Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Zagor Te Nej

#22001 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

salik79 wrote: 23/04/2020 12:57
Zagor Te Nej wrote: 23/04/2020 12:51
salik79 wrote: 23/04/2020 12:40

Jos nesto, nas epidemiolog, koji nije bio aktivni epidemiolog, u smislu aktivnog rada na klinici, nije umro od korone, nego zbog javasluka naseg zdravstvenog sistema. Covjek je, tokom bolesti, dva puta negativno testiran, tek treci put, pred samu smrt, kada mu je imunitet bio na nuli i kada je dospio u Podhrastove, testiran pozitivno.
iz ovog dubokoumlja se da zaključit da je fasovo virus u Podhrastovima
varam li se ?
Nije bitno gdje ga je fasovao, ako ga je fasovao, posto je tada mogao fasovati bilo sta, zeljezo mu je bilo na nuli, a samim time i imunitet.
ne, ne
vrlo je bitno jer si tako konstruisao pisanje da ukazuje da ga je fasovao u Podhrastovima
a time aludiraš na nešto i želiš da indirektno tako nešto kažeš
varam li se ?
MUNAFIK

#22002 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Zagor Te Nej wrote: 23/04/2020 12:48
MUNAFIK wrote: 23/04/2020 11:57
Zagor Te Nej wrote: 23/04/2020 09:21
ako ti vjeruješ da je smrtnost i Italiji konkretno manja nego kod gripe koja ima 0,3 %
onda fakat blago tebi, mislim da se tu nema šta dalje reći

što se tiče mjera, jel ti misliš da i prije "zvaničnog" uvođenja, kad je bar većina pametnih vidjela da je vrag odnio šalu nije počela sama preduzimat mjere, a što je onda indirektno počelo pokazivat rezultate pada broja zaraženih
ja sam npr. i prije uvođenja bilo kakvih mjera, počeo prelazit na stranu ulice gdje manje ljudi hoda, na neki način počeo "bježat" i prije zvanične distance od 1,5 m, izbjegavat, javna okupljanja, lift...
elem, ajmo postavit obrnuto stvari, jel misliš da nisu preduzete mjere, da bi počeo opadat broj zaraženih ???
odgovori konkretno
i opet malo kineskog primjera, šta misliš da nije ovako drastično preduzimano, da oni danas u Wuhanu ne bi imali milione zaraženih
Vidi ne radi se o tome šta ja VJERUJEM nego kako zvanicne informacije i istraživanja pokazuju.

A istraživanja pokazuju DRUGACIJE od onoga što gledaš na TV i internet portalima, svi veliki instituti i strucnjaci govore jedno te isto, a to je (ukratko) da ovaj virus nije smrtan kako se oredstavlja u medijima.

Prvo NE POSTOJI ITALIJANSKI scenario jer u Jedino je oblast LOMBARDIJE bila kriticna ostatak države je kao i kod svih ostalih zemalja. Ovo ti je CINJENICA i provjeri na bilo kojoj karti italije koja pokazuje uticaj virusa na regije. Milano spada u tu oblast i evo u Milanu je 2017 godine umrlo VISE LJUDI nego ove godine ovo je zvanicni podatak!!

Image

Da bude iskreni u nekim mjestima ove regije umrlo je vise ljudi nego 2017 godine, ali to su mjesta sa JAKO STAROM POPULACIJOM i npr u Bergamu umrlo je preko 500 ljido starijih od 85 godina... A 300 starijih od 75 godina...

Generalno CIJELA Italija u prva 3 mjeseca 2020 godine ce vjerovatno imat manje mrtvih nego 2017 godine za isti period. Ali to nije bitno...

Bitno je da razumijes da su ljudi radili istraživanja i dosli do zakljucka da je smrtnost ispod 0.4%... Bitno je da razumijes da broj zaraženih koji nam govore NIJE TACAN jer zaraženo je puno više ljidi!!!

bla, bla...

Trebas razumjeti da je virusom zarazen veliki broj ljudi, da vecina pojma nema da su zarazeni i nikad se nece testirati,
samo mi reci je li ti javila da ima više zaraženih vidovita Džemila ili baba Vanga
to je krucijalan podatak

da čitava zemlja nije stavljena u karantin i da nisu preduzete nezapamćene drastične mjere koliko bi bilo zaraženih i umrlih ??
Pa jel ti ista pratis? Da li ti citas ikakve rezultate istraživanja koja se provode?

