Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#22026 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

:lol:
SpecialOffer

#22027 Re: Sarajevski derbi

Post by SpecialOffer »

s3d4m wrote:A sto ne bi vodje HZ i TM skupa napravili press i rekli NAMA TAMPON ZONE NISU POTREBNE!!!
Poslala bi se jasna poruka sarajevskog derbija. Ovako ..... :run:
Ja vodja i Q :run:
emigrazione

#22028 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

LSD wrote:
emigrazione wrote:
LSD wrote:Nikad u životu niste bili na časnom Jugu gdje vam i nije mjesto i sad bi na foru glumili domacu tribinu :-)

Nece moci ove noci :izet:
Moze moze sve moze, niste ni vi nikada bili na istoku pa ste ga zauzeli...nema nista na foru, ako nam je ceif smjestit cemo vas u onaj kanal, direktirica je je izgleda jebenija od Tacerove...
Kojem Istoku ?? Grbavice ili Koševa :?

za podvuceno :lol: :lol: grohotom se smijem ,grohotom

Momci, nema ništa od te price ;-)
I jednom i drugom, istok je vazda bila pitarska tribina kada se igrao derbi i na Grbavici i na AFH...
Kad zensko poludi idete u kanal, pa cete ko merkati da gledate utakmicu...i to po simbolicnoj cijeni od 20 maraka
MOSALJOZE

#22029 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Zine gujca,pa uvijek dobijemo jug i pola zapada 8)
nema me tamo

#22030 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Ma ja ba 'ebo derbi..
Prije bi se i iznervirao sad skroz razumljivo..
" Nek uživaju " bez nas.
Raigor Stonehoof

#22031 Re: Sarajevski derbi

Post by Raigor Stonehoof »

s3d4m wrote:A sto ne bi vodje HZ i TM skupa napravili press i rekli NAMA TAMPON ZONE NISU POTREBNE!!!
Poslala bi se jasna poruka sarajevskog derbija. Ovako ..... :run:
Zamisljam Zulicevu disertaciju na tu temu :lol:
Ultras46

#22032 Re: Sarajevski derbi

Post by Ultras46 »

A tek onog što se sa ljubavi skida
bleee_sa

#22033 Re: Sarajevski derbi

Post by bleee_sa »

Za ove s južne tribine što likuju i podržavaju ovakvu odluku MUP-a i uprave poruka da malo preispitaju svoj mentalitet.

1312
nema me tamo

#22034 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

bleee_sa wrote:Za ove s južne tribine što likuju i podržavaju ovakvu odluku MUP-a i uprave poruka da malo preispitaju svoj mentalitet.

1312

Ma ne likuje niko ko ima pravi mentalitet, a i ovi što likuju po forumu njih 80 % u suštini samo piše to da bi vas isprovocirali vjeruj da je i njima sranje derbi bez nas.
DonaldDuck

#22035 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

celava_dlaka wrote:
mali_milojica wrote:
celava_dlaka wrote:a mislis da se uprava nije mogla zaloziti za pitare ? to se rijesava drugim metodama, a ne skracivanju uzitka kojeg je sve manje u ovom jadu od drzave :D
Pa bili su i predstavnici Sarajeva na sastanku sa MUPom,sve znaju sta se desava.
MUP iskljucivo zahtjeva da tampon zona bude dva sektora :-)
Da je uprava kluba htjela moglo bi biti ko i na proslim derbijima i vise radi istoka kojeg su po nekom pravilu i komsijskom odnosu trebali dobiti dio, a ne mizernih 1000 karti za derbi ovo samo budali moze biti drago, a upravu boli kurac za konama i ovo sve ispadne :)
To bi bilo pošteno, ali kako da im daju dio istoka, onda bi tampon zona bila odmah pored centralnog dijela. Ljudi plaćali 1000 KM, na kraju krajeva i izgradili tribinu i sad treba neko da ih gađa bakljama? Problem je ovo veliki, treba objektivno gledati na stvari, uzimati sve u obzir. Oni bi njima dali više karti ali MUP pravi dodatni problem sa onolikim tampon zonama koji umanjuje ulaznice gostima. One tampon zone zajedno sa dijelom za goste uzimaju oko 3000 mjesta što je više od 20% od ukupnog kapaciteta, 2000 mjesta će biti prazno i umanjivati prihod klubu za 20 000 KM.

I ne znam odakle sad dodatne komplikacije MUP-a sa onim glupostima oko ličnih karti, samo je još to falilo da prelije čašu. Treba još koji sastanak održati, vjerujem da bi našli neko riješenje, ovi odmah baš ko kakvi osnovci, odmah bojkot, dok im klub sa druge strane vrši bespotreban pritisak na Želju koji je realno manje kriv od MUP-a, ali hajmo komšije optužiti. Niko objektivno ne gleda na stvari, svako vuče na svoju stranu, nije ni čudo što se ne mogu dogovoriti. Država sa tri strane decenijama ima problema, dva kluba bi se nekako i dogovorila ali sad MUP glumi neki treći faktor i uslovljava umjesto da on bude za kompromis. Trebaju i jedni i drugi javno prozvati MUP i tražiti novi sastanak!
Last edited by DonaldDuck on 12/04/2017 07:47, edited 2 times in total.
strong69

#22036 Re: Sarajevski derbi

Post by strong69 »

Zeljo prosirio kapacitete stadiona a prodace manje ulaznica nego sto je prodavao dok nije bilo istocne tribine. Prosirenjem stadiona prosiruje se tampon zona :lol:
Charuga
Globalni moderator

#22037 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Jebo derbi bez prepucavanja na tribinama.
Zastozato

#22038 Re: Sarajevski derbi

Post by Zastozato »

Ja kao Zeljovac bih volio da gosti dobiju vise karti, a obicnim navijacima Sarajeva sa porodicama dodijelio bih sektor sa slovom G. Suziti tampon zonu sto je vise moguce.
Ovo sam vec napisao na Zeljinom podforumu.

