pa kontolisi ga sam. sa nekom vecom posudom ili kantom i uporedi sa satom. prosto.AmADin_gospo wrote:ne, jer mi je ista količina zadnjih 6-7 godina, a kad odvrnem slavinu da voda slabo teče, vodomjer se vrti ko da je na kvalitetnom spidu.holowey wrote:jesi dobio atest da je neispravan uredjaj ustvari bio ispravan? mozda ti je obracunavao manju potrosnju pa su ga zbog toga zamijenili...AmADin_gospo wrote:šta je čudno ?
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
pestalozzi
#2201 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
- AmADin_gospo
#2202 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
naspem kandu od 10l a na satu evidentira 60 i kusur.pestalozzi wrote: pa kontolisi ga sam. sa nekom vecom posudom ili kantom i uporedi sa satom. prosto.
- lerdi
#2203 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zavrni sve i vidi okreće li se brojilo. Ako vrti onda ti negdje dobro pušta. Dalje ako ne vrti a dešava ti se da naspeš 10 a on prikaže 60 litara zovi ih hitno da dođu i mjenjaju ili baždare sat.AmADin_gospo wrote:naspem kandu od 10l a na satu evidentira 60 i kusur.pestalozzi wrote: pa kontolisi ga sam. sa nekom vecom posudom ili kantom i uporedi sa satom. prosto.
-
Innovation
#2204 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Imas li vani korito /betonsko/ sa cesmom/slavinom za vodu/?AmADin_gospo wrote:naspem kandu od 10l a na satu evidentira 60 i kusur.
Nama je jednom /u vikendici/ pukla cijev ispod korita /voda oticala u zemlju/. Sve u kuci zatvorimo, a sat i dalje vrti.
Jedva smo otkrili u cemu je fol.
- Nisrin
#2205 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mene sada zanima, da li je poskupila voda SVIMA ili samo onima koji potrose vise od 10 kubika, kako je bilo rijeci da ce biti???
Masovno se svi zale da im racuni nisu ispod 40-70-100 KM!
- perfect_guy
#2206 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
praktično svima, jer i oni sa potrošnjom do 5 kubika imaju dodatnih 2,34 kao fiksni dioNisrin wrote:Mene sada zanima, da li je poskupila voda SVIMA ili samo onima koji potrose vise od 10 kubika, kako je bilo rijeci da ce biti???
-
nino90
#2207 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sta ovo kopaju po novom sarajevu, neke cijevi nesto mijenjaju na raznim mjestima?
Sve se nadam da mozda mijenjaju cijev za vodovod ? Ima li kakvih informacija
- perfect_guy
#2208 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ovo što vidim na čengić vili bi prije mogle biti toplane nego oninino90 wrote:Sta ovo kopaju po novom sarajevu, neke cijevi nesto mijenjaju na raznim mjestima?
-
nino90
#2209 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ima nes i tamo prekoputa bristola pa prema socijalnom
- perfect_guy
#2210 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
vjerovatno isto, jer su mi cijevi izgledale iste ili vrlo sličnenino90 wrote:ima nes i tamo prekoputa bristola pa prema socijalnom
- vješalica
#2211 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Po ko zna koji put popravljaju toplovod na istom mjestu...perfect_guy wrote:ovo što vidim na čengić vili bi prije mogle biti toplane nego oninino90 wrote:Sta ovo kopaju po novom sarajevu, neke cijevi nesto mijenjaju na raznim mjestima?
- mayab
#2212 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Šta reći???Poslovnice ViK-a zatrpane reklamacijama
Ogorčeni potrošači odbijaju plaćati previsoke račune
Poskupljenje vode izazvalo je nevjericu i ogorčenje brojnih potrošača koji su preplavili Centar za potrošače preduzeća "Vodovod i kanalizacija" (ViK) tražeći pojašnjenje za, kako kažu, enormno visoke račune.
