Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Opetja033

#22026 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Opetja033 »

Zmijuga loma wrote:Utakmica se ne priprema noć pred utakmicu. Osimovu i Bajevićevu milu majku niko nije spominjao nakon Albanije, Francuske, Rumunije, Portugala (a isto je bilo priče) a sad odjednom sinergija najvećih fudbalskih umova Balkana stoji iza ove pobjede. Bajević odradio dio posla? Kakav dio posla misliš da je odradio?

Sušić je sam primao udare kritika nakon gore pobrojanih utakmica, red je da sad i sam primi zasluge za ovu neviđeno dominantnu pobjedu.
Ne kontas me drug. Ja sam od pocetka branio Papeta na ovoj temi, nikada rijeci nisam rekao protiv njega. Za Bajevica sam rekao, onako cisto usput, kao mogucnost.

Ja Papeta nisam pljuvao ni nakon Albanije, ni nakon Portugala ni nakon Rumunije. Sto neko rece naravno da mu niko ne sastavlja tim ili odredjuje na kojoj ce poziciji neko igrati. To niti bi on sebi dozvolio a niti bi iko sa strane pokusavao (novinarcice ne brojim pod ozbiljne ljude).

Mozda nisam bio dovoljno jasan: sve i da se savjetovao sa nekim, opet je sva odgovornost za uspjeh ili neuspjeh u potpunosti i iskljucivo Safetova. Samim tim sve zasluge za taktiku, postavku - idu iskljucivo samo njemu.
I napisao sam da u ovom trenutku ne postoji bolja osoba za vodjenje ove reprezentacije od njega, pa makar Ferguson bio zainteresovan. Na kraju krajeva oni sto ga pljuje se ovdje sada i ne javljaju.

Mi ovdje govorimo o nacinu sefovanja, o nacinu vodjenja. Kao i u svakoj firmi imas direktore koji ce prije pojesti svoje desno mudo nego poslusati neciji savjet ili priznati svoju gresku. Pape nije takav. Pape je sef, neupitan autoritet ali ima sasvim drugaciji pristup i nacin sefovanja nego selektori iz okruzenja ili jedan cirkusant poput Cire. O tome ja govorim.
Zmijuga loma

#22027 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

Opetja033 wrote: Mozda nisam bio dovoljno jasan: sve i da se savjetovao sa nekim, opet je sva odgovornost za uspjeh ili neuspjeh u potpunosti i iskljucivo Safetova. Samim tim sve zasluge za taktiku, postavku - idu iskljucivo samo njemu.
To je to. ;-)
MightyMatch

#22028 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

cindrlimindrli wrote:A `dje su nasi forumski bardovi nihoniho i Buzzer? Cudno da nema njihove analize zadnje utakmice? :shock: :D
Bardo-vi :D nije im bardo ovaj vik :dance: :lol:
Sad ce to @cvrle sve potanko da objasni ili mozda @mrtvohodajucicojk da u detalje docara situaciju :D
USAblues

#22029 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

ganjeta wrote:Čestitke Safetu na taktici i vođenju kompletne utakmice. Sve je izgledalo svršeno, nestvarno. Nas je bilo 7-8. koji smo gledali tekmu i svi smo bili složni u tome, ne znamo se ponašati u ovakvoj situaciji. Navikli smo da je napeto, puno srkleta i ložione. Ovaj put sve je bilo kontra, bez euforije, srkleta.
[u][b]Ne mogu se oteti utisku da je ov ... .[/quote]
[/b][/u]

:thumbup: :thumbup: :bih:
Last edited by USAblues on 24/03/2013 18:55, edited 1 time in total.
MightyMatch

#22030 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

KPNCTNJAH wrote:
ganjeta wrote:
Ne mogu se oteti utisku da je ovaj put sva NOGOMETNA elita BiH imala umješane prste u ovu tekmu. Krenuvši od Ivice Osima, preko Bajevića i Halilihodžića. Sušić je o tome govorio ranije. I što je najvažnije uspjelo je :thumbup: :bih: .
:lol:

Ista ta elita je bila prisutna i kad ste za sve krivili samo Papeta ;-)
Fakat :lol:
horion_bosona

#22031 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by horion_bosona »

Dosta je ljudi ovdje bilo kriticno prema Susicu, pa i sam sam iz najbolje namjere. Evidentno ja da su napravljene odredjene greske u prvom ciklusu pod njegovim vodstvom, prvenstveno mislim na promasenu postavku protiv Francuza na Kosevu, te stavljanje rovitog Hasagica na gol u Albaniji. S ove distance, to bi pripisao njegovoj nedovoljnoj upoznatosti s kadrom, te pauzom koju je imao u poslu.

