HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
- Benq
#2201 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Eh onda ako oni idu dzonom , neka ide i tvoja djevojka. Ako zivi sa roditeljima , neka odjavi skroz kablovsku i internet i neka prijavi na svoje ime (ili obratno , zavisi na kome se vodi kablovska). Dug ide na korisnika a ne na opremu , tako da bilo ko ko je punoljetan u njenoj porodici moze prijavit usluge na svoje ime i da koristi dalje.
-
made_in_sarajevo
#2202 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Eh i to smo probali, kazu vodi se na korisnika i na stan, nema fajde prebacivati na drugog kad je taj stan duzan. Cirkusanti pravi, jedino rak kontaktirati mozda pa vidjeti sta oni kazu ili ko je vec zaduzen za toBenq wrote:Eh onda ako oni idu dzonom , neka ide i tvoja djevojka. Ako zivi sa roditeljima , neka odjavi skroz kablovsku i internet i neka prijavi na svoje ime (ili obratno , zavisi na kome se vodi kablovska). Dug ide na korisnika a ne na opremu , tako da bilo ko ko je punoljetan u njenoj porodici moze prijavit usluge na svoje ime i da koristi dalje.
- Benq
#2203 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Drug ti lijepo otkucaj jednu zalbu i predaj , kontaktiraj i RAK , jer to tako se ne smije raditi. Uzmi ugovor pa dobro procesljaj i vidi da li se igdje navodi tako nesto , ako ne platis telefon da ti ugase i internet. Do prije par mjeseci se gasila samo usluga koju ne platis !!!
-
made_in_sarajevo
#2204 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kad sam citao prvi put prije nego smo islis i radnicku ugovor je bio za jednu uslugu samo jer nije uzet paket nego tri odvojene uslugeBenq wrote:Drug ti lijepo otkucaj jednu zalbu i predaj , kontaktiraj i RAK , jer to tako se ne smije raditi. Uzmi ugovor pa dobro procesljaj i vidi da li se igdje navodi tako nesto , ako ne platis telefon da ti ugase i internet. Do prije par mjeseci se gasila samo usluga koju ne platis !!!
- Benq
#2205 Re: HS Internet - ALL ABOUT
E vjeruj mi da sam citajuci ovo popizdio k'o da se meni to desilo... Otidji u HS , nista zivkanje telefonom i ta sranja , nego pravac u direkciju i trazi dokument gdje pise da se internet iskljucuje u slucaju ako se telefon ne plati , a posto takvo nesto nece imati , insistiraj da ti pozovu direktora da raspravis to s njim i zaprijeti tuzbom jer to sto oni rade nije po pravilima.
-
made_in_sarajevo
#2206 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Nevjerovatno kakva su stoka postali i kako supacki ucjenjuju da platis neki racun. Odjednom od kad se plati internet bez obzira na telefon ukljucit ce se, do odjednom da se sve gasinradi telefona, a bez ikakvog obavjestenja ili opomene. Stoka i sa njima ocigledno samo krvnicki treba
- Benq
#2207 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Na fin nacin neces nista postici s njima to je ocigledno , zato se bori do kraja, ali prije svega detaljno procitaj ugovor od telefona, pogledaj ima li sta napisano sitnim slovima, ako ne pise nista vezano za internet onda ti NE SMIJU ugasiti uslugu koju redovno placas.
