Demokratska fronta Željko Komšić
- Lokman
#22001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema u ovoj kombinaciji pobjednika. Ovu vladu su napravili Englezi (Englezi iz Engleske i Englezi iz Amerike), i jedina njena svrha jeste da se izoluje, a potom uništi Dodik, bolje rečeno ruski faktor. Oni imaju jasan plan akcije za njegovo obaranje. Problem je bio Čović i njegova inteligentna igra sa davanjem ministarstva SNSD-u i prijetnje razvaljivanjem dogovorene državne vlasti, kako bi maksimalizirao svoju poziciju. U međuvremenu je u javnost izašao iskaz Kemala Čauševića, što mu je bila jasna poruka. Na kraju je odlučio da mu je važnija sopstvena sudbina nego ustaški radikalizam. Šta o trećem entitetu misli Zapad pokazala je presuda Prliću i Praljku. DF je instrument engleske ambasade, kao što je to doskora bio SDP. Vjerovatno su oni i formirali DF.
-
Hafis
#22002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jopet dupli
Last edited by Hafis on 12/03/2015 17:45, edited 1 time in total.
-
Hafis
#22003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Guyton? Ma daj....teorija... mada je slično, pobrkao si.Terminologija je Gamulinova. Obzirom da si krajišnik pretpostavljam da si čuo za njega...Zagreb ti je bliži od Sarajeva.... ne samo u kilometrima.It_is_a_Leclerc wrote: Ne znam. Meni si osvojio kad si probao da nas impresioniraš sa onim medicinskim terminima koje svaki solidniji student pokupi iz Guytona i Sobotte, tako da ti opraštam što ne znaš, ili da kažem ne (pauza) znaš![]()
Ne znam šta je podbacio ?! Ja sam realtivno zadovoljan. Pet ministarstava sa energetikom i rudarstvom je nešto na što bih ja pristao još davno
Opraštam i ja tebi što neznaš ili ne znaš
A to ''relativno zadovoljan''....mislim da si drugu pjesmu pjevao neki dan.
Ja inače mislim d je DF ovo dobro ispregovarao na štetu SDA, koji je ipak previše klecnuo.
Čova je imao nos i ostvario je što je htio..i u VM i u federalnoj vladi.
I nek više formiraju to čudo da počne berba....fondovi nestrpljivo čekaju[/quote]
Last edited by Hafis on 12/03/2015 17:47, edited 2 times in total.
-
Hafis
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sperme se jedan drugom nagutaliKomšić: Svako je morao progutati gorku pilulu
- It_is_a_Leclerc
#22006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
[/quote]Hafis wrote:Guyton? Ma daj....teorija... mada je slično, pobrkao si.Terminologija je Gamulinova. Obzirom da si krajišnik pretpostavljam da si čuo za njega...Zagreb ti je bliži od Sarajeva.... ne samo u kilometrima.It_is_a_Leclerc wrote: Ne znam. Meni si osvojio kad si probao da nas impresioniraš sa onim medicinskim terminima koje svaki solidniji student pokupi iz Guytona i Sobotte, tako da ti opraštam što ne znaš, ili da kažem ne (pauza) znaš![]()
Ne znam šta je podbacio ?! Ja sam realtivno zadovoljan. Pet ministarstava sa energetikom i rudarstvom je nešto na što bih ja pristao još davno
Opraštam i ja tebi što neznaš ili ne znaš![]()
A to ''relativno zadovoljan''....mislim da si drugu pjesmu pjevao neki dan.
Ja inače mislim d je DF ovo dobro ispregovarao na štetu SDA, koji je ipak previše klecnuo.
Čova je imao nos i ostvario je što je htio..i u VM i u federalnoj vladi.
I nek više formiraju to čudo da počne berba....fondovi nestrpljivo čekaju
A ne znam. Ja preferiram Beleslina ispred Gamulina, Varagića, Radića, Šljivića, Bogdanovića... Zagreb je Zagreb, al' Beograd je Beograd, VMA je, ipak, VMA
Baš neki dan, NAPIŠEM ja - "Da sam Komšić, dao bih finansije", pa me napadoše dojučerašnji saborci. Svjestan sam ja realiteta. Inzistirati na nekim stvarima, pored 300 važnijih i bitnijih pozicija, nema smisla.
Čović nije dobio što je htio - nije dobio poziciju za SNSD, nije dobio energetiku i rudarstvo (a tražio je), nije dobio ministarstvo vanjskih poslova za Željanu Zovko (što je i šteta u neku ruku) itd... To da je naoko pobijedio matematički, niko ne spori. No, trebat će vidjeti šta su drugi dobili od neministarskih, ali itekako bitnih pozicija u Elektroprivredi, Autocestama, Bosnalijeku, BH Telecomu, ambasadorskih i inih mjesta, da bismo mogli svoditi račune.