Dati gostima sektor gdje je slovo G na istocnoj tribini, ali dozvoliti samo porodicama da tu sjede. Prodati karte i pustiti na tribinu ljude sa zenom i djecom. Zeljinim navijacima koji dodju sa porodicama dati sektor gdje su slova R i B, i neka tampon zona bude stepeniste izmedju ta dva sektorima i policija smjestena na njemu. Neka ta dva sektora budu porodicna i bez vatrenih navijaca. Na taj nacin bi izbjegli ogromnu tampon zonu. Na sjeveru vatrenim navijacima Sarajeva dati prostor od oko 1.800 stolica (obavezno skinuti stolice na ovom dijelu sjevera), sto je trecina sjevera, i dati im 2.500 karata. Znaci, ne bi bilo nego jedna tampon zora jer bi cijela prosirena zdenka pripala gostima. Dovoljno je desetak redova stolica i jedne stepenice kao tampon zona na sjeveru. Ostatak sjeverne tribine primilo bi oko 3.000 Zeljinih navijaca. Probati vratiti derbiju stari sjaj i dozvoliti kompletnim porodicama sa obje strane da gledaju derbi sa istocne tribine. Zeljo bi se na ovaj nacin pokazao kao pravi domacin.

Sve ukupno navijaci Sarajeva dobili bi nekih 3.350 ulaznica (2.500 + oko 850 na istoku).
Last edited by Zastozato on 12/04/2017 08:18, edited 1 time in total.
tutku

#22039 Re: Sarajevski derbi

Post by tutku »

Na stranu ova medjusobna prcanja i provokacije, ja mislim da je svakom navijacu normalnom besmisleno ograničavati broj ulaznica za goste i praviti ovakav cirkus. Licno volio bih da pitari mogu doci u normalnom - vecem broju da prate svoj klub, ima tu raje kojoj je cilj pratiti klub i navijati a ne rusiti Grbavicu. Medjutim, prosli put smo vidjeli kako se ponasaju kad ih normalno primis, i naravno da ne mozes ocekivati gostoprimstvo nekoga kome si jednom pokazao kako se ponasas. Zeljina uprava treba postupiti dzentlmentski i ponuditi im 1500 ulaznica, po meni bi najbolje bilo na sjeverozapad, jer ne bi bilo potrebe za jednom tampon zonom, ali to je tesko za ocekivati. Tako se nadam da ce se prosiriti kapacitet postojeci (dati im i slovo O), ali zadrzati uslov da se kupovina ulaznica vrsi uz pokaz licne karte. Mislim da je to glavni razlog nezadovoljstva pitara, a apsolutno je opravdana mjera pogledamo li njihovo ponasanje na zadnjem derbiju. Njihov dopis od jucer mi je prilicno tragikomican s obzirom da se dobro sjecamo njihovog divljanja a oni govore o nekom finom ponasanju i unistavanju derbija. Oni koji su kidali stolice su ga poceli unistavati, ne treba im okrenuti drugi obraz!
jeza u ledja

#22040 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Siljak postavio siljke. :oops:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22041 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Bune se na ogradu sa siljcima,a ista ograda vec 30 godina stoji na Jugu :roll:
Nadzorna_ploca

#22042 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Ko vam je kriv sto se ne bunite. :zzzz:
decko_sa_kovaca

#22043 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

Zasto nisu dosle horde zla
leškarenje

#22044 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

mali_milojica wrote:Bune se na ogradu sa siljcima,a ista ograda vec 30 godina stoji na Jugu :roll:
Pa kad budete nagurani na jugu ko mi ondje pitacu te hoće li ti biti OK i hoćeš li kolutati očima,ustvari to nikad neću dočekati :thumbup:
Logovan

#22045 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

strong69 wrote:Zeljo prosirio kapacitete stadiona a prodace manje ulaznica nego sto je prodavao dok nije bilo istocne tribine. Prosirenjem stadiona prosiruje se tampon zona :lol:
Logično, što bi rek'o Čombe. :oops:
nema me tamo

#22046 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

decko_sa_kovaca wrote:Zasto nisu dosle horde zla

Kad se sjetim ide skandiranje zašto nisu došle Horde Zla i onda boom pade trans CCB. :D
Dr. Kuca

#22047 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Charuga wrote:Jebo derbi bez prepucavanja na tribinama.

Jebiga, navijaci rome lacija, dinama hajduka se dogovore pa bojkotuju skupa samo kod nas vlada seljacka varijanta. Ovo je ubistvo jedine utakmice zbog koje vrijedi ovo prvenstvo. Ali nije vama ovo prvi put. Pod vas mislim na klub i upravu. Vecina normalne raje razmislja kao ti.
MOSALJOZE

#22048 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Dr. Kuca wrote:
Jebiga, navijaci rome lacija, dinama hajduka se dogovore pa bojkotuju skupa samo kod nas vlada seljacka varijanta. Ovo je ubistvo jedine utakmice zbog koje vrijedi ovo prvenstvo. Ali nije vama ovo prvi put. Pod vas mislim na klub i upravu. Vecina normalne raje razmislja kao ti.
Dovoljno je da zamijenimo uloge,i sve jasno ko dan.
Dr. Kuca

#22049 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

MOSALJOZE wrote:
Dr. Kuca wrote:
Dovoljno je da zamijenimo uloge,i sve jasno ko dan.

Ne razumijem?
MOSALJOZE

#22050 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

I ja bih se bunio u tvojoj poziciji
Post Reply