- supercali
#2208 Re: HS Internet - ALL ABOUT
mozda je malo bezveze i nije bas korektno sto ti ugase nesto zbog duga na drugoj strani al ako je ista osoba na racunu ne znam sta je problem
cijena interneta je fiksna dok na racunu za telefon moze doci cifra od koliko je vec pretplata ili kako vec ide do 100000 maraka ako cemo bas mak na konac
e zamislite ja zvao satelitski telefon negdje u africi nabio racun od 1-2-5 hiljada i onda kazem necu da platim al mi pustite internet
pa gdje to ima jbt
razmislite malo
ne kazem da je djevojka to uradila al mi je bezveze znaci poseres mi se prevaris na vlastite oci i ocekujes da te ja postujem i pruzam uslugu za nesto drugo
cijena interneta je fiksna dok na racunu za telefon moze doci cifra od koliko je vec pretplata ili kako vec ide do 100000 maraka ako cemo bas mak na konac
e zamislite ja zvao satelitski telefon negdje u africi nabio racun od 1-2-5 hiljada i onda kazem necu da platim al mi pustite internet
pa gdje to ima jbt
razmislite malo
ne kazem da je djevojka to uradila al mi je bezveze znaci poseres mi se prevaris na vlastite oci i ocekujes da te ja postujem i pruzam uslugu za nesto drugo
- Benq
#2209 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Fazon je u tome sto je telefonski racun odvojen od usluge interneta i kablovske tv , i ako ne platis jednu uslugu , onda je red da samo nju i iskljuce a ne da iskljuce sve sto se placa. U mojoj zgradi komsinica nabila racun za telefon , iskljucili joj nakon 2 mjeseca , internet ostao aktivan kao i kablovska jer te usluge uredno placa , ista stvar i sa komsijom u ulici , jednostavno nije imao dovoljno da plati sve racune , ugasili mu samo telefonsku liniju i to je sve.
Poenta je u tome sto Telemach ne zna radit svoj posao kako treba , HS je svojim korisnicima dao digitalu na X televizija za jednu pretplatu , pogotovo ako uzmes dva ili vise CI modula , platis jednokratno 50KM i gledaj sve kanale, dok Telemach naplacuje usluge za svaki tv posebno kao da se radi o drugom stanu, i ovo je sve njihova politika sa gasenjem usluga 100% jer toga ranije nije bilo.
Prevara bi bila u slucaju da je nabila racun a da nece bas nikako da plati , ali je ponudila nagodbu na sta su joj rekli 70% odmah i 30% u narednih mjesec dana, pa majku mu to nigdje nema , uvijek se moglo sa operaterima nagodit da se placa neka suma u mjesecnim ratama , cak i do suda ako dodje sudija ce odredit da se dug plati u ratama tj dobijes hrpu uplatnica i broj racuna na koji placas koliko kad mozes dok ne izmiris dug.
Poenta je u tome sto Telemach ne zna radit svoj posao kako treba , HS je svojim korisnicima dao digitalu na X televizija za jednu pretplatu , pogotovo ako uzmes dva ili vise CI modula , platis jednokratno 50KM i gledaj sve kanale, dok Telemach naplacuje usluge za svaki tv posebno kao da se radi o drugom stanu, i ovo je sve njihova politika sa gasenjem usluga 100% jer toga ranije nije bilo.
Prevara bi bila u slucaju da je nabila racun a da nece bas nikako da plati , ali je ponudila nagodbu na sta su joj rekli 70% odmah i 30% u narednih mjesec dana, pa majku mu to nigdje nema , uvijek se moglo sa operaterima nagodit da se placa neka suma u mjesecnim ratama , cak i do suda ako dodje sudija ce odredit da se dug plati u ratama tj dobijes hrpu uplatnica i broj racuna na koji placas koliko kad mozes dok ne izmiris dug.
-
made_in_sarajevo
#2210 Re: HS Internet - ALL ABOUT
I jos da je paket u pitanju,a ne tri odvojene usluge. Em tri odvojena racuna em tri totalno razlicite usluge. Uostalom kako to da ugasis interner,a ostavis kablovsku? Logike nigdje nema. Prije mjesec kazu plati dug i imas internet onda brz ikakve najave samo ugase i kazu eh to je radi telefona,a telefon ugasen bar pola godine. Kako se ostalo bez posla jebiga placalo se sta se moglo i kad se moglo. Pricao sa racunovdstvom i ljudi rekli platite internet i bit ce upaljeno bez problema ikakvih i bilo i onda.za mjesec samo ukinuse eto kazu radi telefona. Ako gasis radi telefona ili gasi sve ili nemoj nikako. Frajer u radnickoj neofirno rece da je to nova politika kako ih je telemach kupio. Lafo reorganizacija firme i to je nova politika. Bukvalno te ucjenuje sa internetom radi neke uslugesupercali wrote:mozda je malo bezveze i nije bas korektno sto ti ugase nesto zbog duga na drugoj strani al ako je ista osoba na racunu ne znam sta je problem
pa gdje to ima jbt
razmislite malo
- supercali
#2211 Re: HS Internet - ALL ABOUT
necu da ulazim u konkretan slucaj sa ovom djevojkom kako je al mi je glupo ako placas internet a nisi platio telefon i trazis usluguBenq wrote:Fazon je u tome sto je telefonski racun odvojen od usluge interneta i kablovske tv , i ako ne platis jednu uslugu , onda je red da samo nju i iskljuce a ne da iskljuce sve sto se placa. U mojoj zgradi komsinica nabila racun za telefon , iskljucili joj nakon 2 mjeseca , internet ostao aktivan kao i kablovska jer te usluge uredno placa , ista stvar i sa komsijom u ulici , jednostavno nije imao dovoljno da plati sve racune , ugasili mu samo telefonsku liniju i to je sve.
