Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post Reply
Tomi110

#2201 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Tomi110 »

KENJAC wrote:
trocadero wrote:Па да СПЛИТ град спаса и наде! Како сам само то могао заборавити ђе ми је памет! :D
Паметно си ти то, јесил се и окупао у мору? А видје ли оних будалетина из ХВО-а они се исквасише живи у Миљацкој док су пребјегли на Грбавицу!
Живио ти мени 100 година! :D
Eh da je bio Split. Neka pripizdina , jebes me sad ako se sjecam kako se zvala, prvo mjesto prema Omisu kad podjes. Tu nocio dvije noci kod ljudi koji su mislili da sam Rvat. Naime moja veza je bila Hrvatica. I tako dok sam ceko vezu da me ukrca na brod za Ankonu proveo sam 48 sati sa zescim Ustasama. Malo malo pa po Srbima , u pauzi laju na Muslimane .... A zamisli mene Srbin u "muslimanskoj" vojsci ! Kad se tad nisam prestravio necu nikad. A ja od svih dokumenata imam SFRJ pasos ! Ej , ja bi o ta cetiri dana mogo knjigu napisat.
Koje mjesto prije Omiša?Baška voda,Brela,Pisak,Mimice,Stanići ili iza Omiša, Duće,Jesenice, dobro si prošao mogli su te Uje prikecit hahahaha, ustvari kad bolje razmislim(ovo nije smiješno) care mogao si lako završiti i u Lori da su znali ko si po nacionalnosti i da dolaziš iz Bosne,mogla te je gusta magla pojesti vrlo lako.
trocadero

#2202 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trocadero »

Ma nebi Tomi kaki.IGK i ostali sarajevski Srbi su dobro utabali te staze i prije Kenjca.Dovoljna je bila neka vezica,pasos SFRJ malo para i neko neutralno ime kao Milan,Zoran,Marko,Janko...i za tili cas si u Jevropi..
Tomi110

#2203 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Tomi110 »

trocadero wrote:Ma nebi Tomi kaki.IGK i ostali sarajevski Srbi su dobro utabali te staze i prije Kenjca.Dovoljna je bila neka vezica,pasos SFRJ malo para i neko neutralno ime kao Milan,Zoran,Marko,Janko...i za tili cas si u Jevropi..
Ma nebi malo morgen, ćaću mi od prijatelja koji je sarajevski Hrvat ali malo netipičnog imena za Hrvate (Boško,a kršteno Božidar) je zaustavila VP HVO u Neumu kad je izašao iz Sarajeva i krenuo prema Pelješcu da se pridruži obitelji koja mu je tamo bila i završio na heliodromu u Mostaru, dok je on dokazao koje i što je puko glavom od batina koje je tamo dobio.
trocadero

#2204 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trocadero »

Taj sigurno nije znao odrecitovati "Oce nas" :-)
KENJAC

#2205 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by KENJAC »

Tomi110 wrote:
KENJAC wrote:
trocadero wrote:Па да СПЛИТ град спаса и наде! Како сам само то могао заборавити ђе ми је памет! :D
Паметно си ти то, јесил се и окупао у мору? А видје ли оних будалетина из ХВО-а они се исквасише живи у Миљацкој док су пребјегли на Грбавицу!
Eh da je bio Split. Neka pripizdina , jebes me sad ako se sjecam kako se zvala, prvo mjesto prema Omisu kad podjes. Tu nocio dvije noci kod ljudi koji su mislili da sam Rvat. Naime moja veza je bila Hrvatica. I tako dok sam ceko vezu da me ukrca na brod za Ankonu proveo sam 48 sati sa zescim Ustasama. Malo malo pa po Srbima , u pauzi laju na Muslimane .... A zamisli mene Srbin u "muslimanskoj" vojsci ! Kad se tad nisam prestravio necu nikad. A ja od svih dokumenata imam SFRJ pasos ! Ej , ja bi o ta cetiri dana mogo knjigu napisat.
Koje mjesto prije Omiša?Baška voda,Brela,Pisak,Mimice,Stanići ili iza Omiša, Duće,Jesenice, dobro si prošao mogli su te Uje prikecit hahahaha, ustvari kad bolje razmislim(ovo nije smiješno) care mogao si lako završiti i u Lori da su znali ko si po nacionalnosti i da dolaziš iz Bosne,mogla te je gusta magla pojesti vrlo lako.
Ma jok. Cim izadjes iz Splita . Sad je to velika raskrsnica onda okrenes lijevo par km. Tamo je bila neka vojarna. Dakle gdje zavrsava sadasnja obilaznica lijevo.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2206 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Pitar sa Kariba »

Sarajmen wrote:''A ti se Muzafere kupaj''
I kaže Alija "turčio" OS RBIH, a ono :run: .

