Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
JavierBosnia

#22026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

konektovan wrote:Javieru, priznaj da je ovo tvoj izum..... :lol:
Zar si sumnjao u moju kreativnost :D
Logovan

#22027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Pohvale za policiju za situaciju iz Titove od prije pola sata.
Levat sa Audijem ga nagazio u desnoj traci, a policija bila u lijevoj, za par sekundi upališe rotacije i zaganjaše ga. :izet: Pratio sam ih da vidim gdje će ga uhvatiti. :mrgreen: Zaustaviše ga u izlivnoj traci prema SCC-u.
Travnički Noćni Šetač

#22028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Skretanje u zabranjenom smjeru, nepoštivanje pješačkog prelaza, preticanje preko pune linije, vožnja kroz jednosmjernu, prelazak na suprotnu saobraćajnu traku, posljedice saobraćajnog udesa...
...
vjeshalica

#22029 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

:nosic:
Looks good to me....
Laplace

#22030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote:Skretanje u zabranjenom smjeru, nepoštivanje pješačkog prelaza, preticanje preko pune linije, vožnja kroz jednosmjernu, prelazak na suprotnu saobraćajnu traku, posljedice saobraćajnog udesa...
...
Ovdje su i pješaci napravili prekršaj, tj. ni oni nisu poštovali pješački prelaz. Nije mi jasno čemu prelazak na pola metra - metar od pješačkog kad možeš fino preko pješačkog. Kada nema vozila pa da tolerišeš, nema veze, ali ovako cijelu ulicu pretvore u jedan široki pješački prelaz.

Ovdje bih naplatio kazne i vozačima i pješacima.

Edit: + pješacima bih naplatio kaznu za uništavanje zelene površine.
Travnički Noćni Šetač

#22031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

A dobro... i mene nervira kad desetak metara prije pjesackog krenu prelaziti pa im moras stati a onda na pjesackom ceka drugi....
Ali ovih pola metra realno je ok... da je bilo jos pjesaka na pjesackom na istom mjestu bih stao... nisu me zaustavili daleko izvan pjesackog vec bas u zoni gdje bih redovno stao....
...
No vozaci koji ni ne umanje brzinu pored vozila u drugoj traci koje stoji pred pjesackim prelazom su mnogo kritični likovi...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ja cudne marve ....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#22034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Bahatost, nekultura, ne mozes pobjeci od toga..... :-)
Laplace

#22035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Sve me više nerviraju i ove putne službe. Jutros kamion i bager zauzeli jednu traku (Lješevo), valjda bager nešto utovara u kamion, nekih pet-šest radnika hvata zjale a niko ne reguliše saobraćaj, nego se vi vozači snalazite. Naravno, vrijeme kad se ide na posao.

Inače je indikativno kako naši ljudi imaju običaj blokirati traku ili cijeli put za svaku sitnicu (nevezano za ovaj slučaj, ovdje su morali blokirati traku ali je neko morao voditi računa o saobraćaju, naročito zato što je bilo slobodnih radnika).
Throttle

#22036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Najbolji su oni što ocrtavaju linije kad je najveća špica :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#22037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ima i pozitivnih primjera:
Laplace wrote: Inače je indikativno kako naši ljudi imaju običaj blokirati traku ili cijeli put za svaku sitnicu (nevezano za ovaj slučaj, ovdje su morali blokirati traku ali je neko morao voditi računa o saobraćaju, naročito zato što je bilo slobodnih radnika).
U videu broj 68 na 01:25 kod onog traktora u kvaru na sred ceste fino se vidi vlasnik traktora koji pomaže protoku saobraćaja...
Throttle wrote:Najbolji su oni što ocrtavaju linije kad je najveća špica :mrgreen:
U videu broj 65 na 02:04 dobar primjer kako u Crnoj Gori uz sasvim blago usporenje saobraćaja organizovano rade ocrtavanje linija bez nekih većih problema i stvaranja velikih gužvi...
...
...
Samo malo dobre volje i sve te sitne gluposti koje nas nerviraju bi mogle biti prošlost...
Laplace