alo pa gdje to ima
zamisli ja od tebe kupio tv i nisam ti platio a onda ti dodjem u kafanu i pijem svako drugi dan
pa jbt ako si mi duzan daj mi pare pa cu te onda i usluziti
evo decko rece da je ostao bez posla
ok desava se al znaci odmah odjavis telefon i kazes odjavljujem da ne bih ostao duzan i platis taj zadnji racun a internet placas ako mozes i kako se skuckas
sto se tice tvoje komsinice ja bi isto i komsinici sve iskljucio dok ne plati
sa ljudimo posebno sa nasim narodom treba samo cvrstom rukom i u kost hos platiti neces nema usluga i to je to kad platis klatit ces se dovidjenja prijatno
pa jbt kod nas mnoge firme propadaju zbog toga lako cemo duzan sam ti i sl
- supercali
#2212 Re: HS Internet - ALL ABOUT
kao sto rekoh gore u postu nije bas korektno i malo je bezveze al je takomade_in_sarajevo wrote:I jos da je paket u pitanju,a ne tri odvojene usluge. Em tri odvojena racuna em tri totalno razlicite usluge. Uostalom kako to da ugasis interner,a ostavis kablovsku? Logike nigdje nema. Prije mjesec kazu plati dug i imas internet onda brz ikakve najave samo ugase i kazu eh to je radi telefona,a telefon ugasen bar pola godine. Kako se ostalo bez posla jebiga placalo se sta se moglo i kad se moglo. Pricao sa racunovdstvom i ljudi rekli platite internet i bit ce upaljeno bez problema ikakvih i bilo i onda.za mjesec samo ukinuse eto kazu radi telefona. Ako gasis radi telefona ili gasi sve ili nemoj nikako. Frajer u radnickoj neofirno rece da je to nova politika kako ih je telemach kupio. Lafo reorganizacija firme i to je nova politika. Bukvalno te ucjenuje sa internetom radi neke uslugesupercali wrote:mozda je malo bezveze i nije bas korektno sto ti ugase nesto zbog duga na drugoj strani al ako je ista osoba na racunu ne znam sta je problem
pa gdje to ima jbt
razmislite malo
i kao sto odgovorih benq-u necu da ulazim konkretno u tvoj slucaj ili ciji je jednostavno treba jednom podvuci crtu i poceti raditi kad platis dobijes uslugu i to je to
- Benq
#2213 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ovo za "kupovinu tv-a" i dolaska u kafanusupercali wrote: zamisli ja od tebe kupio tv i nisam ti platio a onda ti dodjem u kafanu i pijem svako drugi dan
sa ljudimo posebno sa nasim narodom treba samo cvrstom rukom i u kost hos platiti neces nema usluga i to je to kad platis klatit ces se dovidjenja prijatno
pa jbt kod nas mnoge firme propadaju zbog toga lako cemo duzan sam ti i sl
Ne mozes joj iskljuciti sve ako su 3 odvojena racuna i nigdje ugovorom nije precizirano ako se ne plati jedna usluga od moguce tri da ce sve biti iskljuceno , niti je to bilo u praksi do prije par mjeseci , sad je neko ludilo otkad je Telemach poklopio sve , a i ovo sto oni rade nigdje nema da pise da oni to tako smiju jer je telefonija zasebna usluga koja je plus na paket , ako ne platis racune za telefon , tuzi te , sud dalje rjesava , a ti kao provider nemas prava da me ucjenjujes tako sto ces iskljucit internet koji je uredno placen i to mjesec unaprijed. Regulisi to ugovorom pa iskljucuj kako ti volja.
