tako mi ona zena izgleda nekako napaceno i nijednom se nije osmjehnula (ili ja ne vidjeh).
i ja bih uplatila puni pansion u Jagomiru
Moderator: anex
Znači nisam luda, to je normalno stanjeotherside wrote: kad vidim da baca lego kockoce pod krevet ili igracke koje sam ja tek slozila, dodje mi da se roknem...itd...
a sve me to opet ceka sa mladjom![]()
e bas sve ovo ovako sam ja svom muzu navela u sklopu kontra argumentacije (posto je on naravno pro orjentisan a sve cekam da mu i ova druga mezimica stasa za marifetluke pa da mu ih lijepo predam na nemilost, barem jedan danAlhemicarkaa wrote:Vjerovatno ću biti napadnuta sa onim - svako djete ima svoju nafaku, ali ja to ni finansijski ne bi mogla izdržati. Mislim, ona ima dadilju - haj nek je 300 KM (recimo da je to neka cjena tete čuvalice za jedno, znači ispod ovog ne može). Još jedno je rekla da je u vrtiću (ili je rekla da dvoje idu u vrtić). Eto nek je u državnom to je 150 KM mjesečno za jedno dijete - ni za šta! Gdje je ostalo troje, jedno ide u školu, treba ga opremiti, a zamislite za 5 godina kad treba odvesti djecu na more. Treba kombi kupiti... Ma bježi...
ne znam, mozda smo obje ludeAlhemicarkaa wrote:Znači nisam luda, to je normalno stanjeotherside wrote: kad vidim da baca lego kockoce pod krevet ili igracke koje sam ja tek slozila, dodje mi da se roknem...itd...
a sve me to opet ceka sa mladjom![]()
Tačno mi dođe da se roknem. Isto Sizif. Da ona bar to uzme da se igra, jok, cilj je povaditi i razbacati i to pod krevet, pa se zavlačiti ispod i plakati kad ne možeš da dohvatiš. A kad ti mama dohvati ti opet zafrljaciš pod krevet. I sad tako petero u tandemu
A zašto sa vrećama? Moj je onaj sa plastičnom posudom umjesto vreće. Nije na vodu.safran wrote:Puding u prahu po kuhinji - hajde ba, ono je ništa - ja otrčala po aparat da mu facu uhvatim. Dva puta je sebi na glavu istresao teglicu bibera pa svaki put kad uključiš usisivač svi otkišemo. To je bilo dok smo imali onaj s vrećom sad imamo onaj sa vodenim filterom - idiot - sama ga sebi kupila. Još jedna preporuka iz safran kuhinje - dok djeca ne prestanu rasipati okolo (što je valjda nikad) držati se klasičnog usisivača sa vrećama.
I čitam vas i sad bih sama sebe kaznila - ista sam takva bila - sve mi smeta, sve me iz cipela izbacuje - sad puno manje, biće znači da je do godina.
blago vama mi jos nismo makli iz kuce. super da je bebac bolje.putujucidzindas wrote:Mi bili u šetnji. Zamotali ga kooo.. Kontam, nema temperaturu, samo hripa, bolje da malo dahne.niko_niko_kao_ja wrote:evo i nas, bebac je puno bolji, temperatura hvala Bogu vise nije rasla, ali sad pomalo kasljucamoi muku mucimo sa guzom. guza se pravo ojela, a izgleda da su nam i gornji zubici krenuli. elem veselo. ali bebac je super, jadan ziv se ne cuje.
kako su ostale bebe? dzindas? safran? alhemicarka?
Nama se guza ojela dan nakon što smo počeli piti antibiotik. I s donje strane testisa je isto mnogo crveno. Meni se čini da nam je sad bepanten najbolji, kao da se lagano smiruje. Često kaki, pa ga često i perem, ali mu kaka ima jak miris ( ahaaa miris), ja mislim da je to sve antibiotik.
Mi smo na 5 zuba, 6. na putu. I zbog tog nam je još gore.