#22038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ima i pozitivnih primjera:
Laplace wrote: Inače je indikativno kako naši ljudi imaju običaj blokirati traku ili cijeli put za svaku sitnicu (nevezano za ovaj slučaj, ovdje su morali blokirati traku ali je neko morao voditi računa o saobraćaju, naročito zato što je bilo slobodnih radnika).
U videu broj 68 na 01:25 kod onog traktora u kvaru na sred ceste fino se vidi vlasnik traktora koji pomaže protoku saobraćaja...
Throttle wrote:Najbolji su oni što ocrtavaju linije kad je najveća špica :mrgreen:
U videu broj 65 na 02:04 dobar primjer kako u Crnoj Gori uz sasvim blago usporenje saobraćaja organizovano rade ocrtavanje linija bez nekih većih problema i stvaranja velikih gužvi...
...
...
Samo malo dobre volje i sve te sitne gluposti koje nas nerviraju bi mogle biti prošlost...
Da. Zato sam nedavno govorio kako naš problem nisu toliko materijalni koliko ljudski resursi.
vauvau

#22040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

shandrprcSA wrote:
E već sam spominjao da me nerviraju ovi papci s kamerama. Oduze čovjeku prednost i još mu svira. I još kaže treba ponekad pogledati sa strane. Jest s desne strane ima auto prednost. Kakvi bolidi. :-)
r_faruk

#22041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

:roll: da li se salis ili sam te pogresno shvatio?
drug_profi

#22042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

r_faruk wrote::roll: da li se salis ili sam te pogresno shvatio?
Ma trola pa ko se uhvati.
vauvau

#22043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

Ima li znak za prvenstvo prolaza ovome što ide pravo
Nema
Ima li znak onaj trokut onom što ide s desna
Nema
Znači oduzeo prednost ovaj što ide pravo jer nema znaka stop ni ništa a obojica voze po parkingu
Stim što ovaj koji dolazi s desna zna da ima prednost jer je položio vozački a nije ga kupio kao ovaj što je kupio kameru pa misli svu pamet svijeta pokupio
vauvau

#22044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

drug_profi wrote:
Ma trola pa ko se uhvati.
I ti si izgleda na fakultetu u travniku kupio diplomu
Pazi se sad se diplome provjeravaju ljudi bez posla ostaju u policiji
r_faruk

#22045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Umm...if we went around punishing people for being stupid, *Nursey* would have been in prison all her life.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#22046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

vauvau wrote:
Nema
Nema
Znači oduzeo prednost ovaj što ide pravo jer nema znaka stop ni ništa a obojica voze po parkingu
Stim što ovaj koji dolazi s desna zna da ima prednost jer je položio vozački a nije ga kupio kao ovaj što je kupio kameru pa misli svu pamet svijeta pokupio
Sto jest jest, po slovu zakona, tako je.
nivla

#22047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

ovdje je parking u pitanju i nije bas da se za ukljucenje sa parkinga na kolovoz primjenjuje pravilo desne strane, (doduse na svakom normalnom izlazu sa parkinga imas znak stop ili trokut), svakako je ovaj sto je uletio trebao malo sporije izvesti radnju, ovako uletiti moze samo debil na trecu
ispade da ako imas prosirenje pored magistralnog puta na cijem ukljucenju nema nikakav znak, da svi koji se krecu magistralom trebaju stati da se ovaj sto je na prosirenju ukljuci(nema znaka, a dolazi s desne strane)
Last edited by nivla on 21/06/2019 12:00, edited 1 time in total.
dadoka84

#22048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

Ja koliko znam, vozač prilikom ukljucivanja sa povrsine na kojoj se ne vrsi saobracaj mora propustiti sva vozila koja se krecu kolovozom čak i ako nije regulisano saobracajnim znakom. Drugacije je ako se ukljucuje iz sporedne ulice, ali iz garaze, sa parkinga, trotoara itd mora propustiti vozila.
Melo15

#22049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Melo15 »

vauvau wrote:
Nema
Nema
Samo ovaj sto je uletio vozi po parkingu
vauvau

#22050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

nivla wrote:ovdje je parking u pitanju i nije bas da se za ukljucenje sa parkinga na kolovoz primjenjuje pravilo desne strane, (doduse na svakom normalnom izlazu sa parkinga imas znak stop ili trokut), svakako je ovaj sto je uletio trebao malo sporije izvesti radnju, ovako uletiti moze samo debil na trecu
ispade da ako imas prosirenje pored magistralnog puta na cijem ukljucenju nema nikakav znak, da svi koji se krecu magistralom trebaju stati da se ovaj sto je na prosirenju ukljuci(nema znaka, a dolazi s desne strane)
Obojica na parkingu
Saobraćaj i saobraćajna pravila važe i na parkingu
Naravno ako imaš kameru onda ne važi :-)
Post Reply