon zonu, do Želje nije.
Last edited by DonaldDuck on 12/04/2017 09:12, edited 1 time in total.
- decko_sa_kovaca
#22058 Re: Sarajevski derbi
Tampon zona O i tampon zona G. Cuj cosak zdenke G i Lj i O . Pa sjever ce ispast poluprazan jos ce par stotina zeljovaca biti onemoguceno posmatrat utakmicu sa SZ zbog krova zapadne tribine
- mali_milojica
#22059 Re: Sarajevski derbi
LJ je do sada tampon zona.Dr. Kuca wrote:Da postoji volja uprave lahko bi se to rijesilo. Komotno se moze dati slovo "lj".
MUP trazi da budu dva sektora tampon zona. E sad,dali uskrariti navijace Sarajeva ili svoje navijace za jedan sektor tribine?
Sta bi u tom slucaju odlucila uprava Sarajeva?
- leškarenje
#22060 Re: Sarajevski derbi
Pa što niste mislili o tim sa SZ kad ste pravili kuću na zapadu?decko_sa_kovaca wrote:Tampon zona O i tampon zona G. Cuj cosak zdenke G i Lj i O . Pa sjever ce ispast poluprazan jos ce par stotina zeljovaca biti onemoguceno posmatrat utakmicu sa SZ zbog krova zapadne tribine
- decko_sa_kovaca
#22061 Re: Sarajevski derbi
Kuca ne smeta nego krov koji je smetao i kad je bio stari zapad
-
nema me tamo
#22062 Re: Sarajevski http://forum.klix.ba/images/icons/misc/fire.gifderbi
A sad nešto kontam možda je i dobro što se sve ovo dešava Stadion je sam po sebi sicusan što se tice blizine navijaca, a bice napeto do maksimale..
Tako da ovim momentalno ukidaju 2, 3 velika prekida utakmice..
A šteta stvarno jer sam 100 posto siguran da bi ovo bio vjerovatno bio bar vizuelno najbolji derbi možda ikad?
Još kad bi se zaresle mreže recimo 4 puta 2 - 2..
A 2, 3 velika prekida zbog baklji..
Tako da ovim momentalno ukidaju 2, 3 velika prekida utakmice..
A šteta stvarno jer sam 100 posto siguran da bi ovo bio vjerovatno bio bar vizuelno najbolji derbi možda ikad?
Još kad bi se zaresle mreže recimo 4 puta 2 - 2..
A 2, 3 velika prekida zbog baklji..
- Logovan
#22063 Re: Sarajevski derbi
Ma nije ništa do vas.DonaldDuck wrote:Jarane vi samo sebe gledate, treba objektivan biti, komotno su mogli ovo, komotno su mogli ono. Tada bi tampon zona bila još dalje i oko 70% sjeverne tribine bi bilo namijenjeno gostima, zgurali bi domaće navijače u suprotnu zdenku, i to dosta njih su porodični ljudi sa godišnjim ulaznicama. Prizanaćete da to nikako nije u redu! Jedino da MUP smanji tampon zonu, do Želje nije.
- Dr. Kuca
#22064 Re: Sarajevski derbi
Realno nema vise od 300 godisnjih sjevera ako ima i toliko, nemoj ba da sad pricamo o desetinama hiljada godisnjih.
- BlueBlood
#22065 Re: Sarajevski derbi
e nasao si pravo mjesto da pricamo o mentalitetunema me tamo wrote:bleee_sa wrote:Za ove s južne tribine što likuju i podržavaju ovakvu odluku MUP-a i uprave poruka da malo preispitaju svoj mentalitet.
1312
Ma ne likuje niko ko ima pravi mentalitet, a i ovi što likuju po forumu njih 80 % u suštini samo piše to da bi vas isprovocirali vjeruj da je i njima sranje derbi bez nas.
dovoljno je vidjeti da niko jos nije spomenuo mnogo mnogo veci problem od smanjenja kapaciteta od strane mupa a to je pokazivanje licne karte pri kupovini ulaznica
-
nema me tamo
#22066 Re: Sarajevski derbi
Ma nema ni potrebe to spominjati kad se zna zašto su to uradili..