Među njima je bila i Halida Telalović iz Jukićeve ulice na Barama, koja je u ViK ponijela sve račune za vodu da bi im ukazala na pogreške.
- Opći je haos, ljudi su bukvalno padali u nesvijest pred šalterima. Voda je, prema ovim računima, poskupjela i do 150 posto! Dobila sam dva računa po 36,60 KM u kojima nije bilo obračuna kubika pa sam odbila platiti. Sramota je to što nam rade - negoduje Telalović i dodaje da je uzalud išla u ViK, jer tamo nije dobila nikakve odgovore, već su je samo "skinuli s dnevnog reda".
Nakon stupanja na snagu odluke Vlade KS o povećanju cijena vode, probleme s računima imaju i stanovnici Alipašinog Polja. Samir Hastor, etažni predstavnik četiri ulaza sa 110 stanova u ovom naselju, kaže da su veoma nezadovoljni.
- Na Trgu ZAVNOBiH-a ulazi 1, 3 i 5 imaju samo jedan vodomjer i voda im se paušalno naplaćuje. Nikad niko nije došao da uzme ključ i očita stvarno stanje na vodomjeru u podrumu. Dva stanara imaju četveročlane porodice, a jedan je dobio račun od 62,50 maraka, dok je račun kod drugoga 52 KM. Stanari će potpuno prestati plaćati ovako visoke račune - poručio je Hastor.
Muhamed Sarvan prije je plaćao oko 25 KM, a sada mu je došao račun s vrtoglavih 80,35 KM!
- Živim s bratom Alijom i nemamo nikakvih primanja. Neću više plaćati jer nemam od čega - ogorčen je Sarvan.
Njegov komšija Osman Karamović plaćao je 18 KM, a za prošli mjesec, iako je bio sam u stanu, došao mu je račun od 32,20 KM.
Emina Bajramović iz Vogošće živi u ulici Ahmeda Rizve, gdje uopće nema kanalizacije, a ViK joj naplaćuje odvodnju otpadnih voda.
- Imam biološku septičku jamu i svake godine plaćam da je isprazne. Sat niko nije kontrolirao, a dobila sam da platim 73,60 KM za vodu. Prije sam plaćala 20,75 KM. To je poskupljenje za 350 posto za jedan mjesec. Više moram dati za vodu nego za struju (58 KM). Ne vjerujem da ću to moći izdržati - kazala je Bajramović.
Banada, lopovi , pljačkaši , mislim na ove sto šalju te račune, a posebno na ove iz vlasti koji su im to dozvolili.
Ja odoh u ponedeljak traziti HR drzavljanstvo za moje dijete, da moze bez vecih problema napustiti ovaj tamni vilajet kad dodje vrijeme...
-
neki
#2213 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mijenjaju toplovod za nove zgrade koje se grade izmedju bristola i epnino90 wrote:ima nes i tamo prekoputa bristola pa prema socijalnom
- AmADin_gospo
#2214 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
instalacija je savrseno ispravna, ali vodomjer nije.lerdi wrote:Zavrni sve i vidi okreće li se brojilo. Ako vrti onda ti negdje dobro pušta. Dalje ako ne vrti a dešava ti se da naspeš 10 a on prikaže 60 litara zovi ih hitno da dođu i mjenjaju ili baždare sat.AmADin_gospo wrote:naspem kandu od 10l a na satu evidentira 60 i kusur.pestalozzi wrote: pa kontolisi ga sam. sa nekom vecom posudom ili kantom i uporedi sa satom. prosto.