Kakva baba kakva dzemila... 50% zaraženih NEMA NIKAKVE SIMTOME znaci zarazen si ali osjecas se dobro... Znaci ne zoves doktora... Znaci NE TEATIRAJU TE... Znaci NE IDES U STATISTIKU zarazenih!!!

Ovo je bas jednostavno kao 1+1=2

Pa evo kod nas u Sarajevu prvih 20tak dana su testirali samo 50 ljudi, sve ostale koji su zvali sa SIMTOMIMA su odbijali testirati i ostavljali ih u samoizolaciji...

Naucnici u naprednim zemljama testiraju populaciju na ANTITJELA i svako dolazi do zakljucka da je veliki broj ljudi ODBOLOVAO coronu, a ti meni spominjes BABU VANGU I DZEMILU jako jadno zaista...

Daj uozbilji se i malo citaj!
Last edited by MUNAFIK on 23/04/2020 13:32, edited 1 time in total.
Zagor Te Nej

#22003 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

Bluemore wrote: 23/04/2020 13:10
sadie_forever wrote: 23/04/2020 12:17
sadie_forever wrote: 23/04/2020 12:13 u Svedskoj danas umrla medicinska sestra 40 godina,zdrava inace,zarazila se covid pacijentima
Sada pitanje za salika i slicne

Koliko cesto se desi da u bolnici jednog lijecnika zarazi pacijent gripom ,a taj lijecnik pri tome inacr zdrav,kasnije umre od toga ? evo ovo je za Sweden drugi put vec

i u BIH ima jedan primjer,epidemiolog koji je umro radi covida

U virusu ima nesto drugacije,nije tipicna gripa, ne zavaravajte se
U pravu si virus skace lijepi se ubija sve
Ne znamo nista o njemu
Ne razmisljamo glavom
Citamo povrsno
I tako odoh se istusirat domestosom Pa lagano masku fft8
jok bolje se javi u Johns Hopkins
tamo jedva čekaju take neotrivene stručnjake
Zagor Te Nej

#22004 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

MUNAFIK wrote: 23/04/2020 13:26
MUNAFIK wrote: 23/04/2020 11:57

Vidi ne radi se o tome šta ja VJERUJEM nego kako zvanicne informacije i istraživanja pokazuju.

A istraživanja pokazuju DRUGACIJE od onoga što gledaš na TV i internet portalima, svi veliki instituti i strucnjaci govore jedno te isto, a to je (ukratko) da ovaj virus nije smrtan kako se oredstavlja u medijima.

Prvo NE POSTOJI ITALIJANSKI scenario jer u Jedino je oblast LOMBARDIJE bila kriticna ostatak države je kao i kod svih ostalih zemalja. Ovo ti je CINJENICA i provjeri na bilo kojoj karti italije koja pokazuje uticaj virusa na regije. Milano spada u tu oblast i evo u Milanu je 2017 godine umrlo VISE LJUDI nego ove godine ovo je zvanicni podatak!!

Image

Da bude iskreni u nekim mjestima ove regije umrlo je vise ljudi nego 2017 godine, ali to su mjesta sa JAKO STAROM POPULACIJOM i npr u Bergamu umrlo je preko 500 ljido starijih od 85 godina... A 300 starijih od 75 godina...

Generalno CIJELA Italija u prva 3 mjeseca 2020 godine ce vjerovatno imat manje mrtvih nego 2017 godine za isti period. Ali to nije bitno...

Bitno je da razumijes da su ljudi radili istraživanja i dosli do zakljucka da je smrtnost ispod 0.4%... Bitno je da razumijes da broj zaraženih koji nam govore NIJE TACAN jer zaraženo je puno više ljidi!!!

bla, bla...

Trebas razumjeti da je virusom zarazen veliki broj ljudi, da vecina pojma nema da su zarazeni i nikad se nece testirati,
samo mi reci je li ti javila da ima više zaraženih vidovita Džemila ili baba Vanga
to je krucijalan podatak

da čitava zemlja nije stavljena u karantin i da nisu preduzete nezapamćene drastične mjere koliko bi bilo zaraženih i umrlih ??
Pa jel ti ista pratis? Da li ti citas ikakve rezultate istraživanja koja se provode?