I kad se zna da im je to nemoguca misija, al' znaju i oni to..
A isto tako mi je smijesno kad kaze za ove s južne tribine jer ovdje da se zna ko se krije iza svakog nicka hvatali bi se ljudi za glavu.
I kad se zna da im je to nemoguca misija, al' znaju i oni to..
A isto tako mi je smijesno kad kaze za ove s južne tribine jer ovdje da se zna ko se krije iza svakog nicka hvatali bi se ljudi za glavu.
- Haris.ba
#22067 Re: Sarajevski derbi
Puna podrška kupovini karte sa ličnom.
Samo kad bi uvezali da kupljena karta važi na ime. I onda da ne možeš ući na stadion ako se ne poklapa karta i lična.
Samo kad bi uvezali da kupljena karta važi na ime. I onda da ne možeš ući na stadion ako se ne poklapa karta i lična.
- mali_milojica
#22068 Re: Sarajevski derbi
Ja sam rekao da se svi ljudi sa godisnjim kartama za Sjever prebace na Istok,sektor G.Dr. Kuca wrote:Realno nema vise od 300 godisnjih sjevera ako ima i toliko, nemoj ba da sad pricamo o desetinama hiljada godisnjih.
HZ dati Sjever,tampon zone zdenke sa jedne i druge strane. Cca 3000 mjesta.
- MOSALJOZE
#22069 Re: Sarajevski derbi
Malo li je sjever 
- radiša
#22070 Re: Sarajevski derbi
Haris.ba wrote:Puna podrška kupovini karte sa ličnom.
Oni se jos bune
Pa dosta klubovi ispastaju zbog huligana i njihovog seljackog ponasanja,unistavas tuđe e sad ces fino platit mangupe pa slobodno sve razvali.
-
DonaldDuck
#22071 Re: Sarajevski derbi
Ja i šta ako kiša bude padala taj dan? Jedinu natkrivenu tribinu si dao gostima, uz sve to djelovalo bi kao da smo gosti na sopstvenom terenu! Samo se sjeti Bosne u Slovačkoj i sve će ti se samo reći.mali_milojica wrote:Ja sam rekao da se svi ljudi sa godisnjim kartama za Sjever prebace na Istok,sektor G.Dr. Kuca wrote:Realno nema vise od 300 godisnjih sjevera ako ima i toliko, nemoj ba da sad pricamo o desetinama hiljada godisnjih.
- duminjo
#22072 Re: Sarajevski derbi
Nista onda. Na grbavici bez pitara, na kosevu bez manijaka i bog te veselio.
Nema atmosfere
Nema Love domacinu
Manje CE doci i domacih simpatizera jer to nije to.
Bravo piitari. Kad negdje zapne, najlakse je bojkot opalit. Svjesni sta Ste prosli puta uradili, umjesto da se poklopite i budete zadovolji koliko god dobijete, vi bez i Malo obraza hocete Jos. Ko ona Mala bezobrazna djeca samo "daj". Nit razmisljate, moze li se, ima li se. Nego "daaj". Pa kad se ne dobije onda plac/kuknjava i bojkot.
Nije da ovim pravdam nekoga U zelji. Pogrijesili su. Trebali su skontati nacin kako da vam daju 2000. Ali pitari sa bojkom i konstantim plakanjem "daaaaj" ispadaju prave picketine. A ni jednog jedinog Pitara nisam ovdje vidio da ne napiso da su zasluzili manje karti zbog vlastitog ponasanja.
I dalje Sam na 51% posto da CE i jedni i drugi biti na grbavici i da ce ove sramotne Tampon Zone (Koje su ovolike upravo zbog pitara i na taj nacin su sami sebi skratili broj. Al jok, idemo razmisljati "daaaaj" i plakat) smanjiti. A za kosevo Sam siguran 100% da nece biti kontramjere a kamo li 5% za manijake. Ako je neko ubijedjen U suprotno, mozemo bacit opkladu
Nema atmosfere
Nema Love domacinu
Manje CE doci i domacih simpatizera jer to nije to.