-
gidra
#22007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Leclerc
Posto vidim da si dobro insajderski informisan
, zanima me sta bi od vertikale sto je DF spominjao?
Posto vidim da si dobro insajderski informisan
- It_is_a_Leclerc
#22008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Napisao sam prije par postova da sam razočaran što to nije ispoštovano. Očekivao sam da će uzeti saobraćaj i na nivou FBiH, al' ga ne uzeše. Možda će direktor Autocesta FBIH biti iz DF-a. Ko zna..gidra wrote:@Leclerc
Posto vidim da si dobro insajderski informisan, zanima me sta bi od vertikale sto je DF spominjao?
- dustaban
#22009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ZA DOM SPERMI !JoseMujica wrote:sperme se jedan drugom nagutaliKomšić: Svako je morao progutati gorku pilulu
-
adnan_hz
#22010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuj ovog da je DF i ova raspodjela vlasti projekat stranaca
Zar stvarno mislite da smo mi toliko bitni strancima i da samo o nama misle

-
sandra01
#22011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljudi ,sto ste svi ovoliko negativni?
Sta je to toliko lose u ovoj raspodjeli?
Zasto mislite da bi u ovoj zemlji bilo bolje da je SDA dobila 8 mjesta umjesto iznegociranih 5? Koji su garanti za to?
Sta je trebalo da svako drzi svoj kraj i da do dogovora nikada ne dodje? Je li trebalo da Zeljko zapjeni i ode iz pregovora?
Po meni ovo je sasvim ok ,svi su popustili pomalo i dosli do dogovora,nije svakome po volji ali na kraju proces je odblokiran i idemo dalje.
Po meni je to najveca pobjeda.
Zasto mislite da bi u ovoj zemlji bilo bolje da je SDA dobila 8 mjesta umjesto iznegociranih 5? Koji su garanti za to?
Sta je trebalo da svako drzi svoj kraj i da do dogovora nikada ne dodje? Je li trebalo da Zeljko zapjeni i ode iz pregovora?
Po meni ovo je sasvim ok ,svi su popustili pomalo i dosli do dogovora,nije svakome po volji ali na kraju proces je odblokiran i idemo dalje.
-
VjecitiStudent
#22012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U računicu ulazi i podjela ministarstava unutar Vijeća ministara.madner wrote:Fulio si temu, ovo je za plakati ako si glasao za SDA.
- Reisova
#22013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potpisujemmadner wrote:Realno DF je sasvim ok prosao, no SDA.
Mislim nije da nisam znao, no ovo je u rangu Alijinih gafova.
- Danguba
#22014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tako nekako.sandra01 wrote:Ljudi ,sto ste svi ovoliko negativni?
DF dobro prosao a moglo je i bez njih.
HDZ dobro prosao kako je poceo(mi na jednoj strani, znaci 8 mjesta...)
SDA dobro prosao. Kao pobjednik maksimalno su popustili ili zaduzili ostale da pamte. Sjetite se Dodika kako sve moze sam a uvijek slepa Pavoica i Djokica i kada je njemu zatrebalo, oni ga pogurase. Da se ponasao u ranijem periodu kao pobjednik, danas ne bi bio na vlasti.
Najbitnije da se proba nesto napraviti sa ovom zemljom jer su svi rekli kako im mjestanisu bitna.
-
svi u napad
#22015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam sta su se raspravljali toliko. Sve je ispalo kako su htjeli i kako nas narod ima obicaj reci: "Srbinu ne diraj u vlast (vojsku i policiju - sigurnost) a Sokcu/Hrvatu u pare (finansije)". Tako je bilo od vajkada pa evo i sad, te u buduce. Jebe se njima za narod tj. birace. Svi ce kukati i stenjati ali ce opet glasati za "svoje". Prije izbora nikoga nisam u SA cuo da je nesto lijepo rekao o Bakiru i da ce za njega glasati kad ono princ bez problema najvise glasova dobio. Hajd da ne duzim nastavimo sa rahat patnjom.
P.S. - ovo sto je Glokman napisao u vezi Engleza i zelje za iskljucivanje Laktasenka izgleda interesantno, no da li je to samo neka spekulacija (pusta zelja) ili postoje neki izvori sto ovo potkrepljuju i daju neku notu ozbiljnosti u tome. Zivjeli.
P.S. - ovo sto je Glokman napisao u vezi Engleza i zelje za iskljucivanje Laktasenka izgleda interesantno, no da li je to samo neka spekulacija (pusta zelja) ili postoje neki izvori sto ovo potkrepljuju i daju neku notu ozbiljnosti u tome. Zivjeli.