Kakva baba kakva dzemila... 50% zaraženih NEMA NIKAKVE SIMTOME znaci zarazen si ali osjecas se dobro... Znaci ne zoves doktora... Znaci NE TEATIRAJU TE... Znaci NE IDES U STATISTIKU zarazenih!!!
ponovo te pitam
jel ti javila baba Vanga ili vidovita Džemila
izvor je vrlo bitan
zomri

#22005 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zomri »

salik79 wrote: 23/04/2020 12:55
zomri wrote: 23/04/2020 12:49
salik79 wrote: 23/04/2020 12:40 Trebali napominjati da su supruga i djeca na svim testovima bili negativni
može li link za ovu info? koliko znam nisu bili ni testirani.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/supruga ... /200406113
"na svim testovima".
jednom testirani. ok. :roll:
Zagor Te Nej

#22006 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

laik1981 wrote: 23/04/2020 12:53
Zagor Te Nej wrote: 23/04/2020 12:45
laik1981 wrote: 23/04/2020 11:26
O cemu pricas? U Njemackoj je stopa smrtnosti 3,5%, a u regiji exyu 2,5%..
malo sarme ha?
nisko u HR i visoko u SRB
ko te pita za exyu, da nisi jugonostalgičar?
pričam o BH, tačnije još, o FBH gdje je stopa smrtnosti 4,2%
govorimo o zvaničnim ciframa
jami gatanja i bacanja kašika i vodovite Džemile, jel ima i koliko ima još zaraženih
Zasto dijelis Bosnu i Hercegovinu? Regiju exyu sam naveo zbog bcg vakcinacije, a i da jesam jugonostalgicar to nije tvoj problem.. Kultivisi se malo, nauci se kulturi dijaloga, pa se onda ukljuci u bilo kakvu raspravu.. Ako se ne znas ponasati onda me zaobilazi.. :run:
ne dijelim je JA, ona je već podijljenja od Dejtona
ako si tu sitnicu previdio za ovih 30 godina, jebiga...
BSG vakcina veze s mozgom nema, ja ti rekoh ali ti trubiš svoje
smrtnost u BH 4 % i u Njemačkoj bez BSG 4 %
znači, niđe veze
laik1981

#22007 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Revolucionar ★ wrote: 23/04/2020 13:14 Joj kad nadje ovako nekakvog doktora iz neke evropske zemlje, i eto on Bogom dan da ga cijeli svijet uzima kao temelj za neku pricu. Od pocetka je bilo jasno da se sa mjerama ide kako bi se zastitio zdravstveni sistem od kolapsa. Mozda nisu sve mjere bile neophodne, budala je ko misli da nije trebalo nista radit. Al eto, bolje je valjda sve objasnjavati teorijama zavjere
Rijetko ko kaze da nista nije trebalo poduzeti.. Neke mjere su bile neophodne ali vecina su ih pretjerane, diskriminatorske i u konfliktu sa zakonima o zastiti ljudskih prava.. Normalno je i da kada imas obicnu gripu drzis distancu od ljudi, pojacas mjere opreza, te da zastitis i budes odgovoran prema ljudima sa kojima si u kontaktu da ne bi ugrozio njihovo zdravlje.. Takve mjere nisu nista novo.. Svake godine za vrijeme raznoraznih epidemija se zabranjuju posjete u bolnicama, preporucuje izbjegavanja masovnijih okupljanja, preporucuje se distanca medju onima koji imaju simptome, kao i da miruju oni koji su bolesni..

Ove mjere koje su nametnute masa ljudi ne postuje upravo iz razloga sto su neke od njih previse apsurdne.. Frizeri i kozmeticari idu po adresama da rade, vidimo guzve pred mnogim objektima poput ovog na slici koju sam postavio.. Ugostiteljstvo je, po meni, opravdano zatvoreno, ali se kafe prodaju kroz prozor a ispijaju ispred objekata i u parkovima.. Ne izazivaju sve mjere revolt kod ljudi, ali zbog onih koje su neopravdane, ljudi pocinju osjecati revolt i prema onim mjerama koje su opravdane.. Morala se puno bolje procijeniti situacija i pokazati umjerenost i puno veci senzibilitet prema onima koji su mjerama najpogodjeniji..
MUNAFIK

#22008 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Zagor Te Nej wrote: 23/04/2020 13:28
to je krucijalan podatak

ponovo te pitam
izvor je vrlo bitan
Hajde molim te prelistaj sanjih 30 stranica teme @salik79 je stavio linkove bar 10 istrazivanja...

Mi smo to vec presli a meni se ne da na mobitelu patit se sa copy/paste linkova...