- karanana
#2215 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ne treba placati. ako su mislili da nas zajebu i ako su mislili da smo toliko ludi, treba im pokazati da nismo i da razmisle nacin na koji ce ovo fakturisati.
ustvari ovdje su dva problema, kradja na kubicima i onda na te ukradene kubike zaracunata paprena cijena. sad gledam, kod mene potroseno 6 kubika po osobi. to je 200 litara na dan. to bi nas stavilo u vrh evrope po potrosnji, a tramvaji i javna mjesta su dokazi da se mi ne kupamo 2-3 puta na dan. prchi ga, ne okupam se ni ja svaki dan, mozda svaki drugi i to nije kupanje sa punjenjem kade nego tusiranje. i zavrcem vodu dok se sapunjam i dok ga bacam. znaci cisti lopovluk na mjerenju i onda udaraju ovu cijenu koja je vjerovatno takodjer medju najvisim, ako ne u citavoj evropi onda u jugoistocnoj evropi.
i onda misle da smo budale. ovako nas je odradio dr. elvedin dino znaci grabovica sa poskupljenjem struje koje je takodjer bilo vece od najavljenog, sutra ce nas ovakim budalama napraviti toplane....treba ovome stati u kraj pa makar me i sud ganjo. ko ih jebe, ja ne placam nikako racun, pa ce tako umjesto redovnih 25 koje su imali od mene, sad za racun od blizu 40 imati kitu kada je kesh u pitanju.
ustvari ovdje su dva problema, kradja na kubicima i onda na te ukradene kubike zaracunata paprena cijena. sad gledam, kod mene potroseno 6 kubika po osobi. to je 200 litara na dan. to bi nas stavilo u vrh evrope po potrosnji, a tramvaji i javna mjesta su dokazi da se mi ne kupamo 2-3 puta na dan. prchi ga, ne okupam se ni ja svaki dan, mozda svaki drugi i to nije kupanje sa punjenjem kade nego tusiranje. i zavrcem vodu dok se sapunjam i dok ga bacam. znaci cisti lopovluk na mjerenju i onda udaraju ovu cijenu koja je vjerovatno takodjer medju najvisim, ako ne u citavoj evropi onda u jugoistocnoj evropi.
i onda misle da smo budale. ovako nas je odradio dr. elvedin dino znaci grabovica sa poskupljenjem struje koje je takodjer bilo vece od najavljenog, sutra ce nas ovakim budalama napraviti toplane....treba ovome stati u kraj pa makar me i sud ganjo. ko ih jebe, ja ne placam nikako racun, pa ce tako umjesto redovnih 25 koje su imali od mene, sad za racun od blizu 40 imati kitu kada je kesh u pitanju.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2216 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Najbolje ce biti da sami pocnemo racunati kubike, bar kod koga je ispravno mjerilo.
Od ocitanja do ocitanja pa da vidimo ko ce koga, ovo ovako nema smisla.
Od ocitanja do ocitanja pa da vidimo ko ce koga, ovo ovako nema smisla.
-
Nikolini
#2217 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja ne znam za vas, ali ja najmanje 10 puta dnevno povucem vodu u vodokotlicu, znaci oko 100 litara samo na to. A sta je sa pranjem vesa (jedna masina dnevno), kupanjem, pranjem sudja...? Ne znam kako je nekome cudno da se potrosi 200 litara dnevno, pa to je nista.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2218 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Potpuno se slažem s Vama. No problem će predstavljati - tužbe. Vodovod će dobijati tužbe. Nepravedno ali tako je , tako da ćemo pored preskupih računa plaćati i sudske troškove.karanana wrote:ne treba placati. ako su mislili da nas zajebu i ako su mislili da smo toliko ludi, treba im pokazati da nismo i da razmisle nacin na koji ce ovo fakturisati.
Ipak , ne treba plaćati pa po cijenu ne znam kolikog duga.
Zbilja su bezobrazni i na to sve , redovnog snadbijevanja vode - nema
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2219 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
koliko oni marnu od ovog večernjeg ne dotoka vode... pa kad izjutra navre u cijevi još ako je velika kuća ili stanbena zgrada ...sat zavrti ko lud, nek od svakog domačinstva zavrnu od 1KM do 10KM pomnožiti sa brojem domačinstava i et villa na poljinama i djeCa po inostranstvu na školovanje a švalerke i ženturaČe na šHoping u Dubai, Instambul, pariz itd itd...JEBEM LI IL SVE OD-DO...