Ma nama tog šlajma u kaki nigdje.niko_niko_kao_ja wrote:
blago vama mi jos nismo makli iz kuce. super da je bebac bolje.
i moj bebac cesto kaki i odmah ide na pranje, ja svaki cas zavirujem u pelenunjemu kaka nije smrdljiva, tako da mislim da nije od antibiotika, vjerovatno od slajma i bala, ali ko ce im znati.
a guzu sinoc namazasmo dr. Pasha kremom za bebe evo je jutros ko nova
Ako si spremna boraviti u toj istoj sobi cijelo vrijeme onda OK. Pa draga moja, šta misliš kako će to izgledati kad se vratiš na posao (no panic, ima još vremena) - dakle, prvo faza kažnjavanje pa onda posesivno ponašanje - nećeš ti nigdje mrdnuti bez nje tako da ti taj itison neće puno pomoći.Alhemicarkaa wrote:
A zašto sa vrećama? Moj je onaj sa plastičnom posudom umjesto vreće. Nije na vodu.
Bitno je da ga možeš svakodnevno koristitit a da ne zahtijeva carski tretman svako veče -
Joj draga safran, ja već planiram da izbacim iz spavaće francuski i samo zastrem sobu nekim jeftinim itisonom i nek tamo prlja, mrlja, radi šta hoće. Samo mi se čini da je ona tip koja voli društvo, neće da je sama u sobi nikako, igra se sama, ali čim ja izađem plač. Kad sama prospem nešto u kuhinji fras dobijem, jer to znači pranje pola kuhinje...
Tako mi se mota ova ideja sa izbacivanjem francuskog ležaja, još vintam misao...
neces vjerovati ali lakse mi je kad ti ovo recesafran wrote: Otherside - sve to čupanje, grebanje i otimanje sam ja imala sa starijim kad nije bilo bebana - faza razvoja.
O ovom svaki dan u par navrata krenemo razgovarati i muž i ja.otherside wrote: da li treba cijeli zivot okrenuti naopako zbog djece?
osip po guzi moze biti i usljed uzimanja antibiotika, nadam se da uz antibiotik kombinujete i Linex babyputujucidzindas wrote:Ma nama tog šlajma u kaki nigdje.niko_niko_kao_ja wrote:
blago vama mi jos nismo makli iz kuce. super da je bebac bolje.
i moj bebac cesto kaki i odmah ide na pranje, ja svaki cas zavirujem u pelenunjemu kaka nije smrdljiva, tako da mislim da nije od antibiotika, vjerovatno od slajma i bala, ali ko ce im znati.
a guzu sinoc namazasmo dr. Pasha kremom za bebe evo je jutros ko nova
Super da ste guzu sredili, meni ovaj put dr. Pasha nije pomogla.
Znam sve šta hoćeš da kažeš, zato i vagam.otherside wrote: ne znam koliko mozete da pohvatate sta hocu da kazem ali interesuje me kako balansirate izmedju djeteta/djece i supruznika? koliko imate vremena jedno za drugo? da li su vikendi rezervisani za zajednicke izlaske sa djecom, porodicna okupljanja i sl. ili za izlaske bez djece sa prijateljima ili bez njih?
kod nas ta poderotina bila na ćuniAlhemicarkaa wrote:, ali joj se koža zacrvenila i malo ogulila na preponi, kao da se ogrebala. Uopće mi nije jasno otkud to.
Ali ja ne kontam kako se uspije promjeniti toliko da neke stvari koje si prije bez problemaa radio sad su naučna fantastika.putujucidzindas wrote:O ovom svaki dan u par navrata krenemo razgovarati i muž i ja.otherside wrote: da li treba cijeli zivot okrenuti naopako zbog djece?
Mislim, neminovno je da ti se život promijeni. Kad smo odlučili imati dijete, znali smo da se neke stvari moraju promijeniti, samo nismo mogli ni naslutiti koliko i šta. I nas dvoje smo bili prilično aktivni, ili smo na biciklu, ili na planini, ili u kafani, uvijek negdje. Problem od prije djeteta je taj što su se naši prijatelji, koji i nemaju djecu, već odavno povukli iz svih zbivanja, zatvorili se u kuće i okenuli sami sebi, tako da smo i nas dvoje manje-više uglavom okrenuti sebi i tu i tamo porodici. Mene recimo i ovaj dio sad baš boli.