Za druge firme ne ulazim u pricu , ali za ove tipa Telekom i kablovski operateri , nikad oni propast nece jer imaju odlicne prihode.
- supercali
#2214 Re: HS Internet - ALL ABOUT
ma boli me briga za njih nisam ni rekao da ce propasti nego govorim u globalu bio to danas telemach sutra telecom ili prekosutra violeta svejedno jeBenq wrote:Ovo za "kupovinu tv-a" i dolaska u kafanusupercali wrote: zamisli ja od tebe kupio tv i nisam ti platio a onda ti dodjem u kafanu i pijem svako drugi dan
pa jbt kod nas mnoge firme propadaju zbog toga lako cemo duzan sam ti i sl, drug to je stvar obraza , nista drugo , ti ako dodjes u kafanu a duzan si vlasniku za taj tv , on je duzan da te ugosti sve dok placas sto popijes, ili da rjesava dugove s tobom na drugi (fizicki) nacin sto opet ne vodi nigdje.
Ne mozes joj iskljuciti sve ako su 3 odvojena racuna i nigdje ugovorom nije precizirano ako se ne plati jedna usluga od moguce tri da ce sve biti iskljuceno , niti je to bilo u praksi do prije par mjeseci , sad je neko ludilo otkad je Telemach poklopio sve , a i ovo sto oni rade nigdje nema da pise da oni to tako smiju jer je telefonija zasebna usluga koja je plus na paket , ako ne platis racune za telefon , tuzi te , sud dalje rjesava , a ti kao provider nemas prava da me ucjenjujes tako sto ces iskljucit internet koji je uredno placen i to mjesec unaprijed. Regulisi to ugovorom pa iskljucuj kako ti volja.
Za druge firme ne ulazim u pricu , ali za ove tipa Telekom i kablovski operateri , nikad oni propast nece jer imaju odlicne prihode.
ti ako dodjes u kafanu a duzan si mi moje je prvo da rascistimo prijasnje racune pa onda bujrum narucuj i placaj koliko hoces jer cu te poslije izmirenja dugova ugostiti isto kao i da mi dodje abramovic u kafanu
zasto joj ne bi mogao iskljuciti ako je isti nosilac racuna i za telefon i za internet
nije bilo u praksi prije par mjeseci pa jbg ne mozemo tako nije mnogo sto sta bilo u praksi prije par mjeseci pa se sada postuje
sad je tako i tako neka bude
opet kazem necu da ulazim u konkretan slucaj i konkretno da branim telemach hs ili ko je vec svejedno je
ovo sto pricam vazi i za vodovod struju grijanje i sve ostalo
a ne da si mi duzan a ti kupujes novo auto kao sto ima slucaja
- Benq
#2215 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Razumijem te i potpuno si upravu , ali regulisi to ugovorom , napisi lijepo stavku tipa ako ne platis jednu uslugu , gasimo ti sve do izmirenja te usluge i mirna Bosna.
- supercali
#2216 Re: HS Internet - ALL ABOUT
ma ok kako je regulisano ne znam niti me iskreno zanima
jednostavno treba poceti ovako plati pa ces imati u bilo cemu
lako cu se ja kurciti sa bazenom kad nikad vode nisam platio a da placam ne bi mogao napuniti onaj na napuhivanje a kamoli betonski od 10 kvadrata
jednostavno treba poceti ovako plati pa ces imati u bilo cemu
lako cu se ja kurciti sa bazenom kad nikad vode nisam platio a da placam ne bi mogao napuniti onaj na napuhivanje a kamoli betonski od 10 kvadrata
-
kakaljin
#2217 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kako ne shvatate, svaka usluga ima svoj racun, i ako ne platis racun za tu i tu uslugu onda se moze iskljuciti samo ta usluga koja nije placena. Niko ti nema pravo iskljuciti neku uslugu za koji uredno izmirujes racune i nemas dugovanja.
Zato predlazem svakome da im zapreti tuzbom za iskljucenu uslugu koja je uredno placena, a usluga koja nije placenja oni je jedino nju smiju iskluciti i tereteiti te za dugove po toj usluzi i cak te tuziti, ali samo za tu uslugu koju nisi platio.
