Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
-
Poezija
#2201 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Zaboravio je dodati i drugi dio 
- Joe McCarthy
#2202 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
I jeste ga već pocjepali?
-
Poezija
- Joe McCarthy
#2204 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Jeste sad?Poezija wrote:Nikad
- Josip321
#2205 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
gfjhz434 wrote: Dakle po vama novokomponovanim mostarcima problem leži u krstu na humu, kockoglavim i dresovima.
Dok problem nije SDA seljačka banda na čelu sa zijom hadžiomerovićem, problem nije narko klan safeta oručevića koji je faktički vlasnik istočnog djela mostara, problem nisu gomile smeća po istočnoj strani, problem nisu smajkić i javno deklarisanje i podržavanje vehabijskog pokreta, problem nisu lovac, humo i kompanija.
Sav problem leži u kockoglavim, plusu na humu i dresovima. blago vama a teško onome s kim živite.
I još na smrdljivom sarajevskom forumu pišete o Mostaru, umjesto da se organizujete pa napravite svoj forum i javno prozivate pomenutu bandu.
Jebem vas sve u usta odreda JAZAVCI
Slabo znam i ne zanima me baš tko su face po gradu. Iskreno. Kako sam Hrvat onda još manje znam o takvima na istočnoj strani.
Jednom sam sjedio na Rondou i vidio pored sebe jednoga lika koji je sjeo sa curom. Ja mislio Mirsad Terzić, rukometaš. Kažem ja prijatelju evo Terzića. On da nije to Terzić već neki lik koji je diler i koji je nekoliko puta bio po sudovima. Kasnije sam u Dnevnom Listu vidio njegov interviju gdje kaže kako se ne bavi dilanjem i da voza skupa auta jer njegovi imaju para još i od prije rata.
Iz nekih takvih priča koje sam negdje čuo shvatio sam da je bolje paziti se i na našoj strani. Ali da je na istočnoj puno gore. Znam da će sada drvlje i kamenje ali mi se ona strana čini kao geto. Tamo se zna tko treba dati balgoslov da bi se bilo što uradilo. Kod nas ima svega ali Bogu hvala još nema reketa. Sumnjam da će ga ikada i biti. A za onu stranu nisam siguran. Žao mi je normalnih ljudi tamo.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#2206 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
josipe aj neseri majke ti , evo ti mali primjer , vid nesto , ja hrvat a zacudo jbt zivim na lijevoj obali i nikad niko ama bas nikad niko mi nije rekao ruznu rijec a kamoli dirao. djete mi je zavrsilo osnovnu skolu kao jedini hrvat u skoli bez ikakvih problema i provokacija. aj sad ljudima koji citaju i pisu na ovom forumu objasni zasto bosnjaci koji zive na desnoj obali vode svoju djecu na istocnu stranu u skolu . samo nemoj rec da je to zbog bosanskog jezika posto nije samo to razlog. i cuj reket pa znas li jadan djesu pare u mostaru , na desnoj obali . ti ko da u tanzaniji zivis a ne u mostaru.Josip321 wrote:gfjhz434 wrote: Dakle po vama novokomponovanim mostarcima problem leži u krstu na humu, kockoglavim i dresovima.
Dok problem nije SDA seljačka banda na čelu sa zijom hadžiomerovićem, problem nije narko klan safeta oručevića koji je faktički vlasnik istočnog djela mostara, problem nisu gomile smeća po istočnoj strani, problem nisu smajkić i javno deklarisanje i podržavanje vehabijskog pokreta, problem nisu lovac, humo i kompanija.
Sav problem leži u kockoglavim, plusu na humu i dresovima. blago vama a teško onome s kim živite.
I još na smrdljivom sarajevskom forumu pišete o Mostaru, umjesto da se organizujete pa napravite svoj forum i javno prozivate pomenutu bandu.
Jebem vas sve u usta odreda JAZAVCI
Slabo znam i ne zanima me baš tko su face po gradu. Iskreno. Kako sam Hrvat onda još manje znam o takvima na istočnoj strani.
