Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Hakiz

#22001 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hakiz »

Black swan wrote: 18/11/2021 13:54

Krenuli ovi sto im je krivo da je hrvatska slobodna i neovisna onda me pici citirao ne znam sta ti nije jasno

Forumasi bi hrvatsku u velikoj srbiji ali da je bosna slobodna i necepljiva gradjanska

E ne moze to tako
Loše citiraš.

Ne bi forumaši Hrvatsku u velikoj Srbiji, ne petljamo se mi odavde u Hrvatske stvari, Hrvatska se petlja u naše.

Nisu Bosna i Srbija pravile sporazume o podjeli Hrvatske, Hrvatska je sa Srbijom htjela dijeliti Bosnu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22002 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Jedini preživjeli iz podruma u Škabrnji: Četnik me htio zaklati, spasio me oficir JNA

U KOLONI SJEĆANJA u Škabrnji danas je bio i Denis Gurlica, koji je kao 15-godišnjak gledao pokolj u tom mjestu.

"Ja sam jedini preživio iz podruma Marka Brkića. Bilo nas je četvero", rekao je Gurlica za HRT.

"Četnik me htio zaklati, ali jedan oficir me spasio"
"Onda su me odveli iza kuća do nekakve garaže. Tamo je bio jedan četnik koji me htio zaklati, ali jedan oficir JNA me spasio. Onda su me ubacili u transporter i odvezli u Biljane", kaže. Dodao je da je u Biljanima sreo još nekoliko poznatih ljudi koje su skupa s njim maltretirali, da bi na koncu stigli do Benkovca.

"Tu sam navečer tek pronašao ostale Škabrnjane", rekao je.

"To će uvijek ostati u meni"
Vodili su ga i na lažna streljanja.

"To se ne može opisati, taj osjećaj strahovitog šoka. To će uvijek ostati u meni", kaže.

Na današnji dan je i ponosan i tužan, rekao je Denis Gurlica.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/jed ... i_ostalo_d
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22003 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

znam da je teško ne mrziti hrvatsku barem jedan dan u godini
ali kao što kolege napisaše suzdržite se barem do ponoći danas
pici

#22004 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Vukovarka: Po povratku sam počela susretati svoje silovatelje. Jedan je bio policajac

SNJEŽANA MALJAK, koja je u ratu proživjela seksualno zlostavljanje, dala je izjavu za N1. Muškarce koji su je silovali je tužila kad ih je po povratku u Vukovar počela susretati po gradu.

"Osobi koja je prošla takav zločin treba hrabrosti da iznese to uopće, a kad iznese, borba je oko dokazivanja – tko može dokazati što se dogodilo u ratu? Taj čin priznavanja da osoba traži nešto, seksualno zlostavljanje nije samo silovanje, ima tu drugih oblika zlostavljanja. Većina muškaraca koji su prošli logore u Srbiji, prošli su neki oblik seksualnog zlostavljanja, ali to je još tajna, o tome se slabo govori, a institucije o tome ne govore", rekla je.

"Da, s obzirom na broj žena jedna sam od rijetkih koja je u braku i da sam to istjerala na čistac. Dio prava sam ostvarila, ali ne u potpunosti. To su uglavnom žene koje žive same, javljaju se one kojima su očevi ili muževi umrli", dodala je.

Ističe da sram uništi cijelu obitelj: "Kad se ženu tako uništi, uništi se cijela obitelj. Moj muž je to jako teško podnio kad se proces počeo odvijati. Kad sam mu sve rekla, to je teško podnio. Mnogi će zato češće šutjeti."

"Odlučila sam sve prijaviti kad sam u Vukovaru počela susretati silovatelje. Jedan je bio u uniformi hrvatske policije"

Opisala je i što se dogodilo: "Imala sam 22 i pol godine kad se to dogodilo, odlučila sam sve prijaviti 10 godina kasnije, nakon što sam u Vukovaru počela susretati silovatelje. Prvo sam jednog udarila kišobranom, a oni su me odveli na psihijatriju u Zagreb. Kad sam drugooptuženog vidjela u uniformi hrvatske policije, prelomila sam i predala tužbu."