On nije dosao za selektora kao etabliran strucnjak, medjutim kako raste i sazrijeva ova reprezentacija, tako i on poprima i pokazuje karakteristike ozbiljnog trenera. Do utakmice s Grcima, reprezentacija je odigrala vec nekoliko takticki odlicnih utakmica, narocito onu u Minsku i u Parizu.

Pogledao sam ponovo duel protiv Grka, stvarno vrijedi gledati iznova. Imponira mirnoca i zrelost s kojom je pobjedjena tako zatvorena i iskusna ekipa. Prvih 20-25 minuta oni i jesu uspijevali igrati ono sto su naumili, cak je i sam njihov golman u par navrata loptu izbijao direktno u aut, prepustajuci nam inicijativu. Nakon prvog gola nisu imali vise sanse za povratak u mec, sto je opet netipicno za njih, ali je svakako rezlultat angazirane igre nasih i odlicne postavke od strane Susica.

Odavno je jasno da mi imamo tehnicki strasnu selekciju, ali bi izdvojio defanzivnu igru citavog tima, pogotovo Dzeke, Ibisevica i Misimovica, koju su cijelu utakmicu vrsili pritisak na grcku prvu liniju, onemogucujci im da grade igru. Ova pobjeda je iskorak iz vise aspekata, ponajvise na psiholoskom planu, dobijena izrazito bitna utakmica i protivnik koji je iskusniji i kotira bolje.

Raduje ozbiljnost i odmjerenost u izjavama selektora i reprezentativaca, bez padanja u trans euforije. Bilo bi dobro da do Latvije bude gotov trening kamp, da se igraci tih 12-14 dana priprema mogu u miru i u kontroliranoj medijskoj izolaciji spremati. Jer novinari su i ovaj put pokazali staru boljku i prakticno terorisali igrace, fakat se divim njihovom zivcima i strpljenu.
north

#22032 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Novinari su najveće zlo oko naše selekcije, ima sigurno pozitivnih izuzetaka, mada ih je malo, ali većina su ko muha na g.... sa idiotskim i retardiranim pitanjima, poput koja ti je omiljena boja, koji kolač najviše voliš i sl....Onaj delegat Spaho koji bi po stažu trebao biti uzor mlađim novinarima ne zna šta da pita oko same igre, nego pokušava biti duhovit šta li, pa pita jesu li se počeli spremati za sambu, pa ga Džeko iskulira i otrese kako je prerano za tako nešto....Stalno mamlazi dižu euforiju do neba, ali sreća pa Pape nije Mikado pa da im se pridruži u tom teferiču i narodnom veselju koji samo može lošeg donijeti....Sjetimo se ćevapa protiv Rumunije kada je bio Pape vjerovatno bio "zeleniji" nego danas pa to pustio, pa još mediji to objavljuju kao neku šalu umjesto da nalijepe igrače, i rezultat toga je da popušiš tricu u svojoj mreži...

