Demokratska fronta Željko Komšić
- video
#22026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta bi sa onim jednim ministrom iz kvote srba sto je trazio hdz?
To je ono mjesto sto je stozernik ultimativno zahtjevao a da ga pokloni drugu mu baji od Laktasa
Vidim da to niko ne spominje od ovih aktera u pregovorima. Jel definitivno onaj Haretov Grahovac il je to neko nagadjanje?
To je ono mjesto sto je stozernik ultimativno zahtjevao a da ga pokloni drugu mu baji od Laktasa
Vidim da to niko ne spominje od ovih aktera u pregovorima. Jel definitivno onaj Haretov Grahovac il je to neko nagadjanje?
- ovo_malo_duse
#22027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moze neko onako na tanane nama laicima napisati koja su ministarsva, koliko iz kog naroda +ostali i koje je kome pripalo. Hvala
- kamen spoticanja
#22028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma to je bila draganova patka za podizanje cijenevideo wrote:Sta bi sa onim jednim ministrom iz kvote srba sto je trazio hdz?
Sad ce to zeleni i mandarine prikazati kao uspjeh jer nema dodika u vladi...shuplja dakle
- Skijaš
#22029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije loše. HDZ nema ekskluzivitet nad hrvatskom kvotom nego za to jedno mjesto treba konsultovati Sarajevo, a imenuje jednog ministra iz srpskog naroda. Mislim da je ovim potezom HDZ-a završena tirada o legitimnim i nelegitimnim.
- Danguba
#22030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić za Klix.ba: Insistirat ću da se menadžeri u javnim preduzećima biraju konkursom
Ko ovo drugi moze ponuditi???
Niko.
- Kolinda
#22031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahahaha , najJakiJi si do sada u obrazloženju HDZ-ove pobjede , čuj izgubili ekskluzivitet na 5 hrvatskih pozicija tako da su dobili 6 , nema šta ti si pobjednik dana, klap klap klap .Skijaš wrote:Nije loše. HDZ nema ekskluzivitet nad hrvatskom kvotom nego za to jedno mjesto treba konsultovati Sarajevo, a imenuje jednog ministra iz srpskog naroda. Mislim da je ovim potezom HDZ-a završena tirada o legitimnim i nelegitimnim.
- Ricken
#22032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Raspisat konkurs i nije neka stvar. Nakon zadnjih dana dobro bi bilo da bh javnost odahne od populizma Željkeca.Danguba wrote:Komšić za Klix.ba: Insistirat ću da se menadžeri u javnim preduzećima biraju konkursom
Niko.
![]()
![]()
![]()
![]()
- kandelabar
#22033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kamen spoticanja wrote:Ma to je bila draganova patka za podizanje cijenevideo wrote:Sta bi sa onim jednim ministrom iz kvote srba sto je trazio hdz?
Sad ce to zeleni i mandarine prikazati kao uspjeh jer nema dodika u vladi...shuplja dakle
- Danguba
#22034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Populizam ili ne, radi ono sto su trebali SVI i UVIJEK da rade.Ricken wrote:
Raspisat konkurs i nije neka stvar. Nakon zadnjih dana dobro bi bilo da bh javnost odahne od populizma Željkeca.
...ali cemu konkurs kada imamo stranackih parazita koje valja uhljebiti.
- Ricken
#22035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HDZ je potpuni podbjednik oktobarskih izbora, to je sada potpuno jasno. Kraj priče.
- Ricken
#22036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ništa on nije uradio, samo nervira pošten svijet. Trebao bi znati da se nijedan sposoban menadžer neće javiti na konkurs. Takvi ljudi ne traže posao. Tek onako za početak. Kako je birao ambasadore, kadrvska politikamu nije jača strana, uglavnom voli pogotovit komšiluk.Danguba wrote:Populizam ili ne, radi ono sto su trebali SVI i UVIJEK da rade.Ricken wrote:
Raspisat konkurs i nije neka stvar. Nakon zadnjih dana dobro bi bilo da bh javnost odahne od populizma Željkeca.
...ali cemu konkurs kada imamo stranackih parazita koje valja uhljebiti.
- Skijaš
#22037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vidim kako je HDZ pobjedio. Meni je sporan monopol nad etničkim kvotama a ako će HDZ odustati od toga, neka dobije devet ministarskih mjesta a ne pet. Ako će HDZ imenovati ministra iz srpskog naroda a dogovarati sa Sarajevom imenovanje jednog od ministara iz hrvatskog naroda, to je korak naprijed. Da je do mene, osporio bih im diktat nad još jednim hrvatskim mjestom u zamjenu za dva koja to nisu, ali dobro je i ovo, dobar temelj za sljedeće izbore.Kolinda wrote:Hahahaha , najJakiJi si do sada u obrazloženju HDZ-ove pobjede , čuj izgubili ekskluzivitet na 5 hrvatskih pozicija tako da su dobili 6 , nema šta ti si pobjednik dana, klap klap klap .Skijaš wrote:Nije loše. HDZ nema ekskluzivitet nad hrvatskom kvotom nego za to jedno mjesto treba konsultovati Sarajevo, a imenuje jednog ministra iz srpskog naroda. Mislim da je ovim potezom HDZ-a završena tirada o legitimnim i nelegitimnim.