Jednom sam sjedio na Rondou i vidio pored sebe jednoga lika koji je sjeo sa curom. Ja mislio Mirsad Terzić, rukometaš. Kažem ja prijatelju evo Terzića. On da nije to Terzić već neki lik koji je diler i koji je nekoliko puta bio po sudovima. Kasnije sam u Dnevnom Listu vidio njegov interviju gdje kaže kako se ne bavi dilanjem i da voza skupa auta jer njegovi imaju para još i od prije rata.
Iz nekih takvih priča koje sam negdje čuo shvatio sam da je bolje paziti se i na našoj strani. Ali da je na istočnoj puno gore. Znam da će sada drvlje i kamenje ali mi se ona strana čini kao geto. Tamo se zna tko treba dati balgoslov da bi se bilo što uradilo. Kod nas ima svega ali Bogu hvala još nema reketa. Sumnjam da će ga ikada i biti. A za onu stranu nisam siguran. Žao mi je normalnih ljudi tamo.
- Josip321
#2207 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
crysis wrote:josipe aj neseri majke ti , evo ti mali primjer , vid nesto , ja hrvat a zacudo jbt zivim na lijevoj obali i nikad niko ama bas nikad niko mi nije rekao ruznu rijec a kamoli dirao. djete mi je zavrsilo osnovnu skolu kao jedini hrvat u skoli bez ikakvih problema i provokacija. aj sad ljudima koji citaju i pisu na ovom forumu objasni zasto bosnjaci koji zive na desnoj obali vode svoju djecu na istocnu stranu u skolu . samo nemoj rec da je to zbog bosanskog jezika posto nije samo to razlog. i cuj reket pa znas li jadan djesu pare u mostaru , na desnoj obali . ti ko da u tanzaniji zivis a ne u mostaru.
E nek si mi reko!!!
- JohnnyS
#2208 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
U te međunacionalne prepirke i je li teže živjet Bošnjacima na desnoj ili Hrvatima na lijevoj ne bih ulazio, ali tvrditi da nema reketa na desnoj može samo netko tko nije barem pokušao pokrenuti privatni biznis...
-
Hafis
#2209 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Čuj jedini Hrvat u školi? Nije valjda da je ostale i u Mostaru kao u Bosni, Boban pozvao da napuste svoje domove''...ili bit će da i oni vode djecu na drugu obalu zbog jezika ili što li je već po srijedi.crysis wrote: josipe aj neseri majke ti , evo ti mali primjer , vid nesto , ja hrvat a zacudo jbt zivim na lijevoj obali i nikad niko ama bas nikad niko mi nije rekao ruznu rijec a kamoli dirao. djete mi je zavrsilo osnovnu skolu kao jedini hrvat u skoli bez ikakvih problema i provokacija. aj sad ljudima koji citaju i pisu na ovom forumu objasni zasto bosnjaci koji zive na desnoj obali vode svoju djecu na istocnu stranu u skolu . samo nemoj rec da je to zbog bosanskog jezika posto nije samo to razlog. i cuj reket pa znas li jadan djesu pare u mostaru , na desnoj obali . ti ko da u tanzaniji zivis a ne u mostaru.
Nego crysis, ako je istina to što govoriš, onda te sigurno negdje imam u evidenciji...mislim u glavi....puno ljudi poznajem stvarno. Nema vas puno, što jest jest...na prste jedne ruke. Samo me nemoj pogrešno shvatiti, ali to je na žalost činjenica.
A inače, poznajem desetine roditelja bošnjačke djece koja idu ovdje u školu i oni također kažu da nemaju nekih problema ili provokacija. A sporadičnih slučajeva ima svugdje.
- Josip321
#2210 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ja ne znam. Ali mislim da sam u pravu. Možda i griješim. Ali valjda bi čuo nekada za nekoga. Znam da spominju neke kao kamatare. Ali nitko ih nikada nije spomenuo u vidu reketara.JohnnyS wrote:U te međunacionalne prepirke i je li teže živjet Bošnjacima na desnoj ili Hrvatima na lijevoj ne bih ulazio, ali tvrditi da nema reketa na desnoj može samo netko tko nije barem pokušao pokrenuti privatni biznis...
Tko zna, možda im to bude sljedeći potez. Daj Bože da ne bude.