Vjerujem da je to vrijeme prošlo, sada imamo čvrstu ruku na klupi koja stalno spušta loptu na zemlju, odlično posloženu ekipu i spremnu i željnu da pije krv svakom protivniku, samo treba te ublehaše od novinara držati na distanci i ne dati im da kvare mir u i oko repke...
Ime postoji

#22033 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ime postoji »

E sad da je Pape umisljen kao sto nije,pa da ovdje napise sta je misevi i pljuvaci bez razloga ko je najjaci... :dance:
Obuca9

#22034 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

leškarenje wrote:SPORTSKI VREMEPLOV: Safet Sušić - Mundijal kao sudbina

http://reprezentacija.ba/a-selekcija-fu ... bina-.html
Opa, vidi "otvarača očiju", otkad ga nije bilo.
shalla

#22035 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Opetja033 wrote:Ne znam, imam osjecaj da ovaj covjek raste zajedno sa reprezentacijom. Imao je katastrofalnih gresaka, postavke na Kosevu protiv Francuza i ona tekma u Bukurestu. Sapunica oko Begovica i Hasagica. Ali ima jednu osobinu koja mi je medju najdrazim kod ljudi opcenito: kada skonta da je pogrijesio, nece ustrajavati na svojoj gresci radi glupih principa nego ce povuci rucnu i promjeniti misljenje. To nije znak slabosti, vec znak velicine karaktera. Ima ljudi koji govore da bi sa ovom reprezentacijom bilo ko mogao napraviti uspjeh, ali dovoljno je kao kontraargument uzeti Mancinija.

Mi smo premala zemlja i premala reprezentacija da se mozemo odreci bilo kojeg igraca zato sto igra negdje gdje po selektorovom misljenju nije neki kvalitet fudbala. Nadam se da ni Muslimovic nije zauvijek izgubljen i da ce po tom pitanju takodje popustiti.

Misljenja sam da je Susis pravi covjek na pravom mjestu i da nijedan drugi trener ne bi bolje od njega u ovom trenutku odgovarao nasoj reprezentaciji.
Super napisano, čitam svoje misli al' vidim da je drugi nick :mrgreen:
Kao što napisah još nekad pred prvu tekmu sa grčkom, hvala Bogu stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mjesto. Igra je svakom utakmicom sve bolja i bolja (fascinira to kako brzo nastojimo da vratimo loptu u svoj posjed, jedan od bitnih faktora ove pobjede je taj što nam je odbrana počinjala od Džeke i Vede), pozivaju se igrači koji se "u narodu" već neko vrijeme prizivaju (kao što ti reče nadam se da će selektor na Misketovom primjeru vidjeti da i za Muslimovića ovdje ima mjesta), samo da nas ne ponese euforija (a sudeći po skromnim izjavama igrača poslije tekme do toga aBd neće doći) i eto nas aBd u Brazilu :bih:
Kao što još negdje napisah, bravo Pape, bravo momci, i jedan poseban bravo za Misketa koji nije ovoliko trčao ni u najboljim danima :thumbup:
Muhamed Đakmić

#22036 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Obuca9 wrote:
leškarenje wrote:SPORTSKI VREMEPLOV: Safet Sušić - Mundijal kao sudbina

http://reprezentacija.ba/a-selekcija-fu ... bina-.html
Opa, vidi "otvarača očiju", otkad ga nije bilo.
Ali magistar otvaranja očiju nije magistar gramatike, drugi-treći red i već greška; umjesto je li napisano jeli :D
Kemal Malovčić

#22037 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

prof. dr. Bio sam na Hadždžu
novi.dan.nova.nafaka

#22038 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by novi.dan.nova.nafaka »

horion_bosona wrote:Odavno je jasno da mi imamo tehnicki strasnu selekciju, ali bi izdvojio defanzivnu igru citavog tima, pogotovo Dzeke, Ibisevica i Misimovica, koju su cijelu utakmicu vrsili pritisak na grcku prvu liniju, onemogucujci im da grade igru. Ova pobjeda je iskorak iz vise aspekata, ponajvise na psiholoskom planu, dobijena izrazito bitna utakmica i protivnik koji je iskusniji i kotira bolje.
Raduje ozbiljnost i odmjerenost u izjavama selektora i reprezentativaca, bez padanja u trans euforije. Bilo bi dobro da do Latvije bude gotov trening kamp, da se igraci tih 12-14 dana priprema mogu u miru i u kontroliranoj medijskoj izolaciji spremati. Jer novinari su i ovaj put pokazali staru boljku i prakticno terorisali igrace, fakat se divim njihovom zivcima i strpljenu.
:thumbup:
DonVito

#22039 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Safete šta im ovo radiš...
jeza u ledja