"Kad je istraga počela, tek sam onda sve rekla mužu, on je dobio slom živaca, Hitna je morala doći i dati mu za smirenje. Prvooptuženog sam susretala na ročištu, proces je trajao skoro 17 godina, a on je imao plaću 3900 pod suspenzijom u policiji i Sindikat policije mu je plaćao odvjetnika", rekla je.

"Obojica su u bijegu, izdana je međunarodna tjeralica – jedan je u Srbiji, a drugi se proglasio mrtvim iako smo doznali da je promijenio identitet i živi izvan granica Hrvatske. Bar sad imam mir da ih ne susrećem više po gradu", ispričala je.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vuk ... i_ostalo_d
HarTar

#22005 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by HarTar »

:arrow:
Black swan wrote: 18/11/2021 14:16 znam da je teško ne mrziti hrvatsku barem jedan dan u godini
Na primjer ja ne mrzim Hrvatsku, tako da nemoj da generalizuješ...
pici

#22006 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

HarTar wrote: 18/11/2021 15:16 :arrow:
Black swan wrote: 18/11/2021 14:16 znam da je teško ne mrziti hrvatsku barem jedan dan u godini
ma mrzis, mrzis, lamudan nanjusi mrzitelja europskijeh vrijednosti, kosto bob dilan reKnu kako srbin nanjusi hrvata...
HarTar

#22007 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by HarTar »

pici wrote: 18/11/2021 15:22
HarTar wrote: 18/11/2021 15:16 :arrow:

ma mrzis, mrzis, lamudan nanjusi mrzitelja europskijeh vrijednosti, kosto bob dilan reKnu kako srbin nanjusi hrvata...
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :bih:
pici

#22008 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

namicatelji europskijeH vrijednosti...

Image

Image

Image

Image

Image

NA DAN PADA VUKOVARA
U Zagrebu osvanuli grafiti sa ustaškim simbolima i porukama mržnje prema Srbima

sto ne nacrtaju mural pavelicu i to onaj iz argentine kad je pio konjak sa stojadinovicem i cepao yugu...HaJa...

Image
tetka762

#22009 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tetka762 »

invincible1921 wrote: 18/11/2021 13:52
duh_sa_sjekirom wrote: 18/11/2021 12:40
Bobanovim guslarima je to uzalud objašnjavati...Dijagnoza je potkapacitiranost i ograničenost u razmišljanju u kombinaciji sa nacionalizmom i šovinizmom te iracionalnoj mržnji prema Bošnjacima.
Da su se Bošnjaci odazvali mobilizaciji, zajedno sa Srbima iz BiH, danas bi Hrvatska bila sastavljena od dva entiteta: Republika Srpska Krajina i Federacija hrvatskih županija i imala bi dva konstitutivna naroda i ostale.
Zato su se fino zahvalili boasnjacima koji su se borili za tu Hrvatsku..93 demonilizacija i prijetnja deportacijom, a neki od njih su tu stotinama godina..al nejse
Daj prestani pisati nebuloze. Znam stotine Bošnjaka/Mislimana koji su bili u HV-u, nitko nikada nije imao nikakvih problema niti je bio demobiliziran. Znam za jedan, JEDAN slučaj koji je bio na osobnoj razini gdje je Hrvat maltretirao i prijetio Bošnjaku/Muslimanu ljudini i ratniku i tu smo skočili svi i stali na stranu na koju bi uvijek stali. Prestani pisati nebuloze.
vee-jay

#22010 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by vee-jay »

Malo se pretjeruje sa postavljanjem tih slika sa ustaskim poklicima.
Vidi se da je par djece doslo sa sprejem i na brzinu to naskrabalo.
Toga ce uvijek biti.
Truba

#22011 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Image
bingov buraz

#22012 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by bingov buraz »

vee-jay wrote: 19/11/2021 11:45 Malo se pretjeruje sa postavljanjem tih slika sa ustaskim poklicima.
Toga ce uvijek biti.
Potpis, pogotovo što se poredi sa muralom u Srbiji koji čuva policija od antifašista.
istra_hr

#22013 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

:D
"dešavanja na Cresu", danas
neki luđaci se kupaju, more jedva 17-18, neki čudan jezik Skandinavski, Danski/Švedski? ne kužim Ih...
Image
dalmatinka

