Ne kontas me drug. Ja sam od pocetka branio Papeta na ovoj temi, nikada rijeci nisam rekao protiv njega. Za Bajevica sam rekao, onako cisto usput, kao mogucnost.Zmijuga loma wrote:Utakmica se ne priprema noć pred utakmicu. Osimovu i Bajevićevu milu majku niko nije spominjao nakon Albanije, Francuske, Rumunije, Portugala (a isto je bilo priče) a sad odjednom sinergija najvećih fudbalskih umova Balkana stoji iza ove pobjede. Bajević odradio dio posla? Kakav dio posla misliš da je odradio?
Sušić je sam primao udare kritika nakon gore pobrojanih utakmica, red je da sad i sam primi zasluge za ovu neviđeno dominantnu pobjedu.
Ja Papeta nisam pljuvao ni nakon Albanije, ni nakon Portugala ni nakon Rumunije. Sto neko rece naravno da mu niko ne sastavlja tim ili odredjuje na kojoj ce poziciji neko igrati. To niti bi on sebi dozvolio a niti bi iko sa strane pokusavao (novinarcice ne brojim pod ozbiljne ljude).
Mozda nisam bio dovoljno jasan: sve i da se savjetovao sa nekim, opet je sva odgovornost za uspjeh ili neuspjeh u potpunosti i iskljucivo Safetova. Samim tim sve zasluge za taktiku, postavku - idu iskljucivo samo njemu.
I napisao sam da u ovom trenutku ne postoji bolja osoba za vodjenje ove reprezentacije od njega, pa makar Ferguson bio zainteresovan. Na kraju krajeva oni sto ga pljuje se ovdje sada i ne javljaju.
Mi ovdje govorimo o nacinu sefovanja, o nacinu vodjenja. Kao i u svakoj firmi imas direktore koji ce prije pojesti svoje desno mudo nego poslusati neciji savjet ili priznati svoju gresku. Pape nije takav. Pape je sef, neupitan autoritet ali ima sasvim drugaciji pristup i nacin sefovanja nego selektori iz okruzenja ili jedan cirkusant poput Cire. O tome ja govorim.