A da se razumjemo, ja govorim o onom klasičnom reketu iz američkih filmova gdje se reketare prodavnice, kavane, ...
A što se tiče nekih relacija blizu politike i velikih investicija, tu se zna da će recimo najbolja mjesta u gradu za graditi dobiti samo nekoliko ljudi. Ali to je već viša liga.
A kada sam govorio o reketu na istočnoj strani, govorio sam samo o onome što sam čuo. Možda to nikako nije istina. Ali teško.
Ako nisam svjedok ili nemam nepobitne dokaze onda optužiti nekoga je kleveta. Pored toga što je to kazneno ili prekršajno djelo, kako već, to je i grijeh. Stoga neću spominjati imena. Reći ću samo da se radi o sinovima jednog od nekoliko postova ranije spomenutog čovjeka sa istočne strane.
Od dvojice ljudi koje odlično poznajem, jedan mi je i ponajbolji prijatelj, sam čuo neke priče. Radili su na pumpi koja je na "liniji" između dva dijela Mostara. Tu rade i Muslimani i Hrvati, zajedno. Oni su tako preko Muslimana u svojoj smjeni saznali o kome je riječ. Ti sinovi od toga moćnika sa lijeve strane, znaju u neka kasna doba samo upasti na pumpu, uzeti bocu žešće i preko vrata. Jedan od mojih poznanika mu jednom rekao: A platiti?
Ovaj mu odgovorio nešto tipa molim ili šta? Prije zvali policiju nekoliko puta, nikom ništa. Kasnije im poslovođa rekao kada ti samo tako upadnu neka ih puste i ne zovu više policiju.
Kakvih god gadova ima na našoj strani, još nisam čuo da ijedan od tih "velikih faca" sa ove strane nešto takvo može učiniti.
- Skijaš
#2211 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Bošnjaci i Hrvati.Josip321 wrote:Tu rade i Muslimani i Hrvati, zajedno.
-
nz43zrg
#2212 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Dakle pišemo o demirovićima, ćemalovićima i džidi sa zapadne strane, pišemo o ziji hadžiomeroviću predsjedniku mostarske SDA sva droga i mito idu preko njega i na kraju pišemo o bossu koji sve njih drži u šaci a to je safet oručevićJosip321 wrote:Ja ne znam. Ali mislim da sam u pravu. Možda i griješim. Ali valjda bi čuo nekada za nekoga. Znam da spominju neke kao kamatare. Ali nitko ih nikada nije spomenuo u vidu reketara.JohnnyS wrote:U te međunacionalne prepirke i je li teže živjet Bošnjacima na desnoj ili Hrvatima na lijevoj ne bih ulazio, ali tvrditi da nema reketa na desnoj može samo netko tko nije barem pokušao pokrenuti privatni biznis...
A da se razumjemo, ja govorim o onom klasičnom reketu iz američkih filmova gdje se reketare prodavnice, kavane, ...
A što se tiče nekih relacija blizu politike i velikih investicija, tu se zna da će recimo najbolja mjesta u gradu za graditi dobiti samo nekoliko ljudi. Ali to je već viša liga.
A kada sam govorio o reketu na istočnoj strani, govorio sam samo o onome što sam čuo. Možda to nikako nije istina. Ali teško.
Ako nisam svjedok ili nemam nepobitne dokaze onda optužiti nekoga je kleveta. Pored toga što je to kazneno ili prekršajno djelo, kako već, to je i grijeh. Stoga neću spominjati imena. Reći ću samo da se radi o sinovima jednog od nekoliko postova ranije spomenutog čovjeka sa istočne strane.
Od dvojice ljudi koje odlično poznajem, jedan mi je i ponajbolji prijatelj, sam čuo neke priče. Radili su na pumpi koja je na "liniji" između dva dijela Mostara. Tu rade i Muslimani i Hrvati, zajedno. Oni su tako preko Muslimana u svojoj smjeni saznali o kome je riječ. Ti sinovi od toga moćnika sa lijeve strane, znaju u neka kasna doba samo upasti na pumpu, uzeti bocu žešće i preko vrata. Jedan od mojih poznanika mu jednom rekao: A platiti?
