Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

Ajatolah_

#2201 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Bubalo1 wrote:Nece doci nista :D Vidis kakve su stolice .. Nema se gdje nista vise dodati .. Kakve su takve su :D
E onda su, da izvinete, poružne. :oops: Nemojte me napadati, znam da je dobro što smo i ovo dobili ali eto samo konstatujem...
Eborg

#2202 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Eno već je počela provirivati zemlja jer nema podloge. :x
4xl

#2203 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 4xl »

leškarenje wrote:Dokle ovo ide,ne mogu da vjerujem.Kako je krenulo na utakmicama na BP ce biti zabranjen klizeci da se nebi nedaj boze teren ostetio.Uzivajte jos malo,repka vas jos malo drzi u zivotu i cim ode iz Zenice propascete ko i sloboda,ali tu ste negdje svakako tako da vam to nece biti strano.
e nek si se nagovorio , vjerujem da ti je lakse malo :dance:
Partijaner

#2204 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Partijaner »

leškarenje wrote:Dokle ovo ide,ne mogu da vjerujem.Kako je krenulo na utakmicama na BP ce biti zabranjen klizeci da se nebi nedaj boze teren ostetio.Uzivajte jos malo,repka vas jos malo drzi u zivotu i cim ode iz Zenice propascete ko i sloboda,ali tu ste negdje svakako tako da vam to nece biti strano.
:lol: :lol: :lol: De jos koju baci da se nasmijemo.
Mustang1

#2205 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Kako se tebi svidjaju ove nove stolice ? 8-)
Eborg

#2206 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

I da se Rifat makne iz kuh'nje!
Co0l

#2207 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

EdoI wrote:
Bubalo1 wrote:Nece doci nista :D Vidis kakve su stolice .. Nema se gdje nista vise dodati .. Kakve su takve su :D
E onda su, da izvinete, poružne. :oops: Nemojte me napadati, znam da je dobro što smo i ovo dobili ali eto samo konstatujem...
Ma nema potrebe za dodatnim naslonima za glavu jer su stolice dovoljne visine da se i glava nasloni.Sto se tice izgleda to je vec stvar ukusa,nekom ce se svidjeti,nekom ne.Meni licno odlicno izgledaju i naizgled su udobne,bolje su od onih u Banjoj Luci i iako sam se i sam radovao Recaru,cisto zbog marke,ocito je da i ova marka nije nepoznata u svijetu fudbala.

Treba malo biti i realan-klubovi koji imaju Recaro sjedista na svojim stadionima uglavnom ta sjedista,koja su inace skupa,ne placaju nego ih besplatno dobijaju od Recara za reklamu.A sanse da Bilino polje bude dovoljno atraktivno za Recaro da bi dobili sjedista od njih besplatno su nikakve.Tako da je bilo ili platiti veliku sumu novca za Recaro ili nabaviti neku jeftiniju a i dalje kvalitetnu alternativu.Obzirom da je renoviranje placeno parama iz opcinskog budzeta a ne od NSBiH i ovo je predobro.Pogotovo sto smo se svi bili pobojali (a neki i ponadali) da od sjedista nece biti nista.
frngla

#2208 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by frngla »

iskreno, meni su ove stolice truba teška... pa bolje su u cinema city-u :lol:
dfxghjkxtdfxg

#2209 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by dfxghjkxtdfxg »

Imtech Arena

Operator Hamburger SV
Surface grass
Construction cost € 90-100 million 8) 8)
(1998 renovated)
Capacity 57,000 (League Matches),
51,500 (International Matches)
Field dimensions
105 m x 68 m

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hambu ... SV-SGE.jpg :bih:
UnKnownBA

#2210 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by UnKnownBA »

Ne lupetajte bezveze, o ovoj temi mozete samo mastati. Gledam postavljate slike stadiona za ciju izgradnju treba 100 m e, pa vi niste normalni, ko ce to platiti!? Nego vi ugasite svjetla pa na spavanjac.
libertyBiH

#2211 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by libertyBiH »

andr0id wrote:hahaha ne mogu da vjerujem da ce oni debili celikovi sjediti na ovome :) stolice odlicne! Ljepse su nego kod Borca :)
Ovo je trebalo uskladistit cim repka odigra mec.......
elcaliente

#2212 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by elcaliente »

Jos u augustu za vrijeme rekonstrukcije BP sam ja pisao na ovoj temi da mi nekako totalno nelogicno zvuci da se kupe Recaro sjedista. Jer sam gledao na netu i vidio da jedno sportsko sjediste Recaro kosta oko 850EUR.Bilo mi je totalno glupo da grad Zenica iz budzeta kupi 22 sjedista po tim parama. Mislim da to nikada nebi mogli opravdati. Onda su mi neki forumasi ovdje kontrirali da to nije tako jer Borac Banja Luka i Zetra imaju ta sjedista. Bilo mi je to malo cudno, ali posto nisam bio upucen i povjerovao sam pa nisam vise nista ni komentarisao na tu temu.
Ova sjedista sada sto su dosla su definitivno najbolja u BiH, ovo jedno sjediste kosta negdje oko 200EUR i mislim da je to maksimum koje se treba dati za sjeditsta, jer se placa iz budzeta , znaci i od ljudi koje fudbal ne zanima. A u danasnjoj situaciji bilo bi i cista provokacija platiti vise za sjedista jer ima potrebnijih stvari u gradu.
Jedino sto nedostaje je podloga, nekako neobicno izgledaju ovako bez podloge.
1bosna