Zato predlazem svakome da im zapreti tuzbom za iskljucenu uslugu koja je uredno placena, a usluga koja nije placenja oni je jedino nju smiju iskluciti i tereteiti te za dugove po toj usluzi i cak te tuziti, ali samo za tu uslugu koju nisi platio.
- relativno84
#2218 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Strucnjak iznad zagovara represivne mjere, ne platis vodu neka ti iskljuce i struju, ne platis odrzavanje zgrade ljudi lijepo dodju i zazidaju ti ulazna vrata
koliko gluposti na jednom mjestu
To sto HS i ostali supci ucjenjuju na ovaj nacin par osoba ne znaci da se svi trebaju voditi tim primjerom. Lagano do Radnicke i od do
pa da vidis kako su usluzni.
To sto HS i ostali supci ucjenjuju na ovaj nacin par osoba ne znaci da se svi trebaju voditi tim primjerom. Lagano do Radnicke i od do
- kloniran
#2219 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Sta fali, to je realno i prijeko potrebno Sarajevu.
I ja bih volio da se uvede holding za sve komunalije, pa fino ako ne platis vodu da ti zavrnu i sve komunalije dok ne platis.
Tako se jedino moze rijesiti sarajevskog papanluka tipa sto da ja placam vodu kad je ona osnovna zivotna potreba, i sto da ja placam grijanje ako ne grije kako treba, al ipak koristi i to lose.
Da se placalo od kraja rata pa ovamo sve bi bilo cakum pakum.
Ovako samo serendaju oni koji ne placaju usluge a ispastaju oni koji redovno placaju zbog ovih prvih.
A i za kablovsku, tu nema opravdanja, kablovska nije potreba nego jedan vid luksuza na danasnjem vaktu, i ako nemas da platis uskugu ili je odjavi ili trpi iskljucenje svih usluga.
Cist racun duga ljubav.
A ako operator napravi gresku treba da postoji uredba kao i u europi da se za trajanje te "greske" na sistemu ne naplacuje usluga.
I ja bih volio da se uvede holding za sve komunalije, pa fino ako ne platis vodu da ti zavrnu i sve komunalije dok ne platis.
Tako se jedino moze rijesiti sarajevskog papanluka tipa sto da ja placam vodu kad je ona osnovna zivotna potreba, i sto da ja placam grijanje ako ne grije kako treba, al ipak koristi i to lose.
Ovako samo serendaju oni koji ne placaju usluge a ispastaju oni koji redovno placaju zbog ovih prvih.
A i za kablovsku, tu nema opravdanja, kablovska nije potreba nego jedan vid luksuza na danasnjem vaktu, i ako nemas da platis uskugu ili je odjavi ili trpi iskljucenje svih usluga.
Cist racun duga ljubav.
A ako operator napravi gresku treba da postoji uredba kao i u europi da se za trajanje te "greske" na sistemu ne naplacuje usluga.
- Benq
#2220 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Zato i postoje ugovori u kojima jasno treba da stoji sta ce se desiti ako ne platis jednu uslugu , a ne iskljucivat usluge koje se placaju samo da bi natjerao da se plati i ta usluga za koju je korisnik duzan. Operater je taj koji ce tuziti klijenta za neplacanje odredjene usluge a sud je taj koji ce postupiti po zakonu i odrediti da se taj dug isplati u ratama.
Niko od nas ne moze nista radit na svoju ruku pa tako ni HS/Telemach.
Niko od nas ne moze nista radit na svoju ruku pa tako ni HS/Telemach.
-
kakaljin
#2221 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Znaci ti ces pristati da ti iskljuce struju, ako ne platis kablovsku tv? Bez obzira sto si racun za struju platio i nemas dugova, a kablovsku nisi platio.kloniran wrote:Sta fali, to je realno i prijeko potrebno Sarajevu.
Cist racun duga ljubav.
- kloniran
#2222 Re: HS Internet - ALL ABOUT
zato sam i rekao holding, i da ako je u skolopu holdinga.
Ono sto ne mozes priustiti nemoji ni koristiti pa tako ni kablovsku.
Kod nas je ostala jebena navika da koristimo ono sto ne mozemo sebi priustiti.
Primjer: toplane, vodovod, sarajevogas, GRAS.....
Koliko su ucestvovali sami radnici i rukovodstvo tih preduzeca u njihovom unistavanju, u istoj ako ne i visoj mjeri su ucestvovali i sami korisnici tih usluga neplacanjem istih od rata na ovamo.