- Reisova
#22016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Leclerc - pitanje je kapaciteta Komšićeve stranke. Mislim da je sada vrijeme da počne raditi na kvaliteti stranke ustvari nadam se da će se udružiti ljevica sa prije svega Našom strankom i ostalim...čisto da se mali profilišu jer je i u DF prešlo svijeta koji po meni, blago rečeno, ne dijele ideale Komšića.It_is_a_Leclerc wrote:Napisao sam prije par postova da sam razočaran što to nije ispoštovano. Očekivao sam da će uzeti saobraćaj i na nivou FBiH, al' ga ne uzeše. Možda će direktor Autocesta FBIH biti iz DF-a. Ko zna..gidra wrote:@Leclerc
Posto vidim da si dobro insajderski informisan, zanima me sta bi od vertikale sto je DF spominjao?
- Reisova
#22017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Leclerc - pitanje je kapaciteta Komšićeve stranke. Mislim da je sada vrijeme da počne raditi na kvaliteti stranke ustvari nadam se da će se udružiti ljevica sa prije svega Našom strankom i ostalim...čisto da se mali profilišu jer je i u DF prešlo svijeta koji po meni, blago rečeno, ne dijele ideale Komšića.
-
daddy-kool
#22018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da se prisjetimo:

Mislio sam da će DF više inistirati na principu vertikale za saobraćaj i komunikacije, a da SDA bar neće pustiti baš sve na volju drugim dvjema strankama. Ostalo manje-više očekivano, s tim da sam ministarstvo pravde kalkulisao da bi moglo otići DF-u.
daddy-kool wrote:02/03/2015 22:12
SDA ima sljedeće opcije u ovom trenutku:
1. formirati manjinsku vladu sa HDZ - nije privlačno
2. privoliti DF da uđe u vlast - trenutno najbolja opcija jer zajedno formiraju patriotski blok i dijele odgovornost koja će biti velika
3. novi izbori - privlačnije od manjinske vlade, ali katastrofa samo po sebi
4. skloniti se nekom drugom (npr. SBB) da formira vladu sa HDZ - najgora i nju će svakako gledati da izbjegnu
5. naći druge partnere - teško, SDP neće u vlast, a SBB nije moguće zamisliti u kombinaciji sa SDA, blok malih stranaka bi bio kao da su u manjinskoj vladi.
Predviđanje mogućeg kompromisa: HDZ 6 (finansije), DF 5 (sa komunikacijama), SDA 5 (poljoprivreda, energija).
Mislio sam da će DF više inistirati na principu vertikale za saobraćaj i komunikacije, a da SDA bar neće pustiti baš sve na volju drugim dvjema strankama. Ostalo manje-više očekivano, s tim da sam ministarstvo pravde kalkulisao da bi moglo otići DF-u.
Last edited by daddy-kool on 12/03/2015 19:49, edited 2 times in total.
-
Holms
#22019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
joj Komše
citiraću Izeta : "ja levata braćo moja mila"
citiraću Izeta : "ja levata braćo moja mila"
-
Holms
#22020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zanima me kako se osjećaju Bošnjaci i Hrvati koji su glasali za DF
sljedeći put birajte kraći put: glasajte odmah za HDZ
sljedeći put birajte kraći put: glasajte odmah za HDZ
- lerdi
#22021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF uopšte ne insistira na vertikali po nivoima vlasti, jer je teško uskladiti te stvari a i različite su ingerencije po nivoima, već na vertikali unutar samih resora što je mnogo važnije. DF je dobio večinu onoga što je u startu želio i što je forsirano kroz ekonomski program. Energetika, turizam, reforma PIO itd. Malo ostaje mutno kako će funkcionisati ovo oko finansija ali ako dobiju UIO onda su postigli ono što su željeli. Kontrolu nad finansijskim tokovima i smanjenje manevarskog prostora Čoviću i Dodiku.
- tandmand
#22022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Glasački listići Bošnjaka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Novi ministriBanksy wrote: Čampara uhljebljen, ''hajde da sjedemo'' Šepić također ... mission accomplished.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jel Ukinut onaj dodatak na odvajanje od femilije... 
- It_is_a_Leclerc
#22025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Problem je samo u tome što u BiH nemamo čisti parlamentarizam, već se vlasti sastavljaju od predstavnika naroda. Može neko misliti o tome šta god hoće, ali činjenica da imamo Dom naroda, u koji može ući i neko sa dva glasa sve dok je Bošnjak-Srbin-Hrvat govori u prilog tome da su priče o tome kako je današnjim dogovorom minimizirana vrijednost bošnjačkog glasa.