Ovu Vladu i skupštinu po kratkom postupku...
Ovu Vladu i skupštinu po kratkom postupku...
- azurna_obala
#2220 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa zašto pališ mašinu svaki dan?Nikolini wrote:Ja ne znam za vas, ali ja najmanje 10 puta dnevno povucem vodu u vodokotlicu, znaci oko 100 litara samo na to. A sta je sa pranjem vesa (jedna masina dnevno), kupanjem, pranjem sudja...? Ne znam kako je nekome cudno da se potrosi 200 litara dnevno, pa to je nista.
- Hemera
#2221 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zbog takvih koji hajcaju na zajednickom mjerilu placaju drugiNikolini wrote:Ja ne znam za vas, ali ja najmanje 10 puta dnevno povucem vodu u vodokotlicu, znaci oko 100 litara samo na to. A sta je sa pranjem vesa (jedna masina dnevno), kupanjem, pranjem sudja...? Ne znam kako je nekome cudno da se potrosi 200 litara dnevno, pa to je nista.
uvedi sebi mjerac pa vidi hoces li masinu paliti svaki dan i dr.
- karanana
#2222 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
halo.....200 litara po osobi. ti mozda povuces 10 puta dnevno,mozda i upalis masinu dnevno i plaknes se jednom dnevno, ali da li svako u tvojem kucanstvu uradi isto? povuce vodu 10 puta, opere jednu masinu i plakne se?Nikolini wrote:Ja ne znam za vas, ali ja najmanje 10 puta dnevno povucem vodu u vodokotlicu, znaci oko 100 litara samo na to. A sta je sa pranjem vesa (jedna masina dnevno), kupanjem, pranjem sudja...? Ne znam kako je nekome cudno da se potrosi 200 litara dnevno, pa to je nista.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2223 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Masinu za ves paliti svaki dan
Pa nije mi kuca hotel sa restoranom
-
Nikolini
#2224 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sta je tu cudno sto se jedna masina dnevno pali? Mozda sam i ja malo pretjerao, ali sigurno upalim 5 masina sedmicno.
Slazem se da je ovo njihovo racunanje obicna pljacka i da to nije realna cijena vode i da mi ne treba da pokrivamo gubitke koje oni imaju, ali nemojmo se ubijedjivati da se trosi malo vode. Koliko puta pustite vodu kad serete? Ja je pustim bar jedno 3 puta jer hocu i da ocistim solju iza sebe, a isto rade i moji ukucani. Sta mislite koliko vode potrosite na pranje sudja? Jos ako neko zalijeva bastu pa zar stvarno misli da potrosi manje od 100 litara? Ili recimo opere auto?
PS - Ja i hocu svoj vodomjer ali mi ne daju...
Pa eto ne racunaj masinu, ostalo je sve manje-vise isto.karanana wrote:ali da li svako u tvojem kucanstvu uradi isto? povuce vodu 10 puta, opere jednu masinu i plakne se?
Slazem se da je ovo njihovo racunanje obicna pljacka i da to nije realna cijena vode i da mi ne treba da pokrivamo gubitke koje oni imaju, ali nemojmo se ubijedjivati da se trosi malo vode. Koliko puta pustite vodu kad serete? Ja je pustim bar jedno 3 puta jer hocu i da ocistim solju iza sebe, a isto rade i moji ukucani. Sta mislite koliko vode potrosite na pranje sudja? Jos ako neko zalijeva bastu pa zar stvarno misli da potrosi manje od 100 litara? Ili recimo opere auto?
PS - Ja i hocu svoj vodomjer ali mi ne daju...
- Zatamnjena stakla
#2225 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa dobro nekome jestladyblue18 wrote:Masinu za ves paliti svaki dan![]()