Transparent Weather Clock.kolegione wrote:Jedno pitanje, koja weather app ima widget 4*1 sa satom ....
Mozda je trivijalno ali meni bi znacilo
Android OS
Moderator: Benq
-
Schlauf2
#22026 Re: Android OS
- arnes_king
#22027 Re: Android OS
Raja hoce li mi neko reci kako je ovo moguce. Imam sluzbeni telefon ZTE Kis3 Max, koji ima bateriju malu od 1850mAh.
Taj telefon koristim iskljucivo za poruke i pozive, ne koristim internet na njemu, ali bez obzira, bilo koji drugi telefon da uopste ne otkljucam niti jednom, nakon maximalno 48h ce baterija biti potrosena i ugasit ce se.
Evo screenshot trenutne situacije na ovom telefonu

Ja se ovome cudim jos od kada sam ga dobio, znaci baterija mi izdrzi do 25 dana BEZ punjenja. Jeste da bude na cca 70% nakon 21-25 dana ali tad mu baterija bude prazna i ugasi se (samo pogresno prikaze). Bilo kako bilo, ovaj telefon moze skoro mjesec dana da izgura na jednom punjenju, i tako svaki put. Bez obzira koliko se koristio, taman i da se nikako ne koristi ovo je fenomenalno. A kazem vam, koristim za poruke i pozive, cak nekad znam upaliti i wifi ali rijetko.
Taj telefon koristim iskljucivo za poruke i pozive, ne koristim internet na njemu, ali bez obzira, bilo koji drugi telefon da uopste ne otkljucam niti jednom, nakon maximalno 48h ce baterija biti potrosena i ugasit ce se.
Evo screenshot trenutne situacije na ovom telefonu

Ja se ovome cudim jos od kada sam ga dobio, znaci baterija mi izdrzi do 25 dana BEZ punjenja. Jeste da bude na cca 70% nakon 21-25 dana ali tad mu baterija bude prazna i ugasi se (samo pogresno prikaze). Bilo kako bilo, ovaj telefon moze skoro mjesec dana da izgura na jednom punjenju, i tako svaki put. Bez obzira koliko se koristio, taman i da se nikako ne koristi ovo je fenomenalno. A kazem vam, koristim za poruke i pozive, cak nekad znam upaliti i wifi ali rijetko.
-
quarterback
#22028 Re: Android OS
kod mene je tako golf2 kad idem nizbrdo i kocim motorom pravio gorivo i vracao u rezervoar (dizel naravno)
- supercali
#22029 Re: Android OS
Nemas nikakvih akaunta koji su povezani sa internetom pa da u pozadini nesto radi
Ne koriatis internet ne koriatis ostale aplikacije koje rade u pozadini znaci telefon ti u biti trosi bateriju samo na ekran i na pozive i poruke koje koristis
A uzmi svoj telefon pa vifi koliko je nekakvih aplikacija pokrenuto procesa za koje pojma nemas sta rade i sl i sve kad spojis to samo jede bateriju a kamoli jos aktivno surfanje igranje igrica i sl
Ne koriatis internet ne koriatis ostale aplikacije koje rade u pozadini znaci telefon ti u biti trosi bateriju samo na ekran i na pozive i poruke koje koristis
A uzmi svoj telefon pa vifi koliko je nekakvih aplikacija pokrenuto procesa za koje pojma nemas sta rade i sl i sve kad spojis to samo jede bateriju a kamoli jos aktivno surfanje igranje igrica i sl
- arnes_king
#22030 Re: Android OS
Pa de ti uzmi svoj telefon, pogasi sve to pa probaj, nece izgurati sigurno ni 3 dana... Ja licno znam da moj s7 Edge koji ima bateriju od 3600mAh ne bi izdrzao, taman da ga i ne otkljucam nikako, znaci ni display da ne koristi.supercali wrote:Nemas nikakvih akaunta koji su povezani sa internetom pa da u pozadini nesto radi
Pa skontaj samo, odes da spavas, ostavis telefon pun, za taj period od 8-10 sati ce svaki smartphone potrositi od 2-10% baterije, gdje je rijetko koji sa 2%. I to cak ako si ga stavio u "airplane mode", pa sracunaj za koliko bi bila prazna, a gdje je jos da koristis za pozive i poruke.
P.S. ima e-mail account koji sam davno dodao, ali kazem opet ne palim internet, cim upalim odma izbacuje notifikacije sa e-maila. Bio je i viber ali je obrisan.
- supercali
#22031 Re: Android OS
Onda ima provlem sa ocitavanjem
Al vrlo moguce da moze izdrzati
Kupi novi koji nikad nije imao akaunte i sl pa probaj pa ces vidjeti jel to to
- arnes_king
#22032 Re: Android OS
Problem s ocitavanjem nije, jer ga punim jednom mjesecno iako zabaguje prikaz baterije kad je pri kraju. A nije da na ovom tel nije nikad bilo, kada sam ga tek dobio koristio sam ga u sve moguce svrhe, dok nisam kupio privatno s7 Edge, od tad ovaj koristim samo sluzbeno. A kazem ti, bio i viber, e-mail cak i sada ima, i bilo je jos nekih zezancija.supercali wrote:Onda ima provlem sa ocitavanjem
Ja opet kazem, vrati tel na tvornicke i samo ga upali i ostavi, ako izdrzi i jedan 5 dana .... mislim da nece
Kako god, nebitno, samo sam htio da podijelim ovo s vama i da kazem kako je merak kada se telefon puno jednom u 3-4 sedmice haha
- supercali
#22033 Re: Android OS
Ako sada uzmem onaj s60 bas cu probati to da ga samo napunim i ostavim
- Quaresma
#22034 Re: Android OS
hajd baš da vidimo koliko ćeš dugo nosati ovaj telefon ako ga uzemš 
-
Dzontra_Volta
-
quarterback
#22036 Re: Android OS
dok sam bio na moru upalio airplane mode, mobitel izgurao 7 dana bez punjenja, koristio ga radi alarma za budjenje i eventualno ponekad upalio wi fi da opgledam vremensku prognozu
- arnes_king
#22037 Re: Android OS
Koji mobitel? Dobar eto, to jos nisam cuo, ali opet znatno manje od moje "munje" od 1850mAhquarterback wrote:dok sam bio na moru upalio airplane mode, mobitel izgurao 7 dana bez punjenja, koristio ga radi alarma za budjenje i eventualno ponekad upalio wi fi da opgledam vremensku prognozu
- arnes_king
#22038 Re: Android OS
Eto probaj, da vidimo, bas me interesuje. Uzmi u obzir da on ima duplo vecu bateriju (i vise nego duplo) od ovog ZTE, znaci trebao bi izgurati i 2 mjeseca puna hahah ali male su sanse.supercali wrote:Ako sada uzmem onaj s60 bas cu probati to da ga samo napunim i ostavim
- Dr Kova
#22039 Re: Android OS
quarterback wrote:kod mene je tako golf2 kad idem nizbrdo i kocim motorom pravio gorivo i vracao u rezervoar (dizel naravno)
-
zdruzdjo
#22040 Re: RE: Re: Android OS
Moze.Mustang1 wrote:Update sam ovaj Samsung J5 sa 5.0 na 6.0 i uzasno je. Ostalo mi manje od gige prostora poslije updeta bez aplikacija, nakon jedne instalirane aplikjacije koci sve moguce... Moze li se vratiti na lolipop?
Postoje dva nacina.
Prvi je preko odina a drugi preko recovery-ja.
U oba slucaj ces morati otkljucati bootloader.
Factory reset ovo nece uraditi.
Da te ne bi smarao ugasis i onaj auto check for update ili kako se vec zove.
-
Mustang1
#22041 Re: RE: Re: Android OS
De samo vidi je'l to to po ovim koracimazdruzdjo wrote:Moze.Mustang1 wrote:Update sam ovaj Samsung J5 sa 5.0 na 6.0 i uzasno je. Ostalo mi manje od gige prostora poslije updeta bez aplikacija, nakon jedne instalirane aplikjacije koci sve moguce... Moze li se vratiti na lolipop?
Postoje dva nacina.
https://geekyniladri.wordpress.com/2016 ... ng-galaxy/
- supercali
#22042 Re: Android OS
Evo sta kaze moj mobitel koliko otprilike moze raditi sa trenutnih 95%