Ovaj mu odgovorio nešto tipa molim ili šta? Prije zvali policiju nekoliko puta, nikom ništa. Kasnije im poslovođa rekao kada ti samo tako upadnu neka ih puste i ne zovu više policiju.
Kakvih god gadova ima na našoj strani, još nisam čuo da ijedan od tih "velikih faca" sa ove strane nešto takvo može učiniti.
- Josip321
#2213 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Tko, što, kako, ja ne znam. Samo prepričavam priče. Ali gdje ima dima ima i vatre.nz43zrg wrote:Dakle pišemo o demirovićima, ćemalovićima i džidi sa zapadne strane, pišemo o ziji hadžiomeroviću predsjedniku mostarske SDA sva droga i mito idu preko njega i na kraju pišemo o bossu koji sve njih drži u šaci a to je safet oručevićJosip321 wrote:Ja ne znam. Ali mislim da sam u pravu. Možda i griješim. Ali valjda bi čuo nekada za nekoga. Znam da spominju neke kao kamatare. Ali nitko ih nikada nije spomenuo u vidu reketara.JohnnyS wrote:U te međunacionalne prepirke i je li teže živjet Bošnjacima na desnoj ili Hrvatima na lijevoj ne bih ulazio, ali tvrditi da nema reketa na desnoj može samo netko tko nije barem pokušao pokrenuti privatni biznis...
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#2214 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Hafis wrote:Čuj jedini Hrvat u školi? Nije valjda da je ostale i u Mostaru kao u Bosni, Boban pozvao da napuste svoje domove''...ili bit će da i oni vode djecu na drugu obalu zbog jezika ili što li je već po srijedi.crysis wrote: josipe aj neseri majke ti , evo ti mali primjer , vid nesto , ja hrvat a zacudo jbt zivim na lijevoj obali i nikad niko ama bas nikad niko mi nije rekao ruznu rijec a kamoli dirao. djete mi je zavrsilo osnovnu skolu kao jedini hrvat u skoli bez ikakvih problema i provokacija. aj sad ljudima koji citaju i pisu na ovom forumu objasni zasto bosnjaci koji zive na desnoj obali vode svoju djecu na istocnu stranu u skolu . samo nemoj rec da je to zbog bosanskog jezika posto nije samo to razlog. i cuj reket pa znas li jadan djesu pare u mostaru , na desnoj obali . ti ko da u tanzaniji zivis a ne u mostaru.
Nego crysis, ako je istina to što govoriš, onda te sigurno negdje imam u evidenciji...mislim u glavi....puno ljudi poznajem stvarno. Nema vas puno, što jest jest...na prste jedne ruke. Samo me nemoj pogrešno shvatiti, ali to je na žalost činjenica.
A inače, poznajem desetine roditelja bošnjačke djece koja idu ovdje u školu i oni također kažu da nemaju nekih problema ili provokacija. A sporadičnih slučajeva ima svugdje.
da hafise istina je sta govorim , bila je jedina u cetvrtoj osnovnoj skoli. neznam zasto bi lagao zar zbog nekog rejtinga na forumu. nepada mi napamet. ko je koga pozvao moras se sjecat ako si bio tu kad je poceo sukob, nedeljko ili veseljko čerkez ( hrvatski risto dzogo), ako nije tacno ime (jedno od dva) sorry ,davno bilo a ostarilo se, tada spiker na radiju je objavljivao da hrvati koji zive na lijevoj obali zavezu bijele krpe na prozore ili balkon da se nebi granatirale njihove kuce pa su onda dolazili autobusi na lijevu obalu i odvozili zainteresovane na desnu obalu.
Last edited by crysis on 07/06/2014 22:29, edited 1 time in total.