Bravo piitari. Kad negdje zapne, najlakse je bojkot opalit. Svjesni sta Ste prosli puta uradili, umjesto da se poklopite i budete zadovolji koliko god dobijete, vi bez i Malo obraza hocete Jos. Ko ona Mala bezobrazna djeca samo "daj". Nit razmisljate, moze li se, ima li se. Nego "daaj". Pa kad se ne dobije onda plac/kuknjava i bojkot.
Nije da ovim pravdam nekoga U zelji. Pogrijesili su. Trebali su skontati nacin kako da vam daju 2000. Ali pitari sa bojkom i konstantim plakanjem "daaaaj" ispadaju prave picketine. A ni jednog jedinog Pitara nisam ovdje vidio da ne napiso da su zasluzili manje karti zbog vlastitog ponasanja.
I dalje Sam na 51% posto da CE i jedni i drugi biti na grbavici i da ce ove sramotne Tampon Zone (Koje su ovolike upravo zbog pitara i na taj nacin su sami sebi skratili broj. Al jok, idemo razmisljati "daaaaj" i plakat) smanjiti. A za kosevo Sam siguran 100% da nece biti kontramjere a kamo li 5% za manijake. Ako je neko ubijedjen U suprotno, mozemo bacit opkladu
- avetinja
#22073 Re: Sarajevski derbi
Ima jedan problem sa tim pravilom. Ako su išli na to da samo punoljetni gostujući navijači dođu, onda je to donekle u redu. Ali pazi sad situaciju. Opet se desi neki belaj, policija proizvoljno odabere par ljudi sa spiska i kazni ih. Možeš biti nedužan koliko god hoćeš, ali ćeš biti kažnjen. Iskreno, bezvezan mi je potez ovo za ličnom. Nije kupovina oružja i što neko mora znati moje podatke ako kupujem ulaznicu za derbi. Ne idem u Siriju na ratište.Haris.ba wrote:Puna podrška kupovini karte sa ličnom.
- mali_milojica
#22074 Re: Sarajevski derbi
Ako je Sjever toliko bolja tribina,zasto ima istu cijenu kao Istok?DonaldDuck wrote:Ja i šta ako kiša bude padala taj dan? Jedinu natkrivenu tribinu si dao gostima, uz sve to djelovalo bi kao da smo gosti na sopstvenom terenu! Samo se sjeti Bosne u Slovačkoj i sve će ti se samo reći.mali_milojica wrote:Ja sam rekao da se svi ljudi sa godisnjim kartama za Sjever prebace na Istok,sektor G.Dr. Kuca wrote:Realno nema vise od 300 godisnjih sjevera ako ima i toliko, nemoj ba da sad pricamo o desetinama hiljada godisnjih.
-
nema me tamo
#22075 Re: Sarajevski derbi
Dosta ispaštaju zbog huligana kaže..
Desi se da par baklji doleti na drugu stranu i to ti je sva havarija joj ovo joj ono..
Ovo ostalo uleti murija pošamara i smiri se sve i tako godina za godinom..
U međuvremenu ništa samo baklje gore i to je to..
Eto ti našeg problema huliganstva..
Dok po evropi svaku 2 sedmicu budu neki neredi, al' niko ne pravi ništa od njih..
Kako se iznervira covjek kad procita to nije ni cudo da je onaj dosao poslije derbija i psovao..
Još me pljuni ako 50 posto i ide uopšte na utakmicu..
Podsjeca me odma na ove komentare na jutubu " joj to najjaci smo ".
Desi se da par baklji doleti na drugu stranu i to ti je sva havarija joj ovo joj ono..
Ovo ostalo uleti murija pošamara i smiri se sve i tako godina za godinom..
U međuvremenu ništa samo baklje gore i to je to..
Eto ti našeg problema huliganstva..
Dok po evropi svaku 2 sedmicu budu neki neredi, al' niko ne pravi ništa od njih..
Kako se iznervira covjek kad procita to nije ni cudo da je onaj dosao poslije derbija i psovao..
Još me pljuni ako 50 posto i ide uopšte na utakmicu..
Podsjeca me odma na ove komentare na jutubu " joj to najjaci smo ".