To što ti citas zadnje 2 stranice teme je tvoj problem...
Zagor Te Nej

#22009 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zagor Te Nej »

MUNAFIK wrote: 23/04/2020 13:37

ponovo te pitam
izvor je vrlo bitan
Hajde molim te prelistaj sanjih 30 stranica teme @salik79 je stavio linkove bar 10 istrazivanja...

Mi smo to vec presli a meni se ne da na mobitelu patit se sa copy/paste linkova...

šta bolan da čitam, neke linkove s glupostima
ko može da nagađa koliko ima zaraženih, osim da baca grah ili gata
to je poenta koju ti ne možeš da skontaš
Bluemore

#22010 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Revolucionar ★ wrote: 23/04/2020 13:14 Joj kad nadje ovako nekakvog doktora iz neke evropske zemlje, i eto on Bogom dan da ga cijeli svijet uzima kao temelj za neku pricu. Od pocetka je bilo jasno da se sa mjerama ide kako bi se zastitio zdravstveni sistem od kolapsa. Mozda nisu sve mjere bile neophodne, budala je ko misli da nije trebalo nista radit. Al eto, bolje je valjda sve objasnjavati teorijama zavjere
Ja ba Haj sto 1 nego jos budaletina

Ma bjez ba
Bluemore

#22011 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Zagor Te Nej wrote: 23/04/2020 13:27
Bluemore wrote: 23/04/2020 13:10
sadie_forever wrote: 23/04/2020 12:17

Sada pitanje za salika i slicne

Koliko cesto se desi da u bolnici jednog lijecnika zarazi pacijent gripom ,a taj lijecnik pri tome inacr zdrav,kasnije umre od toga ? evo ovo je za Sweden drugi put vec

i u BIH ima jedan primjer,epidemiolog koji je umro radi covida

U virusu ima nesto drugacije,nije tipicna gripa, ne zavaravajte se
U pravu si virus skace lijepi se ubija sve
Ne znamo nista o njemu
Ne razmisljamo glavom
Citamo povrsno
I tako odoh se istusirat domestosom Pa lagano masku fft8
jok bolje se javi u Johns Hopkins
tamo jedva čekaju take neotrivene stručnjake
Sta ti je ba ne izlazim nigdje
U nigdje se ne javljam

Jer vid mi glave

A nista i ne citam jer me ovaj domestos lagano omamljuje
Bluemore

#22012 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

to je krucijalan podatak

ponovo te pitam
izvor je vrlo bitan
Sta je to izvor?
Izvor cega??
Sto ce ti izvor??
Ne ne zaglupljujete se

Pratite solaka i who
Mant e se izvora i linkova
MUNAFIK

#22013 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Zagor Te Nej wrote: 23/04/2020 13:39
ponovo te pitam
izvor je vrlo bitan

Ti bas trolaš...

Poznati svjetski instituti rade NAUCNA istraživanja medju populacijom na antitjela i OTKRIVAJU da su mnogi ljudi bili zaraženi i prebolili a da nisu ni znali... Kakav grah? Kakvo gatanje?

Sta je sa tobom? Znas li sta je NAUCNO ISTRAZIVANJE?

Ako su tebi naucna istrazivanja gatanja i grah evo malo na našem primjeru...

Kod nas u BIH ljudi su bili bolesni NISU IH TESTIRALI... pa imali smo na pocetku ljude koji su umrli, a onda ih testirali na coronu i bili pizitivni... Kad je takvih bilo MRTVIH sta misliš kolko je takvih živih... Ljudi su zvali naše bolnice molili da ih testiraju ali oni nisu to radili... Tako je bilo 20 dana...

50% zaraženih ljudi nema SIMPTOME nikakve zašto bi se oni zvali doktora i isli na testiranje???

Da li ti ooste vjerujes dosadasnjim rezultatima NAUCNIH ISTRAŽIVANJA?

Cemu vjeruješ? Medijima?

Ja zaista ne razumijem
zubi

#22014 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

MUNAFIK wrote: 23/04/2020 13:53

Ti bas trolaš...

Poznati svjetski instituti rade NAUCNA istraživanja medju populacijom na antitjela i OTKRIVAJU da su mnogi ljudi bili zaraženi i prebolili a da nisu ni znali... Kakav grah? Kakvo gatanje?