-
crysis
#2215 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
conect wrote:A moze li se znati razlog ostanka kod neprijatelja? Nije moguce da su svi budale samo ti pametan.crysis wrote:
da hafise istina je sta govorim , bila je jedina u cetvrtoj osnovnoj skoli. neznam zasto bi lagao zar zbog nekog rejtinga na forumu. nepada mi napamet. ko
p.s. Vjerovatno si danas Zeljko Komsic Istocnog Mostara.
kao prvo meni bosnjaci nikad nisu bili neprijatelji vec naprotiv ,
drugo : odrasto sam u drzavi u kojoj se nije gledalo kako se ko zove i na koji nacin se moli bogu.
i trece zasto bi napustao svoju avliju i isao negdje gdje nikog neznam i moram sve iz pocetka.
na kraju zasto bi ja radio ono sta drugi rade , svak po svojoj volji i savjesti .
- JohnnyS
#2216 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Josip321 wrote:
Ja ne znam. Ali mislim da sam u pravu. Možda i griješim. Ali valjda bi čuo nekada za nekoga. Znam da spominju neke kao kamatare. Ali nitko ih nikada nije spomenuo u vidu reketara.
Otvoriš kafić i onda ti dođe zaje*ana ekipa i kaže da moraš preko njih uzimati kavu. Pa haj ti stisni i reci neću. Ili da za svoj disko m0oraš uzeti njihovu zaštitarsku firmu. Tako se to danas radi, ne daje se više lova na parkingu već se preplaćuju usluge. Razlika između tržišne i cifre koju platiš je - reket. A da postoje tri obale Neretve, toga bi bilo i na trećoj jer toga svugdje ima.
-
crysis
#2217 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
greska
medju budalama se uvijek nadje neko pametan.
-
sanjin_1
#2218 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
A tebi gospa "medjugorska" . Kako vas garibi jadni nije sramota? Prizivate primitivne vrijednosti proistekle iz 17-og vijeka. Dobro su rekli...cega se pametan stidi budala se ponosi. Pa tako I ticonect wrote:Nek ti je Allah na pomoci!crysis wrote:greska
idi bola negdje u Afganistan ili u Afriku. Tamo "stuju" tvoje zivotne vrijednosti
- Josip321
#2219 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Kako se može granatirati jedna kuća a da se ne ošteti kuća pored nje. Odnosno ona koja ima bijelu krpu?crysis wrote:Hafis wrote:Čuj jedini Hrvat u školi? Nije valjda da je ostale i u Mostaru kao u Bosni, Boban pozvao da napuste svoje domove''...ili bit će da i oni vode djecu na drugu obalu zbog jezika ili što li je već po srijedi.crysis wrote: josipe aj neseri majke ti , evo ti mali primjer , vid nesto , ja hrvat a zacudo jbt zivim na lijevoj obali i nikad niko ama bas nikad niko mi nije rekao ruznu rijec a kamoli dirao. djete mi je zavrsilo osnovnu skolu kao jedini hrvat u skoli bez ikakvih problema i provokacija. aj sad ljudima koji citaju i pisu na ovom forumu objasni zasto bosnjaci koji zive na desnoj obali vode svoju djecu na istocnu stranu u skolu . samo nemoj rec da je to zbog bosanskog jezika posto nije samo to razlog. i cuj reket pa znas li jadan djesu pare u mostaru , na desnoj obali . ti ko da u tanzaniji zivis a ne u mostaru.
da hafise istina je sta govorim , bila je jedina u cetvrtoj osnovnoj skoli. neznam zasto bi lagao zar zbog nekog rejtinga na forumu. nepada mi napamet. ko je koga pozvao moras se sjecat ako si bio tu kad je poceo sukob, nedeljko ili veseljko čerkez ( hrvatski risto dzogo), ako nije tacno ime (jedno od dva) sorry ,davno bilo a ostarilo se, tada spiker na radiju je objavljivao da hrvati koji zive na lijevoj obali zavezu bijele krpe na prozore ili balkon da se nebi granatirale njihove kuce pa su onda dolazili autobusi na lijevu obalu i odvozili zainteresovane na desnu obalu.
Last edited by Josip321 on 09/06/2014 15:50, edited 1 time in total.