- Danguba
#22038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Napisah ja to malo prije.Skijaš wrote:Ne vidim kako je HDZ pobjedio. Meni je sporan monopol nad etničkim kvotama a ako će HDZ odustati od toga, neka dobije devet ministarskih mjesta a ne pet. Ako će HDZ imenovati ministra iz srpskog naroda a dogovarati sa Sarajevom imenovanje jednog od ministara iz hrvatskog naroda, to je korak naprijed. Da je do mene, osporio bih im diktat nad još jednim hrvatskim mjestom u zamjenu za dva koja to nisu, ali dobro je i ovo, dobar temelj za sljedeće izbore.Kolinda wrote: Hahahaha , najJakiJi si do sada u obrazloženju HDZ-ove pobjede , čuj izgubili ekskluzivitet na 5 hrvatskih pozicija tako da su dobili 6 , nema šta ti si pobjednik dana, klap klap klap .
Poslije ovoga, HDZ ce dobijati onoliko mjesta koliko ima glasova. Sam je pristao odnosno odustao od polovine hrvatskih mjesta.
- bh.tornjak
#22039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
....Cova je skino gace...i umjesto da ga nag*ze ovi se nesto zeznuli pa mu ga popu*ise.... 
-
HM 2011
#22040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravni odbor će odabrati one sa najviše iskustva, istaknute privrednike, koji su do sada dokazani - uslovi za prijavu na konkurs su obično da si dokazan kao menadžer u toj oblasti uz minimalno iskustvo od 1 mandat..........................Ricken wrote:Raspisat konkurs i nije neka stvar. Nakon zadnjih dana dobro bi bilo da bh javnost odahne od populizma Željkeca.Danguba wrote:Komšić za Klix.ba: Insistirat ću da se menadžeri u javnim preduzećima biraju konkursom
Niko.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ko ovo može ponuditi - ovo što je izjavljeno je na ponudi kontinuirano zadnjih 20 godina - u fucking istoj formi.....
što bi rekao glasač to nigdje na svijetu nema:
Što se tiče DF-a možete biti sigurni da ćemo mi prije svega nastojati da vratimo povjerenje u institut konkursa. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
Dakle, ono što mene interesuje jeste da konkurs za svaku poziciju bude proveden u skladu sa zakonom i da menadžeri javnih preduzeća i ustanova moraju biti kompetentni. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
Da li će oni voljeti DF i mene lično, ili neće voljeti, to neće biti važno. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
Ako rezultat njihovog rada ne odgovara onome što su predočili kao referencu, naravno, uvijek imate mehanizam da te ljude sklonite kao što se radi u privatnom sektoru. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
Ako imate direktora, onda očekujete od njega rezultat. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
To fakat nigdje na svijetu nema ?!??!!??!?!?!?!?!? opet svrš ?
Last edited by HM 2011 on 12/03/2015 21:53, edited 1 time in total.
- Danguba
#22041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve je bolje od prakse ti to, ti to...HM 2011 wrote:
Upravni odbor će odabrati one sa najviše iskustva, istaknute privrednike, koji su do sada dokazani - uslovi za prijavu na konkurs su obično da si dokazan kao menadžer u toj oblasti uz minimalno iskustvo od 1 mandat..........................
-
oakville
#22042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Danguba wrote:Komšić za Klix.ba: Insistirat ću da se menadžeri u javnim preduzećima biraju konkursom
Niko.
![]()
![]()
![]()
![]()
-
HM 2011
#22043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ta je praksa bila kad su svi imali jedva srednje škole.....Danguba wrote:sve je bolje od prakse ti to, ti to...HM 2011 wrote:
Upravni odbor će odabrati one sa najviše iskustva, istaknute privrednike, koji su do sada dokazani - uslovi za prijavu na konkurs su obično da si dokazan kao menadžer u toj oblasti uz minimalno iskustvo od 1 mandat..........................
Sad imaju ljudi prestižne diplome pa ih nema nigdje - a opet od liste ljudi koji ispunjavaju kriterije i koji su se prijavili na konkurs - odlučuje UO ko će biti izabran - tako da je to opet - ti, to praksa...
- Danguba
#22044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
imas li odgovor ili samo da se nasmijes...oakville wrote:Danguba wrote:Komšić za Klix.ba: Insistirat ću da se menadžeri u javnim preduzećima biraju konkursom
Niko.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jel ti ovo ozbiljno shvataš? HOće li se ovo desiti prije ili poslije pucanja Koštunice po prstima?
- vee-jay
#22045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od danas ako hoces nekog da uvrijedis, kazes mu/joj:
Jebo te HDZ
Ali dobro, sta je tu je. Nek sad DF pokaze sta mogu...
Jebo te HDZ
Ali dobro, sta je tu je. Nek sad DF pokaze sta mogu...