- supercali
#22043 Re: Android OS
A evo sta kaze otprilike kad izgasis masu tih nekih programa procesa i sl isto 95%

- shalla
#22044 Re: Android OS
Oj kakve su ti ovo boje, oslijepih 
- supercali
#22045 Re: Android OS
Ma tema neka ljetna pa je to zuto sunce fazoni
- Quaresma
#22046 Re: RE: Re: Android OS
zasto bi morao otkljucati bootloader ako hoce flashati rom preko odina?zdruzdjo wrote:Moze.Mustang1 wrote:Update sam ovaj Samsung J5 sa 5.0 na 6.0 i uzasno je. Ostalo mi manje od gige prostora poslije updeta bez aplikacija, nakon jedne instalirane aplikjacije koci sve moguce... Moze li se vratiti na lolipop?
Postoje dva nacina.
uglavnom, neka pukne prvo hard reset pa onda neka vidi, ne moze biti toliko los marshmallow nikako.
- Sarajevski-Seljak
#22047 Re: Android OS
Meni kad je ugasen telefon moze baterija biti 3 mjeseca 
-
zdruzdjo
#22048 Re: RE: Re: Android OS
Pa ne mora ali je vrlo dobro imati ga otkljucanog. Razlog: pa instalacijom eventualnom recovery-ja se otvara puno vrata. samsung zajednica je jaka kod custom rom-ova. samsung svaki "prodise" kad se stavi neki custom rom. a stavljanje novog rom-a preko recovery-ja je bukvalno 1-2-3 gotovo. a isto tako ako ti se nesto ne svidi vracanje na staro stanje je 1-2-3.Quaresma wrote: zasto bi morao otkljucati bootloader ako hoce flashati rom preko odina?
uglavnom, neka pukne prvo hard reset pa onda neka vidi, ne moze biti toliko los marshmallow nikako.
-
zdruzdjo
#22049 Re: RE: Re: Android OS
moze vjeruj.Quaresma wrote: ..................... ne moze biti toliko los marshmallow nikako.
kod mene supruga ima lg-g4 stylus.
Nakon upgrade-a na marshmallow telefon je postao sranje. od prilike problemi kao i kod njega.
do tada je radio besprijekorno.
Pokusavam da nadjem official firmware za njega 5.0 ili 5.1.1. ali nigdje ne mogu.
-
zdruzdjo
#22050 Re: RE: Re: Android OS
Da to je to.Mustang1 wrote: https://geekyniladri.wordpress.com/2016 ... ng-galaxy/
svakako ne zaboravi backup. prije toga moj savjet je da skoknes na xda i pogledaj sta ima za tvoj telefon. ako nisi tip koji voli stvari "out of the box" onda official rom.