Kod nas u BIH ljudi su bili bolesni NISU IH TESTIRALI... pa imali smo na pocetku ljude koji su umrli, a onda ih testirali na coronu i bili pizitivni... Kad je takvih bilo MRTVIH sta misliš kolko je takvih živih... Ljudi su zvali naše bolnice molili da ih testiraju ali oni nisu to radili... Tako je bilo 20 dana...

50% zaraženih ljudi nema SIMPTOME nikakve zašto bi se oni zvali doktora i isli na testiranje???

Cemu vjeruješ? Medijima?

Ja zaista ne razumijem
Malo taj caps lock provjeri, zaglavi ti se pocesto...
Bluemore

#22015 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

ponovo te pitam
izvor je vrlo bitan

Lijepi strah

To je najbolja preventiva

Samo protiv cega :?
Bluemore

#22016 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

MUNAFIK wrote: 23/04/2020 13:53

Ti bas trolaš...

Cemu vjeruješ? Medijima?

Ja zaista ne razumijem
:thumbup: :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#22017 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

Trajni
Bloo
Globalna šefica

#22018 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

@MUNAFIK

ohani s caps lockom i !!!!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22019 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by japin_mutapi »

Teoreticari uzimaju niske brojeve zarazenih, oboljelih i umrlih a koji su postignuti strogim mjerama kao dokaz da mjere nisu bile potrebne.
Ima li neki strucni naziv za ovu njihovu antilogiku.
Milenkov buraz

#22020 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/04/2020 12:37
Milenkov buraz wrote: 22/04/2020 20:29
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/04/2020 18:37

Sta se cudis, lik je klasicni brojac mrtvih i panicar. Sada "hoce" da Svedska najebe nebil' sebi objasnio strah i paniku u kojem zivi :D

Slika koja sve objasnjava, to je taj profil :navijacica:

Image
To vas dvojica mjerite po sebi ili? :mrgreen: Grohotom se smijem vašim predrasudama ali dobro, zabavni ste ako ništa. Nastavite tako momci ili drtine, ne znam vam godine ali nebitno. :thumbup:
Oci ti vire, jos uvijek nije vrijeme za opustanje :mrgreen:

Image
Baš viri :lol:

Image
Milenkov buraz

#22021 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Svako zlo neko dobro...
Neobičan prizor meduze koja pliva bistrim kanalima Venecije
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /200423105
Vidjeti predivne meduze kako bezbrižno plivaju kroz gotovo providne vode u venecijanskim kanalima bilo je gotovo pa nemoguće do nedavno.
No, zoolog Andrea Mangoni nedavno je uspio snimiti jednu meduzu kako pliva kroz kanale u Veneciji, koji su trenutno najčišći u posljednjih nekoliko desetljeća zbog karantine u Italiji, piše CNN.

Mangoni koji radi u Veneciji meduzu je snimio u blizini Trga svetog Marka.

Kanali su već neko vrijeme jako čisti, pa se često u njima mogu vidjeti jata riba, no do sada nije viđena meduza. Brodovi i gondole su privezani zbog karantine.
Ovo bi trebalo ponavljati svako 3 do 5 godina da se ljudi zbližavaju u krugu porodice, više provode vremena zajedno, da se priroda odmori od nas i naših gluposti.
Last edited by Milenkov buraz on 23/04/2020 16:09, edited 1 time in total.
index_box

#22022 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

Nevjerovatna je količina gluposti koje će čovjek pročitati, a još je nevjerovatnije koliko je homo sapiens sve samo ne sapiens.

Image

https://www.nationalgeographic.com/anim ... dia-posts/

Pojavila se jata riba, meduza, golubovi na Baščaršiji, laste se vraćaju... Wow. Prirodi tako malo treba da se oporavi.

Da ove pandemije nema, neki ljudi očigledno ne bi znali da postoji biljni i životinjski svijet, a čini se da su sad saznali i da imaju obitelj.
Last edited by index_box on 23/04/2020 16:03, edited 1 time in total.
oldtajmer

#22023 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

index_box

#22024 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

oldtajmer wrote: 23/04/2020 16:03
Kako osmisliti i plasirati proizvod koji nema smisla? Video demonstrira. :-)
Milenkov buraz

#22025 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Pa kaže...

Air quality is picking up in countries that remain under coronavirus quarantine, experts say. But it is far too early to speak of long-term change.
https://www.france24.com/en/20200322-ai ... nvironment
Coronavirus lockdowns give Europe's cities cleaner air
https://www.reuters.com/article/us-heal ... SKBN21G0XA
Locked