Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#2201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

drndalo wrote:Ja bas volim da gledam pacenike kako se pate da brzo stignu do semafora gdje ih ceka crveno... I stoje 20-30 sekundi... Prva, gas, spremni... A ja se lagano kotrljam 30-40 na sat zadnjih 100 metara, i ako potrefim traku koja je slobodna, sa paljenjem zutog, i ja sam na gasu, samo sto oni polaze prvom, a ja drugom-trecom i jos se kotrljam...Pa dok oni stignu do 20 na sat, ja sam vec prohujao pored njih kao pored kamenja na cesti...

I onda vidim u retrovizoru po njihovim farovima gasanja da me stignu, iako ja vozim svojih 65... I nije se jednom desilo, zadnji put preksinoc da u tim gasanjima nalete na radar kao na rudu... Preksinoc kod Kumrovca radar, a kod Vjetrenjace sam ostavio neke sporace vozeci 1600/min... :kiss:
Samo sto je kotrljanje 40 km/h 100m od semafora ocekujuci zeleno i normalna voznja poslije, sto i ja radim, jedna stvar a kotrljanje cijelom duzinom ili cak kroz 4 semafora sa konstantnih 40 km/h sasvim nesto drugo!
Na skretanju kod teh. skole u Z. od Bosne na zeleno kod Kampusa moze stici vozeci malo ostrije do ogranicenja i to ako si u prvih 3 na semaforu i ako nema pjesaka, ako ima pjesaka i ako prolazis na strelicu nema teorije da stignes na zeleno. I sad bih ja u tom slucaju trebao taj potez voziti 30 km/h kako bi uhvatio sljedece zeleno?! :-)
drndalo

#2202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drndalo »

Ne uvijek i ne obavezno, ali kada mogu vise se volim kotrljati, cak i ako time nesto ne ustedim, nego stajati na semaforu, udisati gasove plavicaste boje od G2D isred mene, i cekati dok turiram motor da se upali zeleno...

Sve u granicama zdravog razuma... Naravno da ne volim one koji voze 40 na mjestu ogranicenom na 60 i tako to... Ali ne volim ni "Krizaje"...
goran16v

#2203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

drndalo wrote:Ne uvijek i ne obavezno, ali kada mogu vise se volim kotrljati, cak i ako time nesto ne ustedim, nego stajati na semaforu, udisati gasove plavicaste boje od G2D isred mene, i cekati dok turiram motor da se upali zeleno...

Sve u granicama zdravog razuma... Naravno da ne volim one koji voze 40 na mjestu ogranicenom na 60 i tako to... Ali ne volim ni "Krizaje"...
Naravno samo sto za neke kotrljanje znaci konstantna voznja 40 km/h i"do pola" i bez gasa po inerciji "od pola" semafora, samo da se rastegne do zelenog.
Last edited by goran16v on 01/04/2014 23:35, edited 1 time in total.
quarterback

#2204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

BadBoy wrote:U suštini, nervira me svako ko ne vozi kao ja, jer sam ja najbolji vozač i moja vožnja je najbolja vožnja :D

Kraj teme :D
:thumbup:
zdruzdjo

#2205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

goran16v wrote: Samo sto je kotrljanje 40 km/h 100m od semafora ocekujuci zeleno i normalna voznja poslije, sto i ja radim, jedna stvar a kotrljanje cijelom duzinom ili cak kroz 4 semafora sa konstantnih 40 km/h sasvim nesto drugo!
Na skretanju kod teh. skole u Z. od Bosne na zeleno kod Kampusa moze stici vozeci malo ostrije do ogranicenja i to ako si u prvih 3 na semaforu i ako nema pjesaka, ako ima pjesaka i ako prolazis na strelicu nema teorije da stignes na zeleno. I sad bih ja u tom slucaju trebao taj potez voziti 30 km/h kako bi uhvatio sljedece zeleno?! :-)
e sad mi odgovoori zasto bih vozio "malo ostrije od ogranicenja"??? ne bi li mi izletio kakav nadobudni student koji trci da stigne na tramvaj pa da ga pronosam na sajbi????