#2213 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 1bosna »

frngla wrote:iskreno, meni su ove stolice truba teška... pa bolje su u cinema city-u :lol:
Tipican bosanski komentar,jesi ti sjedio na njima pa znas kakve su?
frngla

#2214 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by frngla »

ja svoju državu ne mrzim, daleko od toga

ali evo stolica u kinu :)
Image
motorola01

#2215 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

elcaliente wrote:Jos u augustu za vrijeme rekonstrukcije BP sam ja pisao na ovoj temi da mi nekako totalno nelogicno zvuci da se kupe Recaro sjedista. Jer sam gledao na netu i vidio da jedno sportsko sjediste Recaro kosta oko 850EUR.Bilo mi je totalno glupo da grad Zenica iz budzeta kupi 22 sjedista po tim parama. Mislim da to nikada nebi mogli opravdati. Onda su mi neki forumasi ovdje kontrirali da to nije tako jer Borac Banja Luka i Zetra imaju ta sjedista. Bilo mi je to malo cudno, ali posto nisam bio upucen i povjerovao sam pa nisam vise nista ni komentarisao na tu temu.
Ova sjedista sada sto su dosla su definitivno najbolja u BiH, ovo jedno sjediste kosta negdje oko 200EUR i mislim da je to maksimum koje se treba dati za sjeditsta, jer se placa iz budzeta , znaci i od ljudi koje fudbal ne zanima. A u danasnjoj situaciji bilo bi i cista provokacija platiti vise za sjedista jer ima potrebnijih stvari u gradu.
Jedino sto nedostaje je podloga, nekako neobicno izgledaju ovako bez podloge.
Valjda ce im neko reci da naprave i kakvu podlogu jer stvarno ovako ruzno izgleda. Hajde stavite par slika kako bi ta podloga trebala izgledati pa neka im @android ili neko ko im se moze "pribliziti" pokaze sta bi jos trebalo napraviti i ja vjerujem da ce i to uraditi :)

edit: vjerovatno je opet lopovluk na sceni jer kazu da je vrijednost ovih radova 80 000KM :shock: .
lethalthreat

#2216 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by lethalthreat »

Partijaner wrote:Sad ce se svi boriti za klupu.
:lol: :lol: :lol:
4xl

#2217 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 4xl »

Ja mislim da ce podloga doci poslije tekme utorak ! Mozda je nisu mogli ranije odraditi jer nisu imali tacne dimenzije sjedista ! Bezveze bi bilo napraviti podlogu 6m sa 2m (lupam) , a dodju klupe 9m sa 3m (opet lupam :skoljka: )....
Inace ako budu radili podlogu , trebalo bi da po meni bude ona gumena podloga , nesto na ovaj fazon :
Image

U svakom slucaju treba podloga, moze se i umjetna trava staviti , nebi bilo lose :bih:

Ovako nesto : Image
Logovan

#2218 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Eborg wrote:Meni nešto nisu po ćeifu, ne znam zašto. :-) Ne izgledaju mi fudbalski nešto ali to je vjerovatno jer sam se nadao Recaru, naložio se na marku, šta li. :-)

BTW, nije mi jasno zašto ne naprave neku podlogu ispod stolica kao na svim ostalim stadionima. Ovako će izgazati tu travu i bit će rupa nakon par utakmica samo.
Bošnji ama baš nikad ne možeš ugoditi. :mrgreen: :mrgreen:

Šalim se ja, upravu si treba se staviti neka podloga. Bude li ostalo ovako, biće gore nego kao što bude kod golmana. :-) Malo premijerligaši, malo reprezentativci, malo oni treći i napravi se sranje.
Eborg

#2219 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Ne znam je li to po pravilima ali ja bih van linija terena stavio umjetnu travu pa neka linijske sudije sudije, rezerve, treneri i oni što hvataju lopte gazaju koliko hoće. :mrgreen:
Jazzy.ba

#2220 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

Gledam ovaj teren u Grčkoj, što se i teren na Bilinom ne može ovako nisko ošišati, odmah je brži i bolji za naše tehničare, čemu onako visoka trava?

Image
Image

i Bilino

Image

I ko ono reče da stepenice moraju biti žute? :-D
samo_ti

#2221 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Teren ce se "osisati" prije utakmice. Ne znam zasto sada to uporedjujes sa ovim u Grckoj :)
Ovako se pusi malo, da jos podloga ocvrsne, trava ugusti i td.
Ne brini ti nista, u utorak je teren podsisan, vidjet ces :D
Jazzy.ba

#2222 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

Protiv Latvije je bila visoka trava, vidio vlastitim očima. :-D
burekodsira

#2223 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by burekodsira »

podloga pod hitno treba

sjedista (stolice) su od firme Lino Sonego http://www.linosonego.it/en/
DaysleepeR

#2224 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

klima u Grčkoj i klima kod nas dva svijeta

plus, s obzirom na kvalitet zraka u Zenici, dobro išta raste :D
miki.ba

#2225 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by miki.ba »

Jutros sam cuo na radiu da su ovi radovi koštali oko 80 000 KM, samo se pitam šta. :-)
Sve da je jedna stolica milju maraka i da su oni konteneri za sjedenje 10 000 KM nemam ideju zašto je to koštalo baš ovoliko.
Zamislite kolko bi se kralo da je neki veci projekat kad od ove crkavice kradu....ccc :(
Locked