SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jalle

#22026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jalle »

thekupus wrote: Samo ko ce platiti stetu na iskrivljenom vodu za struju?
a ovaj što je oštetio naš lijepi stub, jedan suludi vozač manje, veća sigurnost za nas i našu djecu.
Last edited by jalle on 01/10/2015 12:20, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#22027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote: Sto vise policije u civilnim vozilima i u civilu koji ce patrolirati glavnom ulicom. Rekao sam kada ih uhvate dozivotno vozacka i auto, motor sta god da je unistiti ako ima presom a ako nema "dinamitom":) pa kad strada auto od 50.000 nakon 4-5 takvih slucajeva vise divljaka nece biti. Na policiji u civilu pocivaju kompletni zapadni sistemi....samo treba vidjeti kako radi popularna "Cripo" policija u Njemackoj. Kad ih vidis na ulici lice na spadala a kad pocnu da ganjaju prestupnike povale ih u tri sekunde.
Mislim da ćete poslušati

Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:
hrasno38 wrote: Sto vise policije u civilnim vozilima i u civilu koji ce patrolirati glavnom ulicom. Rekao sam kada ih uhvate dozivotno vozacka i auto, motor sta god da je unistiti ako ima presom a ako nema "dinamitom":) pa kad strada auto od 50.000 nakon 4-5 takvih slucajeva vise divljaka nece biti. Na policiji u civilu pocivaju kompletni zapadni sistemi....samo treba vidjeti kako radi popularna "Cripo" policija u Njemackoj. Kad ih vidis na ulici lice na spadala a kad pocnu da ganjaju prestupnike povale ih u tri sekunde.
Mislim da ćete poslušati

Image
hahahaha ma sigurno:)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

dok ne pocne ovako,nema tome kraja....

hrasno38

#22030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

bitanga_sa_otesa wrote:

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
pepeljara

#22031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pepeljara »

hrasno38 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

udar po dzepu vazda dokazano najbolji.
karanana

#22032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

neke informacije koje trenutno just-in dobijam u svoj studio govore da ce suvozac prezivjeti ali da je poprilicno zgruhan.
i takodjer je utvrdjeno da je bio na speedu i tako tim fazonima. tvrdi da vozac nije, ali kakve su sanse da to bude istina? a autopsiju nece nama reci vjerovatno.
jao_situacije

#22033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

ma to su sve maloumnici
napiju se puknu se spidom i voze, i onda ih forumaši hvale ma dobar je on ima dijete profesionalac je
a da ne govorimo kako namjerno ugrožavaju i stotine ljudi u tom divljanju
na fb već ima stranica podrške rip ovo ono
jebote đe ja živim
emigrazione

#22034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emigrazione »

e cuj kae profi vozac :lol: :lol: a smoto se oko stuba ko zadnji papak i kaze znao voziti, znao je on moj kurac blage veze o voznji taj nije imo
MOSALJOZE

#22035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MOSALJOZE »

Rjesenje je u zakonu
DaffyDuck

#22036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

emko1234 wrote:Poznavao sam Vedrana preko 10 godina.

Auta je počeo voziti daleko prije nego je položio vozački, isto ko i motore. A vozio je više bez dozvole nego s njom. Uvijek ali uvijek je divljao. Većina je mislila da će se smiriti kad se oženi i dobije djecu al eto nažalost se to nije desilo.

Žao mi je momka iz ljudskih razloga, jebi ga, nema ga više. Žao mi ga je jer je bio nečije dijete, brat, muž, otac. S druge strane dao je loš primjer. Sestra mu se isto ponaša i vozi. Dijete mu neće upoznat oca. A roditelji će preklinjati dan kad su mu dozvolili da počne vozat.

Drago mi je što nije nastradao neko nevin ko onda ona djevojka iz Srbije. A vi što likujete, nadam se da ćete sami shvatiti koliko je to nepotrebno u ovoj situaciji.
Sjecam ga se jos prije 10+ godina, mrsavi momcic sa pletenicama na skuteru se vozao po mahalama non-stop. Roditelji? Pa s obzirom i na sestru kao i sve okolnosti koje i sam navodis i roditelji snose dio krivice.