-
Poezija
#2220 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nakon ove rečenice momka u pubertetu (ima 14 ili 15 godina) @Josipa, vrijeme je da se zaključa tema:
"Iz nekih takvih priča koje sam negdje čuo shvatio sam da je bolje paziti se i na našoj strani. Ali da je na istočnoj puno gore. Znam da će sada drvlje i kamenje ali mi se ona strana čini kao geto"
Ili se pravi glup ili je zaista glup, nemam pojma, ne daj Bože nikome. Pa za nas je Detroit ništa, a u Bronksu se priča o jednom dijelu Mostara
@Joe McCarthy
Ovo je obični forum, možeš imati stotinu ideja kada se ne pitaš ni ti ni ja. Tako da neke stvari od mene ne moraš shvaćati ozbiljno. Znam na što si mislio, ideja ti je dobra ali od toga ovdje nema ništa. Mentalitet nam je čudo.
"Iz nekih takvih priča koje sam negdje čuo shvatio sam da je bolje paziti se i na našoj strani. Ali da je na istočnoj puno gore. Znam da će sada drvlje i kamenje ali mi se ona strana čini kao geto"
Ili se pravi glup ili je zaista glup, nemam pojma, ne daj Bože nikome. Pa za nas je Detroit ništa, a u Bronksu se priča o jednom dijelu Mostara
@Joe McCarthy
Ovo je obični forum, možeš imati stotinu ideja kada se ne pitaš ni ti ni ja. Tako da neke stvari od mene ne moraš shvaćati ozbiljno. Znam na što si mislio, ideja ti je dobra ali od toga ovdje nema ništa. Mentalitet nam je čudo.
-
giovanni galli
#2221 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
cuj nema reketa pa od cega manda zivi, od cega jakesevic, od cega mana.. ma daaaaj..
-
sanjin_1
#2222 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Aha ali im zato Pika Ćemalović i ostali kokošari koje niko ne "grebe" ni 1%, predstavlja nezaobilazni problem...giovanni galli wrote:cuj nema reketa pa od cega manda zivi, od cega jakesevic, od cega mana.. ma daaaaj..
očito je da na ovoj temi diskutuju "ljudi" koji su u Mostar prvi put u životu došli u Štelinom gepeku ili Tutinom "tamiću".. pa im je tako i Lovac problem...još malo pa će bogami i Semu Kajtaza proglasiti najvećim problemom u Mostaru...a o "Bahri" i ćevapima da i ne pričamo
Naravno, o fašističkim nazivima ulica, fašističkim obolježjima od kojih se svakom normalnom diže kosa na glavi, neće progovoriti ni riječi. O donatorskim večerima posvećnim ratnim zločincima naravno ni riječi. Već će (opet naravno) relativizirati o glupostima koje u samom Mostaru ne znače apsolutno ništa. eeeeh jahhh..na što spade "uljudba"..
Jedino u što sam siguran, Mostar nikada neće biti nikakav "stolni" grad. O tome fašisti mogu samo sanjati.
-
Hafis
#2223 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
A jedino u što sam ja siguran, u njemu će vječno biti krmetine i alkohola u prodavnicama višestruko puta iznad federalnog prosjeka.sanjin_1
Jedino u što sam siguran, Mostar nikada neće biti nikakav "stolni" grad. O tome fašisti mogu samo sanjati
-
sanjin_1
#2224 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Naravno da će biti ukoliko bude zahtjeva tržišta. Kako sada izgleda, krmetini kao prodajnom artiklu---- mrka kapa..nema prođe...a gledajući značajne marketinške pokazatelje, tržište se pomjera 'no'nomo prema Lištici..
-
crysis
#2225 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
jebes krmetinu skupa ko djavo.sanjin_1 wrote:Naravno da će biti ukoliko bude zahtjeva tržišta. Kako sada izgleda, krmetini kao prodajnom artiklu---- mrka kapa..nema prođe...a gledajući značajne marketinške pokazatelje, tržište se pomjera 'no'nomo prema Lištici..
nego kakvi su pokazatelji za alkohol , dobri cini mi se bar po broju plasticnih pivskih boca pod starim mostom.
al ovo sve je malen problem al 80% mostara je na brzini( spidu) jbt.
vazni su nazivi ulica i krmetina a sto se sve vise mladih mostara ububaje ko stoka nikom nista.
Last edited by crysis on 08/06/2014 17:37, edited 1 time in total.