#22040 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Jebote ja ne stigoh 3 dana nista napisati o utakmici. :shock:

Prvo dok sam pogledao snimak, pa dok sam se otrijeznio, pa dok sam natenane sve vijesti, intervjue i komentare na forumu procitao, prodje jebote vrijeme. :)

I sta jos reci i dodati....Nikad ali nikad nisam gledao bolju utakmicu reprezentacije. Ono kad kazu utakmica ko iz snova. Neko je napisao na jednoj od tema nakon utakmice - "e ovo je historijska utakmica". Tacno tako. Mislim da smo spoznali sta znaci to "historijska utakmica". Ovo je ko neko religiozno iskustvo, stanje nirvane, svjetlo na kraju tunela. Sve sto se desilo u utakmici je bilo savrseno. Sve. Nije da smo im zabili dva gola na foru pa drzali rezultat. Mi smo njih razvalili kako dugo niko nije.
Dugo ce se pricati o ovoj utakmici. Dugo. Sjetite se 3-0 protiv Danske i poslije 0-2 na Parkenu. To su nam bili najveci dometi do sada, a koliko se o tome prica. Te nam pobjede nisu donjele nista, ali ova moze donjeti sve. Ubjedljivo smo najbolja reprezentacija u Evropi koja se nikad nije plasirala na veliko takmicenje i vjerovatno jedina reprezentacija takve jacine koja se ovoliko dugo (skoro 20 godina) nije plasirala na veliko takmicenje. Toliko godina se trudimo, a nikad da umocimo. Drugi su imali toliko srece da se plasiraju da je to nevjerovatno (Slovacka, Irska, Latvija, Slovenija su samo neke od reprezentacija koje su se u skorasnje vrijeme plasirale jer su imale ili laganu grupu ili lagan plejof). Sad je doslo nase vrijeme!

I to sve pod palicom Safeta Susica! Hvala ti Pape, ti si i dalje nas idol!

:bih:
sinuhe

#22041 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sinuhe »

Hoce li Susic biti najslabije placen selektor na SP? :D
ljevoruki

#22042 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

jeza u ledja wrote:Jebote ja ne stigoh 3 dana nista napisati o utakmici. :shock:

Prvo dok sam pogledao snimak, pa dok sam se otrijeznio, pa dok sam natenane sve vijesti, intervjue i komentare na forumu procitao, prodje jebote vrijeme. :)

I sta jos reci i dodati....Nikad ali nikad nisam gledao bolju utakmicu reprezentacije. Ono kad kazu utakmica ko iz snova. Neko je napisao na jednoj od tema nakon utakmice - "e ovo je historijska utakmica". Tacno tako. Mislim da smo spoznali sta znaci to "historijska utakmica". Ovo je ko neko religiozno iskustvo, stanje nirvane, svjetlo na kraju tunela. Sve sto se desilo u utakmici je bilo savrseno. Sve. Nije da smo im zabili dva gola na foru pa drzali rezultat. Mi smo njih razvalili kako dugo niko nije.
Dugo ce se pricati o ovoj utakmici. Dugo. Sjetite se 3-0 protiv Danske i poslije 0-2 na Parkenu. To su nam bili najveci dometi do sada, a koliko se o tome prica. Te nam pobjede nisu donjele nista, ali ova moze donjeti sve. Ubjedljivo smo najbolja reprezentacija u Evropi koja se nikad nije plasirala na veliko takmicenje i vjerovatno jedina reprezentacija takve jacine koja se ovoliko dugo (skoro 20 godina) nije plasirala na veliko takmicenje. Toliko godina se trudimo, a nikad da umocimo. Drugi su imali toliko srece da se plasiraju da je to nevjerovatno (Slovacka, Irska, Latvija, Slovenija su samo neke od reprezentacija koje su se u skorasnje vrijeme plasirale jer su imale ili laganu grupu ili lagan plejof). Sad je doslo nase vrijeme!

I to sve pod palicom Safeta Susica! Hvala ti Pape, ti si i dalje nas idol!