A eno na fb vec se stvaraju grupe RIP vedran, bio profi, dobar, ovo, ono. Poremecen sistem vrijednosti... jos ce mu spomenik napraviti :run:
klaki

#22037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

bitanga_sa_otesa wrote: dok ne pocne ovako,nema tome kraja....

Ma ima vec postojeci zakon i kazne + se mogu nove dodati i to je dovoljno. Ovo unistavanje auta je bespotrebno i ja ovo ne podrzavam.
jao_situacije

#22038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

klaki wrote:

Ma ima vec postojeci zakon i kazne + se mogu nove dodati i to je dovoljno. Ovo unistavanje auta je bespotrebno i ja ovo ne podrzavam.
apsolutno se treba uništavati auto jer je to sredstvo izvršenja
hrasno38

#22039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

klaki wrote:

Taj zakon i kazne ocito da ne valjaju cim omogucavaju nekom dripcu da do sada napravi kazne u vrijdnosti neki 30-40.000 KM. Najljepsa kazna i sigurno najkorisnija za drustvo je kad mu sprzis do temelja nabildanog ljubimca tako da od njega ostane samo boja. Tek tada cemo svi biti sigurni da taj auto sigurno nece nikoga ubiti na ulici. Pa polako jedan po jedan....i moje pod presu ako me neko uhvati da vozim preko 100 u gradu gdje je ogranicenje 50-60 a oni ne voze 100 nego divljaju sa 150 i to sam gledao nekoliko puta svojim vlastitim ocima na potezu od TV do raskrsnice kod bazena...trka od semafora do semafora. Naravno pored unistavanja ljubimca u zakon uvesti i jedno dobro prasenje dupeta u prostorijama gdje to i treba da se radi.
zateznistub

#22040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

jao_situacije wrote:ma to su sve maloumnici
napiju se puknu se spidom i voze, i onda ih forumaši hvale ma dobar je on ima dijete profesionalac je
a da ne govorimo kako namjerno ugrožavaju i stotine ljudi u tom divljanju
na fb već ima stranica podrške rip ovo ono
jebote đe ja živim
Vala bas, ko tvoj nick...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#22041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by arman1 »

Nije problem u zakonu ni u onima koji ga sprovode. Problem je u običnim ljudima. Trpe svašta i ponašaju se kao ovce(i jesu ovce). Zajedništno više ne postoji u vokabularu. Svaki put kad se neko sr..... desi treba podsjetiti vlast ko je plačen da to sprijeći i sankcioniše ako se desi. Samo s tako rješavaju stvari.
sumirprimus

#22042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:Nije problem u zakonu ni u onima koji ga sprovode. Problem je u običnim ljudima. Trpe svašta i ponašaju se kao ovce(i jesu ovce). Zajedništno više ne postoji u vokabularu. Svaki put kad se neko sr..... desi treba podsjetiti vlast ko je plačen da to sprijeći i sankcioniše ako se desi. Samo s tako rješavaju stvari.
nisu ljudi ovde ovce kako kazes,nego u ovakvom rasulu od sistema svako se o svojoj muci zabavio.
a iza ledja nemas siguran sistem,da te podrzi.dakle..
klaki

#22043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klaki »

hrasno38 wrote:
klaki wrote:

Taj zakon i kazne ocito da ne valjaju cim omogucavaju nekom dripcu da do sada napravi kazne u vrijdnosti neki 30-40.000 KM. Najljepsa kazna i sigurno najkorisnija za drustvo je kad mu sprzis do temelja nabildanog ljubimca tako da od njega ostane samo boja. Tek tada cemo svi biti sigurni da taj auto sigurno nece nikoga ubiti na ulici. Pa polako jedan po jedan....i moje pod presu ako me neko uhvati da vozim preko 100 u gradu gdje je ogranicenje 50-60 a oni ne voze 100 nego divljaju sa 150 i to sam gledao nekoliko puta svojim vlastitim ocima na potezu od TV do raskrsnice kod bazena...trka od semafora do semafora. Naravno pored unistavanja ljubimca u zakon uvesti i jedno dobro prasenje dupeta u prostorijama gdje to i treba da se radi.
Daj ti nama zakone svicarske, ali dzaba kad to niko nece sprovoditi... I da ima da unistavaju auta mene bi prvo bilo strah za obicni narod da mu neko kome je stao na zulj ne naudi, a ovi sto divljaju bi na kraju opet dobro prosli, jer garant bi imali "stelu"
hrasno38

#22044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

bitanga_sa_otesa wrote:

Ja bih dodao i racun za presovanje :D
Tercius

#22046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

VjecitiStudent wrote:U Zakonu o prekršajima piše i ovo:
Član 17.
Lišenje slobode i garancija kao osiguranje prisustva i plaćanja novčane kazne

(1) Policijski službenik može na zahtjev ovlaštene službene osobe lišiti slobode osobu
koja je osumnjičena za prekršaj, ali je dužna takvu osobu odmah,a najkasnije u roku 12
sati, izvesti pred sud kako bi se osiguralo njeno prisustvo u sudu pod sljedećim
uvjetima:
1) kada osoba odbija ili nije u mogućnosti otkriti svoj identitet,
2) kada osoba nije nastanjena u Bosni i Hercegovini ili privremeno boravi u inozemstvu,
a postoji sumnja da može pobjeći kako bi izbjegla odgovornost za prekršaj ili
3) kada postoji opasnost da će osoba nastaviti sa vršenjem prekršaja, ili ponovo počiniti
istovrsni prekršaj
Citas nesto a ni sam ne znas sta citas, nego izdvajas iz konteksta clanove nekakvog zakona i kazes evo to je to, nije vise socijalizam vec demokratija ako ti neko nije rekao, nije vise milicija vec je policija, milicija je zatvarala po svom nahodjenju i o tome obavjestavala sud koji je po defaultu to odobravao a policija zatvara samo na osnovu naredbe sudije za prekrsaje ( u kontekstu koji ti navodis ) ili tuzioca ako je KD.Vidim uhvatio si se tog clana 17 ko pijan plota pa reko da te ispravim, to je jedna stvar druga stvar a koje je skoro pa ista sa gore navedenim je oduzimanje predmeta u konkretnom slucaju vozila sa kojim se vrsi prekrsaj.Sta ces bolan i nebio oduzet kad niko nista na sebi nema, u praxi ti to bude oduzmes mu auto ciji je vlasnik Kunto Panto koji dodje ujutru i kaze vratite mi moje vozilo i ti mu vratis, pa jos tuzi MUP za nastalu stetu jer mu je na vikendici pocrkalo 500 pilica jer nije imao cime da ode da ih nahrani.Moj studentu malo ti clanovi zakona koje citas drugacije u praxi izgledaju.
strong69

#22047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by strong69 »

Je li ovaj s Vrbanjuse? Stari mu ima dugu kosu, rep nosi?
zipoo

#22048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zipoo »

Nema ko da sprovede zakon. Ta ista policija radi ista sranja, kroz zabranu, za njih nema guzve ni semafor, parkiraju gdje hoce... Uglavnom rade sve sto i ovi drugi kako sa sluzbenim tako i sa privatnim.
zateznistub

#22049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

zipoo wrote:Nema ko da sprovede zakon. Ta ista policija radi ista sranja, kroz zabranu, za njih nema guzve ni semafor, parkiraju gdje hoce... Uglavnom rade sve sto i ovi drugi kako sa sluzbenim tako i sa privatnim.
Samo da potvrdim....

i da dodaam: kockarnice, buregdžinice, baste...

Na ulici ih nema ni za lijeka
al-em

#22050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by al-em »

Pumpe, cevabdzinice, kladionice....
Locked