-
oakville
#22046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sistem je tako organiziran da stranke tipa HDZ, SDS; SNSD i ostale ne mogu ništa izgubiti i uvijek su na ličnom dobitku, pa makar samo članovi njihove stranke ostale zadnji hrvati i srbi u BiH. I to je tako SDA davno prihvatila - "mi" vama pozicije zagarantirano, vi nama iseljavanje srba i hrvata. Eto. Dramatičniju promjena sistema neće dozvoliti medj. zajednica jer je svjesna da procentualno broj bošnjaka raste radi iseljavanja srba i hrvata, i na to ne mogu uticati, ali mogu uticati na raspodjelu institucionalne "vlasti."Skijaš wrote:Ne vidim kako je HDZ pobjedio. Meni je sporan monopol nad etničkim kvotama a ako će HDZ odustati od toga, neka dobije devet ministarskih mjesta a ne pet. Ako će HDZ imenovati ministra iz srpskog naroda a dogovarati sa Sarajevom imenovanje jednog od ministara iz hrvatskog naroda, to je korak naprijed. Da je do mene, osporio bih im diktat nad još jednim hrvatskim mjestom u zamjenu za dva koja to nisu, ali dobro je i ovo, dobar temelj za sljedeće izbore.Kolinda wrote:Hahahaha , najJakiJi si do sada u obrazloženju HDZ-ove pobjede , čuj izgubili ekskluzivitet na 5 hrvatskih pozicija tako da su dobili 6 , nema šta ti si pobjednik dana, klap klap klap .Skijaš wrote:Nije loše. HDZ nema ekskluzivitet nad hrvatskom kvotom nego za to jedno mjesto treba konsultovati Sarajevo, a imenuje jednog ministra iz srpskog naroda. Mislim da je ovim potezom HDZ-a završena tirada o legitimnim i nelegitimnim.
-
oakville
#22047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek ti je gore već sve pojasnio, uostalom konkursi su i dosada na mnogo mjesta ispoštovani - sve po zakonu što reče neko.Danguba wrote:imas li odgovor ili samo da se nasmijes...oakville wrote:Danguba wrote:
Niko.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jel ti ovo ozbiljno shvataš? HOće li se ovo desiti prije ili poslije pucanja Koštunice po prstima?
Sto se tiče DF-a možete biti sigurni da ćemo mi prije svega nastojati da vratimo povjerenje u institut konkursa. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
Dakle, ono što mene interesuje jeste da konkurs za svaku poziciju bude proveden u skladu sa zakonom i da menadžeri javnih preduzeća i ustanova moraju biti kompetentni. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
Da li će oni voljeti DF i mene lično, ili neće voljeti, to neće biti važno. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
Ako rezultat njihovog rada ne odgovara onome što su predočili kao referencu, naravno, uvijek imate mehanizam da te ljude sklonite kao što se radi u privatnom sektoru. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
Ako imate direktora, onda očekujete od njega rezultat. (odlučuje upravni odbor imao ti povjerenjea ili nemao od svih uspješnih kandidata)
-
almir90
#22048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pred nama je da vidimo, da li će Ćirilo imati kakvog monopola nad "financijskim tržištem", ja sumnjam, ali eto, vama je nada samo još i ostala.Ricken wrote:HDZ je potpuni podbjednik oktobarskih izbora, to je sada potpuno jasno. Kraj priče.
-
daddy-kool
#22049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /150312124
Razlog zašto je SDA pristala na ovakav deal.Tokom današnjih razgovora rekao je da je sugovornicima posebno istakao kako nije dovoljno samo podijeliti pozicije već i odgovornost, koju po njegovim riječima, trebaju imati svi oni koji će u naredne četiri godine obavljati ministarske funkcije.
-
zagor 19
#22050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
adnan_hz wrote:Cuj ovog da je DF i ova raspodjela vlasti projekat stranaca![]()
![]()
Zar stvarno mislite da smo mi toliko bitni strancima i da samo o nama misle
![]()
Čuj ovo, Putin se uhvatio za gušu sa Zapadom, ili Zapad sa Rusijom, svejedno,a svi dosadađnji sukobi velikih i u I i II SVj ratu, su obavezno pucali preko Balkana. Balkan, odn. BiH je neuralgična tačka Evropske Unije, "crna rupa Evrope" itd. Nije da mi je stalo da prosvjetljujem i edukujem arogantne neznalice ovdje, nego me ispizdi ova glupost začinjena sa ovolikim smajlijima!
Dakle, a neko već to reče danas, najveći dobitak ovog dogovora je da otpada Srbin iz SNSD-a kao opcija za ministara u okviru "čovićeve kvote", dakle slabi se pološaj Dodika kao najvećeg ruskog prijatelja i najveće prijetnje Zapadu na Balkanu: A ta sitno-provincijska, kafanska pamet da nismo bitini velikoj Evropi i velikom svijetu ista ona koja kaže "sve će to nama Svijet i Amerika posložiti". Sviejt i Evropa imaju svoje šeme sa Balkanom, samo je pitanje da li su te šeme u našem najboljem interesu. Zadnji političar sa Balkana koji je zaprdio i jednima i drugima i formirao svoj blok na globalnom nivou bio je J.B. Tito. Slava mu!!
Ja da ne zaboravim, evo ti ovih jebenih smajlja