#22014 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

istra_hr wrote: 19/11/2021 20:26 :D
neki luđaci se kupaju, more jedva 17-18, neki čudan jezik Skandinavski, Danski/Švedski? ne kužim Ih...
Image
Ma bježi, u mom mjestu u kampu još stranaca koliko voliš, i ne samo to, čujem da ima apartmana zakupljenih na čitavu
godinu koliko voliš, jer - ljudi rade od kuće, a mjere u njihovim zemljama su puno strože nego kod nas. :shock:
Bloo
Globalna šefica

#22015 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

istra_hr wrote: 19/11/2021 20:26 neki luđaci se kupaju, more jedva 17-18, neki čudan jezik Skandinavski, Danski/Švedski? ne kužim Ih...
joooooooooj moreeeeeeeeeee :cry: ja bih sjedila u plicaku sad makar umrla od hladnoce :D svejedno mrzim ljeto jer je prevruce...
vidi ljepotejebogaja
pici

#22016 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

vee-jay wrote: 19/11/2021 11:45 Malo se pretjeruje sa postavljanjem tih slika sa ustaskim poklicima.
Toga ce uvijek biti.
i ja vellim...uzas
meridiyan

#22017 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by meridiyan »

ALLO, ALLO - aktualna hrvatska verzija... :D :D

Roccohljup

#22018 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Roccohljup »

Ni njima ne nedostaje budala :D
"OVO NIJE CJEPIVO, OVO JE OTROV", VIKALI SU PROSVJEDNICI KOJI TRAŽE SMJENU ŠEFA HRT-A

"Ovo nije cjepivo, ovo je otrov! Ono što je najgore - genetika nam se mijenja. Kad bude 5G mreža, napisat će 'game over", vikali su prosvjednici.

Optužili su HRT da laže i širi strah.

"HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu", rekao je jedan od muškarca i poručio da traži smjenu šefa HRT-a. 
Truba

#22019 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Jebo proavjednike

Dobra emisija na hrt
Sjecanje

Hrvatskaaaaaa mora pobijeditiiiii :ljulja:
pici

#22020 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

NASILNI DEMONSTRANTI
Novinarki Al Jazeere otet mikrofon usred javljanja tokom protesta u Zagrebu
sto je ovo, kaj nedate muslimanskoj tv da izvjestava... uzas
Truba

#22021 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

To su bila vremena kad su i et i josipa lisac PJEVALI BORBENE

nakon sinocne emisije morao sam otici komsiji prebit macku i cuku te podavit pilice :mrgreen:
Milenkov buraz

#22022 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

pici wrote: 20/11/2021 23:12

NASILNI DEMONSTRANTI
Novinarki Al Jazeere otet mikrofon usred javljanja tokom protesta u Zagrebu
sto je ovo, kaj nedate muslimanskoj tv da izvjestava... uzas
Pa glavni na protestima je bio Marko Džihadi :mrgreen: :lol: "brat" Marko širi islam po HR :mrgreen:
Bivši zatvorenik "Džihadi Marko" je jedan od vođa antivakserskih protesta u Hrvatskoj
Jedan od organizatora protesta protiv covid potvrda u Zagrebu, koji su održani proteklih dana, je kontroverzni Marko Francišković, bivši zatvorenik, psihijatrijski pacijent i zagovaratelj uvođenja šerijatskog prava u Hrvatskoj.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/bivs ... /211122017
Mujkic

#22023 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mujkic »

Black swan wrote: 21/11/2021 17:06 To su bila vremena kad su i et i josipa lisac PJEVALI BORBENE

nakon sinocne emisije morao sam otici komsiji prebit macku i cuku te podavit pilice :mrgreen:
Jesi li ih pretvorio u mljevenike? :lol:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#22024 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by parappa »

istra_hr wrote: 19/11/2021 20:26 :D
Image
koja plaza je ovo ako smijem znati? izgleda kao pjescana
kod kampa kovacine?
istra_hr

#22025 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

parappa wrote: 24/11/2021 10:19 koja plaza je ovo ako smijem znati? izgleda kao pjescana
kod kampa kovacine?
:-D
Da, Cres, kod kampa Kovačine. Nije pješčana,već sitni-sitni šljunak, nešto slično kao Bol na Braču
I dalje prekrasno vrijeme
Image
Post Reply