Al jok suti dok se moze dzabaluka, a kad se zavrnu pipe onda kukaj kako je drzava kriva sto se dzabaluka kupalo grijalo i vouzalo.
Samo ste zaboravili da privatnik nije drzava i da njega apsolutno ne interesuje sto nemas da platis.
Znao sam biti i gladan i zedan, al nijednom isporuciocu usluge koju koristim nisam ostajao duzan.
Zato pokrij se koliko je jorgan dug, ako nemas za jorgana pokrij se dekom
Koliko god i telemach i HS bili bezobrazni, ipak si ti ili ja korisnik njihovih usluga i njih apsolutno ne treba da interesuje imas li ti da platis ili ne.
Koliko su ucestvovali sami radnici i rukovodstvo tih preduzeca u njihovom unistavanju, u istoj ako ne i visoj mjeri su ucestvovali i sami korisnici tih usluga neplacanjem istih od rata na ovamo.
Al jok suti dok se moze dzabaluka, a kad se zavrnu pipe onda kukaj kako je drzava kriva sto se dzabaluka kupalo grijalo i vouzalo.
Samo ste zaboravili da privatnik nije drzava i da njega apsolutno ne interesuje sto nemas da platis.
Znao sam biti i gladan i zedan, al nijednom isporuciocu usluge koju koristim nisam ostajao duzan.
Zato pokrij se koliko je jorgan dug, ako nemas za jorgana pokrij se dekom
Koliko god i telemach i HS bili bezobrazni, ipak si ti ili ja korisnik njihovih usluga i njih apsolutno ne treba da interesuje imas li ti da platis ili ne.
-
kakaljin
#2223 Re: HS Internet - ALL ABOUT
I ja se slazem da se ne koristi ono sto se ne moze platiti, ali za nesto sto nisi platio ide iskljucenje te usluge, a ako nakon odredjenog roka ne platis ide tuzba na sudu i sud odredjuje kako da se naplati nesto sto se koristilo.kloniran wrote:zato sam i rekao holding, i da ako je u skolopu holdinga.
Zato pokrij se koliko je jorgan dug, ako nemas za jorgana pokrij se dekom![]()
Sve te primjere sto si naveo se moze iskljuciti i zabraniti koristenje ako se ne plati, tako da za sve postoje opcije.
Ali nikako se ne moze iskljucivati usluga koja se redovno placa, bez obzira sto je od istog isporucioca usluge, zato postoje objedinjavanje usluga na jedan racun pa ti na osnovu toga mogu sve usluge iskljuciti, nikako drugacije.
I za taj holding sto ti kazes mora biti potpisan ugovor sa obadvije strane da su saglasne da se moze to raditi.
- relativno84
#2224 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Niko ovdje ne spori da treba platiti ono sto koristis, ali kojom logikom ti ulazis u pekaru kod privatnika i trazis hljeb a on ti kaze moze ako uzmes i 5 kiflikloniran wrote:zato sam i rekao holding, i da ako je u skolopu holdinga.
Zato pokrij se koliko je jorgan dug, ako nemas za jorgana pokrij se dekom![]()
Osoba x je duzna za telefon, ok iskljuci, ali zasto iskljuciti net koji je uredno placen kao i kablovska
- supercali
#2225 Re: HS Internet - ALL ABOUT
alo strucnjak vodovod i elektroprivreda nema nikakvih dodirnih tacakarelativno84 wrote:Strucnjak iznad zagovara represivne mjere, ne platis vodu neka ti iskljuce i struju, ne platis odrzavanje zgrade ljudi lijepo dodju i zazidaju ti ulazna vratakoliko gluposti na jednom mjestu
![]()
To sto HS i ostali supci ucjenjuju na ovaj nacin par osoba ne znaci da se svi trebaju voditi tim primjerom. Lagano do Radnicke i od dopa da vidis kako su usluzni.
dok internet od telemacha i telefon od telemaha itekako ima
u prvom slucaju jednom placa drugom duzan a u drugom slucaju jednom te istom placa polovicno
mada kakvi smo treba bas takve mjere nisi platio racun za struju iskljuci i vodu i grijanje i telefon i da ne moze nista izvaditi od dokumenata osim licne