@jez :thumbup:
Samo da dodam ako smijem :D
Nikad nisam vidio onakav presing na loptu otkako gledam BH reprezentaciju.
Pape :dance:
DonVito

#22043 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Image
jeza u ledja

#22044 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

I pazite dobro sta kazem.

Izronice opet likovi za koji mjesec a ovu utakmicu ce predstavljati ili kao ludu srecu ili kao anomaliju ili kao neku u kojoj smo imali jadnog protivnika, ne bi li popljuvali ili Susica ili nekog igraca , po potrebi, mada se sad cini nevjerovatnim. Pazite sta vam kazem.
Logovan

#22045 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:I pazite dobro sta kazem.

Izronice opet likovi za koji mjesec a ovu utakmicu ce predstavljati ili kao ludu srecu ili kao anomaliju ili kao neku u kojoj smo imali jadnog protivnika, ne bi li popljuvali ili Susica ili nekog igraca , po potrebi, mada se sad cini nevjerovatnim. Pazite sta vam kazem.
Mislim da to svi znaju, vazda tako nekako bude. Ustvari, pravo da kažem već je bilo takvih komentara i to par sati poslije utakmice. :-)
Šibicar

#22046 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

jeza u ledja wrote:I pazite dobro sta kazem.

:mrgreen: :thumbup:

Jebiga,tako je to,ne možeš ti našem narodu ugoditi da ga jebeš,a najgori su oni sa bolesnom sujetom koji ne mogu da prihvate da su pogriješili u vezi Sušića i uprkos svemu dobrom što je uradio sa reprezentacijom i dalje vide samo loše stvari i greške,nikad ništa dobro.razlog zašto je to tako ja vidim samo u jednom,a to je loša reputacija Sušića kao trenera tj. jačina liga i klubova u kojima je bio,ali to apsolutno nema nikakve veze sa onim što radi u reprezentaciji,ali ne možeš ti to nekim ljudim objasniti,oni se uhvate jedne stvari i gledaju samo ravno,a ostala mišljenja samo pročitaju ali ne uvažavaju.Ima takvih i na strani Safeta,a to je pogrešno u oba slučaja.Bilo kako bilo,jedno je sigurno,pod Safetom igramo najljepše i najbolje,fino od noge do noge,bez preskakanja terena,smireno,sa posjedom,a to nikad,NIKAD,nismo imali,ali to neki ne vide tj. ne žele da vide,već je bitno dokazati da je on klocina koja veze o fudbalu nema i da je promašaj jer je trenirao trećerazredne klubove prije reprezentacije.
ultima_palabra

#22047 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Dodao bih da nismo umirali u ljepoti, nego maksimalno profesionalno i borbeno odradili utakmicu... a to je ono što nam je uvijek falilo, imali smo mi ljepote i kreativnosti koliko hoćeš do sada.

Zbog nevještog nastupanja u medijima, mnogi ljudi imaju problema da Safeta dožive ozbiljno... ali čovjek itekako zna šta radi. Ja sam od početka rekao da on ima moje simpatije zbog insistiranja na pas igri... ali u ovom ciklusu su bitni samo rezultati, a mi ih imamo.

Da napomenem da ću nastaviti sa konstruktivnom kritikom kada bude za nju razloga :D Dosta puta se ispostavilo da su neki forumaši bili u pravu...
JThomas

#22048 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

čovjek je svijetla obraza učio iz grešaka (kojih je objektivno bilo) i popravljao ih. nije ovo ni pape ni ekipa iz prošlog ciklusa, definitivno smo pokazali jedan kvalitet koji dosad nikad nismo imali.
Šibicar

#22049 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Naravno ultima,tako i treba kritikovati,sa razlogom,a ne doći samo da hrakneš čovjeka jer je prije reprezentacije vodio Podgrmeč,nije obukao odijelo ili ne urla na igrače pored aut linije.....
ultima_palabra

#22050 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Mislim na malo ozbiljnije diskutante...

Još nešto, meni nekako Safet odaje utisak čovjeka kojemu je ovo zadnji ciklus, bez obzira na rezultate. Ne znam objasniti zašto, ali tako mi se čini...
Locked