nisam rekao da cu voziti 30 km/h i napraviti kolonu ne bi li maxuz uhvatitio nekakav "zeleni val" nego ako ispred sebe na 300 metara vidim da se pali crveno fino cu inercijom ili lagano trecom dokotrljati se do semafora. a ne zato sto imam nadobudnog adolescenta gurati 60km/h do 20 metara pred semafor pa onda kociti i cekati. rekoh, nikad u srednjoj i lijevoj traci.
pa ako se kome ne svidja fino zmigavac obidjes me po pravilima i sacekas na semaforu i preko oka prezirno pogledas u mene. meni ne smeta.
a iskreno da ti kazem i mene nervira kad neko vozi 40 km/h. pogotovo srednom i lijevom trakom. nekako mi u desnoj to i ne smeta. gledam na te vozace kao na pocetnike pa se i ne nerviram.

e jedna opaska samo onako.
ne znam sta se desi sa onim goranom kojeg ja znam sa AK i sa news.bih.rec.automobili???
ostario, postao ters, i "ja znam sve i najbolji sam" tip :lol: :lol:
slusam laganu klasicnu muziku kad se vozim gradu pa mi bas odgovara taj ritam voznje. smiruje me.
hahahahha
Last edited by zdruzdjo on 01/04/2014 23:57, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#2206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

I ja volim da cijedim nekih 100-tinjak metara, isključivo po inerciji i u brzini (prebacivanjem u niži stepen, razumije se)...nego da čekam ko BOT da mi se upali zeleno, ako već ne moram.
quarterback

#2207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

ne svadjajte se sa Goranom, necete pobijediti :D
goran16v

#2208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

zdruzdjo wrote:
goran16v wrote: Samo sto je kotrljanje 40 km/h 100m od semafora ocekujuci zeleno i normalna voznja poslije, sto i ja radim, jedna stvar a kotrljanje cijelom duzinom ili cak kroz 4 semafora sa konstantnih 40 km/h sasvim nesto drugo!
e sad mi odgovoori zasto bih vozio "malo ostrije od ogranicenja"??? ne bi li mi izletio kakav nadobudni student koji trci da stigne na tramvaj pa da ga pronosam na sajbi????

nisam rekao da cu voziti 30 km/h i napraviti kolonu ne bi li maxuz uhvatitio nekakav "zeleni val" nego ako ispred sebe na 300 metara vidim da se pali crveno fino cu inercijom ili lagano trecom dokotrljati se do semafora. a ne zato sto imam nadobudnog adolescenta gurati 60km/h do 20 metara pred semafor pa onda kociti i cekati. rekoh, nikad u srednjoj i lijevoj traci.
pa ako se kome ne svidja fino zmigavac obidjes me po pravilima i sacekas na semaforu i preko oka prezirno pogledas u mene. meni ne smeta.
slusam laganu klasicnu muziku kad se vozim gradu pa mi bas odgovara taj ritam voznje. smiruje me.
hahahahha
Ako pazljivije procitas vidjeces da pise malo ostrije DO ogranicenja, a ne malo ostrije OD ogranicenja, a to znaci da dok ubrzavas neces saltati na taksistickih 1500 o/min nego ces ubrzavati malo agilnije do pripisanih 60 km/h i sto takodjer znaci da nece pronosati nikakvog studenta.
Osim sto postujem da to praktikujes u desnoj traci, ovdje niko ne govori o prilasku semaforu inercijom kad vidis da se crveno upalilo i da ti ne gine cekanje na semaforu, kad svako jurcanje gubi smisao, nego o bezrazloznom usporavanju na pola semafora, guslanju i voznja inercijom dok je na semaforu crveno, a sve u iscekivanju i kalkulaciji kad ce se upaliti zeleno.
Na primjeru Mdvora meni se upravo u lijevoj traci, u kojoj su intervali za skretanje lijevo jako kratki, desavaju ti kalkulanti i guslatori, ispred kojih po pravilu na 50m nema niko, koji ce zagusiti komplet traku iza sebe zarad prolaska kroz semafor bez kocenj ai usporavanja.
Onaj goran sa AK i bih.rec.automobili jest ostario i jest postao ters, sa godinama ide i nesto znanja, ali definitvno nema previse tolerancije na sve cescu pojavu da se neka imaginarna ekonomija u vremenu i novcu stavlja ispred ustaljenih pravila ponasanja u saobracaju.
fidoremilienko