:D
Tomi110

#2207 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Tomi110 »

@Kenjac
Dračevac?
Tomi110

#2208 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Tomi110 »

trocadero wrote:Taj sigurno nije znao odrecitovati "Oce nas" :-)
Nečeš vjerovati što ga je ukopalo, vidili mu kazetu Bajage u autu i još se zove Boško i dolazi iz Sarajeva.Ajde ti moj Boško malo na heliodrom na preispitivanje.Znaš ko ga je spasio?Juka Prazina, uletio među zatvorenike na heliodrom i pitao ima li Hrvata među vama i ovaj se javio a Juka ga izveo.Cirkus žešči....
Zokipfc

#2209 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Zokipfc »

Tomi110 wrote:
trocadero wrote:Taj sigurno nije znao odrecitovati "Oce nas" :-)
Nečeš vjerovati što ga je ukopalo, vidili mu kazetu Bajage u autu i još se zove Boško i dolazi iz Sarajeva.Ajde ti moj Boško malo na heliodrom na preispitivanje.Znaš ko ga je spasio?Juka Prazina, uletio među zatvorenike na heliodrom i pitao ima li Hrvata među vama i ovaj se javio a Juka ga izveo.Cirkus žešči....
Tipican primjer kako nista nije crno-bijelo na svijetu...
KENJAC

#2210 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by KENJAC »

Zrnovnica , mater joj jebem. Sjetio sam se.
mahalas505

#2211 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by mahalas505 »

trocadero wrote:Ma nebi Tomi kaki.IGK i ostali sarajevski Srbi su dobro utabali te staze i prije Kenjca.Dovoljna je bila neka vezica,pasos SFRJ malo para i neko neutralno ime kao Milan,Zoran,Marko,Janko...i za tili cas si u Jevropi..
Sta te ovo malo prenese na latinicu :D .
strucnjak_kofol

#2212 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by strucnjak_kofol »

Gdje onaj kriticar da nam malo isprica kako je ko srbin prezivio kod cace,jel morao dokazivati da je veci papa od pape? kako one jadnike pobise,a kako on i sale ostase?
Tomi110

#2213 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Tomi110 »

KENJAC wrote:Zrnovnica , mater joj jebem. Sjetio sam se.
Pa tu ti je i vojarna Dračevac niti jedan kilometar od Žrnovnice.
KENJAC

#2214 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by KENJAC »

Tomi110 wrote:
KENJAC wrote:Zrnovnica , mater joj jebem. Sjetio sam se.
Pa tu ti je i vojarna Dračevac niti jedan kilometar od Žrnovnice.
E onda jest , to je to !
jalijas74

#2215 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by jalijas74 »

Kako se raspisase na temi, super ima se sta citati.
Pozz za sve :evil:
Edin H.

#2216 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Edin H. »

KENJAC wrote:

:D :-)
KENJAC

#2217 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by KENJAC »

Sarajmen wrote:Aha, amnestija oko Miljacke sa fidbekom dezertera... :pliska:
Nemoj tako. Kud ce ti dusa. Mene ta rijec "dezerter" bas pogadja ! :lol: :lol: :lol:
P.S. U smislu sto to nisam ranije. Ne ! U smislu sta sam se ja koji moj uopste petljo u svu tu vasu zajebanciju . Nit sam je ja poceo , nit sam je mogo zavrsit.
KENJAC

#2218 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by KENJAC »

Nedobrovoljac wrote:Tek sad si najebo. Bolje da si sutio.
Ma nisam jarane. Sve je manje fanatika a sve vise ljudi koji se osjecaju kao ja.
Dezurni_kriticar

#2219 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Dezurni_kriticar »

trocadero - mnogo si se ti lave ovdje zaigrao i pišeš stvari zbog kojih moram da reagujem.
Ovo ću ti napisati samo jednom: nikada više mene nemoj poistovjećivati i generalizirati pod ime "i ostali sarajevski Srbi", jer ću ti, sasvim svjestan mogućnosti bana na forumu, morati napisati stvari koje ti se neće svvidjeti. Kontaš? Zašto? Zato što su neki sarajevski Srbi krv svoju propišali braneći ovaj grad i ovu državu.

Za te pobjeglice nađi drugo ime...
Čudni ste vi ljudi ovdje...
Kada je tokom rata iz Sarajeva pobjegao Srbin - odmah je bio Četnik... kada je pobjegao Hrvat - odmah je klasifikovan kao Ustaša. Kada se ispalio Musliman (Bošnjak) - on je bio hadžija. Malo poravnajte aršine ili nestanite zauvijek!
trocadero

#2220 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trocadero »

Dezurni_kriticar wrote:
trocadero - mnogo si se ti lave ovdje zaigrao i pišeš stvari zbog kojih moram da reagujem.
Ovo ću ti napisati samo jednom: nikada više mene nemoj poistovjećivati i generalizirati pod ime "i ostali sarajevski Srbi", jer ću ti, sasvim svjestan mogućnosti bana na forumu, morati napisati stvari koje ti se neće svvidjeti. Kontaš? Zašto? Zato što su neki sarajevski Srbi krv svoju propišali braneći ovaj grad i ovu državu.