#2209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Kako će zagušiti komplet traku?
insomnia78

#2210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Pa ovako ko ovaj sto rece kako gusla drugom i kad ga krenes zaobici on uvali gascinu

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
quarterback

#2211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

ja sam govorio o kotrljanju kad iza mene nema nikoga, recimo dolazim s grbavice pored ekonomske i ukljucujem se prema ilidzi, nema sanse da stignem na zeleno kod as marketa, a ako sam bio prvi na semaforu eventualno su tu negdje oko mene maksimalno jos 3/4 auta i sve trake slobodne, a vi odoste predaleko u diskusiji, ali nista neobicno s tim da se meni ne da prepirati :lol: :run:

Goca javim se za kafu ovih dana, nismo 100 godina
Last edited by quarterback on 02/04/2014 00:22, edited 1 time in total.
insomnia78

#2212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

quarterback wrote:uuu i mene to opasno nervira, jest da ispadnem veci papak od njega ali jace je od mene, lagano prebacim u drugu, noga na kvacilu i kotrljam se do semafora i kad lola krene obici i uvaliti se samo pustim kvacilo i opletem po gasu...

nista draze nego gledati panicnu facu da se ne zabije u tipa pred sobom...
Ovo je vjerovatno to kotrljanje kad iza tebe nema nikog

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
quarterback

#2213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

tebe francuz ne vidim, smaras me, dzaba se trudis da pises...
au revoir
fidoremilienko

#2214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Pa sva ta lijeva skretanja su problematična, rijetko da na koji možeš uhvatiti zeleni val. Kod lijevog skretanja nema puno kalkulisanja kao na pravcu, moraš preći "brzo", ne možeš se vući 10 km/h jer ti zeleno ne dozvoljava. Pravci su nešto sasvim drugo.
zdruzdjo

#2215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

goran16v wrote: Onaj goran sa AK i bih.rec.automobili jest ostario i jest postao ters, sa godinama ide i nesto znanja, ali definitvno nema previse tolerancije na sve cescu pojavu da se neka imaginarna ekonomija u vremenu i novcu stavlja ispred ustaljenih pravila ponasanja u saobracaju.
opaska na mjestu. samo kod mene nikako "ne drzi vodu" ovo ekonomija bla bla.....
vjeruj mi da do posla cesto idem putem koji je dalji sigurno kilometar samo da bih izbjegao samafore. smireno i bez srkleta. :thumbup:
goran16v

#2216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

quarterback wrote:ja sam govorio o kotrljanju kad iza mene nema nikoga, recimo dolazim s grbavice pored ekonomske i ukljucujem se prema ilidzi, nema sanse da stignem na zeleno kod as marketa, a ako sam bio prvi na semaforu eventualno su tu negdje oko mene maksimalno jos 3/4 auta i sve trake slobodne, a vi odoste predaleko u diskusiji, ali nista neobicno s tim da se meni ne da prepirati :lol: :run:

Goca javim se za kafu ovih dana, nismo 100 godina
To je sasvim drugo kotrljanje, ovo o cemu ja pisem je kotrljanje kad si prvi na semaforu, da ti se pali zeleno, iza tebe ide nadolazi ili ceka kolona auta, a ti ga "razigravas" cijelih trijesedam na sat da na sljedecem semaforu prodjes bez usporavanja i zastajkivanja kroz debelo zeleno, sto sto ce ovi iza tebe zapeti na semaforu nema veze!
Za kafu - spremni!
quarterback