Za te pobjeglice nađi drugo ime...
!
Критичар, одвалио си онако из прве не улазећи у контекст мојих пар задњих постова! Укључи вијуге,мало сатире, ироничног сарказма, помјешаног са зајебанцијом па ће ти тај мој пост изнад бити можда јаснији.Оно као кад читаш између редова. :D
И гдје се то ти живота ти пронађе прозван за остале САРАЈЕВСКЕ СРБЕ или СРБЕ ИЗ САРАЈЕВА ако ти је лакше да ти тако поновим!Колико ми је познато ти се изјашњаваш као Босанац а ниси се ни испалио током рата!
Написат ћеш ми ствари које ми се неће свидјети :lol: , ево сав стрепим.

Ош друго име за побјеглице, ево ПАМЕТНИ ЉУДИ ,јел одговара!
Ја да сам онда био садашње памети испалио бих се исте секунде. Јебало би ми се за све, а ријечи дезертер и побјегуља не би ме ни трунке дотицали!
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2221 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Woody »

Dezerteri? Ha!

A ja, @troka... Zaboravih ti odgovoriti na ono Pobjeglice = Pametni ljudi. Pametni k'o moj kurac! Znaš li ti koliko je pobjeglica zaglavilo pod nožem? Čijim? Svačijim!

A, možda si mislio na pobjeglice iz 92-e kad još nije bio zor guzici, a to ti je već drugi padež: "naguzativ" :lol:

I sam si br'te rek'o:

Ko je imao malo para (ođe kod nas je tarifa bila 5.000 DM - a to ni sada nije malo ;-) ), pasoš SFRJ, neko "neutralno" ime... A to već sve skupa se ne može izmixati sa pameću, jel'de? Ono jeste da oni koji su se USPJELI dofatiti Ancone su sad za nas hadžije. Ali, isto tako, ti je hadžija i onaj koji uloži 10.000 KM i dobije na 2-ku u susretu Bayern - FK Radnički Lukavac.

Ha ja! Sve ti je to relativno moj Einsteine ;-) I kurac bi ti moj opet pobjegao i ostavio mater, ćaću, burazera ili seku (a sad već i ženu i đecu, pretpostavljam) nekim Fikrinim "sokolovima" ili onim @Dozerovim, a pogotovo ovim mojim talibanima. Ost'o bi ti isto k'o i ja. Mi se to samo malo šupamo, jelde?

Pozdrav domovini :thumbup:
trocadero

#2222 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trocadero »

Ох, хвала професоре на вашем уваженом стручном мишљењу! :thumbup:

Јест, нисмо буквалисти па се мало шупамо између редова! :D
У случају срања испарио бих се ја мoj Woody са женом , дјецом и то са мераком.Нек опрости српство, Српска, остала родбина и пријатељи! Као што неко написа ниједан рат није вриједан сузе мог дјетета.Доста што сам једном најебао !Кад могу они из Сирије и Африке преко мора, нама је прегазити ријеку на граници пичкин дим.Ако треба и тунел бих копао испод ограде, ништа ме не би спријечило у том науму.

Kataklinger

#2223 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Kataklinger »

Trocadero, da počneš pisati na j*benoj latinici?
trocadero

#2224 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trocadero »

Haj ba, kao da je nekome i bitno sta ja pisem, niti to isto ko smatra zaozbiljno.Malo baljezgam, zajebada,ubijam dosadu.
KENJAC

#2225 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by KENJAC »

Sarajmen wrote:
KENJAC wrote:
Sarajmen wrote:Aha, amnestija oko Miljacke sa fidbekom dezertera... :pliska:
Nemoj tako. Kud ce ti dusa. Mene ta rijec "dezerter" bas pogadja ! :lol: :lol: :lol:
P.S. U smislu sto to nisam ranije. Ne ! U smislu sta sam se ja koji moj uopste petljo u svu tu vasu zajebanciju . Nit sam je ja poceo , nit sam je mogo zavrsit.
TEKST ZAKLETVE PRIPADNIKA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE
(Službeni list Republike BiH, br.11 od 1. augusta 1992)
Zaklinjem se da ću braniti nezavisnost, suverenitet i cjelovitost Republike Bosne i Hercegovine, da ću savjesno i disciplinovano izvršavati sve obaveze i dužnosti pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, da ću braniti njenu slobodu i čast i u toj borbi istrajati.

Pozdrav domovini!
A bilo je i ono "Proklet bio izdajica svoje domovine" A da ne kazem i ono "Ne zaleci u toj borbi da dam i svoj zivot" Kako sam se rodio , tako sam se poceo zaklinjat. Ni jedna drzava nije vrijedna jedne djecije suze !
Post Reply