#2217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

ma jok to drug, respektujem ostale vozace, kotrljam se samo kada ne pravim guzvu

vazi stari :thumbup:
The BEN10

#2218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

Nerviraju me papci koji trube kada vozaču iz suprotnog smjera prepustim prednost. Desi se situaciju da čovječ počesto naniže i 10 vozila iza sebe čekajući da mu se neko smiluje. A ono iza mene ko june navali trubiti. :evil:
goran16v

#2219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

The BEN10 wrote:Nerviraju me papci koji trube kada vozaču iz suprotnog smjera prepustim prednost. Desi se situaciju da čovječ počesto naniže i 10 vozila iza sebe čekajući da mu se neko smiluje. A ono iza mene ko june navali trubiti. :evil:
Ista stvar i cesto prepustam prednost, ali me isto tako nervira kad ispred vozac mene prepusta prednost, a u koloni smo samo nas dvojica i kad vise vremena treba da on stane, da se ovaj ukljuci i da nas dvojica ponovo krenemo nego da smo prosli bez zaustavljanja i ovaj se ukljucio ili kad se vozac koji od mene ocekuje da mu prepustim prednost buni, a iza mene nigdje nikog.
direstraits0078

#2220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

goran16v wrote:
The BEN10 wrote:Nerviraju me papci koji trube kada vozaču iz suprotnog smjera prepustim prednost. Desi se situaciju da čovječ počesto naniže i 10 vozila iza sebe čekajući da mu se neko smiluje. A ono iza mene ko june navali trubiti. :evil:
Ista stvar i cesto prepustam prednost, ali me isto tako nervira kad ispred vozac mene prepusta prednost, a u koloni smo samo nas dvojica i kad vise vremena treba da on stane, da se ovaj ukljuci i da nas dvojica ponovo krenemo nego da smo prosli bez zaustavljanja i ovaj se ukljucio ili kad se vozac koji od mene ocekuje da mu prepustim prednost buni, a iza mene nigdje nikog.
To ne da me nervira, to ne mogu da razumijem apsolutno nikako. Sta je tim ljudima, imaju li ikakav osjecaj za saobracaj i ostatak svijeta oko sebe??? Ali s obzirom da za volanima sjede i ljudi kojima sabiranje 2+2 predstavlja veliki napor, nekako mi je jasnije zasto se to desava.
nightvision

#2221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

Nerviraju me svi koji su ispred mene jer voze k'o babe, a ovi sto mi se zalijepe za gepek su hajvani. :D :lol:
mefistofilis

#2222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

dadoka84 wrote:Neki dan se krecem od ciglana prema vogosci u lijevoj traci,a guzva je bila povelika, i na skretanju za stadion kosevo treba da idem desno prema breci. Idioti u desnoj traci se nabijaju jedan na drugog jer nece da puste nikoga iz lijeve trake koja se zatvara dvadesetak metara dalje.

Čekao sam par minuta i kad mi je prekipilo uz skripu guma sam otjerao jednog iz desne trake, a on se prepao i sklonio pa sam nekako prosao.

Pa *ebemu zar smo takvi smradovi postali...
nisam komentarisao tvoj post jer nisam znao o cemu se tacno radi...
Nakon sto sam danas bas tuda vozio, mogu ti mirna srca reci da si papak

edit: kud ces dalje kad sam se tebe sjetio gledajuci one "smradove" kako ulijecu :lol:
dadoka84

#2223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dadoka84 »

pored ovako lijepog dana ti o meni razmisljas...

bas ti hvala na lijepim rijecima. drago mi je da ti znas sta sam ja, ko sam i kakav sam.
muha_sa

#2224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

kad iznad Viktorke na skretanju za tranzit i švrakino stanu na ravnom 20 metara od semafora, --valjda ne znaju krenut na uzbrdici :lol:
shandrprcSA

#2225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

muha_sa wrote:kad iznad Viktorke na skretanju za tranzit i švrakino stanu na ravnom 20 metara od semafora, --valjda ne znaju krenut na uzbrdici :lol:
znaju nego cuvaju lamelu :)
Post Reply